Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zeki

    nagyúr

    Minden lakáshitel egy adásvételi szerződéssel indul.
    Mindenki nagyon figyeljen, hogy az biztosan jó legyen, lehetőleg a témában nagyon jártas ügyvéddel készüljön!

    Mi éppen totál ki vagyunk idegileg készülve, mert a szerződében semmi sincs arról, mi van ha a vevő nem fizet határidőre, mert váratlanul? nem kap hitelt. A határidő 2 hete lejárt, és a vevőnk nem akarja aláírni a szerződés bontásról a papírt, amivel be lehetne menni a Földhivatalba, hogy töröljék a bejegyzést a Tulajdoni lapról (nem akarja bukni a foglalóját).
    Közben lenne másik vevő akivel nem tudunk szerződést kötni, közben szorít minket a határidő, az általunk lefoglalózott ház miatt.
    3 másik ügyvéddel is beszéltünk, akik látták az adásvételit, sajnos amíg nem írják alá a szerződés bontás papírt, nem tudjuk másnak eladni. És ki kell várni a 6 hónapot, amíg a Földhivatal magától törli.
    Ekkorra viszont már bukjuk a lefoglalózott ingatlanunkat. Tehát pert is kell majd ellenük indítanunk. Lehet az ügyvédet sem ártana megszorongatni, aki ilyen béna szerződést készített. :(

    Meg lehet kérdezni, hogy miért nem folytatjuk velük tovább, miért nem írunk velük alá egy új adásvételit, nos azért, mert hazudtak. Azt mondták minden bankban meg x takarékban is voltak érdeklődni, és csak akkor kapnának hitelt, ha kifizetik zsebből a mi szocpolunkat ami a házon van. X takaréknál van ismerősöm, ő mondta hogy ilyen nincs, ha hitelképes a vevő, akkor a kért/adható hitelt ők simán utalják az államnak is, ha az van a szerződésben, és ha lekerült a bejegyzés a Földhivatalban, akkor utalják a többi hitelt.
    Tehát valamit susmusolnak, de lelépni nem akarnak, mert akkor bukják a foglalót, nem fogják fel, hogy azt eleve bukták, és nem akarunk velük már semmit sem szerződni. Van másik vevő jelölt. Ha miattuk bukjuk a foglalónkat, az per tárgya lesz.

    Szóval jól figyeljen mindenki oda milyen ügyvédet is választ egy lakáshiteles adásvételnél!

Új hozzászólás Aktív témák