- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- TCL LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- OLED TV topic
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Strezi
őstag
válasz kk831228 #77201 üzenetére
Ha profi megoldást akarsz, Zámbó fólia Budaörs.
Mivel van egy magyar DH bajnok a családban, szerintem tudni fogják mit szeretnél, ha betolod a bringát hozzájukHasznált 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
-
maximilian4
addikt
Nekem aztán tök mindegy, de az euro átváltással meg a szállítási díjjal megint ott vagyunk, hogy egy 100-assal több a radon. Persze nekem mindegy, nem az én pénzem, de így már nem is egy árkategória a 2 bicaj. Meg ennyi erővel ne is a radont vedd meg, mert 60k-ért van olyan felszereltséggel, hogy az sokkal jobban megéri és ennyi erővel milláig el is mehetünk. Szerintem jó lenne már tisztázni azt a limitárat amennyit maximum kiadnál, mert ennek így nincs értelme.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
6030D
Ármester
válasz kk831228 #77201 üzenetére
Ez "csak" 0,5 mm körüli, nekem a hajtókaron van fent, még csak a széle sem kezdett el feljönni, és a hajtókar festése sem kopik tőle. Használják a fejcsőre is a bowden/fékcső házakhoz, illetve alsócsőre is szoktak rakni. Nem tudom te hova tervezed.
Amit Strezi ír, az már szerintem vastagabb, ergo jobban véd, drágább, nehezebb beszerezni.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
StLui
veterán
válasz maximilian4 #77204 üzenetére
Tulajdonképpen keresem a lehető legolcsóbb AM gépet 27,5-es kerekekkel,vagy az össztelós Marathon se rossz, azok úgy látom olcsóbbak, de ezt 29-es kerékkel szeretném. Ha muszáj, ki fogom adni érte a 600-650-et, de szeretném 500 alatt megúszni. 1x11, vagy 2x10 sebesség, a kormányról állítható nyeregmagasság jó lenne, de kibírom nélküle.
480-ért a Lapierre jó volt, sokat vártam a döntéssel, de lehet mégsem, mert feltűntek (nekem) ezek most amiről beszélünk.[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz Runner_fxr #77174 üzenetére
Sejtettem, hogy ezért írod, de most is amikor visszülök a fiamnak adott bringára, egykerekezni tanulni, olyan picinek tűnik már a 26-os
100-120 rugóútig 29-lesz, 140-150-ig 27,5, 130-nál még nem tudomKönyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
kk831228
addikt
Vázra tervezném, felső csőre,bowdenekhez, alul van gyárilag a váznak feléig kb, lehet raknék még oda is...
Na meg ahogy álligattam, az első váltót, tesztkörön bekapta a láncot, az első tányér meg a váz közé. Persze le is nyalta a festéket Nem értem miért van annyira közel az első tányér, a vázhoz...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
StLui
veterán
válasz maximilian4 #77209 üzenetére
Igen, ültem azért mindegyiken, mentem is néhánnyal
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
maximilian4
addikt
Szerintem ha a 29-ces jön be, akkor vedd azt. Engedj a vágyaidnak. Az a lényeg hogy neked tetszen és te érezd jól magad. Ilyen szempontból szerintem sz*rd le, hogy én a 27,5-et választanám vagy a Józsi a 29-cet, de az én érveim meggyőzőbbek a 27,5 mellett, ezért azt választod. Ez baromság, ne hallgass mindig másokra, ne mindig mások akarják megmondani mi a jó neked.
Egyébként össztelósban engem kizárólag a 29er bringák vonzanak, akár nagyobb rugóúttal is.[ Szerkesztve ]
Maxi
-
Runner_fxr
Ármester
Én is úgy voltam vele, hogy ha nagy a sár akkor nem megyek erdőbe. Aszfalton mentem fel normafáig, aztán onnan be az erdőbe. Voltak részek ahol csúszós volt, de igazán nagy sár sehol nem volt, sőt néhol még jót is tett a talajnak, mert tapadós lett tőle.
Igen, elég hülye helyen van az a kis ugrató, ha nagyon gyorsan rámész, nekiugrasz a fának. Mindet be lehet vállalni, csak azt kell megjegyezni, hogy hol van érkező is, mert ott kicsit nagyobbat kell ugrani, nehogy pont az érkező tetejére ugorj, és esetleg megdobja a hátsó kereket. Vagy beugrasz a két ugrató közé, az sem túl szerencsés.
StLui: Azért a vázgeometria is bele tud szólni jelentősen, hogy milyen lesz az adott bringa irányíthatósága, sőt ez szól bele igazán. Ha mentél olyannal ami tetszett, akkor hasonlítsd össze a kiszemelt vázgeometriáját azzal amit próbáltál, nehogy csalódás érjen.
Én nem feltétlen a legolcsóbbat keresném, hosszú időre veszed, fontos, hogy az igényeidhez leginkább passzoló legyen, ha már sok pénzt kiadsz kerékpárra. -
válasz Hasaggymeg #77213 üzenetére
Igen soxor :-D de nem baj. ez egy jó bringa kvázi "olcsón".
Runner ajánlotta nekem amikor a cube stereokat néztem.De StLui ahogy kivettem nem akar endurot és ennek a 160mm az első teló mozgása
[ Szerkesztve ]
Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
StLui
veterán
válasz CaNNa3IS #77215 üzenetére
Az enduro-k tetszenek a legjobban, egyszer el is indultam errefelé, de ezt mondták itt, hogy azt már tényleg nagyon nehéz felfelé terelgetni. De azóta is piszkálja még ez is a csőröm
Runner_fxr: ezzel sajnos az a baj, hogy nincs, de legalábbis kevés a tapasztalatom, amivel számottevőt mentem az is M-es bringa, az Anthem. Szóval ebből nem tudok kiindulni.
maximilian4 sajnos a 29-cel van a legkevesebb tapasztalat, az is rossz, egyszer kicsi volt a bringa (S), egyszer meg zárva felejtettem lefelére is a telót
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Mikor ilyen állapotban van a lánc akkor az már veszélyesen rossz? [link]
A gond az hogy pont most akarom eladni a bringát de már nem költenék új láncra mert nem éri meg. Mivel 10 sebességes kell nem olcsó, és a leggagyibbat meg nem tenném rá, mert azzal a köv tulaj sem lesz előrébb.
Na most jelezni fogom hogy láncot mindenképp cseréljen rajta, de az a gond hogy hiába tisztítom le, és olajozom be, kb 5 km után ha lassan tekerek érzem ahogy ropognak a porszemek mikor nincs terhelés csak épp körbetekerem...
Ez azért van mert kikopott valami a láncból...? csak mert amíg ezt nem realizáltam azt hittem hogy a hátsó agy ment meg... és félek hogy nem sikerül majd eladni, mert azt hiszik hogy nagyobb a baja,amit egy lánc csere nem fog orvosolni.Amúgy annak ellenére romlott így le a lánc hogy 50-70kmként tisztítottam és olajoztam, teljes mértékben kidobott pénz volt, a szereknek az árából kijön egy alap lánc
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
6030D
Ármester
válasz trialboj #77217 üzenetére
Márpedig ezt egy lánccsere nem fogja orvosolni... Ez bőven el van kopva, minimum vitte a sort is, így az is cserés lesz, az első tányéroknál még talán nem.
Csak tippként: ha azt így árulod, abból az jön le, hogy soha nem volt ápolva a bringán semmi. Ha teszel rá egy új lánc+sort, és 20-25e Ft-tal többért árulod (ergo a normál árán), akkor a vevő azt látja, hogy figyelmes az eladó és nem akarja átvágni.(#77219) CaNNa3IS: az a bordóóó...
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
veterán
válasz trialboj #77217 üzenetére
Szerintem rosszul tisztítottad. Nekem nem maradnak bent a porszemek. Leszedted rendesen minden alkalommal es ugy takaritottad, vagy csak attorolted egy ronggyal, aztan jonapot?
Normalis kepem nem igazan van rola, de nekem nem volt porszemes problema, pedig csak mosogatoszerrel, kezzel takaritottam, meleg vizzel oblitve le rola, aztan ezt ismetelgettem, amig mar egesz tiszta nem volt a hab. Utana kiszaritottam egy kis melegitessel es feltettem, majd beolajoztam a forgaspontokat szemenkent cseppentve az olajat.A láncnyúlásmérő a barátod, a csavarhúzóval simogatás nem egészen egzakt
Ha tolómérővel vagy valami pontosabb vonalzóval tudsz mérni rajta, az se rossz. Írtak már itt párszor megfelelő értékeket.Everybody lies.
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz CaNNa3IS #77222 üzenetére
Az még éppen befér az 500 alá....vagy fölé.
(#77217) trialboj...ez a Shimano láncok átka,az enyém is így van megkopva,míg a csapot mérve vonalzóval még nem is annyira nyúlt.Durván megkoptak azok a kis gyűrűk,és bár azt mondják nem kell figyelembe venni a mérésnél (lásd a Shimano nyúlásmérőt),az bizony koptatja a sort is.Ha látványosan meg van nyúlva vásárolj egy olcsóbb 10-es láncot rá,de csakis akkor ha nem túl kopott a sorod,mert ha majd ugrál rajta az új lánc,nem tudod úgy eladni.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Jester01
veterán
strava route-nál nem lehet kommentelni?
Jester
-
-
Runner_fxr
Ármester
Fejcsőszög az pl mérettől független, meg a láncvilla hossz is, és ezek elég fontos adatok az irányítás szempontjából.
Gyakorlatilag akkor úgy veszem ki a szavaidból, hogy a merev XC montitól az Enduróig kb minden játszik. Már csak a DH hiányzik és teljes a káosz. Ez azért komoly bizonytalanság. Akkor arra válaszolj, hogy még is mi az elvárásod egy montitól? Mi az amivel elégedett lennél? Mit kéne tudnia? Hátha így közelebb kerülünk a megoldáshoz, mert szerintem jelenleg egyre csak távolodunk tőle.
-
TayRol
nagyúr
válasz Runner_fxr #77227 üzenetére
Egyszerűbb kérdés: mire es hol fogja használni?
-
StLui
veterán
válasz Runner_fxr #77227 üzenetére
Azért ezt elég részletesen leírtam már:
Mereváz csak és kizárólag árcsökkentésként merült föl, hogy megússzam 250-ből, 29-es kerékkel, ugye volt aki azt mondta ahoz ahogy én lejtőzni fogok bőven elég nekem az is.
All montain az én irányom, ezt veled le is tisztáztam, csak ma is bejött a képbe egy új segíteni szándékozó, de neki nem írtam le újra mindent, már így kicsit sokank érzem magam , nem az idő számít hanem az élvezet.
Ebből egyik irányba kilóg az enduro, jobb lejtőzés nehezebb mászás.
Másik irányba a maraton bringák, jobb mászás kevésbé jó lejtőzés.
Remélem ezeket már jól gondolom.
Igazából lefelé menet érdekel, hogy tudok haladni, fel akár fel is viszem a hátamon ha muszáj, snowboarddal is 3 perces csúszásért egy terepen minden körben gyalogoltunk a lifttől még fél órát akár combig érő hóban is.
DH persze már nem lesz az én világom, sajnos, ahogy boarddal sem, úgy bringával pláne nem fogok röpködni. De boarddal is most tanultam meg 25 év deszkázás után a, a másik lábamat elöl tartva közlekedni, 3 nap volt, amíg kísérgettem a szintén boardozni tanuló gyerekemet, ő az alap irányt én a visszát tanultamKönyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Runner_fxr
Ármester
Lehet én értettem valamit félre, de annyira csapongónak tűnt már az elképzelésed, hogy gondoltam térjünk vissza egy alap kérdésre. Ha megvan a szükséges összeg, akkor szerintem butaság lenne a kényszermegoldást választani, jelen esetben a merev xc montit. Azt is vedd számításba, hogy a lejtőzésbe is bele lehet jönni, épp ezért nem árt ha van a bringában tartalék. Az lehet, hogy most a merev is elég lenne a tudásodhoz, de pár hónap múlva már nem biztos.
Elmondásod alapján én mindenképp egy AM bringa irányába indulnék el 27,5"-ös verzióban.
Snowboard-hoz nem értek, én síelek. Illetve annyit értek a boardhoz is, hogy leszervizelem, de az életben nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
-
StLui
veterán
válasz TayRol #77228 üzenetére
Dachstein 2015 nyarán, itt főleg ilyen utak voltak, inkább a szint volt sok, ez pont egy erős lejtő volt, de fostam, hogy elcsúszok az apró murva szerűn, így nem mertem nagyon engedni:
Ez 2014, valahol Bécs alatt 100-150km-re, ott aludtunk egy ismerősnél, na itt szeretnék nem leszállni majd:
De ettől még ugye nem tudok terepezni, mert ahol gond volt leszálltam és kész, ugyanígy a Pilisben is voltam még 3x kb. Ennyi terep tapasztalat.
Na találtam még egy pilisi képet:
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
A pilisi kép láttán megvilágosodtam mi is kellene neked.Egy ilyen háton hordható,de jó nehéz. Van aki szendvicset meg vizet visz magával a hegyre,van meg aki bringát.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
veterán
válasz Hasaggymeg #77235 üzenetére
Ezt bármelyik bicoval előadhatod, csak legyen nálad egy spanifer.
Everybody lies.
-
6030D
Ármester
Kaptam a Libegő miatt is, kapni fogok ezért is...
Az első képhez annyi kell, hogy sokszor menj ilyenen, és tudd mit enged meg a gumi az aktuális nyomáson. Maratonon itt lefelé simán van 30-as átlagtempó, szerintem.
Második: itt túrán úgysem fogsz veretni, főleg a hajtűkanyar miatt. Meg nem látod mi van az avar alatt, mi mozdul ki. Technika kell, hogy meg tudj állni lassú bringán, és beforgatni ahova kell. Itt szerintem mindegy, hogy fully vagy merev.
Harmadik: A kék embertől nem látszik, hogy mi van mögötte, de onnantól a felső térde, alsó bokája, másik bringás segge vonalában van az út, ott egy derékszögű balos, majd fél méter után kicsit jobbra a tárcsa irányába, majd át a vájaton. Mondjuk az ülés lejjebb kéne rakni vagy 20 cm-t.Persze a lábam nem tudnám közben felrakni a felsőcsőre, majd esetleg jövőre.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
maximilian4
addikt
Valaki tudna ajánlani nekem kerékpáros hosszú nadrágot? Ne passzosat, mert az van. Aránylag állja a szelet, vizet és ne legyen azért bő sem, mert nem szeretem ha lóg rajtam a ruha. Ja és legyen minél olcsóbb.
Maxi
-
Strezi
őstag
Ajánlanék egy túristatérképet is
Kezdő bringásként mentem én is mindenfelé Ausztriában csak óvatosan, ott tényleg mindenhol tilos bringázni ahol nincs kijelölt út, murván is! Sokan azt gondolják, hogy bezzeg Ausztria, holott a magyarnál is szigorúbbak a szabályok, kidumálás meg pláne nem játszik
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
veterán
válasz maximilian4 #77241 üzenetére
Ez édeskevés sajnos, decathlonban vettem 4k-ért ilyet, télen ezt röhögve átfújja a szél, legalábbis kétlem ,hogy olyan vastag lenne, vagy éppen hardcore szélálló.
Valaki régebben linkelt valamilyen szíjas-csatos, térd elejét és oldalát konkrétan fedő neoprén csodát, hatezer környékén talán.Everybody lies.
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Szegény asszony,mintha nejemet látnám. (már ha nő az utolsó kép kullogó bringása )
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz Hasaggymeg #77246 üzenetére
Basszus az összesen fiú van , a Pilisin a közelebb lévő gyerek, de ő is fiúból
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
válasz Hasaggymeg #77248 üzenetére
Azt hittem a medvés képére érted
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
veterán
válasz Hasaggymeg #77248 üzenetére
Az első képen is csak azt fényképezték le, hogy milyen irányba repült le a kerékpáros a földön levő bicóról, mikor arconcsapta egy medve!
Everybody lies.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest