Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zoli03

    őstag

    válasz ivana #55423 üzenetére

    MTB-re a normális ember nem rak csomagtartót, nem is nagyon működne. Marad a hátizsák, meg kell szokni, ennyi. A plusz súlyt írtam korábban, én feleslegnek írtam, nem izomnak. De lehet akár izom is, ami ugyanakkora valószínűséggel segíthet a tekerésben, mint csak hátrány lehet. MTB túra felhasználást írtunk, ott nem kizárólag DH gépekkel megyünk csak lefelé, hanem éppen ellenkezőleg, ha lefelé megy is valaki, akkor se maxon küldi, ki tudja, mi lesz a következő kanyar után, ha ismeretlen terepen megy.
    Ha a bringán az meg más hogy fordul más irányítani, mert saját testsúlyodat tudod mozgatni, de azt nem, az mindig ugyan ott van a bicón.

    A fő felvetésemben nem volt ilyenről szó, csak a tekerés nehézségéről. Akkor hozzuk már ide azt is, hogy a nehezebb biciklit nehezebb felvinni az emeletre is, micsoda felfedezés lenne.

    #55424 Runner_fxr: ha 3 literes ívózsákod van, az oké (nekem kb 1-1,5 literes volt), de akkor hova rakod a többi cuccot? Fél napos túráról beszélünk, kell kaja, szerszám, pumpa, belső, lámpa, +pulóver (ha este hideg lenne). Ha ezeket belerakod a hátizsákba, akkor már lesz mondjuk 5 kg. Ha meg 1-2 órás tekerésre mész, akkor azt nevezném túrának.
    Ha mondjuk eszel egy nagyobbat, meg sokat iszol, 1 kg-val nehezebb leszel utána, akkor szerinted kevesebb energia mozgatni a testedet, mintha felvennél +1 kg ruhát, és abban kell mozognod? Ez kb ugyanaz a hasonlat, mint a könnyebb bicikli+rajtad a hátizsák.
    Megint a pályákkal jössz, holott túrázást írtam, nem arról van szó, hogy kimész a szomszéd hegybe, feltekersz, aztán csapatsz lefelé az össztelós gépeddel az ismert ösvényen, megint fel egy kicsit, aztán le.
    Volt már pár bringám azért, van viszonyítási alapom.
    Ez minden, csak nem viszonyítási alap. Írtam is korábban, akkor lenne viszonyítási alapod, ha ugyanaz a biciklid lenne, de mondjuk a vázon kicsit nehezítenénk, meg pár alkatrészt (nyeregcső, kormányszár, stb nehezebbre cserélnék). Nagyjából egyenletesen, a kereket és a tekert alkatrészeket kivéve, ott semmit se nehezítenénk. Így most volt egy csomó különböző súlyú biciklid, amiben különböző súlyú, merevségű kerék volt, másfajta vázgeometriával, másfajta súlyelosztással, másfajta teleszkóppal. Így persze, hogy másnak érzed.

Új hozzászólás Aktív témák