Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    tudom, hogy minden munkának ára van, és a minőségben is nagy a szórás, de segítsetek már megítélni valamit:

    Édesanyám lakást újíttat fel (panel, másfél szoba) és sor kerül az elektromos hálózat felújítására is. A program az ésszerű minimál, semmi komoly trükk, új vezetékek mindenhol (másfeles mmfal plusz nagyfogyasztókhoz kettőfeles) kismegszakítók, fi relé, kiállások moderált számban de a szükséges helyekre elvezetve.

    A példában csövezés nincs, a vezetékeket a plafon-fal illesztésben vezetik el, a kapcsolókhoz kiállásokhoz vésnek le függőlegesen annyit, amennyibe az mmfalat betapasztják.

    Vidéki nagyobb város.

    Kértünk árajánlatokat. Volt egy pár, kb hasonló vállalási ár körüli ajánlat, egy viszont eléggé elszállt, a fenti munkatartalomra egy 350 ezer forint munka 170 ezer forint anyag, (plusz konnektorok, kapcsolók) ajánlatot adott (tehát 520 ezer forint plusz k/k). Erős pislogás után rájöttünk, hogy minden bizonnyal elírta a munkadíjat egy nullával (az meg kevésnek tűnne, de még mindig közelebb van a realitáshoz, max. fog az anyagon) erre rá is kérdeztünk. Kiderült hogy nem, szerinte ennek ennyi a munkadíja (2 emberrel és 3 nappal számolt), majd amikor közöltük, hogy ez messze nem versenyképes, kis gondolkodás után engedett egy 100-ast a munkadíjból (tehát járunk 420 ezernél).

    A többi ajánlat szintén kapcsolók és konnektorok nélkül de a többi anyaggal együtt, munkadíjjal 300 ezer forint alatt marad.

    Jól sejtem, hogy még így is irreális összegről beszélünk? Szerintem semmi nem indokolja ezt az árat, sima paneles villanyozásról beszélünk, nincs semmi taktikázás és fikciózás egyedi megoldásokkal, vezeték, kapcsoló, konnektor, jónapot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák