Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tzimash

    őstag

    Nem teljesen lakásvásárlással kapcsolatos, de talán elfér itt.
    A nyáron vásároltunk egy lakást, azt amelyben előtte több mint egy évig albérlőként laktunk. Anno a bérleti szerződésben benne volt, hogy fizetjük a közös költséget, tiszta sor, ezzel semmi baj nem volt. Most viszont nem igazán "tetszik" ez nekünk. A közös költség nagy része a társasház adósságának törlesztésére megy el (távhő - amit 3 évvel ezelőtt minden lakásban megszüntettek pont a tartozások miatt, és egyéb közmű tartozások miatt). Az belátható, hogy az elmúlt évek tartozásaihoz semmi közünk...
    Oké, hogy a lépcsőház áramfogyasztását meg a fűnyírás költségét fizetjük, de amikor a kaputelefon megjavítását saját zsebből kell kifizetni, mert a fentiek miatt erre már nem futja a társasháznak, akkor megfordul a fejemben, hogy mi a f.nak fizetjük a közös költséget??
    Van olyan lakó, akin már be lett hajtva az évek óta nem fizetett kk.
    A kérdés az, hogy van valami kibúvó a kk fizetése alól, nekünk "újaknak"? Vagy hogy ne teljes összeget fizessünk, csak annyit, ami a jelen kiadásokat fedezi, nem pedig mások évek alatt felgyülemlett tartozását?

    A lakásunknak nincs semmilyen tartozása, sem kk, sem közmű.
    Viszont állítólag nem lehet tudni, hogy pontosan kik hozták össze a tartozást, mert vannak akik nem engedik be a leolvasókat (na akkor ki lehet a hunyó vajon?) , így maga a társasház tartozik, nem pedig személyek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák