- Milyen TV-t vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- TCL LCD és LED TV-k
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Új működési profilozást kapott a DLSS 3.8.10
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
silver10
aktív tag
Na a 3. unszoló E-mail után átváltott a státusz "shipped"-re (Mixeshop). Leelenőriztem a DHl TN-t is, rendben van. Végül is a rendeléstől számítva 10 nap után elindult. Már csak a tartalomnak kell majd egyezni Abban már bízok, hogy az rendben lesz. És várhatom türelemmel a drága jó vámos bácsik ügyintézését
A DHL E-mailben, vagy nyomtatva kéri a bizonylatokat? -
jojoando
senior tag
2014.02.17 11:43 Budapest
Küldemény információ:
Küldemény felvéve2014.02.18 07:25
Küldemény információ:
Célországba elküldve2014.02.23 08:38
Küldemény információ:
Célországba megérkezettVisszaküldtem a telcsimet.
Szerintetek mennyi idő, míg a címzett megkapja garanciális probléma miatt?
A kiírás szerint: tegnap Kínába érkezett!
Jó hamar!
Ottis csúnyák a vámosok, vagy ott dolgoznak is?
Remélem hamar megkapja az eladó.[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
Ahogy nézegettem, az EUEXP esetén nem tételesen vámolgatnak, hanem átalánydíjasan csomagonként kell valamennyit fizetni, ezért olcsóbb. Tehát pl bejön egy konténer, és rámondanak egy összeget. Befizeted, és el is van intézve a vám és ÁFA kérdés. Nincs vele gond, pénz bejön belőle, a többi meg a kutyát sem érdekli.
-
Sanyesz.
őstag
válasz silver10 #27701 üzenetére
Fogsz kapni tőlük egy e-mailt. Abban lesznek az instrukciók. A bizonylatokat elektronikus formában kérik. A nyilatkozatot és az esetleges meghatalmazást (ja és a pénzt) a futárnak kell átadnod.
A 10 nap postázás azért nagy gáz. Ennyi idő alatt már kezedben kellene lenni a cuccnak, ha már DHL-lel kérted.[ Szerkesztve ]
"Tiefe Brunnen muss man graben, wenn man klares Wasser will."
-
ÁrPi2
senior tag
válasz Dominó85 #27622 üzenetére
"amit Japánban ő már leadózott. *Puff*"
Ugyanmár, Dominó85, az EU egy vámunió (ezért vásárolhatunk EU-s területi raktárakból ÁFA nélkül)
de Japán nem része, tehát ha Japánban valamilyen (pl. Honda motoralkatrész) árura ottani FA terhelődik az ettől függetlenül ide az EU-államba beérkezve itteni ForgalmiAdóval terhelődik (igen, "mégegyszer"),
Egyedül a nemzetközi garancia nemzetközi jogszabályai és azok érvényrejutása játszhattak jól ebben a Honda-alkatrészes sztoriban...
Forgalmiadó ezügyben a felsőötvenezer meg honatyáink érintetlenek (, illetve a VámUnió ratifikálásán némelyikük natyonnaccerü kézjegye - tette lehetővé anno, hogy vásárolhatunk EU-s területi raktárakból ÁFA nélkül).Emez a vámuniók természete.
-
beg
veterán
válasz jojoando #27702 üzenetére
Ott az szokott gondot okozni, hogy nagy ívben elkerülik a csomagátvételt, azért párszor noszogatni kell, hogy ugyan menjen már el a nevére érkezett csomagért. Aztán majd kamuznak, hogy nem jött csomag, meg most piros sárkánymalac ünnep van de holnap tutira elmegy érte stb.
Nem bunkón, de szigorúan noszogatni kell őket.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
silver10
aktív tag
válasz Sanyesz. #27704 üzenetére
Ezzel a késedelmi dologgal én is tisztába vagyok, ne félj. Udvarias, de határozott levélváltásokba került, mire a hitegetésekből postára adás lett. Az iNew v3 topikban érdeklődtem egy rendelésről, vonzó volt az ár/érték, de azt már nem kérdeztem meg, hogy hogy zajlott a postára adás. Azóta már leírta a fórumtárs, hogy ő is így járt .
A csomag viszont korrekt, a telefon rendben volt, mikor kézbe vette. Vagy tényleg el vannak maradva az ünnep miatt még mindig, -amit annyira nem értek, hiszen az elmúlt évben is voltak ünnepek és utána a webshopok hamar utolérték magukat- vagy akadozik a készlet. És persze ezt nem írják ki bármelyik is a probléma.
Ha nem szentségtörés, megkérdezhetem ez mit takar?: "A nyilatkozatot és az esetleges meghatalmazást"
Eddigi rendeléseim SG, HK, CN postával jött. DHL-lel eddig csak EU-n belül rendeltem. -
Sanyesz.
őstag
válasz silver10 #27710 üzenetére
Kizárt, hogy az ünnep miatt lennének elmaradva. hanyagok vagy nem is volt készleten. A bolttal volt a baj.
Én az ünnep után rendeltem két csomagot DHL-lel, mindkettő 7-8 nap alatt a kezemben volt.A meghatalmazás akkor játszik, ha nem te, hanem egy általad meghatalmazott személy veszi át a küldeményt. Bár a futár tőlem sohasem kért igazolványt...
Nyilatkozatot ugyan a futár is hoz (üresen), de előtte te is kitöltheted, így csak át kell adni neki. Ez a DHL által elvégzett vámkezelésről stb. szól. Ezeket kapod az e-mail mellékleteként, ha már érkezőben van a küldemény. Ugyanúgy csatolják a kínai számla és a fuvarlevél szkennelt másolatát és egy DHL árjegyzéket.[ Szerkesztve ]
"Tiefe Brunnen muss man graben, wenn man klares Wasser will."
-
SUPREME7
addikt
Aki rendelt mostanában DHL-el, nektek nyomkövetés kb mennyi idő után volt látható? Tegnap kaptam trackinget, de még nem látszik. Normál esetben nem aggódnék, de 5 napja rendeltem, és az eladó hirtelen küldött egy trackinget amikor már írtam neki, hogy nem azért fizettem ám ki a DHL szállítást, hogy ő meg üljön rajta.
-
Sanyesz.
őstag
-
TCr
veterán
Sziasztok!
2014.02.21 12:15
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customsTapasztalatok alapján mire számíthatok, meddig lesz ez a státusza?
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
poffsoft
veterán
Szerintetek ez mit jelent?
NULL, 进口总包互封开拆, 深圳国际, CN
(NULL, total imports mutual sealed package to open, Shenzhen, CN)NULL, 进口总包互封封发, 深圳国际, CN
(NULL, imports of seal sealing of the total package interoperability, Shenzhen International, CN)Vámkezelték odaát?
[ Szerkesztve ]
-
poffsoft
veterán
válasz Outlander #27718 üzenetére
Gariba megy vissza egy teló, cafrangok nélkül...
13-án feladva, 18-a óta dekkol kínában az outward office-on... (persze azt nem egészen értem, hogy mit keres ott, elvileg az inward office-be kellett volna érkeznie, ha jól gondolom)más: az " imports of seal sealing of the total package interoperability" -ba tört bele szerény angoltudásom...
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
poffsoft
veterán
válasz Outlander #27721 üzenetére
Stimmol, tehát ha én küldöm, elvileg budaörsön (vagy akárhol) az outward office indítja, de shenzenben az inward fogadná a logikám szerint- persze nem vagyok hivatalnok, pláne postás nem...
(egy halovány félelmem, hogy visszafordították/visszafordítják valami miatt...)[ Szerkesztve ]
-
hege21
aktív tag
válasz poffsoft #27722 üzenetére
Nekem így nézett ki a tablet visszaküldése Magyar posta:
2014.01.14
11:13 Szombathely 2 posta
Item information :
Küldemény felvéve / Item accepted
2014.01.15
08:26
Item information :
Célországba elküldve / Item sent abroad
2014.01.21
09:24
Item information :
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014.01.30
17:37
Item information :
Letétben van / Item stored, addressee notified
2014.02.03
18:13
Item information :
Sikeres kézbesítés / Item delivered
Additional information :
címzettAzóta várok,még nem sikerült megjavítaniuk.....
[ Szerkesztve ]
-
andras888
aktív tag
pandawill, vagy geekbuying kuponja van valakinek?
-
A Csekka
csendes tag
Üdv,én írtam a postaimport@posta.hu e-mail címre üzenetet,hogy mi a helyzet a postai vámkezelés alatt lévő küldeményemmel,és azt a választ kaptam,hogy ők nem tudnak választ adni,mert a Vámhivatal közvetlen vámfelügyelet alá vette.És a továbbiakban majd a Vámfelügyelet fog ez ügyben keresni.Valaki meg tudja mondani,hogy mit jelent ez pontosan?A küldeményt postán maradóra kértem,ahogyan szoktam,mivel dolgozom és nem biztos,hogy az otthoni címen átvenné valaki.Milyen úton fognak megkeresni?A postának írnak és az fog értesíteni?
-
beg
veterán
válasz A Csekka #27727 üzenetére
Ha vámfelügyelet, akkor szívóág. Lesz mit levelezned a vámosokkal.
A közvetlen vámfelügyelet alá vétel jelenti tehát azokat a cselekményeket, amelyekkel a helyi vámhatóság megakadályozza, hogy a feltehetően szellemi tulajdonjogot sértő árukat szabad forgalomba bocsássák (tehát hogy ne hozhassák be az EU, és így Magyarország területére).
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
MeOf
újonc
Valakinek befutott mar a multheten vamkezelt csomagja?
-
-
Banyu
csendes tag
Csomagom áll a FEDEX-nél.
A termék ára 20,70 USD, a fuvar pedig 32,64 USD volt, ennek ellenére a kicsi kínai a termékről 29 USD-s számlát pakolt be.Első körben kértek vámkezelési megbízást, amiben részletezni kellett a termék árát, pontos megnevezését és a fuvarköltséget. Meg is írtam nekik dollárban és banki tranzakciós átváltás alapján Ft-ban is, plusz mellékletben elküldtem az aliexpresses és netbankos képernyőlenyomatokat.
Erre küldtek most még egy értéknyilvánításra vonatkozó nyilatkozatot, hogy mondjam meg, mi a termék ára, meg a pontos megnevezése, átmásoltam oda is a 20,70 USD-t, aztán pukkadjanak meg.banyu
-
Samus
addikt
Ma azt hittem rosszul látok. A február 14.-i délután kifizetett rendelésem (10db 1W-os PowerLED) most ért ide az előbb. Deutsche Post szállította (vagyis nekem már a magyar postást, de értitek). Nem az első rendelésem, de eddig mindig egy hónap volt Kínából. Most csak 10 nap. Ebay is legkorábban március 3-ra írta.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
kcsa
veterán
Olvasgattam vissza, látom svéd postával (lánykori nevén Direct Link) vannak gondok. Mostanában mi a helyzet? Van egy csomagom, egy hónapja feladva, egy ideje áll:
2014-02-19 19:55, Local mail tracking
2014-02-11 07:08, Sweden Post, Direct Link, Singapore, The item has been dispatched from Sweden Post, Direct Link's international terminal for onward transport abroad
2014-02-11 07:08, Order departed from sorting hub
2014-02-10 18:00, Order departed on flight from origin
2014-02-10 10:00, Order dispatched
2014-01-28 18:00, Order Shipment recordedA legfrissebb bejegyzés ahogy nézem általában kamu szokott lenni, mindenkinek odavágják, aztán nem történik semmi.
Mit lehet tenni ebben az ügyben? Türelemmel várni amíg kicsúszok a 45 napból? (ami mindjárt bekövetkezik, mert a feladás is lassú volt...).
Sok ráhatásom nem volt, DX magától küldte ezzel a postával.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
bl4ze
veterán
Sajnos nekem is hasonló , "kamu" bejegyzés nálam nincsen, "csak" 12 napja repül
Origin Country - Sweden
2014-02-12 08:35, Sweden Post, Direct Link, Singapore, The item has been dispatched from Sweden Post, Direct Link's international terminal for onward transport abroad
2014-02-12 08:35, Order departed from sorting hub
2014-02-11 10:12, Order departed on flight from origin
2014-02-09 15:00, Order dispatchedMPL :
2014-02-12 23:55, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-02-12 08:35, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroadSucks, de nagyon
.:. bl4ze .:.
-
kcsa
veterán
Látom mindenki boldog SE postával
Nyitottam dispute-ot, többet nem tehetek. Más kérdés hogy a rendelés tartalmának jobban örülnék mint az árának
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
eastsider
nagyúr
17-én feladott német csomagom sehol
[ Szerkesztve ]
-
Laza...
addikt
Nekem küldemény vám elé állítva, és az előbb hozta a postás (nem volt vámköteles amúgy)
Never give up!
-
Evita85
tag
Nem tudom,itt mindeki szidja a svéd postát.Én nekem eddig nagyon poz
2014-02-20 15:04, Item information : Vámhatározat kiadva / Issue of customs decision
2014-02-20 15:03, Item information : Elektronikus vámkezelési dokumentum kész / Electronic customs declaration ready
2014-02-20 09:16, Item information : Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents
2014-02-17 15:08, Item information : Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted
2014-02-17 15:07, Item information : Betárolás a Postaimport raktárba / Storage for customs procedure
2014-02-17 13:22, Item information : Vámkezelésre vár / Waiting customs clearance
2014-02-17 11:01, Item information : Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedure
2014-02-03 15:32, Item information : Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2014-02-03 15:18, Item information : Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014-01-29 23:55, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-01-29 12:38, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroadOrigin Country - Sweden:Tracking Consuming:6240 Millisecond
2014-02-12 19:55, Local mail tracking
2014-02-03 15:32, Budapest 1005, Handed over to Customs
2014-02-03 15:32, Order awaiting customs clearance
2014-02-03 15:18, Budapest 1005, Arrival at inward office of exchange
2014-01-29 12:38, Sweden Post, Direct Link, Singapore, The item has been dispatched from Sweden Post, Direct Link's international terminal for onward transport abroad
2014-01-29 12:38, Order departed from sorting hub
2014-01-28 10:00, Order departed on flight from origin
2014-01-27 18:00, Order dispatched
2014-01-21 18:00, Order Shipment recorded14-én fizetett alis rendelés. Gyerköcnek tabletta...(Már a héten várjuk hogy megérkezik...)
-
törölt tag
válasz A Csekka #27729 üzenetére
Ne is számíts arra, hogy megkapod valaha is a pakkot. Az egészet lefoglalták és ismeretlen tettes ellen feljentést tesznek. Aztán beidéznek és lehet úgy csinálni, hogy....
na jó, ezt már itt tilos írni, de ha ráguglizol, akkor van egy oldal, ahol ezt a témát vitatják és adnak tanácsot.
[ Szerkesztve ]
-
coyote66
aktív tag
Üdv mindenkinek. Elnézést kérek, ha már volt ez a kérdés, de egy másik topikból irányítottak ide, és nem olvastam végig a hozzászólásokat.
Adott egy kínai telefon amit tavaly decemberben visszaküldtem mert hibás volt. Végre (4-5 érdeklődő és fenyegető levelem után és cirka 2 hónap múlva) ma megírták, hogy 17-n postázták. A kérdésem a következő: a vámmal ilyenkor mi van? Garanciális javításra küldtem vissza a telefont. Behozatalkor már megfizettem a vámot, amit levelekkel számlával tudok is igazolni. Remélem nem kell még egyszer fizetni!
Köszönöm a válaszokat.Én vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest