Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BRIKLY

    veterán

    válasz Ton-ton #28326 üzenetére

    Uh,hát ha utólagos megoldás nincs,akkor ez most így marad,idén már biztos nem verem fel a betont.Kár,hogy nem találtam rá hamarabb erre a topikra,akkor már ott lenne a beton alatt a szigetelés ahogy kell.
    Padlófűtés csövezésen gondolkodtam,mielőtt elkezdem csinálni,de lebeszéltek róla,mert azt mondják nagyon kényes, és csak 30-40 fokos víz lehet benne..Hát ezt elég nehéz,vagy költséges lenne elérni,főleg így,hogy max egy vízteres kandallóval tudnám fűteni.Én igazából ehhez egy mukkot nem értek.
    Központi fűtésnek én azt a verzióját ismerem,hogy simán van egy kazán,keringető szivattyú,radiátorok,és az összes radiátor fölé emelve egy tartály a tágulás miatt.Csak bámulok itt,mikor nyomásos rendszerekről beszélgettek.

    Vályog falak: Ezek vályog téglából vannak,de hogy mi van még benne,azt sajnos nem tudom. Pl a melléképület falaiban amit lebontottam,mert instabil volt,normál kisméretű tégla is volt itt-ott..
    A falak kb 60-70 centisek,hát ekkora láncfűrészem nincsen. :D Acél lemez beütésről hallottam már,valószínűleg tavasszal megpróbálkozok vele,bár neten úgy láttam ezt komoly gépekkel szokták csinálni.
    Szigetelését még van időm átgondolni,bár lehet többet érne az ablakokat ás az ajtót műanyagra cserélni. :F

    Padlásról később csinálhatok képet,de konkrétan csak földet látni,és lehet érezni hogy valami vékony fa van alatta,mert elég félelmetes mászkálni rajta.Alul mikor a szobában csináltam a lyukat a mennyezet alá,ott kiesett egy vályog tégla,ami felett deszkák vannak.Egy biztos,beton nincs benne,csak vályogsár és fa.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák