- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
fungeld
aktív tag
Az octalinkes hajtómű/monoblokk mennyivel jobb mint a négyszögtengelyes?
https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/
-
dudi6
senior tag
Ez az outi mennyire lehet jó vétel? Méretben ez az 58-s pont jó lenne nekem. (189 cm vagyok)
-
fungeld
aktív tag
válasz hoffman_ #22652 üzenetére
és Manitou
Köszönöm a válaszokat! Írtátok, hogy sokkal jobb, ez tekerés közben is ennyire érezhető? Sajnos az integrált már nem fér bele a költségvetésbe, max egy octalinkes. Az kb egy árban van a négyszögtengelyes változattal. Konkrétan a Shimano FC-M430-as hajtóműre gondoltam. Erről mi a véleményetek?
-
hoffman_
nagyúr
válasz fungeld #22655 üzenetére
Az új Alivio szerintem simán vállalható kompromisszum, nem tudom, milyen gépre szeretnéd. A négyszögtengelynél mérföldekkel jobb, ha nem fér bele az integrált az árba. Aztán a többiek megmondják, hogy van-e jobb alternatíva szerintük, szerintem nincs.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz superecneB #22658 üzenetére
Jap, elég húzós.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
fungeld
aktív tag
válasz superecneB #22658 üzenetére
Shimano-ból 20 alatt nem nagyon lehet találni, szóval minimum a duplája.
Szerk: Egyébként egy integráltban mi olyan hűde jó? Egy átlag felhasználónak mi haszna származik belőle mondjuk egy xc gépben amivel nem jár versenyekre? Vagy inkább csak sznobságból veszik az xt hajtóműveket?
[ Szerkesztve ]
-
-
fungeld
aktív tag
válasz superecneB #22661 üzenetére
SRAM nincsen a hajtóműveknél, azt Truvativnak hívják. Szerintem azok se olcsóbbak, viszont tudtommal kompatibilis a többi alkatrészeddel. Octalinkes hajtóművek már kicsivel 10 alatt is vannak.
-
gery03
senior tag
válasz fungeld #22660 üzenetére
Én négyszögtengelyes Dura Ace-ről (7400-as) (Xt monoblokkom volt) váltottam integrált Ultegrára (6600-as). Óóóriási különbség volt merevségben. Súlyban kb ugyanott van a két rendszer egyébként. A régi dura ace egy takony volt az integrált megoldáshoz képest.
Hobbi biciklistáknak persze nem mindig éri meg, hogy mindenből megvegye az aktuális legjobb felépítésű rendszer, szóval nem feltétlenül muszáj költeni integrált rendszerre.
A montimban octalinkes deore karok vannak, elviselhető abszolút, de azért egy sprintnél lehet érezni, hogy az integrált ultegra az országútin merevebb.
-
fungeld
aktív tag
válasz superecneB #22663 üzenetére
Nem, ez sram. Kicsit összekavarodtam. Viszont a hivatalos oldalon csak néhány darab van[link], míg Truvativból rengeteg[link].
(#22664) gery03
Persze, elhiszem, hogy merevebb, de pl egy montinak nem aszfalton van a helye. Terepen kétlem, hogy olyan nagyokat sprintelgetnél, így elhanyagolható a különbség is.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz fungeld #22665 üzenetére
Szerintem a SRAM maga sem tudja, hogyan szeretné elnevezni a hajtóműveit. 2 évvel ezelőtt az összes integrált hajtómű Xx elnevezéssel SRAM (a Noir nem tudom, hogy létezett-e már akkor), míg a többi Truvativ néven futott, de azóta sikerült összekeverniük az egészet, mert az X5 és X7 hajtómű SRAM néven fut, míg az X9, X0 és XX Truvativon
A merevség egy könnyebb embernél sprintnél jön ki főleg, egy nehezebbnél/nagy nyomatékkal/kiállva tekerőnél bármikor, a nem integrált hajtóműveket szépen az első váltó keretébe lehet hajtogatni.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Spam123
tag
-
Djuree
félisten
válasz Spam123 #22667 üzenetére
simán lesz időd bicózni elsőben lehet nem nagyon, de utána tuti. én a BMF-re jártam, de volt sok BME-s haver, senki nem vitte túlzásba a tanulást, mégis elvégezték. vannak húzós időszakok, de hétvégente bőven lesz időd.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
dqdb
nagyúr
válasz Spam123 #22667 üzenetére
Még jóval a bolognai rendszer előttről tapasztalatok:
1. a BME infó simán elvégezhető nemhogy vizsga-, hanem ZH-bukás nélkül is, meglehetősen sokunknak sikerült
2. egy átlagos villanykaros a megadott heti 2-3 óránál jóval többet tölt kijózanodással, és ez a vizsgaidőszakra is áll
3. ha nem buliról bulira esel, akkor szorgalmi időszakban heti 3-4 nap is el tudsz menni hosszabb túrára, és vizsgaidőszakban is simán tudsz rá időt keríteni 2 vizsga között, elég ehhez a kockulás egy részéről lemondani (például nuku játék, csak szakmai cuccok olvasgatása)
4. első évben is lesz szabadidőd, maximum az első 2-3 hét akklimatizációs időszakát kell túlélnedDe nehogy egyszer is eszedbe jusson ezzel a bringával bemenni az egyetemre, akármilyen lakatod van. Arra szerezz be egy olcsó eldobható valamit.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
fpeter07
veterán
válasz Teasüti #22640 üzenetére
Mostani gumim nekem is a ballonosabb fajtából való. Nagyon kényelmes tud lenni. Muszáj volt viszont több levegőt fújnom bele, mivel éreztem, hogy terepen felfelé visszafog. Benzinkúton kicsit csalóka a mérő, mert ha lehúzom, akkor ált. egy barral kevesebb lesz a gumiban. 3-3 körül maradok személy szerint. Nagyjából ez a jó kompromisszum nekem.
-
ludsimon
veterán
Nyissuk akkor a hosszú hétvégét:
Szokásos képpel De széép bicikli.
undefined
-
bubi92
őstag
Itt a kép a bicóról amit tegnap beígértem. Ma megvolt a második próba menet. Az otthoni "teszkós" bringámhoz képest eléggé haladós(villamos sebességét tartva volt kényelmes tekerni). mivel első fixim, így eléggé fura még, hogy a bicikli teker engem néha.
Ezek a cuccok vannak rajta:
Vázszett,nyereg: Csepel
Első agy: Miche Monotlithic
Hátsó agy: Miche Primato Pista
Elől-hátul: Ambrosio Excursion felnik, Dt küllőkkel, Rubena V66-os külsőkkel
Hajtókar: Sturmey Archer
Kormány: Charge Spit42-16-os hajtás
-
ludsimon
veterán
-
venember83
nagyúr
Mai török nyelvleckénket is a BM fórumán tesszük közzé.
-
raczger
őstag
válasz venember83 #22677 üzenetére
Nem tudom miért nem tesznek fel egy normális fórumot + vasat az oldal mögé, apró is olyan bűn lassú szokott lenni.
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
Vasinger!
nagyúr
Nah akkor vágjunk bele...
Szóval egy Cube AMS 125-ről lenne szó.
Meménél található, használtan és eléggé felkeltette a figyelmemet. Igazából ami a legzavaróbb vele kapcsolatban, hogy van egy "kis" hibája. Az XT hajtókarból az előző tulaj kitörte a pedált. Ne kérdezzétek hogyan lehetett ilyen ügyes, de azt mondta Meme, hogy kicsavarodott kicsit a pedál és úgy törte, ami sikeresen tönkre is tette a menetet benne. Ezt megcsinálták Meméék egy perselyezéssel. Nah most. Hallott valaki már ilyenről valaha valamit? Az egyértelmű, hogy a hajtókar gyengébb azon az oldalon és nem annyira terhelhető. Gyakorlatban mennyire számít ez? Nem tervezném cserélni e miatt a méregdrága hajtókart rövid időn belül, ha megvenném.
Az a helyzet, hogy nem vagyok gépész és nem értek ehhez, jó lenne valami szakvéleményt hallani erről, mert nem 2 forintról lenne szó.Képek a bringáról itt találtok egyébként.
Nos?
-
tzimash
őstag
-
fungeld
aktív tag
Egy Octalinkes hajtómű felszereléséhez csak egy sima imbuszkulcs kell?
(#22680) Vasinger!
Én mindenképpen kérnék rá valamilyen garanciát.
-
Toomy
senior tag
Hétvégén el ne felejtsétek magatokat bekenni!
Én a mai 140-es körömön nem tettem meg. Nem kicsit égtem le
Végre átfordítottam a CATEYE ASTRALE 8 -as órámat és szerencsére nem nullázódott hanem 10000-re fordult -
Vasinger!
nagyúr
válasz fungeld #22682 üzenetére
Teljes körű garancia van rá 2 hónap, vagy talán több nem tudom. De hajtókarra nem fognak adni + 2 év garit az biztos. Ezért érdeklődök.
Most nem attól félek, hogy 1-2 hónapon belül megadja magát, hanem 1-2 éven belül, mert én több időre tervezem ezt a biciklit már, mert ez nem egy belépő szint.
-
ludsimon
veterán
Ma nincs élmény beszámoló, ma csak ga1-eztem egy 62-es kilométert.
undefined
-
-
tvamos
nagyúr
válasz tvamos #22556 üzenetére
Na... a Merida Matts Woodland elkelt... az utolso is...
Holnap elmegyek, es ha tetszik, es meretben is jo, veszek egy DBS Intruder 03:47 Terrängcykel 12-t... Ha minden jol megy... Rogton haza is tekerhetek vele, ami 64km 9fokban, termeszetesen szigoruan szembeszel lesz. (Esetleg egy kis eso.) Tavaly tekertem utoljara, kb. 20km-et. (A mar emlitett noi Houserrel, gyerekulessel, es gyerekkel nehezitve.) Fasza lesz!
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
DonThomasino
veterán
Ki mit gondol erről a cipellőről?
[link]
kezdő kerékpárosok számára - Ez miben nyilvánul meg?[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
tzimash
őstag
A RetroBringa postáz is, vagy csak személyes átvétel van?
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz DonThomasino #22696 üzenetére
Gondolom nem a legminőségibb anyagokból van elkészítve?!
"A szórakozottság a zsenik erénye"
-
superecneB
őstag
Arra gondoltam, mivel most nincs pénzem egy komolyabb teleszkópra, meg hajtóművet is cserélni akarok, hogy a jelenlegi SR XCM-emnél jobban járok, ha lecserélem egy jó kis könnyű merev villára. A probléma az, hogy elöl tárcsafékem van. Tudtok esetleg konkrét villát ajánlani ami esetleg fehér?
-
DonThomasino
veterán
válasz Doki-HUN1978 #22698 üzenetére
Azt nem hiszem , mert nem eza legolcsóbb, és van hasonló árba is
ahol nincs oda írva hogy kezdőknek." I'm going to make him an offer he can't refuse."
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest