Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Amartus #23421 üzenetére

    Ez egyrészt egy külső merevlemeznél nem hibernáció - az magánál az OS-nél, a Windowsnál van - , hanem készenléti állapot, más néven alvó állapot.
    Másrészt egy HDD-t mechanikailag a sok felpörgés-leállás elvileg valóban megterhelhet és hosszabb távon negatívan hathat az élettartamára, de itt az sem teljesen mindegy milyen HDD-ről van szó. A 2,5"-os merevlemezek ilyen téren általában bírják a nyúzást, lásd más topikokból 18 ezres, de akár 62 ezres példákat is az indulások/leállások számára. Persze ez nem feltétlen azt jelenti, hogy egyáltalán nem kell vele foglalkozni és hadd nőjön csak akármeddig, de ugyanakkor azt sem feltétlen, hogy mindenképpen, minden esetben erővel tiltani kell a leállást.
    Harmadrészt azt neked kellene tudni és eldönteni, hogy a saját felhasználói szokásaidhoz mérten igényled-e hogy X perc inaktív állapot után kikapcsoljon és készenléti módba váltson a külső merevlemez, vagy nem és az utóbbi esetben nem baj, ha folyamatosan pörög. Ahol a beállítási lehetőség adott mindkettőhöz, lásd az előbb linkelt válaszban leírtakat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák