- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ruti
Közösségépítő
Divatos és jó minőség rack-ek:
bár ez ízlás kérdése, de nekem pl szem előtt van
eSATA+USB2.0:
Raidsonic ICY-BOX IB-362
Sharkoon Rapid-Case
Chieftec Black Box-35S
(nekem ilyen van, most újonnan bruttó 7-8 alatt elérhető, fentiek közül a legolcsóbb, és most már létezik USB3.0-ban is-drágábban)
Az LCPower és Vipower is tud eSATA-t, és olcsóbb kategória, de rengeteg hotswap problémát hallani, nem érdemes ezen spórolni, aztán meg idegeskedni
a "nagyok" biztosan win7 és SMART kompatibilisek
visit: Gömb Computer (Bp.)HDD: green (5400 rpm-es) ajánlott, főképpen a passzív házakba,
a puffer nem szempont, adattárolásnál nem lényeg
lehet bármelyik nagy gyártó, de
a SAMU F3-as ECO teljesen jó, az 1 terrás a HD103HI
a Seagate Barracuda LP sorozat (ez a Green) is van 2 TB-ig, híresen jó
és persze a WD green pl. a régebbi 10EADS-es untig jóbocs h nem linkelgettem, de megtalálsz mindent
Session Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>
-
Dorian
félisten
Sziasztok,
3,5-es 1,5 - 2TB-os külső vinyót szeretnék adattárolásra, legfőképpen médialejátszóra kötve USB-n keresztül többnyire 1080p-s filmek mennének róla. Tudom, hogy erre kb. bármelyik jó, de szeretném, ha hangtalanul működne (5400rpm?) és kapcsolódjon le, ha nem érzékel USB-n keresztül áramot. Ja és oldalára is lehessen állítani, ne csak fektetni.
Most egy WD Mybook 1TB-ost használok, ez teljesen jó, fogalmam sincs milyen fordulatszámú, de csendben van. De ahogy néztem, mostanában ennek valami új verziója van forgalomban, több leddel az elején, és 7200rpm van az adatlapokon feltüntetve, szóval nem mertem megvenni.
Sallangok (titkosítás, csilivili kijelző, szoftver) nem érdekelnek, hordozva nem nagyon lesz, legyen olcsó
Segítsetek: Mit vegyek?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
ruti
Közösségépítő
pontosan ahogy Alex mondja
A WD Black nagyon király belső vinyónak, vsz SATA3-ra gondolsz, télleg jobb, de adattrolásra teljesen felesleges és bazi drágaSession Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>
-
psg5
veterán
Üdv!
Ha a külső hdd fat32-es fájlrendszerű a gép pedig ntfs, az okozhar próblémát? Formázni kell a hdd-t is ntfs-re?
F.K.T.
-
Viperator
őstag
Igaz, hogy nincsen nagy sebességkülönbség (USB 2.0 - eSata - Firewire között)? A merevlemez írási/olvasási sebességtől függ, nem?
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
fernando84
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
Vettem egy Samsung külső merevlemezt. Volt rajt pár beépített program a Samsung által. Letöröltem őket mert ahogy bedugtam a gépbe az Usb keresztül megtámadta egy vírus. leirtottam róla és le is töröltem mindent. Most teljesen üres. Mért van az mégis, hogy 320 Gb-os merevlemeznek csak 297Gb a kapacitása és abból így üres állapotban csak 275 Gb a szabad???Van rajt valamilyen program, ami a működésében segíti? mert ha ráklikkelek akkor sem jelenít meg semmit!
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
Alex91
félisten
válasz fernando84 #4068 üzenetére
Rejtett particio, vagy rejtett file? (Amugy meg mindig kevesebbet ir ki a gep, mint amit rairnak, mert a gyartok 1000-rel, mig a gep 1024-el szamol.)
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
fernando84
csendes tag
szia!
köszi! közben megint lefuttattam rajta az írtót és még volt mappa. csak nem látszik. formáznám, de nem tudom hogy exfat fájlrendszert vagy Ntfs -et válasszak.
szerinted? -
Alex91
félisten
válasz fernando84 #4070 üzenetére
NTFS
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
nexus6
aktív tag
hello, segítséget szeretnék kérni. Adott egy silicon a10 640 gb usb 3.0 hdd. Win 7 és Vista felismeri rendben, sajnos xp alatt nem működik. Volt már xp-s driver frissítés, de több asztali gépen lett kipróbálva, egyiken sem ment. A laptopokon (win 7 és vista) felismerte.
Lehet energia, bios probléma? Vagy mit nézzek még meg?
előre is thxEzért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
Viperator
őstag
Adott egy WD Green 1,5TB merevlemez (külsőként használva, USB csatlakozású Coolink ház) - mikor felmásolom a PC-ről a merevlemezre egy mkv-t és lassúnak tűnik a sebessége? (25MByte/s)
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
ruti
Közösségépítő
válasz Viperator #4073 üzenetére
nem csak lassúnak tűnik, az is
ha megőszülsz, mire átmásznak a filmek, térj át eSATA-ra
ha a mostani coolink nem tudja, és "márkahű" vagy 6.700-ért kapsz újat łpon-ban
60MB/s lesz az eredménySession Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>
-
King Unique
titán
Nem tud vki olyan progit,amivel a külső hdd-t lehet zárolni,Lock-Unlock-olni,mint a WD Smartware esetében?
Csak mert usb 3.0 WD My Passport és Silicon Power Armor A80 között vacilálok,az SP gyorsabb 3.0-án,de a Widget programja nem egy nagy szám. 3.0 WD my Passport van már valakinek,egy sebességtesztet tudna feldobni?
Köszi! -
greengod
csendes tag
Sziasztok!
Egy külső Winchester szeretne ismerősöm karira, van egy (asszem) MACBOOK PRO 17 INCH laptopja. 1TB-ost szeretne, milyet tudnátok ajánlani, ill. mit kell figyelni vásárlás előtt. 20-30eFt között, ami bírja a strapát.
Előre is köszi!
(ha kellene még valami infó, válaszolok)I too you no, good too you no... - Én istenem jó istenem
-
tag
válasz King Unique #4080 üzenetére
Én ezt vettem kb 2 hete:
usb 3.0 WD My Passportpár ezer forinttal volt drágább, mint egy 2.0 élettartam garis amit én vettem...
ami még előny hogy víz és ütés álló...
(Ha ezt veszed akkor írj rám és megmondom hol vettem többi helyen 2 évet adnak csak...)Amit elbasztak,hogy a rövid USB kábel amit a házba tettek szerintem full felesleges és a kábel miatt nagyobb a winchester jobb lett volna ha a rövid kábelt nem adják a csomagba, mert nem igazán lehet használni és kisebb marad a winchester...
Titkosítom is a winchesteremet szerintem ennél jobbat nem találsz:
DriveCrypt Plus PackEgy hátránya van:
A szoftvert fel kell installálni a gépre és úgy tudod megnézni a winchester tartalmát, nálam ez nem gond... -
tag
-
King Unique
titán
válasz mokas_gizi #4082 üzenetére
Nagyon köszönöm az infókat,most már erősen a WD felé hajlok.
Gyárilag FAT32-re van formázva,mert mintha azt olvastam volna ennél már NTFS van?
Amit nem értek: "Amit elbasztak,hogy a rövid USB kábel amit a házba tettek szerintem full felesleges és a kábel miatt nagyobb a winchester jobb lett volna ha a rövid kábelt nem adják a csomagba, mert nem igazán lehet használni és kisebb marad a winchester..."Mi az,hogy a házba tettek,nem a dobozba,csomagolásba? Ahogy én láttam a neten egy közepes,na jó viszonylag rövid A-B típusú 3.0 kábel jár hozzá,de maga a My Passport kicsi,a korábbinál nem nagyobb.
Nem is tudtam,hogy ez is víz és ütésálló,az cool Kösz a progi tippet,bár,ha WD-t veszek,akkor ugyanerre tökéletesen jó a SmartWare, remélem nem akasztja túlságosan a gépet.Már csak a sebességére lennék kíváncsi,ha tudnál feldobni egy 2.0-ás tesztet megköszönném,3.0 meg írtad még nincs.Neten nézegettem,de nem találtam erre vonatkozó teszteket.
Itt vagy priviben elküldheted hol vetted,mert én itt néztem [link] , de csak 2 év gari van rá.
Kicsit zizi vagyok hozzá,de az élettartam garancia pontosan mit is jelent,meddig hány évig...Üdv
King Unique -
nexus6
aktív tag
hello, segítséget szeretnék kérni. Adott egy silicon a10 640 gb usb 3.0 hdd. Win 7 és Vista felismeri rendben, sajnos xp alatt nem működik. Volt már xp-s driver frissítés, de több asztali gépen lett kipróbálva, egyiken sem ment. A laptopokon (win 7 és vista) felismerte.
Lehet energia, bios probléma? Vagy mit nézzek még meg?
előre is thxEzért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
King Unique
titán
Az igaz nem,hogy minél nagyobb kapacitású,lemezenként nagyobb adatsűrűségű egy vinyó az kedvezően hat a sebességére is,gyorsabb lesz? Pl.WD My Passport 500 GB-nál a 750 GB vagy 1 TB gyorsabb valamelyest?
Silicon Powernél,ami nagyon gyors főleg 3.0-n, is az Armor A80-nál a 640-es gyorsabb valamennyivel az 500-asnál.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Nem is tudtam A10-ben is van 3.0.
Komolyabbra fordítva szót,volt ehhez is user CD,azon volt hozzá driver,azzal frissítetted? Weblapjukun [link] én Armorhoz csak firmware update drivert találtam. Energia,bios? Talán esetleg utóbbi,de szerintem inkább driver gond lehet.Pl. a WD nél is előtte vmi drvert kell telepíteni,hogy felismerje.
A többit nem vágom,várd meg míg délután-estefelé csatlakoznak az agytrösztök is. -
olbeteam
tag
Szevasztok!
Remélem jó helyre írok, van egy 160 GB-os Samsung S2-es vinyóm, van rajta cca. 25 GB adat, nem használtam 2 hétig, majd bedugtam a gépbe és le akarja formázni, minden áron...pedig, ugye tele van adattal.Mi tévő legyek, nem szeretnék bukni egy rakás képet, stb..??
I can resist everything but temptation.
-
nexus6
aktív tag
válasz King Unique #4087 üzenetére
köszi...
Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Bár lehet, h rossz topik, de hátha tud valaki segíteni.
Szóval van egy 500 gigás wd passportom, gondoltam nyomok rá egy sima formatot (nem gyors), de negyed 3 óta 54%-ig jutott el. A gyors format gyorsan megvan, ill a hd sentinel szerint jó minden, pár gyenge szektor van csak, de az állapota 99%-os. A wines lemez ellenőrző is ezt támasztja alá. Próbáltam újraindítani és másik gépen is lefuttatni a formatálást, de mindenhol ilyen lassú.
Ennek így kell lennie vagy vmivel mégis csak baj van?szerk.: win 7 64bit, ntfs-re
[ Szerkesztve ]
Let's begin, de gozaimasu!
-
King Unique
titán
Hát igen a teljes formázás eltart egy ideig,főleg usb 2.0-n,mert gondolom azon ment (ha csak nem 3.0),meg mégis csak 500 GB és nem mondjuk egy 2 GB pendrive...Aztán,hogy a közel 4 óra után csak a felénél tart nem tudom mennyire reális,de usb miatt is megy ilyen lassan gondolom én.
Én is venni akarok My Passport 3.0-t,ami gyárilag FAT 32 gondolom (vagy lehet NTFS),de tapasztalatod alapján akkor kihagyom a teljes formázást,szűz vinyónál,ha nem oprendszert pakol rá az ember elég a gyors is.Remélem egy újonctól nem veszed okoskodásnak a fentieket,mégiscsak egy őstagnak próbáltam némi használhatót leírni..
Esetleg az előző 2 hozzászólásomhoz vmi tapasztalat?
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
ruti
Közösségépítő
válasz King Unique #4086 üzenetére
King Unique #4086:
az első kérdésedre: IGAZ
a másodikra: véletlen elérésben nem feltétlenül igaz
gondolj bele, egytányéros az 500-as, ugyanaz a tányér van kétszer a 750-esben és a 1000-ben is, csak a 750-esben az egyik fele üres
viszont a fejek száma ugyanúgy oldalanként 1
azaz a nagyokban a fejek száma több, de mivel a fejek csak együtt tudnak mozogni, tehát az első tányér elejéről és a második tányér végéről egyszerre nem tud olvasni. Így tehát a több fej nem jelent nagyobb sebességet.a harmadikra: külső HDD-nél (feltételezem adattárolási célnál) miért szempont a véletlen elérés gyorsasága, vagy egyáltalán maga a gyorsaság?
Session Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>
-
ruti
Közösségépítő
válasz olbeteam #4088 üzenetére
olbeteam:
(még nem tudni, hogy topicba vág-e a kérdésed )ez külső HDD?
vagy belső Sata2-es ?ha külső: felismeri a win az eszköz típusát, méretét?
ha belső: dugd rá külsőként, USB rack-ben, mit csinál?Session Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>
-
Dummbeata
csendes tag
Tudnátok ajánlani nekem olyan 2.5-ös külső rack-et, amibe a WD blue 1Tb belefér?
Telefonon gyorsabb...
-
King Unique
titán
Köszönöm a felvilágosítást,de tényleg!
Nekem csak azért fontos a gyorsaság,hogy nagyobb mennyiségű adatot minél gördülékenyebben tudjak mozgatni, felmásolni rá. Mert azért nem teljesen mindegy,hogy 25-30 MB/sec vagy 70-80 egynéhány MB/sec-en vánszorognak az adatok. Jó lenne egy teszt 3.0 WD-ről,mert nem találtam neten. 500-as WD MP is akkor ezek szerint azt tudja sebességre mint at 1 TB,akkor lenne gyorsabb az 1 TB.ha nem 2,hanem 1 tányéros lenne.A 640-es Silicon Power,akkor azért gyosabb az 500-asnál,mert ott 1 tányéron van 640 GB,nagyobb adatsűrűség.?
Az elérési idők stb. sima adattárolásnál tényleg nem annyira fontosak nekem,úgyse oprendszert pakolok rá,arrra inkább már az SSD,meg az SSD-HDD kombó a legideálisabb. -
Santiagain
őstag
Segítséget szeretnék kérni.
Eddig olyan külső vinyót (3,5") használtam, amin van power gomb. Most vettem egy WD Elements-et, ezen nincs. A kérdésem az lenne, hogyha leválasztom az eszközt (W7), illetve kikapcsolom a médialejátszót, akkor fizikailag lekapcsol-e a winchester?
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
Alex91
félisten
válasz Santiagain #4097 üzenetére
Elmegy aludni...
-
-
Alex91
félisten
válasz Santiagain #4099 üzenetére
A rajta levo led villog, es leallitja a motort, ha nem kap USB-n jelet. (En meg eleve az egesz hobelabancot egy kapcsolos elosztora tettem, es lekapcsolom a 230-rol...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest