- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Bluetooth hangszórók
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
janaman01
addikt
válasz El_Diablo #26863 üzenetére
Jogos....még kap pár napot aztán nyomatom a hőbörgést , azért nehogy már 30 nap kelljen ahhoz hogy feladja egyáltalán a csomagot lassan eljutunk oda, hogy 30 nap mire feladja...30 nap mire ideér ....30 nap mire vámkezelik....
Pár hónap és kezdem rendelgetni a karácsonyi ajándékokat[ Szerkesztve ]
/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/
-
félisten
válasz Vjankovics82 #26899 üzenetére
Akkor pár nap múlva elindul a küldeményed. Ennyi.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
El_Diablo
tag
válasz janaman01 #26901 üzenetére
De ennyi erővel össze állhatunk páran egy kellemes kerékpár túrára. Kikerekezünk, jól bevásárolunk és a 90 nap alatt meg is fordulunk. Mellesleg ha így hozzuk be a cuccokat jelentősen más a vám/ÁFA fizetési kötelezettség határa. Telefont, tabletet, laptopot, pár apróságot vesz az ember... És még kalandnak sem utolsó!
-
hege21
aktív tag
válasz A tumi #26890 üzenetére
4px :
2014-01-23 07:43:21 HUBUD Despatched to ATC
2014-01-20 11:15:43 SINGAPORE
2014-01-20 10:51:45 HONGKONG
2014-01-20 10:33:12 HONGKONG
2014-01-20 10:10:59 HONGKONG
2014-01-18 04:27:24 Shipment ready
2014-01-17 20:34:24 Mingle,Shenzhen,China
2014-01-17 20:34:24 Mingle,Shenzhen,ChinaMagyar postán:
2014.01.20
16:28
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroadSingpost:
20-01-2014 Received from Customer
22-01-2014 Despatched to overseas (Country code: HU)Szerintem szingapúri reptéren akadt el,vagy lenyúlták
-
Stanley-B.
őstag
válasz Cpt. Flint #26627 üzenetére
szeritnem a vevők 95%-ának kizáró ok, ha nincs PayPal, hülyék lennének ezzel trükközni.
-
hk9mxz
tag
sziasztok!
Tmallboxtol rendeltem 12-en egy telefont. Paypallal fizettem, es jott rola email is, meg a tmallbox oldalan is latom a szamlat, viszont nem kaptam meg tracking numbert vagy barmi infot, hogy feladtak volna. (sg post)
A telefon elvileg van nekik, mert meg mindig rendelheto. Vagy mennyi napot kellene varni mig tortenik valami? Esetleg kerdezzek ra, hogy mi ujsag vagy kerjem vissza a penzem es rendeljek mashonnan?koszi
udv[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hk9mxz #26909 üzenetére
Az, hogy ki van rakva, hogy "in stock", sokszor semmit sem jelent. Nekem a Február 7.-én megrendelt és kifizetett telefont 13.-án adták fel a TinyDeals-nél, miközben végig kint volt az "in stock". Hozzáteszem, hogy Shenzen-ből postázták, holott a TinyDeals ugyebár Hong Kong-i cég (a Zopo viszont Shenzeni...). Szóval az, hogy "in stock", általában nem ér semmit, a webshopoknak legtöbbször nincs saját raktáruk, a megrendelt árút a gyártótól vagy nagykertől szerzik be...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Karlitosz
tag
Visszaolvastam a svéd postával kapcsolatban, de mégsem értem a dolgot teljesen.
Ha tabletet veszek kínából de svéd postával az miért ugyanúgy ÁFA köteles?
Értem én, mert kínából jön, de ez látszik is a csomagon?
Értem úgy ha svéd plecsni, svéd TN akkor miért buziznak a magyar vámon?
Segítne akinek már jött svéd csomag kínából? -
Chaser
legenda
Ha használt cuccot veszek EU-n kívül arra is van áfa?
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
lord.lakli
őstag
-
Karlitosz
tag
Lehet rosszul kérdeztem az előbb.
(Tablet kínából svéd postával)
Értem hogy ugyanúgy kínából jön csak svéd postával és ÁFA köteles.
DE az lett volna a kérdés, azokhoz akinek már jött valami svéd postával,
hogy ha a TN tényleg SE végződésű és valami svéd plecsni van rajta,
akkor a vámosok miből tudják hogy az kínából jött?
Magyarán annyit akarok kérdezni, hogy azokon a csomagokon van valami ami arra utal hogy kínából jön?
Vagy egyszerűen csak a TN alapján a rendszerbe látszik hogy FROM CHINA és ezalapján tudják hogy onnan jött?[ Szerkesztve ]
-
janaman01
addikt
válasz El_Diablo #26919 üzenetére
Tényleg nem offolok tovább, de elképzeltem ahogy a bringán tekerünk hazafelé, csomagtartón (pár apróság mosógép , mikró ledtv...) fejünkön körbeszigszalagozva 4-5 db 6" os teló , na és a többi.... ehejehehe
[ Szerkesztve ]
/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/
-
Karlitosz
tag
válasz lord.lakli #26928 üzenetére
Köszi szépen,
ennyit szerettem volna tudni.Errefel egyből leszólnak, "ha nem tetszik vegyek itthon"
Igenis nem tetszik hogy vámolnak!
Húzzanak le jól van! De 27%?
Ne már! Főleg, hogy tudjuk, hogy utána olyanoknak osszák szét a pénzt, akik
még az életet sem érdemlik meg, nemhogy azt a pénzt!
Elég szomorú, hogy nekünk magyaroknak a hátunkon lehet
vágni a fát és szó nélkül tűrjük is mint a birkák!
Tudom ne vegyek kintről ha nem teszik!
Felfogtam![ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz Karlitosz #26927 üzenetére
Ha az unióba bejön valami kintről akkor valahol áfát kell fizetni. Nyilván a svédek nem fogják a te áfádat bevállalni, rajta lesz a papíron hogy nincs még unión belül szabad forgalomba helyezve. Akkor meg áfafizetés...
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Cpt. Flint
tag
válasz Karlitosz #26927 üzenetére
amikor te feladsz egy könyvelt küldeményt (voltaképp ezt jelenti a TN), kitöltöd szépen a papírokat. többek között a saját neved, címed stb. is rávésed, mint feladó. ha hazudsz, esetleg megszívod, mert az át nem vett áru nem fog hozzád visszajönni, ill. hivatalosan tudakozványt a csomag sorsáról csak az igazolt (papírokon szereplő) feladó nyújthat be. ezután a papírokról természetesen bekerül a rendszerbe a feladó címe is, azaz jelen esetben Shenzen, Singapore, stb. ezt természetesen minden állomáson, vámon, postahivatalban látják, ergo tudják, hogy honnan jött a csomag. ez nagyjából az egész civilizált világban így van, Mo-on is.
rákérdeztem a postánál a német postás kínai csomagomra. a TN alapján a csaj is azt hitte először, hogy német a cucc, de ahogy megnézte az adatokat, egyből lökte, hogy "ja, ez szingapúri?"
-
Chaser
legenda
Svéd postán nem látszik kb semmi, feladók a svédek. Van olyan csomag nincs rajta semmi csak a svéd központ mint feladó.
CineDOG1: Ha már bekérik az adatokat és mondom hogy használt akkor nyilván felbontják. Egyébként van olyasmi is ami gyakorlatilag új, de jogilag használt, 1x már értékesítették de vissza ment az eladóhoz valamiért. Ezeknek utánanézek hogy is van a tréfa rájuk, mert elvileg nem kellene.
-
RVR400
veterán
-
Cpt. Flint
tag
válasz Chaser #26934 üzenetére
a csomagon lehet, hogy svéd feladót látsz (bár szerintem az nem a feladó), de a rendszerben a feladóvevény alapján benne van a tényleges feladó és származási hely (szép is lenne, ha nem). ezt az informatika TN alapján bármelyik illetékesnek azonnal kiköpi.
ha használt cuccot veszel kereskedő cégtől Mo.-on, az nem ÁFÁ-s? szerintem de.
akkor úszhatnád meg, ha tudnád bizonyítani, hogy TE már egyszer megfizetted érte az ÁFÁ-t (azaz mondjuk megvetted, és visszaküldted cserére/javításra).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Valakinek van olyan gondja HK postával, hogy jan. 30 óta Dispatched? Elég szokatlan számomra, mert feladástól 5 nap szokott lenni az érkezés...
Más: 13-án vámkezelt csomag holnapi érkezése esélyes?
-
Chaser
legenda
válasz Cpt. Flint #26936 üzenetére
Most nevess, volt pár csomagom amin semmi nincs, csak a svéd feladó. És nem lehet semelyik oldalból kisakkozni többet csak a címzettet Valószínűleg onnan tudhatják hogy kínai, mert van a svédeknél is magyar vám, nyilván pont emiatt.
ha használt cuccot veszel kereskedő cégtől Mo.-on, az nem ÁFÁ-s? - Nem. Használt cuccokra 0%, mivel használt. Már volt kereskedelmi forgalomban és akkor kifizették rá az áfát.Nézz fel apróra, van notebook árul aki számlával árulja a notikat, 0%-os áfával mert használtak. Vagy akármelyik boltba ahol használt cuccokat árulnak 0%-os áfatartalmú számlát kapsz.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Chaser #26940 üzenetére
Vagy ugye a mobilshopok, ahol 0 perces, "használt" készülékeket árulnak.... Huncutkodás az... így a kintről, EU-n belülről hozott készülékek után már csak a nyereség után adóznak, nem pedig a teljes összeg után.
Ja és az ÁFA is megmarad így... Okos..
De persze ez más téma..[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Cpt. Flint
tag
válasz Chaser #26940 üzenetére
"Most nevess, volt pár csomagom amin semmi nincs, csak a svéd feladó."
Még egyszer: attól, hogy a csomagon nincs rajta a feladó, még a TN-ből (nálunk ragszám; vonalkód) a számítógépes rendszerben kiderül minden. neked sem kötelező a magyar postán ráírni a feladót magára a csomagra (mint régen).
a tracker oldalak természetesen nem férnek hozzá a csomagok minden adatához. de a posták, repterek, vasút, vám lepittyegi a vonalkódleolvasóval és tud mindent. ugye nem gondolod, hogy manapság mehet csak úgy küldemény mindenfele, hogy nem tudják, honnan jön?[ Szerkesztve ]
-
Cpt. Flint
tag
-
RVR400
veterán
válasz Cpt. Flint #26943 üzenetére
Kollégám kapott Amerikából ajándékként egy Wii-t ( kinti ismerőséék megunták, és tényleg elküldték ajándékba neki), miután lefutották a köröket a levéllel, hogy tényleg ajándék magánszemélytől, és tényleg használt, addigra ugyanúgy kellett ÁFA-t fizetnie, mintha meg sem futotta volna ezeket a köröket. Szóval ennyi.
-
A tumi
tag
válasz Stanley-B. #26908 üzenetére
Még nem tudok claim-ot nyomni.
Dispute Status:Awaiting the seller's dispute approval -
A tumi
tag
Csak ez a két lehetőség van: Modify, Cancel dispute Hogy tudok claimra nyomni? Sehol nem találok ilyen opciót.
[ Szerkesztve ]
-
A tumi
tag
Megvan, várni kell 3-4 napot utána lehet claimolni...bocsi a sok posztért.
-
sbe561
tag
Tudja valaki, hogy Irországba mennyi az áfa, vagy van valakinek ottani vámolással tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- OLED TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Call of Duty: Black Ops 6
- Bluetooth hangszórók
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Elektromos autók - motorok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest