- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD FX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tototos
őstag
válasz Vision #30296 üzenetére
Szerintem legtöbbször nem arról van szó hogy unalmas a munka, hanem nagyon rosszul van szervezve. Nálunk volt olyan időszak még az osztály indulásakor amikor a német kollégák nem igazán vettek tudomást rólunk és elvétve dobtak egy kis feladatot. Mindenki megkapta a fizetését csak az volt a gond, hogy a semmit tevő kollégák rontották a hangulatot mert a dolgozó kollégák mellett néztek filmeket és hangoztatták hogy semmi munkájuk nincs.
-
carapace
csendes tag
Svájcban volt egy munkahelyem ahol a projekt végső összeomlásának fázisában (kb fél év) egyes kollegák már a látszatra se ügyeltek, volt aki bevitt playstationt az irodába, az egyik gyerek meg állandóan pokemont nézett youtubeon. Aztán egyszer csak megrémült mert észlelte, hogy a főnöke ott figyel a háta mögött és nézi mit csinál, de a főnök csaj reakciója csak annyi volt, hogy: "de tök jó, én is szeretem a pokemont, küldd már el a linket!"'
Én itt távoztam, ami bölcs dolog volt, tekintve, hogy fél év múlva a menedzsment megunta a műsort, lehúzták a rolót, és mind az ötven embert, aki a projekten volt, kirúgták (közben aztán a cég is csődbe ment, amiben elég nagy szerepe volt a projekt buktájának)
-
Pfiucska
aktív tag
válasz Vision #30296 üzenetére
Tulajdonkeppen miert kene hajtania magat mindenkinek, hogy aktiv munkahelye legyen?
En megertem azokat akik nyugdijas allast keresnek. Lof.sz munka, atlagos fizetessel. Neki eleg ha az elerheto maximum 60-80%-t megkeresi, cserebe felelosseg es munka alig van.. Foleg, ha esetleg van egy jol kereso ferj
iPhone 11, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
Pfiucska
aktív tag
válasz Vision #30311 üzenetére
Miert ne lehetne a sorozatnezes hobbi?
De most komolyan nem ertem. Szerintem total ertheto, hogy Juliska inkabb keress 300 nettot es nem csinal nagyjabol semmit, mint hogy esetleg normalisan dolgozni kelljen es keressen netto 400-t. Feltetelezve, hogy valamilyen okokbol igyis-ugyis jol el. Ha a párod (vagy mostanra mar talan feleseged? Nem emlekszem pontosan ) holnaptól 100k-val kevesebbet keres, de sokkal kiegyensulyozottabb, mert kozel zero effortot kell tennie a munkajaba, te is boldogabb leszel.
-
veterán
válasz Pfiucska #30313 üzenetére
Valójában nem. Mármint neki fontos, hogy értékes, kreatív munkát végezzen. Melózhatna fele ennyit kevesebb pénzért, mégsem teszi.
Hja, de közben csinálom a melót. Mármint nem érzem azt, hogy ne lenne dolgom. Amikor ezt éreztem, akkor kerestem másodállást.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz Pfiucska #30313 üzenetére
Nem tudom, hogy az mennyire vezet kiegyensúlyozott élethez, hogy egész nap sorozatot nézel és nem csinálsz semmi olyat, amitől fejlődhetnél vagy hasznosnak érezhetnéd magad. Ez ideig-óráig poén, de hosszú távon kicsinál. Hiába hangzik jól, hogy egész nap lazsálhatsz és még fizetnek is érte.
-
kovsol
titán
válasz Jhonny06 #30315 üzenetére
Én speciel olyan területen vagyok ahol hullámzó a workload. Attól, hogy vannak lazább napok nem lazsálós a dolog. Ez nekem segít is abban, hogy ne égjek ki attól, hogy pörögni kell mindig.
Meg igazodni kell az ügyfél kéréséhez, főként ő határozza meg mikor kell egy melót megcsinálni.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Vision #30282 üzenetére
Én sokakkal ellentétben arra számítok, hogy az árfolyam nem fog sokat romlani, mivel elég szép és egyre több devizahitelt vesz fel a kormány.
Az előző garnitúra (a gyurcsányék) is főleg a nagy devizaadósság miatt tartották egészen stabilan a forintot, ameddig tudták.
Mert ugye az árfolyam az jelentős részben szándék kérdése. Persze nyilván nem mindegy, hogy a megtartása mennyibe kerül, de az elmúlt évek gyengülése egy ki nem kényszerített jegybanki és költségvetési ámokfutás volt. -
CyberPunk666
senior tag
Döbbenettel olvasom, hogy van ahol pokemont néznek, van ahol cs-znek, playstationoznak a versenyszférában.
Azt hittem amilyen hajtás és munka van ott, ahhoz képest a docens a semmire kapja a fizetését. -
őstag
válasz CyberPunk666 #30318 üzenetére
szerk.: azért valahol itt felsejlik, hogy miért veszélyes általánosítgatni.. nyilván mindenre van példa.
[ Szerkesztve ]
"... and I hope you have a great day!"
-
Pfiucska
aktív tag
Passzolom, nem élek igy es valoszinuleg soha nem is fogok, de en egyaltalan nem tartom kizartnak, hogy emberek magasrol tegyenek arra, hogy mibol lesz a megelhetesuk. Minel konnyebben legyen meg a 8 ora (lehetoleg otthonrol mert akkor egy csomo mindent csinalhatsz addig is) es kesz.
-
-
travix
aktív tag
Nekem volt olyan, hogy 2 hónapra leállt a projekt. Eleinte tanulgattam, de 2-3 hét után már pusztulat volt. Főleg akkor még be kellett járni, a haszontalan érzés kicsinál.
-
félisten
válasz Victoryus #30284 üzenetére
Leginkább az, hogy legyen egy Tier1 ismerősöd, barátod, aki a jó műszakokat fel tudja neked venni.
tldr:
A lehetséges műszakokat kiírják talán hétfőn, amiből a legjobb futárok válogatnak 1-2 napig, aztán szerdán a középmezőny viszi a maradékot, majd pénteken a futottak még kategória tud választani.
Alapból a legalján kezd az ember, de ha van olyan ismerőse, aki fel tudja venni neki azt a műszakot ami pénzes, aztán valami random időpontban leadja, amikor egymás mellett álltok a telefonnal, akkor te azt fel tudod venni.
Több ismerősöm is tolta a foodpandát, most is jól lehet keresni vele(pláne vidéki mércével).
Nem tudom most, hogy megy, de tavaly talán 800Ft volt az alap órabér, arra jött rá a címpénz ami 400Ft volt.
Általában 4 címet lehet hozni kényelmesen egy órában, az 5 már pörgős, a 6+ nagyon jó.
A rekordja a srácnak valami ~65 cím volt egy 10 órás műszakban.
Gyakorlatilag semmi nem kell hozzá, csak egy B-s jogsi.[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Dorian
félisten
válasz Pfiucska #30309 üzenetére
Pontosan így van. Ha az ember keres annyit, hogy kényelmesen meg tud élni (ami nem luxust jelent), akkor onnantól a nyugodt munkakörülmények és szabadidő a legértékesebb. Én pl. mehetnék máshová 1,5x ennyiért, de az több munkaidőt, munkaidőn belül is sokkal több, nehezebb munkát, és sokkal nagyobb idegeskedést jelentene. Nekem pedig nem célom 60 évesen az infarktus.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
veterán
válasz Dorian #30326 üzenetére
Már tegnap is be akartam írni, de most már tényleg fontos: nem ugyanarról beszélünk. Abból indult a beszélgetés, hogy az ember SEMMIT sem csinál gyakorlatilag, csak sorozatozik egész nap. Most meg már ott tartunk, hogy nem baj az, ha nem rokkan bele az ember a melóba. Senki sem mondta, hogy bele kell rokkanni.
-
tototos
őstag
Ha már HO és az ott eltöltött idő. Kinél mennyi a kötelező irodai jelenlét? Nyílván aki remote-ban van náluk nem releváns. Nálunk abszolút nincs kötelező, a csoportokra van bízva hogy ki mennyit jár be.
-
carapace
csendes tag
válasz tototos #30331 üzenetére
Nincs ilyen, mindenki annyit jár be amemmyit akar. Na most én 250 km-re lakok az irodától meg nincs is Magyarországon senki más a projektemben, szóval egyáltalán nem szoktam bejárni. Vannak olyan projektek, amire komplett csapatokat adtak el Magyarországról, azok néha összejárnak tech talkot tartani meg pizzázni.
-
Lien
aktív tag
Ezzel egyetértek, voltam pár interjún november-decemberben és őszintén szólva a 3 betűs olajos cégnél lévő két évben amit csinálnom kellett alig lehetett róla mit beszélni, mert annyira lassan ment minden, hogy juj(emiatt alig volt érdemi feladat), most a big4 like cég ahonnan lépek csak daráltam a dolgokat amiket csináltam, konkrétan most már érzem a lecsengést de őszintén, eddig 2x éreztem azt, hogy nyugodt percem volt, emiatt minden nap hipp-hopp eltelt és kb. soha nem mentem úgy haza, hogy másnapra ne lett volna munka. Viszont az évek gyűltek és emiatt az 1 év miatt nagyjából így egyenesbe is jött az összesen 3 év tapasztalatom, az más kérdés, hogy nem adták meg azt a bért sehol amit kértem, ezért minimális pályát váltottam, hogy amit kértem megadják és így is kijött több, mint harminc százalékos váltás, mérnöki terület.
-
goodboy007
senior tag
válasz tototos #30331 üzenetére
Két hetente 1 nap és akkor mindenki benn van a csapatból -6 fő-.
Elég könnyen hozzászoktam és szerencsére több ízben is közölte már a cég, hogy központilag nem fognak semmit megszabni, a TL-ek kezében a döntés, hogy ki mit vár el a csapatától.
Nekem 1 óra az iroda motorral, 1,5 óra kocsival és később ez növekedni is fog, ha messzebb költözünk BP agglóból, úgyhogy nem is szeretnék már engedni ebből.[ Szerkesztve ]
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
MrSealRD
veterán
Nálunk 2 nap iroda az elvárás... de nem naplózzuk, nem figyeljük patika mérlegen. Sőt, akik Pécs/Debrecen városokban élnek, azoknál nincs is ilyen.
Azért ha valaki közel lakik és nem láttuk 1 hónapja, akkor megkérdezzük, hogy nem inna 1 kávét...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
tototos
őstag
válasz D1Rect #30338 üzenetére
Ezeket külön kell megmondani? Mármint ha ha azt mondom hogy full ho akkor be sem mehetek?
Én nem gondoltam volna 3 éve, hogy nálunk a HO elfogadott dolog lesz. Covid előtt max 1 napot lehettünk HO-ban, kivételek voltak 50%-al de az nagyon indokolt eset volt. Mindig az volt, hogy szétesik a csapatkohézió meg nem leszünk hatékonyak. Erre jött a Covid és 2 évre szinte a teljes cég full HO-ba váltott, laborban dolgozók nyílván nem tudtak otthonról, de aki el tudta végezni otthonról a feladatot az HO-ba volt kötelezve. Nyilván a 2 év HO megtette a hatását, az emberek többsége nem igazán akar bemenni az irodába max heti 1-2 nap vagy annyit sem. A management meg most ezt egy munkapiaci előnynek látja és nem akar szigorítani rajta. -
Qtya123
őstag
válasz travix #30323 üzenetére
Ez nagyon emberfüggő dolog. Van, aki megbolondul, ha nincs kötött programja, van aki meg attól őrül meg ha az van.
Simán el lehet tölteni kb végtelen napot, ha megfelelően széles az érdeklődési kör. Sőt... Még sokszor kevés is rá az idő. Én is csak most így éjjelre jutottam el, hogy elolvassam a napi pH adagomat, pedig nem dolgoztam.
Egy kis edzés, egy kis ügyintézés, mindenféle cikkek olvasása, gaming, főzés és hú bakker, már el is ment a nap. Van aki ezt egy idő után megunja, van aki nem.
Van aki nem unja meg a munkahelyén a sorozatokat sem. Hiszen mindig van új.
Persze fejlődni nem fog, ha később ez kihullik esetleg alóla, az szívás.Egy hátránya viszont van ennek. Ha ezt megszokja az ember, akkor onnantól kezdve a kínok kínja visszatérni a klasszikus H-P munka világába és fő tevékenységben azzal foglalkozni.
[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Béralkú során mennyit számíthat a céges autó? Én bruttó 200 ezer forint körül gondolom. Tehát vagy céges autó vagy plusz 200 ezer a fizetésben.
-
Nehaiu
csendes tag
válasz tototos #30344 üzenetére
Keptelenseg megmondani. Egyreszt milyen auto? Nyilvan nem mindegy, hogy egy Audi A6 vagy egy Skoda Fabia. Ertelemszeruen attol is fugg, hogy szamodra mennyit er egy auto. Valakinek abszolut nincs ra szuksege, mas meg mindket vesejet odaadna egy ceges autoert.
Egyebkent meg kell nezni mennyibe kerul az adott tipus lizingdija es hozzaszamolni az eves szervizek arat valamint az egyeb koltsegeket. Valoszinuleg a 200 ezernel joval nagyobb szam fog kijonni ha mindent osszeadsz.
-
Drizzt
nagyúr
Hat ez attol fugg. Akarsz-e egyaltalan autot hasznalni? Ingyen uzemanyag jar-e hozza? Milyen a verda es vagysz-e olyan verdara? Tok szubjektiv. En is azt mondanam, hogy kb. 200k, kiveve ha valami bitang dologrol van szo, amit szeretnel, de nincs ra 20 milliod, vagy ha lenne, akkor sem arra lenne. Akkor be lehet aldozni tobbet is. De en eddig azt tapasztaltam, hogy amennyiben egy ceg ajanl opciot, akkor fix. osszege szokott lenni. Tehat nem alku targya, hanem megmondjak, hogy 180k, vagy belepo kategorias auto. De csak egy helyen volt ilyen "dilemmam" eddig.
I am having fun staying poor.
-
Dr. Akula
félisten
<200k, inkább 100k, ha saját célra is használhatod (nagyon nem mindegy), és adnak hozzá benzinkártyát is. Én nem kérdezem hogy Skoda Fabia vagy Audi A6, mert akinek az utóbbit tolnák a s.gge alá, az már tudja mit ér, régóta a cégnél van, szóval az előbbi lesz az. Ha nem használhatod magáncélra, akkor meg kb. 1 fillért se ér.
[ Szerkesztve ]
-
Alcsi69
senior tag
válasz Alcsi69 #30304 üzenetére
Kicsit bizonytalan vagyok a témával a kapcsolatban, mivel kemény 1 hétbe telt míg elküldték a szerződést (ami egyébként okésnak tűnik). Ezenkívül nem működik a cég honlapja meg ilyesmi.
Illetve nem vagyok biztos benne, hogy ez a téma olyasmi kihívásokat biztosítana számomra, amilyenre számítanék, hiszen ehhez nagyon hasonló terveket készítettem már és kb. 3-4 hét után eléggé rutinfeladat volt.
Igaz, a fizetés magyarországi viszonylatban - főleg kezdőfizetésnek - elég jónak számít, de ahogy nézegettem a fizetésbeli előrelépés is elég korlátozott lehet szerintem, hiszen ez az itteni tervezős pozíciók felső sávjába tartozik.
Jövő héten lesz még két interjúm, SAP Next Talent Program, illetve az új evosoftos, C# + TS fejlesztős projekt interjúja. Ezeknél alacsonyabb fizetéssel kezdenék, de szerintem magyarországi viszonylatban is a fizetsébeli fejlődési potenciál jóval magasabb. Nem beszélve a szakmai fejlődésről és kihívásokról.
Fogalmam sincs hogy mi lenne az értelmes döntés, rámenni arra hogy valamilyen SWE pozira vegyenek fel, vagy elfogadni ezt a tervező pozíciót.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD FX
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik