-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Daywalker
addikt
-
Chaser
legenda
válasz Daywalker #27552 üzenetére
Nekem ha helyettesítő van még értesítő se jön....
A tumi: Érdekes, akkor elvileg nem egy repülővel jönnek. Aztán lehet mégis, csak a kiinduló logisztika más. Nálam annyi info van utoljára, 01.31: célországba elküldve.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
silver10
aktív tag
Ha csak egyfojtában hitegetnének a postára adással kapcsolatban(14.-ei rendelés DHL) valóban ki kell várnom a 45. napot a dispute-hoz?
-
pezo00
tag
Sziasztok!
Múlt héten írtam az egyik rendelésemről hogy EMS-el rendeletem mivel nem volt DHL a postázások közt, azóta kaptam egy mailt hogy feladták a termékem. Mai napon jött még egy email hogy fizessek még mert annyirét nem tudják postázni, pontosan itt az szöveg amit küldtek:
Olyan kérdésem lenne hogy ha jól vettem ki az írásukból akkor autómatikusan visszakapom az árát a terméknek ha nem válaszolok?Dear customer,
Thank you for shopping with Banggood.
We are very sorry to tell you that your order need to pay 30.64 USD Remote fee due to the destination is too far and the Expedited shipping ask for the Remote fee.If you agree to pay the Remote fee,you can pay it to :payment@banggood.com,and then tell me the payment transfer ID,then we would ship it.
And the order can change the shipping way to the air mail and it needn't pay extra money,and we would refund the expedited shipping fee for you,but the shipping way may need 7-25 business days to arrive the destination.Do you want refund the order or change the shipping way?If you didn’t reply in 5 days ,we would refund it for you.
We are very sorry for any inconvenience caused.[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
A mixeshop.com is mehet a trükkös shopok közé, van paypal díjuk. Viszont az euexp1 postázás, amivel szerintük 100% kimarad vámolás, az tök jó dolog. Pláne ha több cuccot veszel.
-
Daywalker
addikt
válasz pezo00 #27559 üzenetére
Azt...vagy kéred normállal és akkor a különbözetet visszatérítik.
Amúgy valszeg a DHL is plusz költség lesz...Nem szeretek az ilyenekkel üzletelni, elkúrta, hát viselje. Pl. németekkel volt olyan nekem, hogy nem volt raktáron amit ebayen árult, de volt ugyanolyan csak más gyártótól, drágábban....megkérdezte jó-e, és nem kell ráfizetnem...na ez a korrekt, nem a kuncsorgás. Figyeljen oda.
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
pomphl
csendes tag
Ez az nagyon nem akar jönni:
2013-12-11 14:51, Item information : Küldemény felvéve / Item accepted -
Atomgeszi
veterán
Vámolás kimaradással nyersz akkor elvileg 2,5 %-ot ugye, ÁFA-t ugyanúgy kell fizetni.
Meg itt valami Angliai cuccozás van.. Áfa mindenképp leszEladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
nem volt még
csendes tag
Nah, megjött a teló.
Statisztikám:SG -> Bp (~9500 km): 20 nap
Bp -> Bp (~5km): 22 napEzek után "megelégedéssel" fizettem be a 27% áfá-t
-
szkorhetz
őstag
Antelife milyen? Vám, adó lesz rá mindenképp?
Xiaomi mi3-at nézegetek a Nexus 4em utódlására és itt tűnik a legolcsóbbnak. Számoljak valamilyen rejtett költséggel? -
Cpt. Flint
tag
ezt úgy szokták csinálni, hogy van egy kapcsolata (cége) mondjuk angliában. oda szállít kínából, mintha az rendelte volna meg. aztán az eu-n belül továbbküldi neked, immár ÁFA-mentesen (pontosabban az ár ez esetben már bruttónak mondott, lényeg, hogy te már nem fizetsz és nem vársz a vámolásra, a számlát az angliai cégtől kapod).
namost, ha megnézed az ezért kért 50 $ (12000 Ft) nagyjából egy 185 $-os telefon ÁFÁ-ja. Ez átlagos ár, vagy inkább kicsit a fölötti, a többség 160-170 $ körüli telefonokat vesz szerintem. Sőt, bocsánat, Angliában csak 20 % az ÁFA, azaz inkább 250 $-os telóról beszélünk, akkor meg már hajaj!
Átlagban végül valószínűleg jól jár a kínai, akkor is, ha kifizeti az angliai áfát, mert a vásárlók 50 $-jai bőven fedezik összességében (akkor is, ha van olyan, akinél bukik), ráadásul aki ebbe nem gondol bele, azt még oda is csábítja ez az akció.
És akkor még az is lehet, hogy valami trükközés is van részükről az angliai cégnél; áfakedvezmény v. valami, fene se ismeri az angol szabályokat.[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz Cpt. Flint #27574 üzenetére
Köszi, tehát akkor jól gondoltam, az ember előre kifizeti valamelyik EU-s ország áfáját.
A toysrus.com is ilyen, ha rendelsz ide, már számolja is hozzá a vámolást. Mondjuk ott nem számoltam ki, hogy melyik EU-s országét. -
hk9mxz
tag
válasz Cpt. Flint #27574 üzenetére
Akkor a 300 folotti dolgok, meg a tobb telo rendelese jobban megeri ezzel, mert itthon ugyis megfognak.
-
slezakimi
senior tag
Sziasztok.
Valaki rendelt is már ezzel az EUEXP1.-l ? Valóban nincs plusz költség?
3 darabnál, már meg is éri sztem.üdv szép napot
""Szabadidős elfoglaltság.Nem feltétlen a pénz hajt.:-))""
-
sbe561
tag
Segítséget szeretnék kérni, hogy a paypal mennyi idő után küldi vissza a pénzt, ha nem indul el a csomag? Persze vitát már indítottam.
Justin azt "igérte" hogy mára megkapom a pénzt, de még semmi. Bár sajnos nem lepődök meg rajta... -
Marty
tag
Szerintetek meddig várjak, mire látszani kezd az SG postos csomagom ezután, és mikor gondoljam, hogy a kis kínai csak szórakozik?
2014-02-17 00:00, Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)
sbe561: várd meg a hétfőt, a bankodban úgyis csak akkor látod majd, ha visszaküldte
[ Szerkesztve ]
-
SSlyTR
aktív tag
amire sg kivinné le is kopna a felírat
http://creativeads.blog.hu/2014/02/21/zsenialis_trollkodas_a_dhl-tol
-
zero977
tag
Nem értem miért bántják a SG-t ... :
2014.02.14 14:03 Célországba elküldve
2014.02.21 12:12 Célországba megérkezett -
Dominó85
addikt
válasz zero977 #27587 üzenetére
Azt én sem értem... Szintén SG.
2014-02-10 00:00, Received from Customer
2014-02-12 00:00, Despatched to overseas (Country code: HU)
2014-02-18 00:00, Arrived at overseas (Country code: HU)
2014-02-10 13:32, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-02-18 16:27, Item information : Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014-02-18 16:29, Item information : Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs8 nap alatt ideért kis hazánkba a csomag. Viszont a korábbi HSZ-eket olvasva most majd 1 hónapot kotlik rajta a magyar királyi posta. Menjenek a búsba...
* Péter - 06302461862 *
-
törölt tag
Hong Kong post mindenkinek nagyon lassú, vagy csak nekem sz@roznak? 30-a óta elküldve....
-
SSlyTR
aktív tag
válasz zero977 #27587 üzenetére
mert valakinek jó esetben 2,5szer ennyi idő
2014.01.21
16:22
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2014.02.07
13:28
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination countryés ekkor én még szerencsés voltam.
én meg nem értem miért bántjátok a vámot:
1 hét alatt meg is kaptam a csomagot2014.02.13
12:01
Küldemény információ:
Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedure
2014.02.13
13:10
Küldemény információ:
Vámkezelésre vár / Waiting customs clearance
2014.02.13
15:07
Küldemény információ:
Betárolás a Postaimport raktárba / Storage for customs procedure
2014.02.13
15:10
Küldemény információ:
Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted
2014.02.17
09:24
Küldemény információ:
Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents
2014.02.17
12:04
Küldemény információ:
Elektronikus vámkezelési dokumentum kész / Electronic customs declaration ready
2014.02.17
13:02
Küldemény információ:
Vámhatározat kiadva / Issue of customs decision[ Szerkesztve ]
-
-
Dominó85
addikt
válasz CoolBoy323 #27595 üzenetére
Ha szerencsém van akkor hétfőn kihozza a postás, amikor is nem leszek itthon. Rosszabbik esetben meg várhatok még pár hetet.
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
válasz CoolBoy323 #27597 üzenetére
Jó lenne már ha ideérne a kezembe. Meg van a véleményem mind a vezetőségünkről, ÁFA dologról és a királyi postáról is.
Például ha szülinapra rendelne valaki valamit és számolna 40 nappal átlagban és már a 10. napon itt lenne az országban, akkor a 40 nap leteltével a királyi postát kötelezném a xarakodásuk miatt kártérítés megfizetésére. Ez az összeg pedig legyen mondjuk a termék berendelt árának 27%-a. A számmisztika pedig nem véletlen... Ne féld rögtön gyorsak lennének. Nyomdafestéket nem tűrő hangnemben lehetne a királyi posta csomagkezelői részlegéről ódákat zengeni.
* Péter - 06302461862 *
-
Baritone
tag
Üdv!
Lehet, hogy láma kérdés, de aliwxpressen lehet paypal-val fizetni?
Bocs közben láttam az összefoglalóban.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest