Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hegyimorc

    senior tag

    válasz Valkűr #52433 üzenetére

    Ezen a képen mi az amit látni vélsz? Mert aki kicsit is tisztában van a fotózás alapjaival az tudja, hogy egy ilyen képen ha minden más beállítás változatlan, akkor csak a záridőtől függ milyennek tűnik a lámpa fénye. A képnek semmi értelme, kizárólag az látszik rajta, hogy az adott lámpa hogyan teríti a fényt.

    A kép a fényerőről akkor mondana valamit, ha két lámpa lenne a képen, mellette egy ismert, referenciának tekinthető vagy lenne a referencialámpáról is egy kép, de pontosan azonos - nem auto - beállításokkal fotózva.

    Ettől függetlenül tényleg elég jó az Osram fx35, kb egy éve már használom. Infinity Super Lava-hoz hasonlítva, max fényerőn kb olyan a fénye, mint a infinity-nek a középső állásban. Kicsit másképp terítik a fényt, de mindkettő jó. Az infinityhez - és minden beépített akkus lámpához - képest nagy előnye, hogy cserélhető ceruzaakkuról megy és ez számomra előny a külső akkupakkos lámpákhoz képest is, mert próbáltam többet is, de baromira utáltam a külső akkupakkoknak helyet keresni, kábelekkel szopni. Hátrány, a ceruzaakku kisebb kapacitása, és így a rövidebb üzemidő. Az Osramban az is tetszik, hogy - mivel a németeknél ez nem megengedett - nincs villogó módja. Sosem értettem, mi a fasznak egy fényerős lámpában villogó mód. Itt van 3 értelmes fokozat, fokozatonként kb duplázva a fényerőt és felezve az üzemidőt és nem kell azzal szopni, hogy ha fényerőt akarok váltani akkor még a villogó módot is átugorjam.

    A lemerülést is jól, időben jelzi, nem úgy mint sok kínai csodalámpa, amik a jelzés után még kb fél percig világítanak, aztán semmi. Ez legalább fél órával előtte jelez és ha max fényerőn ment, akkor visszavesz, de még jó sokáig világít.

    Egyetlen igazán elbaszott része a lámpának a konzol. Azt valami idióta tervezte, olyan mintha egy kezdeti elbaszás után addig gányolta volna, amíg valamennyire elfogadható nem lett :). Működik, nincs vele gond, de mérnökként ránézni is rossz.

    Szóval, ha valakinek fényerős, kicsi és könnyű lámpa kell, ami mindig a bringán lehet, akkor inkább az Inifini Super Lava, ha mindennap használja, sokat megy sötétben és biztosan világító lámpával akar megérkezni, akkor az Osram + a tartalék akkuk.

    Ja, még valami, az ár. Nem tudom, most mennyiért adják, amikor láttam a listaárat, akkor csak röhögtem. Az durván sok volt, azt gondoltam róla, biztos csak azért olyan sok, hogy a balek megvegye az ahhoz képest kedvezőbbnek tűnő "akciós" áron. Szerintem 10eFt alatt megéri az árát, fölötte nem.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA

Új hozzászólás Aktív témák