Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    válasz KisTücsök #132469 üzenetére

    Igen, szállításnál pont a kíséret, meg a közúti űrszelvénynél nagyobb méret teszi igazán drágává, ezért nem mindegy a szállítás. Akár a helyszínre kivitel is... Most egy autódaru kíséret nélkül, útvonalengedéllyel 1600+áfa/km díjért vonul. csak minimálisan túlméretes autó daru jött volna ~250km-t oda-vissza, annak az ára majd 1 millió forint lett volna (azaz közel nettó 4000 Ft/km).
    Ez a mobilház ennyire túlméretesként, kísérettel engedélyekkel érzésre legalább duplája + ekkorának már rendőri biztosítás, és társai, szóval ha csak nem nagyon a környéken csinálja valaki, akkor a kihelyezés is nagyon-nagyon drága lesz.

    Mi nem szendvics panelből csináltuk, hanem antikondenzációs trapézlemezből 80*80-as fémvázzal, amibe kőzegyapot szigetelés ment, elé pedig egy 30-as profilvázra gipszkarton. szerkezet, szintén kőzetgyapot kitöltéssel.
    De ez nem egy állandó tartózkodású épület, nem főznek, mosnak benne, hanem egy autókereskedés irodaépülete, szóval más hatások érik, és cél volt lehető leggyorsabb megoldás mellett a költséghatékonyság, de végül így is majd 3,5 millióba lett ez a 2,5*6 méteres bungi kb. 1,5 évvel ezelőtt...
    Így utólag már lehet, hogy én is inkább PIR betétes szendvicspanelből csinálnám, mert akkor a vázszerkezet is normálisan le van szigetelve. De állandó tartózkodásúhoz tényleg csak PIR szigetelést használj, és annyi szigetelést bele kell rakni, amennyit csak lehet. Egyrészt mert nincs tömeg, ami megtartsa a meleget, másrészt a kis szemerkélő eső is kopog rajta, mint az állat, és tompítani kell a hangokat.

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák