Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • harry

    veterán

    válasz harry #17000 üzenetére

    Megnéztük a lakást, az eddigi tapasztalatok:
    - környék: a Nagy Lajosra néz, zajos. Ez az egész lakás legnagyobb hátránya. Amúgy nagyon jó közlekedés, sok bolt és jóformán minden van a környéken.
    - a ház szép, rendezett, abszolút pozitív, a lépcsőház is nyitott, szellős, nem ilyen sötét bezsúfolt folyosókból áll (cserébe persze kissé hidegebb van az ajtó előtt). Két ajtó vezet be egyáltalán a lépcsőházig, és a lakás előtti folyosó ajtaja pluszban zárható (zárja is, az ott élő 5 lakó). Van szelektív műanyag gyűjtés, kukák külön elzárva (nincs büdös). Van egy kis zárt udvara is a háznak, parkolókkal, meg egy kis zöldes rész. Bejárati folyosót még egy kamera is figyelte.
    - a ház dolgairól és közösségéről is sok meggyőzőt hallottam, egyből kezembe adtak mindenféle gyűlés jegyzőkönyvét, fizetési kimutatásokat, lakók mennyit fizetnek (ezt nem nagyon nézegettem most). Van valamilyen Fundamenta felújítási alap is, állítólag ilyen 5mFt környéki alappal, a közösköltség egy része megy ide is, tartozása nincs a háznak (egyelőre nem jártam utána jobban).
    - 3 éve cserélték a házmestert, a mostanival semmi baj, ott lakik ő is, rendesen vezeti a ház dolgait. Van egy gondnok bácsi is, segítőkész ember.
    - lakás egyedi mérős, körbe fűtött (egyik oldal ráadásul szomszéd házblokk, dupla fal), saját vízórák, stb.
    - szimpatikus a tulaj is, egy fiatal pár, itt élnek 5 éve (2. tulaj), csak szeretnének kertvárosba menni / nagyobb házra váltani, amit megértek.
    - állítólag teljesen tehermentes, nincs hitel, semmi tartozás
    - ilyen szempontból nekem rossz hír, hogy nem feltétlenül sürgős nekik az eladás, szeretik a lakást is, kétlem, hogy sokat lehetne alkudni.

    Amilyen hibákat láttam, így hirtelen:
    - kád peremének környékén a fuga elszíneződött, mintha penészedne... Ez mennyire felületi / mélyebb probléma? Mekkora probléma ezt megcsinálni? Egyáltalán meg lehet, mit kéne? Újrafugázni? Vagy elég valamilyen vízvető a kád pereme / fal találkozása közé?
    - régebben néhol penészedett a szoba (pozitív, hogy erről is beszámolt), de mióta egy jobb szellőző van beszerelve a fürdőbe, ez a probléma is megoldódott. Én valóban nem is láttam semmit, de gondolom ha lenne is, a téli, fűtéses időszakban (kevesebb szellőztetés végett).
    - néhol hajszálrepedések, egyik sem tűnt komolynak, festés előtt egy gletteléssel szerintem helyrehozható.
    - mi pénz / munka lenne adott esetben kicserélni az ablakokat valami izmosabban hangszigetelt verziókra? Ismerős lakása néz a körútra, de bent néma csend van, azok valami komoly ablakok... itt sajnos folyamatosan hallottunk egy alap zúgást.

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

Új hozzászólás Aktív témák