- TCL LCD és LED TV-k
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
- LG LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
Aktív témák
-
-
venember83
nagyúr
válasz body007 #44752 üzenetére
Idézet a hírlevelükből: Akciónkban nem vesznek részt a 2011-es Fox Racing Shox, valamint a Race Face termékek!
Amúgy a Screamhez szerintem nagyon sok ez a rugóút előre. Százhúsz még elmenne, de száznegyven centi nagyon nagy terhelésnek teszi ki a homlokcsövet és a hegesztéseket.
-
Gyok2
senior tag
Jön az esős idő, nekem meg még mindig van 2 db eladó Pearl Izumi kamáslim. XL és XXL. 7000 Ft. Nem kell senkinek?
Tiszta Windows rendes ház
-
ludsimon
veterán
Megyek este a bicikli úton (amolyan levezetésképp), mindenki 10m-el előttem ugrik le a bicikli útról.
Hiába bicikli út, nem vagyok ehhez hozzá szokva. Jó hangosan megköszöntem.Kár, hogy nappal nem lehet a 10m-es körzetemben lekapcsolni a Napot.
Illetve levezetésképp mentem még a 16. kerületben is egy keveset.
Egy 30 év körüli srác megszólal, 'húú milyen fényerő'. Pedig a P7 csak 30-40% körül volt, nem kellett nagyon látom, mert volt közvilágítás éppen.Aztán a legjobb, amin majdnem elröhögtem magam...
4 db valami irtó szar dinamós lámpa.
Vakít mint az állat, viszont néztem, semmit nem világít ahhoz képest(kb. 100 lumen lehettek).Viszont nem ez volt a poén..
Hanem az, mikor még tavaly voltam a Rákóczi Ride Bike-ban, ott hallottam fél füllel, hogy dinamós lámpát akar venni a vásárló.
Erre én húztam a szám és nem bírtam szó nélkül hagyni.
'Hát látni látnak majd, de látni nem fogsz sokat.'Erre az eladó megszólal:
A dinamós lámpák?
Azokkal lehet a legjobban látni.Hát ez ahogy eszembe jutott ma este, mikor jött szembe az ember majdnem elsírtam magam.
undefined
-
ludsimon
veterán
Elfelejtettem még valamit írni.
Nem értem honnan halljátok ezeket a 'jön az eső' rémhíreket.Mióta az időkép beindította a regionális előrejelzést, Budapest teljesen pontos eddigi állás szerint.
Esőt pedig egész hétre nem mond.
Viszont rohadt hideg volt ma! 11 C fok.
Elő kellett vennem a harisnyát és a meleg pulcsit, meg a sálat.
Ezt még tetézte az erős szél.
Kevésnek éreztem a harisnyát.
Az első egy hosszú bringás naci lesz, mert azt nem tudom mivel helyettesíteni.
A tréning nadrágot és egyéb piszkot inkább meg se említem.
Borzalom benne tekerni.undefined
-
dqdb
nagyúr
válasz ludsimon #44756 üzenetére
Gyere beljebb Budapesten, és máris nem fog működni. Csillebércről lefelé a Szilágyi Erzsébet fasoron ugyanezt tapasztaltam én is. Aztán a Duna partjára értem, és hiába tekertem maximumra az MTE M3-2-t, 2× a szó szoros értelmében meg kellett állnom a velem szemben teljes útszélességben sétáló gyalogosok előtt 1 méterrel, hogy kapcsoljanak ...
A dinamós lámpa a halogén izzó miatt jobb lehet (fényszórásban biztosan, fényerőben valószínűleg) az azonos árkategóriája LED-es gagyinál. De a Cree LED-es csodák szerencsére másik kategóriát képviselnek ...
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Ariadne
őstag
válasz ludsimon #44757 üzenetére
Annyira nem éreztem hidegnek az időt ma, pedig reggel munkába és este munkából is bicóval jöttem, igaz ez nincs 2x fél óra sem. Rövid mez, hosszú mez, térdnaci térdmelegítővel, este még egy becipzározatlan neon dzseki, részemről ennyi. Lesz ez még sokkal rosszabb...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
ludsimon
veterán
válasz Ariadne #44759 üzenetére
Igazándiból, ha 30 perc helyett 3 órát lettél volna a hideg erős szélben, lehet megváltozott volna a véleményed.
Suliba én se szoktam arra a 20 percre fázni egy szál farmerban és egy pulcsiban.dqdb:
Dinamós lámpaból én keveset láttam (4+1+1) de eggyel se lehetett látni. Javítsatok ki, ha tévedek.
De az is meglehet, hogy a látás, mint fogalom átértékelődött az utóbbi hónapok során.undefined
-
Xantomas
őstag
válasz ludsimon #44760 üzenetére
Ahogy a kormányra szerelhetős, és a fejlámpák is fejlődtek, úgy a dinamós lámpák, és a dinamók is haladtak a korral.
Egy halogén, vagy egy Xenon izzós lámpának (ok, tudom a xenon gázkisüléses lámpa ne izzó...), egy LED-es lámpa, az emberei szem számára nem lesz vetélytársa, nem véletlenül nem álltak még át az autóknál. Egész egyszerűen egy izzó nem csak egy hullámhosszon adja ki a fényt, hanem egy elég tág határon belül, így alacsonyabb fényerő is elegendő azonos láthatósághoz, valamint a szem számára is pihentetőbb.
A LED csak az energiagazdaságossága, és előállíthatósága miatt jó, minden másban egy izzó jobb, csak elavult, nem az a jövő."Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
ludsimon
veterán
válasz Xantomas #44762 üzenetére
Más:
Ha jól láttam már hagyományos Tungsram 230v-os izzót nem is lehet kapni.Biciklinél az energiagazdaságosságon van a hangsúly.
Tegnap pl. 1 órát nappal, 2 órát este mentem tekerni (beesteledett),ezt úgy 60%-ig fullon volt a lámpa, csak ahol közvilágítás volt, ott nem. Mire hazaértem még mindig 75%-on volt az akku!
Csak néha fullon fel-fel pislákolt az 50%-os sárga fény.undefined
-
Ariadne
őstag
válasz ludsimon #44763 üzenetére
2012-től EUs kötelezettség alapján vége a hagyományos izzóknak teljesen, már csak a karácsonyfaizzó meg a hasonló spécik maradnak, bár a többsége már annak is ledes... klikk Az okot értem, de azért ez kicsikét hirtelen volt...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
bnss
veterán
válasz Ariadne #44765 üzenetére
És aztán 2016-tól jönnek a halogén izzók, kivéve a C energiaosztályba soroltakat. Szvsz nem volt hirtelen, már egy ideje kommunikálják a kivonást. Ha energetikai szempontból nézem, szükséges lépés, mert a hagyományos izzók hatásfoka eléggé a béka hátsója alatt van.
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
Meme
aktív tag
viszont a kisnyugdijas, aki kap 60-at, gyogyszerek után marad 40-45, rezsi után már csak 25-30, nem fog a spájzba 1500-2000ft os izzót venni, mert nem tud...
jo lehet egy ilyen központi szabályzás, de akkor meg kellene határozni központilag egy alap fizetést is, amivel elérhetőek ezek a dolgok.
mert a német/osztrák...stb alap 2-3-400k-s fizetéssel, meg ehhez igazodó nyudij(j?)al könnyű pattogni...Szevasztok bogyókák!
-
KaraDani
addikt
válasz venember83 #44767 üzenetére
Hát nem tudom. Hagyományos izzók kb. félévente-egy évente elpattantak nálunk. Évek óta energiatakarékost használok mindenhol ahol sokat megy, kivétel wc, meg a hálószoba, spájz asszem, mert ezek ugye nem sokat égnek. Lehet, hogy párszorannyiba kerül, de 11W-al hozza a hagyományos 60W os fényét kb, forintosítva is lehetett anno érezni a villanyszámlán, amikor mindet lecseréltük először. Ki be kapcsolást, mért nem szeretik? Az ok, hogy lassaban lesz full fényerő de ezen kívül?
-
venember83
nagyúr
válasz KaraDani #44769 üzenetére
A miértre nem tudok választ, de pl itt is említik a ki-bekapcsolásra való érzékenységüket.
Újabb említés: [link] - Az izzó foglalatba hagyományos égő használatát ajánljuk, mivel a gyakori ki és bekapcsolás az energiatakarékos izzó élettartamát jelentősen csökkenti.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz venember83 #44767 üzenetére
Pontosan, ez a mérleg másik oldala. Erre talán némileg megoldás, hogy lehet külön kapni - hirtelen nem találtam árakat - csak fénycső elektronikát, mivel ezek szoktak elpusztulni idő előtt, holott a fénycső még tökéletes.
meme: igazad van, ehhez nem tudok mit hozzátenni.
KaraDani: a kapcsoláskor fellépő tranziens jelenségek nagy mértékben csökkentik az elektronika villamos élettartamát, részletesebben inkább itt nem mennék ebbe bele.
Lassan kanyarodjunk vissza az eredeti témához, ne OFFoljunk.
[ Szerkesztve ]
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
Xantomas
őstag
válasz KaraDani #44769 üzenetére
A sok indítástól megdöglik benne az inverter, nem igazán bírják a kapcsoló üzemű tápok a tranziens jelenségeket. Ha ezek jó minőségűek, stabil helyen van a fénytest, nem éri rezgés, mechanikai hatás, akkor egy jó, minőségi alkatrészekből épített elektronikával bírják 10-15 évig is akár. Csak ez nem érdekük a gyártóknak, mert az emberek inkább a távolkeleti 400Ft-os gagyit veszik meg, aminek hatalmas a minőségi szórása, régi technológiájú a fluoreszcens rétege (ezáltal nagyon kis spektrumban világít), és van hogy pár hónap után megdöglik.
Sajnos igaza van memének, vannak olyanok akik nem engedhetik meg a teljes világításuk lecserélését kompakt fénycsövekre.
Arról meg már ne is beszéljünk, hogy előállítási költség tekintetében egy kompaktfénycsövön a gyártónak kb 10x haszna van azonos fogyasztói árú, több db izzóhoz képest, szóval nem kicsit van benne a lobbi keze is az átállásban.
[ Szerkesztve ]
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
válasz venember83 #44753 üzenetére
Állítható
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
fpeter07
veterán
válasz venember83 #44773 üzenetére
Nem is nagyon hiszem el, hogy ekkora teljesítményt drog nélkül ki tudnak adni magukból az élversenyzők.
-
válasz venember83 #44776 üzenetére
Már mindegy, megvették az összest
Tamoo: Nem rossz, de inkább ezt veszem meg Már "csak" 130-nál tartok, de úgy néz ki ez lesz a nyerő.
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Thulcandra
senior tag
Ma 3 hónapos a Schwinn - Csepel bringám, szomorúan nyugtázom, hogy még csak alig több mint 1100 kilométert sikerült vele végigélveznem.
Igazából egy Specialized bringát akartam venni 140 ezer buznyákért, aztán megtetszett ez a Csepel Elite cross, 70.000.- forintért jó vételnek tűnt, főleg - most már nevetségesnek érzem, de úgy gondoltam, hogy a nyár végén úgy is eladom és megveszem a specit. Nos, mikor megjött a boltba a Csepel és ott állt a szemeim előtt, már akkor éreztem, hogy ebből nem nagyon lesz eladás és bizony az első tekerésen ezt nyomatékosította is a paci, mi most már együtt leszünk, míg valamelyikünk szét nem esik. Az persze még odébb van. A hajtás és az agyak ugyan garantáltan szét fognak esni, de a váz nekem nagyon kényelmes, erre nyugodt szívvel építek. Egyelőre még minden működik jól, pedig bizony a magyar utak nem kíméltek minket, és bolondos időjárás miatt néha igen nagy sárba keveredtünk. Halkan megsúgom: az ilyen dagonyákat élveztük a legjobban.
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
lorcsi
veterán
válasz Thulcandra #44779 üzenetére
második kép hol készült?
az elsőn te ülsz a szalmán ?
eladó: vadi új soundcore motion+
-
-
Muton
addikt
válasz Thulcandra #44781 üzenetére
a két fékszárnyad* mintha rossz, és eltérő szögben állnának. kényelmes ez így?
* markolat
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
rétisün
veterán
elmentem, megnéztem a frissen megépített kerékpárutat zalaszentivánon. azért itt se minden fenékig tejföl, hiába a szép bringaút, ha a pusztából vezet egy másik pusztába (szó szerint!) ugyanis egyik végén sem csatlakozik normálisan közúthoz. itt van róla néhány fénykép, nem saját, de talán nem haragszik meg a készítője, ha belinkelem.
ha valamikor is összekötik a bagod-zalalövő közötti kerékpárúttal, ne adj' isten tényleg elviszik szentgrótig, akkor (oda-vissza) majd 100 km-t lehet majdnem teljesen kerékpárúton tekerni
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
dqdb
nagyúr
válasz venember83 #44785 üzenetére
Meg éjszaka ritkítják a lámpa nélkül közlekedőket
Ha Budapesten lenne, akkor azt is hozzátenném, hogy megakadályozza az autósok ráparkolását.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
rétisün
veterán
válasz Frenky89 #44784 üzenetére
nem tudnak ráhajtani az autósok a kerékpárútra. mondjuk nagyon nem lepődtem meg kedden, amikor ugyanilyen sorompó mellett (másik kerékpárúton) terepjáróval mégis ráment a kerékpárútra a böszméje
meg persze, ahogy vénember is írta, lassítják a bringást is, nem ezerrel robogjon ki a főútra
mod: csak nekem tűnik megint lassúnak a logout?
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
KaraDani
addikt
Mentünk tesómmal egy HHH-Jani hegy kört. Nagyon szép idő volt ma, az erdő gyönyörű, hőmérséklet 12-13 fok, rövidnaci nyári mezre hosszujjú mezzel bőven elég volt. HHH-ról technikás lefelén a kölyök úgy jött le, hogy csak pislogtam a gyári kelly's-es 700*38 as külsőkkel, ami gyakorlatilag slick. Alig kellett rá az alján várnom. Aztán Jani hegyről lefelé, rögtön a sárga elején felütötte a hátsót, szerelt addíg én megragasztottam a felütöttet. Megyünk tovább, pár perc múlva megint eltűnik mögülem, visszamegyek megint már kiszedve a hátsó. Most csak egy helyen volt egy kisebb vágás volt rajta, a ludas egy kis kődarab volt, amit gondolom előző szerelésnél sikerült belekaparni a külső belsejébe. Megcsináljuk, megyünk tovább alján a kövesen szólok neki, hogy lassan, nehogy megint felüsse, erre az alján satuzik, hogy lapos az első Nézzük egy felütés, meg egy kis szúrt luk, gondolom valami kiszúrta, aztán mielőtt észrevehette a köveken fel is lett ütve. Na ez után elfogyott már minden ragasztó ami nálam volt, meg a tartalékbelső is, úgyhogy Budakeszin elindultunk hazafelé a a tervezett hűvösvölgyig dh-t ki kellett hagyni , mert még 1 defektet már nem tudtunk volna helyben szerelni. De ilyet még nem láttam pár km alatt 3 defekt 6 lyuk
A mai menettel meglett idén a 25000m szint És Szeptember lett idén a legjobb hónap 678km/6926m -el. -
amargo
addikt
válasz rétisün #44788 üzenetére
Nem csak Neked 10 perce indítottam el egy keresés.. de semmi. Thermo kulacsot keresek, idén már nem szeretnék fagyott ital iszogatni.
Mármint, hátha irt itt valaki valami beváltat.Hétvégén tekerni egy nagyobbat valakinek van kedve?
KaraDani, ha még tervezed.[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
rétisün
veterán
válasz KaraDani #44790 üzenetére
nekem a km-em lesz annyi (na jó, talán kicsit több), mint neked szinted, és fordítva persze a kényelmes outizás nem is a szintről szól....
amargo: én tervezek hétvégére bicajozást, ha az idő, meg az egyéb elfoglaltságok engedik, akár mindkét napra, de nem hiszem, hogy ugyanarra mennénk
-
KaraDani
addikt
válasz rétisün #44792 üzenetére
Nem vili, 25000+km et mentél már idén, vagy 7000km+-t Szeptemberben? Egyiket se tartom reálisnak Vagy a 7000-re gondoltál éves szinten, nekem úgy rémlik már rég 8000 felett voltál?
amargo: Fertő tón hosszúhétvégézünk
Ja, és öcsém kíméli a 80 ezres crosst
venember83: 3,5-4 bar volt neki hátul, csak hát mint az előbbiből is látszik, nem foglalkozik vele, hogy nem monti (ahogy én se foglalkoztam vele tavaly. Technikailag lehet jobban is tudtam bringázni, amíg a cross volt a seggem alatt terepen is, azóta elkényelmesedtem )
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz KaraDani #44794 üzenetére
igazad van, nem volt igazán érthető
7000-re gondoltam, éves szinten....a 8000+ -ban benne van a dolgozóba járás is, csak az "örömbringázás" a kelly's-el lehet, hogy nem lesz 7000[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
válasz rétisün #44796 üzenetére
Nekem a km idén eddig 3144, a 4000-es év elején kitűzött cél valószínűleg nem lesz meg, hála a szuper száraz nyarunknak. Bár fene tudja, lehet összejön még év végéig annyi.
venember83: na most téged nem értelek Egy 100 as villával optimális vázba egy 130 as Recon 70 ért vs egy 100 as Reba Sl 60 ért? És inkább a recon?
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- LEGO klub
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Home server / házi szerver építése
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- BestBuy ruhás topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest