Hirdetés
-
A Galaxy A16 5G az új mérce: hat év frissítés az alsó polcon
ma Az újdonság kiemelkedően hosszú ideig tartja naprakészen az Androidot és a biztonságot.
-
Az arcfelismerés miatt vizsgálják a Ryanairt
it Az ír adatvédelmi hatóság vizsgálatot kezdett a Ryanair és az arcfelismerés kapcsán.
-
Újult erővel támad a ZLUDA
ph A legújabb iterációban a CUDA-alapú AI szoftvereken lesz a fókusz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kevin05
csendes tag
Sziasztok!
Néhány kérdés felvetődött bennem a Windows-os titkosítás kapcsán. Az igényem az lenne, hogy legyen a rendszerlemezen minden érzékeny adat tikosítva (ugye a user az asztalra ment, a letöltéskebe tölt le stb..). Több számítógép védelmét kellene megvalósítani úgy, hogy egy user az összes gépet el tudja indítani (tehát mindegyikhez hozzáférjen - de persze csak a titkosítás feloldása után). A lemez ellopása, másolása, a számítógép fizikai eltulajdonítása ne okozhasson gondot. Backup persze készül, fizikailag más helyen tárolva, több lemezen.
Nézegettem a VeraCryptet és a BitLockert is. Melyik lenne jobb választás?
TMP nélkül lehet, hogy jobb volna titkosítani, és a kulcsot mondjuk egy jelszóval beírni a boot során. Jól értem, hogy ekkor a titkosított meghajtó más gépekben is pont ugyanígy lenne bootolható, tehát a jelszó megadása után? És enélkül csak pár dolog, a jelszókérő boot indítása maradna titkosítatlan, minden más védve lenne?
Hogyan szokás a jelszó tárolását megoldani? (Ugye ekkor minden lemez azonos jelszóval működne). Arra gondoltam, hogy a Yubikey nevű eszköz tárolhatna egy Static password-öt, amit a user az indításkor kiegészítene egy prefixel, pl: eztazusertudja_yubikeystaticpass. Ez szerintetek mennyire jó ötlet? (Ugye ezután a Pendrive és más hordozható dolgok titkosítását pedig egy tanusítvánnyal meg lehetne oldani, szintén a Yubikey-el)
Az USB flash drive-on való kulcstárolás ugyan jelentősen olcsóbb megoldás volna, de ekkor a pendriveokhoz fejben kéne tartani a jelszót. Ennek megfelelően nyilván csak egyszerűbb kombinációk jöhetnek szóba itt, továbbá ezt nagyon könnyű másolni is - bár a Static passwordöt is...
Az érdekelne, hogy hogyan "szokás" ilyeneket megoldani? Ti melyik módszert választanátok? Persze minden ötletet szívesen fogadok. Ha az elméleti részt ti máshogy értitek, kérlek linkeljetek cikkeket vagy javítsatok bátran.
Előre is köszi minden segítő szándékú kollégának!:)A kérdés, ami néha elbizonytalanít: én vagyok őrült, vagy mindenki más?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen