Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kobe

    veterán

    válasz attiati #7401 üzenetére

    Az ingatlanvételen a méret miatt gondlkodok. Kinőttük az 1 szobást, váltanánk, 120-ért nagyobb vagy ugyanekkora albérletet nem kívánnánk, és megengedhetnénk, hogy az a 130+, 150+ rezsit ne albira, hanem törlesztőre verjük el ha megfelelő méretű lakást találunk.

    Filozofálásba nem akarok belemenni, meg vitatkozni sem, közgazdaságilag meg szerintem nem az én tisztem bizonyítani, hogy ez most így helyes - nem helyes árszínvonal-e, de szerintem mindenki egyetért azzal, vagy a saját bőrén érzi, hogy egy elöregedő társadalomban, ahol erős munkaerőhiány van mert a kutya nem jön ide dolgozni és folyamatosan fogy a népesség, és amúgy ezerszámra állnak üresen a városban a lakások, ott nem reálisan értékelődik fel 1 év alatt 40%-al egy lakás ára.....
    Az, hogy a belváros bulinegyedében pörög az airbnb meg az angol futballhuligános legénybúcsús biznisz, az szerintem nem kéne hatással legyen egy külső kerületi lakásra - házra. Csak hát Jolika néni meghallotta a szomszédtól hogy a kicsi fia mekkora bizniszt csinál az ötkerbe, miért ne nyomatná ő is rákospalota külsőn 2x annyiért akkor.... :)

    Csak pár példa:

    2M ért igazi álomotthon: [link]. Ettől 10x jobbat találni tavaly 6M-el olcsóbban.

    Vagy a másik: [link]

    Meg a harmadik: [link]

    Folytathatnám szép számmal. Kontextusba helyezve: ennél 5x jobb állapotban levő házat adtunk el nemrég vidéken 4.5M-ért...nem a viharsarokban.

    A másik nonplus ultra az önkormányzati lakásokkal üzérkedés.....tavaly olyan 8-10M körül cserélt gazdát a bérleti jog, most átlagban 16M....jóhogy lassan nem X6-os bmwt meg vidéki győzike palotát kérnek egy zuglói polgári lakás _bérleti_jogáért :)

Új hozzászólás Aktív témák