- Objektívek topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Androidos tablet topic
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fujifilm X
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
beg
veterán
válasz sbe561 #26950 üzenetére
Többféle áfakulcs van, de ha jól rémlik 23%
További infó az Ír adóhatóság oldalán[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
A tumi
tag
Az eladóval egyeztetve, elvileg lekérdezi , hogy merre jár a csomagom. Érdekes, hogy nem a TN számot kérte el hanem az Alis Order numbert. Kíváncsi leszek mire jut.
-
Graphics
Jómunkásember
Na vámhatározat pénteken kiadva, remélem maholnap a kezemben a csomag
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
pelenka35
őstag
Sziasztok ,
Valaki tudna adni linket honnan érdemes nike cipőt rendelni?
Előre is köszönöm..Gamertag:Rob3rt75
-
Cpt. Flint
tag
-
szili.tamas1
senior tag
Hát azért ez b+ botrány már, 30án megérkezett abszurdisztánba a telefonom, 13án vámhatározat kiadva, és még mindig nem kaptam meg.
Nem a méret a lényeg, hanem hogy jó nagy legyen.
-
RVR400
veterán
válasz szili.tamas1 #26959 üzenetére
Ezért kell DHL-lel rendelni, mivel ezt ma nagy valószínűséggel megkapom, így 5 nap sincs az egésznek az átfutása hétvégével együtt. Valószínűleg, ha ezt hétfőn adja fel, akkor szerdán már a kezemben van a cucc, mindezt a sima postás rendeléshez képest 800 Ft felárért. Szerintem nem kérdés.
Hétfő, Február 17, 2014 Helyszín Időpont Csomagok
14 Küldemény elhagyta a DHL kiszolgáltató részlegét BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 07:51Péntek, Február 14, 2014 Helyszín Időpont Csomagok
13 Vámkezelési státusz frissült BUDAPEST - HUNGARY 11:1112 Küldemény visszatartva - költségek rendezése után címzettnek kiszolgáltatható BUDAPEST - HUNGARY 07:17
11 Vámkezelési eljárás befejeződött BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 07:14
10 A küldemény megérkezett a DHL elosztó részlegéhez. BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 06:47
9 Küldemény elhagyta a DHL kiszolgáltató részlegét BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 06:00
8 Kiszolgáltatási részlegen át továbbítva BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 05:59
7 Küldemény elhagyta a DHL kiszolgáltató részlegét LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 04:44
6 feladó állomáson feldolgozva LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 00:00
Csütörtök, Február 13, 2014 Helyszín Időpont Csomagok
5 A küldemény megérkezett a DHL elosztó részlegéhez. LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 16:134 Küldemény elhagyta a DHL kiszolgáltató részlegét HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 05:03
3 feladó állomáson feldolgozva HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 04:33
2 A küldemény megérkezett a DHL elosztó részlegéhez. HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 00:02
Szerda, Február 12, 2014 Helyszín Időpont Csomagok
1 Küldemény felvéve HONG KONG - HONG KONG 19:07 -
szili.tamas1
senior tag
-
zsigus
őstag
Üdv
A JCPenney-től rendelt már valaki valamit? Gondolkozom rajta, hogy egy-két farmert rendelek tőlük, mert a Levi's farmerek nagyon jó árban vannak, de eddig nem nagyon találkoztam ezzel a névvel soha... A címemet sem fogadja el, de már írtam nekik ez ügyben. Így viszont a szállítási költségeket sem tudom sajnos.
A másik kérdés pedig az áfával és vámmal kapcsolatos: ha nem egy, nagy tételű csomagot rendelek tőlük, hanem mondjuk megrendelek egyet, majd egy nap eltéréssel egy másodikat, és így mindkettő a 45 EUR határon belül van, akkor ugye nem kell vámot fizetni?
Köszi.
-
törölt tag
Bréking nyúz. Hívtam a postát és kiderült, hogy valamennyi, a múlthéten vámkezelt csomagot a NAV a mai napon adja át kézbesítésre a Magyar Postának. Elvileg holnap lesznek kézbesítve.
-
-
törölt tag
válasz szili.tamas1 #26967 üzenetére
Az én csomagomon is 13-a óta csak rejszolnak, elvileg holnap kapom meg. Másfél hét itthon, 7 hét külföldön. Hát szép....
[ Szerkesztve ]
-
bb71
őstag
válasz Cpt. Flint #26958 üzenetére
Mik a paraméterei a vásárlásnak? Pl. mennyire kínai méretezésű egy cipó, a 43-as az 43-as?
Azt találtam, hogy: Deliveryto Hungary £8.33
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
válasz Cpt. Flint #26975 üzenetére
és CineDOG1: Köszi, tényleg. Így viszont a szállítási költségen áll vagy bukik minden.
Tudtok esetleg más EU-n belüli boltot ami hasonlókat árul (nem kimondottan sportruházatot, hanem márkásabb, komolyabb ruhákat, farmereket)? Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nem, a DHL nyomon követésén olvasom ezt...
@szilicium97: Legalább felhívnak, mielőtt a címhez érnek? Bevallom én lazán azt hittem, hogy kedd előtt nem ér ide, a hétfőmet nem erre szerveztem rá...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
cocus007
tag
válasz RVR400 #26961 üzenetére
Melyik oldalon volt csak +800Ft a DHL?
Nekem van egy jan. 14én ebay-ről rendelt tablet tokom, aminek ide kellett volna érnie... jó február 19ig írják az érkezést de 2 másik cucc amit aznap rendeltem már rég itt van. a lenti táblázatba meg az áll h 31 nap után: refund.
Írtam nekik pénteken, aztán jött is válasz, elkezdi: Normal the items need 20-42 working days deliver to you + a rossz idő és az ünnepek miatt késhet még 7-12 munkanapot
biztos 3 hónapot várok majd 1 vámmentes tokra nem? sajnos nincs tracking de volt 2 hete ünnepek előtt h elinduljon uh nekem ilyet ne irjon
Az egésszel csak az a gond h nem nekem lesz, és már várja akinek kellene uh most nemtom h kérjem a lóvét és rendeljem ujra másnál v ő küldje újra v mi legyen... -
szili.tamas1
senior tag
-
RVR400
veterán
válasz cocus007 #26987 üzenetére
Aliexpressen találtam eladót, aki 1 telót 9 USD-ért, kettőt pedig 10-ért küldött el. Ez ugyebár összesen 2300 Ft, viszont a postán elkérnek 1500 Ft-ot arra, hogy 20 napig egy raktárban álljon a rendelt cucc, így 800 Ft a felár összesen.
[ Szerkesztve ]
-
flexxx2
őstag
Sziasztok
Az én kérdésem az lenne, hogy ebayről 200$os citizen óra rendelés Hong Kongból mennyire vámesélyes? Valakinek van erről tapasztalata mostanában? Rákerestem itt az óra szóra de ugye sok lett a találat mert a "8 óra" is bejött.
Üdv
-
Chaser
legenda
válasz Cpt. Flint #26942 üzenetére
Magyar trackből aztán semmi nem derül ki kb, kérdeztem az egyik kiscsajt, bescannelik vagy csak átmegy a gépen és kap egy számot? Utóbbi. Egyébként mindegy, ha fogják fogják.
Itthon ha használt a cucc nem kell áfát fizetni, ez régóta így van. Kinnről passz, és ki dönti el magánszemély akitől vettem vagy sem? És ha azt mondja használt akkor használt vagy sem? Gyanítom az illetékesek se tudnak erre értelmeset mondani, de majd megkérdem_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
captain81
csendes tag
válasz szili.tamas1 #26959 üzenetére
Szintén 01.30-án érkezett. 2.10-én is még csak vám elé állítva, ezért elküldtem nekik a vámoláshoz szükséges adatokat. 02.12 8:18 óta Megküldött dokumentumok feldolgozása. Rohadjon meg az összes, aki ezt hagyja, hogy így működjön!
A postát nem lehet sehol sem feljelenteni? Fogyasztóvédelem, gvh, akármi? csak hogy érezzák a törődést és esetlegesen csökkenjen az elcseszett irodisták-felelősök prémiuma! Mert azt ugye kapnak rendesen.
ui: NEM a melóst szidom aki a papírt kiállítja, hanem azt a bohócot, aki hagyja, hogy így működhessen a rendszer![ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
Well, well, azt mondták a telefonon, hogy a 3-ai csomagomra van mai bejegyzés és épp vámkezelés alatt van, de az még nincs benne, hogy vámolják vagy sem...kíváncsi vagyok.
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
jojoando
senior tag
Kérdésem volna, ha használtan hibás telefont vettem olcsón és
én küldöm ki Kínába hogy megcsinálják mert a sorszámát vagy mit azt megkaptam,
abba beleköthet a Vám visszafelé?
Ugyanis aksi nélkül csak a telót küldtem ki javításra. -
CandySR
tag
Hogy működik a postai kiszállítás? Ha nem vagy otthon felhívnak? Vagy csak bedobnak egy cetlit és másnap mehetsz érte a postára? köszöntem
Don't push me 'cuz I'm close to the edge, I'm trying not to lose my head
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Objektívek topikja
- Külpolitika
- Milyen monitort vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Androidos tablet topic
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest