-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Víz Elek
senior tag
Majdnem 1 hónapja rendeltem DHL futárral ali-ról egy telót, ma meg is kaptam...
Bekapcsoltam a telefont, de nem fogadja egyik sim kártyát sem... semmit sem csinál, és ha a wifit bekapcsolom, néhány mp múlva lekapcsol automatikusan, ugyanezt produkálja a BT is.
Egyből megnyitottam a dispute-t... nem fogok külön alkudozni az eladóval, így is napi szinten könyörögtem neki, hogy adja már fel a telefont, nem viccből kértem DHL-lel.
Képeket mellékeltem a dispute megnyitása során.
Mennyi esély van arra, hogy az én javamra bírálják el a dolgot?Samsung S9
-
thieringpeti
csendes tag
válasz #75945984 #27800 üzenetére
Hi!
Ez a fiji posta nekünk új. Öcsém eddig kb. 10x rendelt HK-től, mindig az international warehouse-ből, 2-3 héten belül mindig megjött, még az a csomag is, ami értékhatár feletti volt, és vámkezelni kellett. Az a csomag is, amiben akksi volt. Eddig China Post vagy Swiss Post volt a "kézbesítő".
Engem ez azért aggaszt, mert öcsém hobbi cuccai mellett rendeltünk néhány olyan eszközt is, ami konkrétan HK-nál van, másutt nincs, és a munkámhoz kellene. (Atmel ATMEGA48/88/168/328 programozásához preciziós tűágyas teszt csatlakozó). Nem nagy összeg, másutt viszont nem lehet kapni, csak kb. 3x-os áron, és ugyanezt a Hobbykinges terméket adják. (Ebay). Egyébként a kvadrokopter motorvezérlők firmware frissítésére találták ki, a helyhiány miatt nem fér rá a panelre az ISP csatlakozó.
Ha a héten nem "ugrik" előre a státusz, kénytelen leszek megrendelni csak ezt az eszközt mégegyszer valami gyorspostával, de sajnos csak International raktárban van (ott dögivel), az EU, UK raktárakban negatív a készlet belőle hónapok óta... -
törölt tag
válasz Víz Elek #27801 üzenetére
Van rá esély, de lehet, hogy az eladó nem hagyja annyiban. Elképzelhető, hogy kér videót a hibáról, de ha nagyon g**i, akkor vissza kell neki küldened. Ez a legrosszabb eset szerintem, viszont van más lehetőség is. Ha egy összeszedett, frappáns indoklást írsz, minden előzménnyel, dátumokkal alátámasztva, szerintem megnyerheted.
thieringpeti: A fiji tényleg új, nekem sem volt vele ezelőtt tapasztalat, a 2 hét jött rendre. Értem a problémádat, de az EMS-től óva intelek. PÉNZKIDOBÁS!! Amikor megjön a pakk, rá lesz írva, hogy Express Mail Service. Szóval ha fizetsz az EMS-ért külön, akkor is így adják fel, mert már az alap is EMS.
Máshol biztos, hogy nincsen az a programozó kábel?
[ Szerkesztve ]
-
police911
csendes tag
regisztrálásnál ide mit kell írni?
State/Province/Region:
kérlek segítsetek S.O.S.
-
police911
csendes tag
sziasztok,
a mixeshop-nál valakinek van rossz tapasztalata?
onnan szeretnék rendelni. érdemes? -
thieringpeti
csendes tag
válasz #75945984 #27803 üzenetére
Hi!
Erről lenne szó: http://www.ebay.com/itm/Atmel-Atmega-Socket-Firmware-Flashing-Tool-/161210362632?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item2588e2eb08
német eladó ennek pontosan a duplájáért árulja, HK-nél is hasonló árban van. Másutt EU-ban sajna nincs, pedig nem nagy cucc, sima levélként is jöhetne egymagában.
Öcsém kvadrokopter-alkatrész rendeléséhez csaptuk hozzá... Olyan paneleket terveztem, ahol elrendezés-helyhiány miatt nem tudtam tüskesort rátervezni, ahhoz kéne.
tme.eu-nál, Farnell-nél van olyan foglalat, kb. ennek az árnak az 5szöröséért, amibe a procit bele lehetne tenni ültetés előtt. De a már beültetett procihoz az sem jó.
A rendelés amúgy a "hagyományos posta" LiPo-t támogató opciója volt, azért kellett ezt választani, mert akkt is rendelt öcsém a kvadrokopteréhez.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz thieringpeti #27810 üzenetére
Szia,
ne haragudj, de erről az a kabaré jutott eszembe: "mi kerül ezen a fotelen 7200 forintba???" Viccet félretéve, tényleg drága. Nem tudom mit tartalmaz pontosan, de elég spéci. Használtan nem kerestél még?
-
thieringpeti
csendes tag
válasz #75945984 #27812 üzenetére
Próbáltam volna keresni, de sajnos nem találtam. Vaterán, Ebay-en néztem.
Egyébként Hobbykingnél 20$ környékén van, raktár függő, de jelenleg az EU raktárakban negatív a készlet belőle...
Amúgy csináltunk már tesztelő tűágyat, ezeknek az aranyozott tüskéknek a darabára valahol 3-500 Ft között van TME-től rendelve (de sajnos azok túl vastagak, itt kb. 0.8mm-es osztás kell, azokat meg kb. 2mm-nél közelebb nem lehet rakni). Ebben 6db van ilyen, egy precíziós foglalatba téve. Tehát reális sajnos a 20$ ár. Viszont a németből rendelt 40EUR körüli érték irreális.Ha csak néhány procit kéne felprogramozni, akkor hőre keményedő modellező gyurmából csinálnék valamilyen eszközt, de sorozatban kell majd készre szerelt paneleket feltöltsek firmware-el.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz thieringpeti #27813 üzenetére
Értelek. Aliexpresset nézted?
-
thieringpeti
csendes tag
válasz #75945984 #27814 üzenetére
Sajnos ott nincs. Viszont feltöltő hardver (amit mellesleg kb. 5 éve csináltam saját magamnak, és még mindig jó) van $5 körül, meg chip 1$ alatt, szóval megfontolandó lehet itt is keresgélni. De konkrétan ez az eszköz sajnos itt nincs, szerintem kifejezetten valami modellező találhatta ki a kvadrokopter vezérlők frissítésére...
-
törölt tag
válasz thieringpeti #27815 üzenetére
Ment PÜ!
-
Neck
veterán
válasz hidroponi #27630 üzenetére
Még nem zártam le az ügyet, ugyanis egyelőre ennyi a fejlemény a TN-nel:
2014.02.21
19:59
Item information :
Célországba elküldve / Item sent abroadHa nem történik semmi 03.01-ig, akkor átnyomom Cause-ba. Gondolom a Paypal-nál is úgy gondolják, hogy 45 nap SEMMI után illene visszaadni a pénzt, nem igaz?
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Dominó85
addikt
4 darab csomagom állapota:
CN - 2014-02-23 02:43, Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
CN - 2014-02-17 23:36, Célországba elküldve / Item sent abroad
SG - 2014-02-18 16:29, Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
CN - 2014-02-23 11:16, Küldemény felvéve / Item accepted1 hete már, hogy az SG átváltott vám elé állítva státuszra. Szégyen ez az ország! A csiga röhögve lekezel 100 csomagot, mire a magyar 1-et.
[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
A tumi
tag
válasz thieringpeti #27799 üzenetére
Nekem jan.2-rendelés. Jan.24-óta célországba elküldve. Reménykedem, mert a hege21 kollégának is megjött a csomagja...hátha az enyém is befut már végre.
-
makro
senior tag
Sziasztok,
olvasgatva a fórumot, a tapasztalatok alapján ráérek 3-4 hét múlva ránézni az SG-vel érkező csomagomra
-
TCr
veterán
Tegnap email-en rákérdeztem a "vám elé állítva" státuszú megrendelésemre a Postánál, bekopiznám a választ:
Tisztelt .......
Nyilvántartásunk szerint a RF*********SG küldemény a feldolgozási területen vám szemlére vár.
Jelenleg igen jelentős mértékben megemelkedett az országba beérkező (kimagasló részben rendelt árukat tartalmazó) küldemények száma, mely a teljes feldolgozási és vámkezelési folyamatot is meghosszabbítja. Természetesen ezen időszakban is törekszünk a küldemények folyamatos és minél rövidebb időn belül történő feldolgozására, valamint kézbesítésre történő továbbítására.Tisztelettel
Roznik Sándorné
Magyar Posta Zrt.
Üzleti Vezérigazgató-helyettesi terület
Termékmenedzsment és Fejlesztési Igazgatóság
Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
Import Kicserélő OsztályE-mail: postaimport@posta.hu
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Outlander
addikt
A paypalt azt lehet claimoolni?!
Banyek ma 3 hete h dispute, 2 hete h claim, de semmi részükről, (máskor meg pikk-pakk elrendezük) a kis kotsog kobejiao nevű rízszabáló meg röhög a markába...
Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
beg
veterán
Én visszaírnék:
"Tisztelt Roznik Sándorné!
Tán teccenének alkalmazni annyi embert, amennyit megkövetel a megnövekedett munka. Vagy ne kérjenek el érte csomagonként 1500 Ft-ot."
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
beg
veterán
Az lehet, de azért arra a részre is van ráhatása a posta feldolgozó üzemnek. Vagy, még mindig ott az opció, hogy ezért a szolgáltatásnak egyáltalán nem nevezhető valamiért vám(áfa)köteles csomagonként 1500-at ne kérjék el. Legyen tetűlassú, de akkor ingyenes.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
kcsa
veterán
De a szolgáltatást megkapod, intézik helyetted a vámolást. A vám lassú. De 1500-at fizetsz a vámolásért, akkor már ennyi erővel rendelheted dhl-el is, ott a szolgáltatás része a vámügyintézés, ráadásul a szállítás és a vámolás is gyorsabb.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
SUPREME7
addikt
A DHL se biztosíték, ha köcsög az eladó. 6 napja fizettem, tegnap előtt adott egy DHL TN-t ami azóta se él, de veszettül állítja, hogy feladta és várjak pár napot. Írtam neki, hogy ezt nem gondolhatja komolyan, már itt kéne lennie, hiszen ezért fizettem DHL-t, de annyit válaszolt, hogy ne idegeskedjek.... Azt hiszem akkora negatív feedback fog landolni nála, hogy kilóg az oldalról.
-
szakmaster
tag
Én a MiniDealről rendeltem egy telót, ami egész gyorsan megérkezett kis hazánkba, ám úgy tűnik, hogy tényleg lassan őröl a vámosok gépezete, 1 hete vesztegel vámra várva a csomagom. Bízom a csodában, hogy nem ülnek rajta hosszú hetekig, de még nem küldtem be papírokat vámolásra, hátha átcsusszanik.
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2014.02.13
15:29Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014.02.18
13:26Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2014.02.18
13:30 -
hevizms
addikt
válasz szakmaster #27837 üzenetére
A remény hal meg utoljára
Mondjuk sosem értettem hogy minek irjátok ide egy nyilvános fórumra hogy biztok az átcsuszásban.
Szerintetek a navosok nem olvassák ezeket? -
hege21
aktív tag
Nike cipők forrása szerintetek?
-
Evita85
tag
Ha a Vámhatározat 20-án kiadva,akkor mikor kerül hozzánk? Már nagyon várjuk a postást,de nem akar 2szer csengetni
-
New_Man
csendes tag
Sziasztok!
Etotalkról vettem egy telefont. DHL-lel kértem a szállítást. A csomag megérkezett Magyarországra, de vámvizsgálatra jelölték ki.
Elküldtem a PayPal-os számlát,de írtak,hogy a megrendelés linkjét küldjem meg nekik.
A probléma, hogy a csomagon 20dollár van, a megrendelés pedig nem pont annyiba került.
Kérlek segítsetek mit lehet ilyenkor tenni!
Előre is nagyon köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Android szakmai topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MIUI / HyperOS topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest