Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soma01

    veterán

    válasz Silent 71 #30514 üzenetére

    Most is saját maga őröli a kávét. Elég finomra szokta őrölni (darálni), de forgókéses darálója van. Biztosan jó volna venni egy jobbat, de az is biztos, hogy lehet vele finomra darálni. A képek alapján legalábbis. Olyanra darál, akár mint a porcukor. Az elég finom. De olvastam ezt:
    "A kávét tehát megfelelően finomra kell őrölni. A háztartások zömében és a szokásos üzletek polcain található késes kávéőrlők (amelyek a felül behelyezett kávészemeket egy három- vagy négyélű kés forgatásával aprítják apró darabokra) az eszpresszókészítés céljára teljesen alkalmatlanok. Nem őrlik, hanem törik, roncsolják a szemeket, közepes méretűtől az aprócska töredékekig mindenféle darabka kikerül belőlük. Az eszpresszógépek az ilyen kávétörmelékből nem képesek igazi eszpresszót készíteni; az egyenetlen méreten túl a legnagyobb problémát az okozza, hogy igen sok túlságosan finom, szinte lisztes finomságú por is képződik, és ezek főzés közben keserű ízt eredményeznek. A megfelelő kávédaráló kúpos őrlőfelületek között, a mákdarálóhoz hasonló elven aprítja egyenletes, pontosan beállítható szemcseméretűre a kávészemeket, ugyanakkor készít kisebb, de nem túlságosan porszerű darabkákat is. Ezen kisebb darabok fontos szerepére még visszatérünk."
    Nem nagyon láttam, hogy egyenetlen lenne, de egy kúpos biztosan jobb. De ha elég ideig megy a daráló, akkor elég jónak tűnik utána.
    Amúgy milyen daráló az amit minimum be kellene szerezni? Gondolom valami kúpos kellene. De hol kezdődik, melyik tipus ami már jó lehet?

Új hozzászólás Aktív témák