Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szabjan

    tag

    válasz neduddki #18866 üzenetére

    MI a belmagasságod? Egyébként tökmindegy mert bármelyiknél jobban jössz ki gázzal a padlófűtésnél. A leggazdaságosabb fűtési mód a padló+falfűtés kombináció. Sőt, ami kéne az csak a padlófűtés . A falfűtés negatív tényező a hatásfokban, de illik a komfort miatt. Főleg ha erősen telepakolva van a padló a szobában. Vagy rosszabb szigetelés miatt át kéne lépni a 28-29 fokos padló hőmérsékletet. Ilyenkor mindenképp kell kiegészítő fűtés - ami persze lehet radiátor is.
    Padlófűtéshez általában 35-40 fok körüli vízhőmérsékletet igényel, betontól és csőanyagtól függően, de sokkal nagyobb áramlást mint ami a radiátorodból kijön. A visszatérőket maximum megtekerni szoktuk simán a betonban jó nagy osztással kvázi - padlófűtésként. 30 nm -re már illik két rendes kör minimum egy kis szivattyúval.

    AndrewTdi:
    Nekem két visszajelzésem van caleo-val kapcsolatban. Az egyiken vascsöves radiátoros helyett dobták le burkolat alá. Nem nyert....Az okait nem tudom.
    A másikon végeztek gépészmérnökkel számítást / ez az a bizonyos 200 nm -es tetőtérlakás, amiről írtam itt korábban./ és a csillagászati kivitelezési költség mellett 20% -al több fogyasztást hoztak ki, mint sima gázüzemben padlófűtéssel. Szerintem a caleo csak a korszerűtlen nagy belmagasságú lakások rendszerét tudja kiváltani nyereségesen. A padlófűtés ellen biztos vesztes.

    [ Szerkesztve ]

    a vizesember

Új hozzászólás Aktív témák