Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bcl

    senior tag

    válasz #94529552 #2125 üzenetére

    Szia, köszönöm a választ!

    Megnéztem a linkelt topicot (igazából már néze-gettem korábban is... :) ), de tényleg csak nézegettem, mert pl. az összefoglalóban írtak valahogy elsikkadtak - amit a Samsung gariról írtak pl. nagyon elgondolkoztató.

    Az a bajom, hogy
    - kitaláltam, hogy 4k-n férek el igazán :D
    - ehhez legalább 32", de inkább nagyobb méret kéne (*)
    - 40"-nél kisebb UHD tv nincs (pontosabban: nem találtam)
    - monitor 32"-től fölfelé horror áron van
    - kivéve az általam említett Philipset: 40"-es, 210k huf körül van...
    - de PWM-es...
    - és szintén nem állítható, pont olyan talpa van, mint a tévéknek... :)

    Ráadásul a TV-n egy-egy filmet meg lehet nézni dlna-ról (van egy Asus AC-s routerem, pipa), vagy usb-ről, a gép sem kell hozzá -> csöndes. Van tabom, telefonom, amit tudnék hozzá vezeték nélkül csatlakoztatni -> néha jól jönne.
    Ha eléggé le lehet venni a fényerőt a tévéken (azt mondod, hogy igen, ez jó, köszönöm! - de nyilván ki fogom próbálni is: ezért fogom netről rendelni, pedig lenne itt helyben is :) ), az már oké. Sokat ülök előtte esténként-éjszakánként.
    Szóval igen, próbálgatni mindenféleképpen szeretném, fogom.

    Hajlok a Pana irányába, a Samu 7000-es sorozat már kezd a projektre szánt összegből kilógni; nem csak monitort vettem... :)

    (*): kb úgy számoltam, hogy a mostani Samu T260HD (25,5", 1920x1200) pixelmérete lenne a 4k 40"-on. Talán egy picit kisebb, de nem vészesen - ez pont jó lenne.
    Sokat olvasok, tehát a kisebb 4k-t fel kéne skálázni, ekkor meg a felbontásból adódó desktop méret egy részét elveszteném. (vö 4k 28"-on)
    Aztán kiderült, hogy nem vagyok egyedül az ötletemmel, ez a topic is erről szól, meg a neten is sokfelé lehet morzsákat összeszedni, így belevágtam... :)

Új hozzászólás Aktív témák