- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
Topikgazda
Jajj egy napot nem vagyok itt... osszeirtam par valaszt, reakciot egybe.
1. Rakjak ki ilyen xls-t, ami keszen van? Most nem de kesobb lehet (ami most van abban a sajat hitelem van ami K&H-s es napi kamatozas de evi 12x30-ra trukkozve...)
2. Az LTP kombi lehet hogy a 8 evest mutogatta, de miert ne lehetne a 4 evest kombizni? Csak el akart adni egy nagyobb ltp-t. En rakerdeznek, hogy ha mar van egy 4 eves ltp-d ami nemreg indult, azzal osszekombizzak-e, es ha igen, mar van is megoldas.
3. A 20 vs. 15 ev futamido PONT azert szamit, mert regen eccerubb volt kerni 5 ev toketorlesztesi turelmi idot, de ma ez amennyire en tudom kikopott mint lehetoseg (az volt az "egyszerubb" szurke kombi), de ha 20, vagy akar 35 evre veszi fel valaki a hitelt, akkor a kamat osszegszeruen kevesebb, mint a sima turelmi idosnel (valami kevesebbet torlesztget), de a kamat %-ban meg kevesebb, amit az igy nem torlesztett token nyerne, mint amennyit az ltp netto evesitett hozamban hozzarak... szoval erdemes minel hosszabb futamidot kerni, es persze ingyen elotorlesztesre a legjobb szerzodni (a lakashitelek eleg jelentos resze nem az eredeti szerzodesnek megfelelo hosszban folytatodik, elo- es vegtorlesztesek jellemzoek, elonye hogy az a megtakaritas NEM kotelezo... ahogy a szurke kombi ltp resze sem, mig a rendes kombi ltp-je kotelezo!)
ES persze az igy nyert havireszlet-csokkenest ltp-be tolni (akinek ehhez nem eleg jo az onuralma, hogy ha nem kotelezo ne koltse el, az vegye fel inkabb 8-10 evre, es ha nem megy a torlesztes meg mindig kerhet szerz.modositast...)
4. otp ltp-bol se mindegy, hogy mit kotnek meg ingyen, jellemzoen a 0.1%-os kamatut (persze az alltam feljebb huzza, de nyilvan mas ha az a 1.5%-ot huzza fel, mint ha ezt a kb. semmit - egy maxos szerzodesen valahol 50e es 100e kozti a kulonbseg, a kotesi dijban joval kevesebb)
5. a kesobbi kamatemeles kevesebb nominalis emeles a havidijon, mint a mai hiteled ujraszamolasa! Minel hosszabb ideig megy az alacsony kamat (azonos torleszto), annal tobb toke fogy el, tehat pl. kiszamoltam direkt ezert, ha 15M-t most 20 ev 3.5%-ra szamolsz az 87e, ha 5.5%-ra akkor 103,2e, de ha 2 ev mulva lesz 5.5%, akkor az akkori maradek tokere mar csak 101,7e. Es ez csak 10%-a a futamidonek... szoval minel kesobb jon be az a +2%, annal kisebb a hatasa. (En ettol fuggetlenul is, a pszichologiaja miatt tularazottnak tartom a fix konstrukciokat, jobban mint anno volt, pedig akkor is kockazati felar volt mar benne mikor mi vettuk fel.)
Ugy hirtelen, es bocs, mar megint ket megszakitassal irtam, bocs ha valami nem teljesen korrekten valasz az eredetire.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- Sorozatok
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs