Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ZolkoW

    őstag

    Ha már mászás... örülnék, ha azt hoznánk ki belőle, hogy mennyivel erősebb lettem, de félek, hogy nem ez a valódi ok :)
    Szóval a DÖGNEHÉZ 12,5 kilós trail bicóval legutóbb jobb időt mentem egy felfelén, mint valaha az XC géppel, és keresem az okokat. Előbb kikerestem a kalkulátorban, hogy a kerékméretben csak 3% eltérés van elméletileg, valóságban nem mértem sem a 29x2,25 és a 27,5x2,6 kerületét, de érzésere picit többnek tűnt. Rendszeres volt, hogy amikor úgy éreztem, olyan áttételben tekerek, mint ami a 29errel a legkönnyebb (mindegyiken 28:42 a legkönnyebb áttétel) akkor nem egy, hanem kettő könnyebb fokozatom volt még. Persze az emlékek nem mindig mérvadóak ilyenkor.. Szóval én arra tippelek inkább, hogy jobban be voltam melegedve, sőt, most, hogy mondom, ezt tavaszi melegben csináltam, míg a többi próbálkozás hűvösben volt. De előtte mentem már egy rövidebb, de azért szignifikáns emelkedőn, szóval kapott már a szervezet egy kis ébresztőt. De a legvalószínűbb, hogy minden együtt, és még egy hangyányit erősödhettem is.
    Ha egyszer ráveszem magam a kerületmérésre, nem lepődöm meg, ha inkább 5%+ lesz az a különbség mindenesetre.
    Azért hogy a bicikliről is meséljek, jjeahh örömére, szerencsére nincs a "kiskerék" érzésem tőle, bár az ultimate túragépnek (számomra) lehet hogy 29x2,6-os kerekei lennének :) - csak az már nehéz is, valamit valamiért.. Még nem tudom, hogy a 140-et mozgó villa teszi-e, vagy a gumi, de többször kapom magam azon, hogy csak eresztem, ahol eddig óvatoskodtam. De lejtőzős arc nem leszek tőle, ahhoz más DNS kell :) . A droppert is külön tanulni kell, de egész más alacsonyabb súlyponttal szembenézni ugyanazzal a lejtővel, mintha sokkal szelídebb lenne. Hozzáteszem, hogy csak pár lejtőt ismerek a Vértesben, ami "megkívánja", szóval szerintem lesznek bőven útjaim, amikor nem is aktiválom egyáltalán. És fárasztja a combot :P.

    ja, 16:41-es idő javult 16:04-re, ami elég észrevehető különbség szerintem. Mivel a pörgetés jobban megy mint az erőlködés, ezért is gondolom, hogy ha 3-5% eltérés van a kerék miatt, akkor az már bőven számíthat is, még ha nem is ennyit.

    [ Szerkesztve ]

    Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

Új hozzászólás Aktív témák