Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Atomgeszi #97849 üzenetére

    Elvileg kiraksz egy egész sort egyenesen, majd pattintod hozzá a következő sort. Ezzel akkor van gond, ha a fal nem teljesen egyenes. Azért rakott két sort kötésben, mert a kötés miatt nem csúszik el a sor, egyben tudja tolni. Az ajtónyílásba való darabot illesztette be utólag, majd a két sort betolta a falig. Két sort még eltolsz, 5-6 sort már nem, mert akkora felületen van surlódás, hogy nem bírod.
    Egy egész sort nem fogsz beforgatni visszafelé, főleg nem ilyen "tp connect" rendszernél. A videón jól mutat, de az aktuális sor nem lehet hosszabb, mint az azt megelőző.
    Elvileg a sor végén leeső darabbal lehet kezdeni a következő sort, ez adja a legkisebb kálót, de ökolszabályként a szál szélességének a duplája legyen meg hosszában kötésben. Tehát egy 18 centi széles laminált esetében legalább 36 centi legyen az eltolás. Mindig jókat mosolygok, amikor nyikorgó laminált padlóra panaszkodnak 10 centis eltolás mellett... 4 méteres szoba, 130 centi hosszú padló...
    A legnagyobb kálót a szabályos eltolás adja értelemszerűen. 5-6% elég egy téglalap alakú helyiségben. Egy szabad szemmel is ferde falakkal megáldott helyiségben, vagy sok beugróval, kerülgetendő oszloppal 10%-kal szoktunk számolni.

    1egész-2egész-4egész-6vágott
    6vágott-5egész-7egész-8egész-9vágott
    9vágott-10-11-12-stb
    Csak ehhez ugye előre kell tudnod, hogy meggora lesz a sor végén a vágottad. Méred, kiszámolod, kipróbálod, vagy akármi. Vagy köpsz egyet, a 2. sor első elemét elindítod egy valamekkora vágott szállal és az első sor utolsó eleme meg lesz, amekkora lesz.

    A radiátorcső körüli megoldást melegen ajánlom megfigyelni. A csövek körül is meg kell hagyni az 1-1 cm dilatációs hézagot, ezért fúrta fazékfúróval. Szekrényajtó kivetőpántjához használják, 35, 40 mm átmérő. Ha két lapot összepattintasz és úgy fúrod, akkor a cső gyári illesztés vonalára esik.

    [ Szerkesztve ]

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák