- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Dell notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz vwpolopg #7394 üzenetére
Én amikor még szeptemberben befizettem a dolgokat (akkor nyomtam a kreszt, csak az előző oktatóm sokáig húzta a dolgokat, mindegy) akkor még úgy volt hogy csak 3,5K a vizsgadíj, aztán most 2010. év elején mondta amikor elkezdtük a forgalmat, hogy még sajna be kell kesselni mert megemelték ezt a díjat.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Én már a vizsga után odaadtam a pénzt az oktatónak, hogy amint tudja fizesse be, tehát csak annyit kell várni, amíg leadja a vbiztos a papírt hogy eredménytelen vizsga, és már lehet is befizetni a következőre. Kb ~két hetet meg azért kell várnom, mert nincs hely, annyian vizsgáznak... (valszeg meg van szabva hogy egy nap hány vizsga lehet vagy vmi ilyesmi).
Szóval attól függ hogy mikor kapsz új vizsgaidőpontot, hogy mikorra van "üres" hely. Hja és csak bizonyos megjelölt napokon vannak vizsgák, nem mindennap.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Ez a csákó nem olyan volt. Előttem vizsgázott egy srác, ő átment. Oktató ilyet szól, nagy szerencséje volt a srácnak hogy ezt a vbiztost kapta ő is, mert nem rakta ki 12-szer (!) az indexet, nem nagyon volt jobbratartás és így is átment, épp úgy ahogy. A vbiztos viszont nem fogad el pénzt, ő az egymillióból egyetlen egy rendes fajtából való. Én viszont komolyabbat hibáztam. És itt nem kellett volna fizetni, szal remélen nagyon nagy mákom lesz, és ezt a csákót kapom majd még1x vizsgához.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz killer1203 #7409 üzenetére
Hát amikor én volt, akkor a mentősök nagyon komolyan vették, vagy két embert is meghúztak. Egyik sem én voltam.
-
-
killer1203
senior tag
válasz V.Stryker #7410 üzenetére
Ittis volt aki bukott, egy kis srác kb 13-14 lehetett 3. ra bukott meg, pedig szószerint megtanult mindent aztmondta az annya. Én bementem húztam egy tételt, utánna újraélesztés menetét bemutattam, a tételt elmondtam hogy micsinálok a kanyarba kicsúszott motorossal ha fáj a keze és már irta is a papirt hogy átmentem.
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy
-
bzoley
veterán
Nah, meg van a forgalmi vizsga időpont. Péntek, 13. Kell ennél jobb?
Legalább nem kell aggódnom, hogy átmegyek-e. -
bandus
veterán
nah még egy kérdésem lenne az eü vizsgával kapcsolatban. kedden lesz a tanfolyam, és a vizsga időpontját akkor kell majd kiválasztanom, vagy ráérek? (csiga jogsis cucc) mert bármi közbejöhet, szóval csak akkor akarnék időpontot választani, amikor biztosra tudom. valamint a vizsgadíjat mikor kell befizetni? vizsgán, vagy a tanfolyamon?
köszi a választ
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Manitou
veterán
Nekem úgy volt anno, hogy megvolt a tanfolyás, utána mondták, hogy el kell menni a vöröskerszthez , vagy fel kell hívni őket telefonon és akkor majd egyeztetsz velük, hogy mikor lehetne menni vizsgára. Nekem úgy volt, hogy vagy 2 hétig nem is volt vizsgaidőpont, mert be volt telve minden nap. Amikor vizsgára mész akkor már vinni kell a befizetett csekket.
[ Szerkesztve ]
-
Manitou
veterán
válasz SajtosKuszob #7418 üzenetére
Mondjuk vezetni megtanulni nem egy 30 órás tanfolyamtól fog az ember
-
proof88
addikt
Üdv,
nem teljesen on, de nem is teljesen off.
Szóval az a helyzet, hogy barátnőm most úgy jár melóba, hogy a nagyon-kül-külvárosból beautózik a metróhoz (újpest-városkapu) és onnan metrózik tovább munkahely felé. Tehát a kocsit egy helyen szokta hagyni egy parkolóban az újpest-városkapus metró megálló közelében. Egyszer volt benzinszag, elfolyó benzin stb, a szerelőnél kiderült hogy megvágták a benzin csövet (nyilván akkor, amikor a kocsi ott volt hagyva a parkolóban). A kérdésem az, hogy mi a frászt lehet ez ellen tenni? Csak garázsban meg őrzött parkolóban lehet hagyni a kocsit vagy van jobb megoldás is?
Egy helyen ezt olvastam a témához kapcsolódva:
"Ugyanis a metszés helyén ledugnak egy vékonyabb csövet és azon keresztül szívják le a benzint.Azok a kocsik vannak veszélyben amelyeknek viszonylag magas a hátulja és hátulról alá lehet feküdni,pl.:Suzuki.Megoldás?Sajnos kevés:álljon farral padkáig,így nem fér alá a nyomorult,ha csak helyben mozog ne tankoljon csak mindig keveseket,ugyanis sok tipusnál leállított gyújtás mellett is látszik a benzinszint,csábítóbb a teletank mint a majdnem kopp!! "
Na egyébként ennél a kocsinál nem látszik a benzin szint ha le van állítva a kocsi, de ez most mindegy is. Lehet megvághatatlan benzin csövet szerezni egyébként? -
lsc
nagyúr
válasz proof88 #7421 üzenetére
Olyat amelyiken fémháló van biztosan, csak az a kérdés a gyári benzincső nem speciális-e, ha sima cső akkor fémhálóst lehet venni.
Egyébként ha elvágnak egy benzincsövet akkor nem vesződnek egy vékonyabb cső beledugásával, kifolyik az simán. Ha védtelen helyen van a cső akár egy felcsapódó kő is megvághatta, ráadásul ha lyukas a benzincső annak a szintjéig az összes benzin elfolyik, ha felfogják ha nem.[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
Apollyon
Korrektor
Igen, igaz. Főleg akkor tudok kikészülni, amikor behajtanék a körforgalomba, és a már bent lévő autós index nélkül hajt ki Kb 30 alkalomból 29x. Nem tudom miért szarják le az indexet egy csomóan, szerintem nagyon fontos...
Más: Nekem augusztus 9-én, hétfőn lesz a vizsgám, úgyhogy majd szurkolni, másodjára már sikerülnie kell Remélem nem nézem be stressz miatt se.
Még előtte vezetek persze :)#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
fullextra
tag
16 es haromnegyed evesen lehet rakni a KRESZ vizsgat... stimmt?
E.U. vizsgat barmikor csak jelentkezni kell, vagy hogy?es tovabb:
Rutinbol kell kulon, vagy az forgalommal egyben van, forgalmit csak akkor tehetsz ha 17evet betoltotted, ez stimmt skacok?thanks,
-
Szplöttyy
senior tag
Sziasztok!
Asszem nagy gázba vagyok. Minden kész a jogsiból, de elhagytam szerintem a papírok felét. Mondom ami megvan: Vizsgalap, rajta fénykép meg a 3vizsga. Egy a4es papír a rutinvizsgáról,és egy alkalmassági papír.De volt a forgalmi vizagáeól is a4es a hibapontokkal, ez nincs meg. Kell hogy meglegyen? Lehet ezeket pótolni vhogy?
Smoke & Torque
-
Atomgeszi
veterán
-
Krisinto
őstag
Végre én is nekiállok a jogsinak...
Potom 120k lesz,de szeptembertől neki állok,nehogy jövőre 22 év után lehessen letenni,így 16,5 évesen nekiállok -
sagvary
aktív tag
Ne hagyjátok a végére a Vöröskeresztes vizsgát akkor már szeretnétek ha rég meg lett volna!
Érdemes hamar túllenni rajta."Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."
-
bok92
addikt
Ma volt a vizsga,és nagy örömömre sikerült. Igaz, hogy legelőször elbuktam, de most másodjára végre sikerült.Egyébként hibám , nem nagyon volt, de azért hálás lehetek, hogy egy nagyon rendes vizsgáztatót kaptam ma A múltkori az említésre sem méltó, már amikor megláttam tudtam, hogy nem lesz jó vége.5-en mentünk ki akkor vizsgázni, és mind az ötünket elbuktatta.Szerencsémre most szabadságon van.
-
bzoley
veterán
-
leeate
senior tag
válasz Krisinto #7430 üzenetére
"nehogy jövőre 22 év után lehessen letenni"
Ez a pletyka sosem alszik el? Vagy ez most komoly? Tud erről valaki valamit?Egybk. leírná nekem valaki, mit kell vinni az NKH-hoz, és mit utána az okmányirodába? Melyiknél kell illetéket fizetni, és mennyit?
kösziSoha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
Calogero
addikt
válasz Szplöttyy #7427 üzenetére
Szia!
Nem kell pótolni, csak a fényképes vizsgalap kell és az igazolás a közúti járművezető jelöltek elsősegélynyújtási ismereteinek megszerzéséről (bár ezt ha utolsó vizsgán már megvan akkor a vizsgalapodra is rávezetik.
Ezzel a papírral kell menni a Közlekedési felügyelethez igazolást kérni, hogy mindent megcsináltál, és sikeresen befejezted az autósulit.
Utána mehetsz az igazolással az okmányirodába intézni a jogosítványt.Kitöltöd az ott adott kérelmet.
Kapsz egy csekket, azt befizeted (nagyobb okmányhivatalokban van Posta is, így nem kell az épületet sem elhagyni) majd irány vissza jogsis ablak, ekkor megcsinálják a fotót és 2 hét múlva kapod a jogsit postán, vagy személyesen bemész érte.[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
válasz Calogero #7438 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő
Első vezetői engedély kiváltásának ügyintézéséhez a következők szükségesek:
- 4.000.-Ft csekken történő befizetése (a csekket az ügyintéző adja),
- ha a kérelmező 62. életévét betöltötte valamint abban az esetben, ha az egészségügyi intézmény által kiadott alkalmassági véleményben az alkalmasságot 1 évre vagy ettől rövidebb időtartamra határozták meg, 1.500.-Ft csekken történő befizetése (a csekket az ügyintéző adja),
- ügyfél által saját kezűleg kitöltött nyilatkozat, melyet az ügyintéző ad
- érvényes személyazonosító igazolvány vagy útlevél,
- születési anyakönyvi kivonat,
(amennyiben rendelkezik vele)
- házassági anyakönyvi kivonat,
(amennyiben rendelkezik vele)
- lakcímigazolvány
- 2001.01.01 előtt megszerzett járművezetői engedély ( troli, villamos), vezetői igazolvány (segédmotor-kerékpár, mg. Vontató ..), ha van,
- orvosi alkalmassági vélemény
- pályaalkalmasságról szóló határozat illetve igazolás, ha van
- Közlekedési Felügyelet által kiállított vizsgaigazolás
- 18 év alatti kérelmező esetén a törvényes képviselő jelenléte is szüksége[ Szerkesztve ]
-
Szplöttyy
senior tag
Köszönöm szépen mindenkinek!
Még egy kérdés merült fel... Nem vagyok még 18éves, viszont megvagyok mindennel... Velem kell jönni szülőnek az NKH-hoz és az okmányirodába is?
Smoke & Torque
-
Atomgeszi
veterán
-
leeate
senior tag
válasz Szplöttyy #7442 üzenetére
Az Árpád hídnál se mindig ugyanaz vizsgáztat, meg máshol se. Amit én merek tanácsként javasolni, az az, hogy ha az időpont különösebben nem lényeges, akkor kérd meg a vöröskeresztes ügyintéző kislányt, hogy olyan időre írjon be, ahol rendes a vizsgáztató. Állítólag a naptárukba be van nekik írva, ki vizsgáztat adott időpontban.
(Legalábbis nekem azt mondta, hogy az én időpontom nagyon jó választás volt, és tényleg - elmondtam egy szituációt, és megvolt a vizsga)[ Szerkesztve ]
Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
proof88
addikt
kétszer voltam az Árpád-hídnál, először egy fiatal szigorú csávó volt, nem lett meg akkor a vizsgám, mert állítólag nem ott volt a kezem mellkas kompresszió közben, ahol kellett volna (néhány centivel lejjebb volt), pedig anno oktatáson én is többször megcsináltam a mentős csajszi előtt és nem volt gond ... mikor másodszor mentem, egy ilyen 50-es figura volt, elkezdtem a mellkas kompressziót, de figyeltem, hogy kicsit lejjebb legyen a kezem pár centivel, mint ahogy akarnám... na bammeg, erre szól a csávó, hogy kicsit feljebb... na mondom ilyen nincs ... de csináltam és nem volt gond belőle, minden kérdésre szépen válaszoltam utána és meglett. Nagyon vicces, hogy nem tudják eldönteni, most akkor hol is nyomjam a mellkast ... A lényeg, hogy amitől a legjobban féltem (elsősegély), az lett meg csak 2.-ra. Ehh.
-
leeate
senior tag
válasz proof88 #7445 üzenetére
Én is ettől féltem a legjobban, csak én egész 1 évig halasztottam, tiszta szégyen..
A tanfolyam totál elvette a kedvemet. Gyak. ledarálták az egészet úgy, hogy aki előtte nem értett hozzá, annak homály maradt az egész. Meg ez nem olyan, mint a kresz, hogy egy pontosan megfogalmazott szabályzatot (és annak alkalmazását) kell megtanulni, hanem ahány könyv, ahány mentőállomás, annyi megfogalmazás, szokás.
Most majd mehetek vissza a tanulókocsiba gyakorolni.A többi elsősegélyesnek mondom, hogy azt hallottam (de csak hallottam), hogy a Moszkva térnél engedékenyebbek.
Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
Apollyon
Korrektor
A mai napon eredményes forgalmi vizsgát tettem
A bökkenő csak az volt, hogy a vizsgabiztos egy igazi ellenszenves, szőrszálhasogató fazon volt, akit majd ha látok valahol lehet hogy le fogom köpni. Fizetni kellett neki különben nem engedett volna át, egyébként nagyon szépen vezettem, és szinte teljesen hibátlanul.
A vizsgabiztos meg mindenbe belekötött, még a hajamba is belekötött volna, még jó hogy kopasz vagyok.Most kivételesen jó fejek voltak a forgalomban, mintha látták volna hogy vizsgázok, amúgy mindenki úgy vezet mint egy állat.
De mindegy, túlvagyok rajta, már csak az EÜ van, ezt tényleg senki ne hagyja utoljára.
-
Apollyon
Korrektor
válasz deicide #7449 üzenetére
Egy pár éve még derékig érő hajam volt, csak sok problémám volt vele, és ezért leborotváltam – vagy legyen hosszú, vagy semmilyen. Életem első Immortal koncertjén már kopasz voltam
Amúgy köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Horgász topik
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Okos Otthon / Smart Home
- Filmvilág
- Gitáros topic
- Mikrotik routerek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Dell notebook topic
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest