Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wombath

    HÁZIGAZDA

    válasz 6030D #135214 üzenetére

    Óóóó, hát te voltál a kacsás ember???? Még meg is dicsértem, hogy milyen ötletes, ahányszor leszálltál a sárba, megszólalt :D.
    Durva verseny volt, először a városból kijutva, a mezőn, a bivalyerős, esőt a szemünkbe csapó szélben éreztem azt, hogy kemény élmények várnak :D. De azért a nagyon tapadós sáros részeket leszámítva király volt, igaz, a vége felé, amikor a saccra 40 kg-ra hízott bringát kellett cipelni, mert nem forgott a kerék, már kevésbé volt őszinte a mosolyom, meg elfelejtettem inni is eleget, így addigra be akart görcsölni a lábam, de nem hagytam neki. Jött mögöttem egy lány, aki korábban egészen szendének tűnt, de ott a végén már káromkodott, mint a kocsis :).
    Szerencsére találtam egy olyan botot, amivel pont jól lehetett vakarni a sarat a kerékről és a vázról, így azt kabalaként a kormányhoz szorítva mentem egészen az aszfaltos befutóig :)
    A bringamosót, zuhanyzót és is kihagytam, fog a fene a hideg esőben még tekeregni. Én kocsiban szállítom a bringát, így azt már eleve kibéleltem fóliával és hullámpapírral, itthon meg ezeket kidobtam, plusz vittem ócska munkásruhát, amit meg felvettem a sáros ruhák fölé (a melegség szempontjából kiválóan vizsgázó külső réteget eleve egy ikeás zacskóban állva vettem le), aztán irány haza.

    Itthon nagyjából 2 órát pucoltam a kerékpárt (nem szeretem a magasnyomásút), aztán nagyjából szétkaptam, hogy lássam, mi kell majd még. A rövid lista: fékbetétek cseréje elöl-hátul. Fejcsapágy, pedálcsapágyak pucolása, agyak, váltógörgők és középrész ellenőrzése (a végén minden mély pocsolyán inkább áttekertem, csak olvadjon a sár!), villa szimeringek tisztítása, lánc vagy kuka vagy nem...

    Ja, gumikhoz csak annyit, hogy amikkel én mentem, azok 4.8-as Minionok. Hát jobb lett volna valami keskenyebb, mondjuk 4.0, 3.8 esetleg. Még az előző évszázadban ilyen versenyeken csak feldobtam a Panaracer Spike párost, és nem volt, mi megállítson :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák