Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
válasz gregg71 #22423 üzenetére
Egyszer szedd le, és meglátod! Utána nem akarod még visszatenni se.
Amióta réz vízterítő van fent, könnyebben lejön, és kevésbé dzsuvás. Az alu annyira kráteres, hogy az szinte egy aktív széntabletta felületével bír. Amennyi kosz abba elfér...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz gregg71 #22434 üzenetére
Pontosan! Sajnos a Gaggiák fején rengeteg trutyi marad (nem úgy, mint az E61-eseken), ráadásul macerás is leszedni a vízterítőt (az E61-esnél csak lehúzod egy csavarhúzóval). Érdemes pár megfelelő méretű kartömítést tartalékolni, ha megsérülne.
Én vízkőtelenítéskor is leveszem, mert megfog egy csomó apró fekete vízkőtörmeléket.
Értelemszerűen a lúgos (Tersonet, hidegzsíroldó) fej-, és szelepöblítést máskor kell csinálni, nehogy bezavarjon a sav...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
soldier2
őstag
válasz gregg71 #22703 üzenetére
Kapszulásnál is csak vizkőoldást kell csinálnod, más lehetőség nincs is - lehet egyszer megtöltök egy kapszulát tersonettel, és lefőzöm
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
jana86
csendes tag
válasz gregg71 #78040 üzenetére
Én az IMS 14/16 superfine-ba kb. 1 grammal teszek kevesebbet, mint a Renekába. IMS 18g, Reneka 19g. A minőség érzésre kb. ugyanaz. A Renekának kisebb az ellenállása, mert a finom háló alatt nagyobb lyukak vannak, mint az IMS supefine-on. Persze nehéz megmondani, ez mennyit számít, én mezei halandóként nem nagyon tudok különbséget tenni.
A VST-t nem ismerem. Ha a kisebb mennyiség a cél, akkor a fenti kettő közül az IMS a befutó.
Hamarosan megkapok egy IMS 12/14g-os nanotech-et, ha édekel, majd megírom, abba hány grammot töltök.
Van egy Decent Espresso 10 g-osom. Azzal nem sikerült még értelmeset húznom. Lehet, hogy kísérleteznem kellene még vele, de a szimplát IMS 7/9 g-ossal készítem, azzal egész elfogadható.
-
jana86
csendes tag
válasz gregg71 #78048 üzenetére
Lehet, hogy kevesebbel is működnének, de nekem ennyi kell bele, hogy a felsőszűrőig felérjen. Így csapolás után annak a nyoma enyhén látszik a pogácsán. Valamikor valahol azt olvastam, hogy ez így ideális. Persze a 7/9 IMS-nél szó sincs erről, azt ki is mossa a víz rendesen, mégis elfogadható az eredmény.
Azt, hogy több kávéból készül az italod, ne sajnáld! Én pl. csak azért használom a szimplát, mert így egy dupla helyett kétszer-háromszor ihatok egy-egy szimplát anélkül, hogy helyből átugorjam a kerítést. De a szimpla minősége sosem éri el azt, amit duplával tudok produkálni.
Egyébként a lapos, 10g-os dupla szűrővel valószínűleg érdemes lenne még próbálkoznom. Ehhez ugye finomabbra kell őrölni a kávét, így elvileg nagyobb mértékben (nagyobb TDS) lehet kivonatolni, ami eszpresszó esetén kívánatos és jobb eredményt hozna - Scott Rao szerint, én meg hajlamos vagyok hinni neki, mert valamicskét konyít a témához. Csak épp a lapos pogácsa miatt nehéz normális eredményt elérni - nekem legalábbis nem nagyon sikerült. De majd még kísérletezek illetve meg fogok próbálni más 10g-os dupla kosarat is.
-
-
gregg71
csendes tag
válasz gregg71 #78199 üzenetére
Közben én is kutakodtam. Ez jó lehet bele?
-
Nibiru
tag
válasz gregg71 #78374 üzenetére
Kivettem az SJ-ből az utángyártott kést (semmi baja még), és megéleztem...
Ilyesmit még életemben nem hallottam, de örülj neki, hogy MÉG semmi baja.
Ezeket speciális marógépeken készítik, nagy pontossággal, igen kemény ötvözetekből. Házilag pedig a forma, a célszerszám hiánya és az ötvözet keménysége mind lehetetlenné teszik, hogy "megélezd"a kést.
Ha mégis képes vagy rá, akkor lesz egy-két ügyfeled szerintem.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz gregg71 #78986 üzenetére
Ezt nem merném meginni...
De írja is a honlapon, hogy nem ivóvíz.
Ha valaki úgy csinálja, mint ahogy én is, hogy csak a puffer oldathoz használok deszt vizet és Nordához keverem, akkor bőven kifizethető a gyógyszertári is.[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
hogyaza
tag
válasz gregg71 #131127 üzenetére
Ha a forgásirány a régi,akkor vásárolni kellene bele új forgásirányt is,lehetőle ott ahol a kést is vetted.A gyári kés egyébként 033M és nem 233M ahogy írtad.
Félretéve a cinizmust,ha új kést teszel az addig működő őrlőbe és utána nem müxődik,miért az őrlő a hibás?Csak nem le kell degradálni a Mazzerokat?Érdeke ez valakinek? -
hogyaza
tag
válasz gregg71 #131141 üzenetére
Nem normális jelenség.Jó kellene lennie,ha csak késcsere történt.A kép alapján a forgásirány is oké.
Ki kellene próbálni babtartállyal több kávéval.Azért ciki lenne ha alkalmatlan lenne a kés SD-re.
Ettől a mazzer nem lesz rosszabb.
Kíváncsian várom a fejleményt.[ Szerkesztve ]
-
gregg71
csendes tag
válasz gregg71 #131365 üzenetére
Közben találtam erről egy párbeszédet a home-barista.com-on, amiből úgy tűnik, hogy a cég főként arra számít, hogy nincs cserére szükség, max. a kúpos részre. Ha mégis, el kell küldeni a gyárba az őrlőt, ha jól értem.
A fórum linkje.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI AVATA Fly More Combo Kit - 2 akku, töltő
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- Seiko The Black Series Limited Edition
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest