- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini PC
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Dell notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
bzoley
veterán
válasz kovacsroli #7247 üzenetére
Nekem a kresz részére 25-öt kellett befizetni, plusz vizsga, ami 4600(országosan egységes hatósági vizsgadíj). Nem rég írtam, hogy a Csigánál(Pesten) mindennel együtt(kivéve könyvek, cd-k, pótvizsgák) 98 körül van a vége.
At4:
Akkor könnyű dolgod volt, nekem azért nagyjából el kellett rizsázni a dolgokat, de láttam, hogy már mehetnéke van. Ő meg látta, hogy jól bemagoltam a mondókát, úgyhogy nem is kötekedett, ültünk be, és mentünk.eddie17:
Hát igen, a vb-n biztos nagyon sok múlik. -
C^^
őstag
200k nagyon sok...
Igaz, én ~2 éve csináltam, de azt hiszem, hogy cakkumpakk 130k körül volt. Igaz, mindenből elsőre mentem át.
Raádaásul ez vidék (BP környéke). BP-en ennél olcsóbban is meg lehet csinálni.[ Szerkesztve ]
-
At4
tag
válasz eddie17 #7254 üzenetére
nkm a jelenlegi álom 1 Ford Mondeo mk1, 300ért már egész jó darabok vannak.. csak nkm meg nincs így zsebbe 300k m momentán
hát igen, a drótszamaram nekem is jó állapotban van, ez már automata váltós vagyis akkor vált amikor épp olyan kedve van...!!! Logout-os pályafutásomat hNp88 néven folytatom !!!
-
Szplöttyy
senior tag
Én meg még azóta sem mertem időpontot kérni az elsősegély vizsgámra, annyira félek tőle.
Viszont vezettem a héten egy 7-es BMW-t. Féltem tőle azért, de beülve meg is nyugodtam, féltem a méretétől, de mindent tökéletesen látni. Hiába 3szor akkora mint a clio amivel tanultam, ezzel sokkal könnyebb a parkolás, beállás, bármi. Mert szép sedán, látod hol az eleje, vége. Parkradart úgyis kikapcsoltam, picit szívbajos, 20centinél már visít hogy túl közel Ami viszont isteni az az automataváltó. Eddig is tisztában voltam a kúszónyomaték fogalmával, de hogy beálltam a kapubejáróba(lefele lejt, eléggé) és beraktam R-be, leléptem a fékről és elindult hátra. Meg tulképp. 0-160között bárhol picit rásimítok a gázra, elkezd morogni 2ezres fordulaton és gyorsul. Szóval, megint csak önigazolás volt, eddig is állítottam, hogy teherautóval/nagy sedán/kocka autóval könyebb bármit tenni, mint ezekkel a kis gömbölyű izékkel.Nem válasz akart lenni, sorry.
[ Szerkesztve ]
Smoke & Torque
-
Quiksilver
aktív tag
234 ezer volt nemrég a C jogsim (elsőre sikerült minden of course) és ez egy vidéki meglehetősen magas ár, amit pl kanizsán már 180ezerből ki lehet hozni...szóval egy kicsit sok az a 200 a B jogsinak
Az embereket két dolog foglalkoztatja az ősidők óta: 1.Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Szplöttyy
senior tag
válasz Quiksilver #7257 üzenetére
Ha meglesz a B, utána nekem is igen erős tervem, hogy legyen C-E-D is, ebben a sorrendben. Vonzanak a nagy vasak
Smoke & Torque
-
MaciG
addikt
Kérdés:
Az oké, hogy a bicikliseknek nincs elsőbbségük a zebrán (persze sokan azt hiszik h van ,.de majd ha egyszer kilapulnak megtudják...), de mi van abban a helyzetben mikor a gyalogosoknak zöld van és a jobbra kanyarodóknak is? Mert a gyalogosnak elsőbbséget adsz, de a bringásnak?
BANZAII
-
Quiksilver
aktív tag
Kaposváron van egy ugyanilyen szitu hogy jobbra kanyarodok és zöld van a gyalogosoknak is..nos én a bicikliseknek is elsőbbséget adok..jobb a békesség azt mondom
Az embereket két dolog foglalkoztatja az ősidők óta: 1.Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
MaciG
addikt
válasz Quiksilver #7260 üzenetére
De ha te mindenkinek elsőbbséget adsz akkor nem haladsz sehova
BANZAII
-
:-I
tag
tudtommal van egy olyan szabály is, hogy ha rákanyarodsz egy útra, és gyalogosok vannak, akkor elsőbbsége van. hogy ez vonatkozik-e bicikllisre, azt nemtudom.
persze lehet rosszul emlékszem már...
[ Szerkesztve ]
"A férfiak, érthető okokból, nem akarják nézni a hüvelygomba-krém, nedvszívó szárnyasbetét, változókori inkontinencia és hüvelyszárazság reklámokat." by Csemike
-
bzoley
veterán
válasz Quiksilver #7263 üzenetére
Én a zebrás utcából fordultam ki jobbra, lámpa ott nem volt. Előttem még átszáguldott két biciklis a zebrán. Kikanyarodtam, majd mikor utolértük őket, az oktató letekerte az ablakot, és kikiabált:"a biciklis nem gyalogos, a biciklis nem gyalogos", majd visszatekerte, és anyázott még egyet magában.
-
Szplöttyy
senior tag
Ha befordulsz jobbra, és a zebrán mennek gyalogosok elsöbbséget adsz.Ha biciklis leszállva jön akkor neki is elsöbbsége van. Ha nem száll le, nincs, és nem adsz elsöbbséget. De nyilván nem fogsz padlóval tmenni a gyalogosok között, csak hogy ne tudjon átmenni. Más helyzet, ha a zebra melett van bicikliút is, és nekik is zöld van, akkor egyértelmű.
Smoke & Torque
-
kovacsroli
senior tag
Köszönöm a sok választ!
Én is kb 2 éve csináltam meg, ezért csodálkoztam h vajon ennyire megemelhették-e
Mindenesetre jó híreket kaptam, kösziHa hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
MaciG
addikt
-
Quiksilver
aktív tag
-
eddie17
addikt
Jelentem ma átmentem a rutin vizsgán.
Dög meleg volt... -
őstag
válasz eddie17 #7269 üzenetére
Grat! Múlt hét hétfőn nekem is megvolt, szerencsére nagyon jó vb-t kaptam, mondta hogy csináljam amit szoktam, végig az oktatómmal beszélgetett, a legvégén meg odaadta a papírt, írjam alá azt tsá.
Tegnap kezdtem a forgalmat, most minden nap megyek, nem akarom nagyon elhúzni. Én általában az egyirányúnál felejtem el mindig, hogy ha balra kanyarodok balra kell húzódni, a többi úgy ahogy megy, persze még elég bizonytalan vagyok. Remélem a végére belejövök, mint a rutinnál. -
eddie17
addikt
Köszönöm mindenkinek.
Szombaton már megyek vezetni forgalomban. -
killer1203
senior tag
Énis elkezdtem a kreszt a multhéten, tegnap előtt beis fejeztük, márcsak képkocsivezetés elmélet és üzemeltetési elmélet van hátra, de a héten ezt végigvesszük, 28. -án meg vizsgázok
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy
-
Atomgeszi
veterán
válasz AMD Power #7234 üzenetére
És azok akiknek több év megvan a jogsijuk, miért mennek 30-cal? Mert ebből is rengeteget látok az úton, és marha idegesítő, hogy még a középvonalhoz húzódik teljesen, bömböl a zene a bmw-ből ,és jó esetbe megy 35-t, én meg ebbe a 35 fokba mennék már nagyon a dolgomra, de ott kell pöcsörögni mögötte, mert ő megteheti, hogy nem megy. Ilyenkor az agyam eldurran, komolyan mondom.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
AMD Power
titán
válasz Atomgeszi #7279 üzenetére
Ez látod egy jó kérdés. Én úgy vagyok ezzel a sebesség dologgal ,hogy min annyival megyek mint amennyi a megengedett. 50 táblánál 60... Szentendrei út 70 táblánál 80.... ez így szerintem korrekt. Nem is megyek gyorsan de legalább lehet "velem" haladni és nem tartok föl senkit sem.
[ Szerkesztve ]
-
killer1203
senior tag
Ma voltam gyakorolni a vizsgaprogrammal, de mivel ő ilyenkor nincs ott itt tenném fel a kérdésem
Szóval, kintvan a hólánc használata tábla ez eddig tiszta, és az a kérdés hogy ez pótkocsira vonatkozik-e és itt jön a lényeg hogy válaszokközül csak egyet lehet választani hogy Igen.
Persze nem ez a helyes válasz és nemis lehet másikat választani csak ezt, ezért -1pont.Ez egyedi hiba lehet vagy mi? legújabb kreszprogram van a gépen pedig.
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy
-
eddie17
addikt
Szombaton rongyoltam először forgalomban. Nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz lesz... Akkora béna voltam mint a ház. Annyi infora kell figyelni egyszerre, hogy megzavarodtam néha rendesen. Még a váltás sem megy zsigerből, és sokszor ez is probléma volt. Remélem belejövök, igaz előszörra talán nem volt annyira vészes. Meg mellé volt 50fok meleg.
-
eddie17
addikt
válasz qestion #7285 üzenetére
Nem, mindenhol annyival mentem amennyivel lehet. Tehát ha lehetett toltam 50-el. Sőt lakott területen kívül is mentem, ugye 90-el. Nem ez volt a baj. Inkább hogy ezer dolgora kellett hirtelen figyelni.
Mod: Néha kicsit túlzásba vittem, amikor az oktatóm szólt, hogy nem 50-el kellene menni? Ránéztem a kilóméterórára, és bőven 60felé konvergált. Tehát a sebességel nem volt gond. Csak minden mással.
[ Szerkesztve ]
-
eddie17
addikt
válasz qestion #7287 üzenetére
Amúgy ez teljesen igaz. Akkor stressz alatt van szerencsétlen akkor hirtelen, hogy nem csoda ha lassan megy. Megtapasztaltam. Így tényleg nem kell rájuk idegesnek lenni.
Viszont azt nem értettem, hogy lakott területen kívül ugye mentem 80-90 között, inkább 90-hez közel. És mögöttem jött egy autó. Direkt stresszelt, mert úgy a seggembe volt, hogy nagyon idegesített. Biztos gondolta, hogy a hülyegyereket most letolja az útról. Még ha tötymörögtem volna, de nem mentem a megengedett sebességel. Amint vége lett a záróvonalnak úgy kivágodott mögülem, majd össze sz@rtam magam.
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Hát velem ráb.sznál. Bár én csak akkor megyek rá vkire, ha több sávos úton a belsőben tötymörög a megengedettnél lassabban. Marha pipa tudok lenni, mikor rákényszerítenek ezzel a jobbról előzésre. Persze ilyenkor én vagyok a hülyegyerek....a jobbratartási kötelezettség meg smafu.
No meg ha mi van ha azért megyek rá a seggére közúton,hogy ki tudjak előzni gyorsba? hát ha rámfékeznél ilyenkor, akkor elédmennék oszt tolnék egy lightos féket én is, hogy tanulj a f.szságaidból. És ezeket még mondod baszod egy tanulónak. Ahelyett,hogy arra tanítanád,hogy ne foglalkozzon vele, nézzen előre és lehetőség szerint a felezővonaltól kicsit húzódjon bennebb, hogy a másik könnyebben el tudjon menni, ahogy lesz rá lehetősége, mivel gondolom az a célja. Jópár éve vezetek nem keveset és még egyszer nem történt meg velem, hogy ráálljanak a seggemre csak úgy szivatásból.
Aki meg a tanulókat cseszegeti az sz.rjon sünt!
[ Szerkesztve ]
-
-
Lengyi
aktív tag
válasz V.Stryker #7291 üzenetére
Más dolog az, ha valaki előzés céljából zárkózik szorosan mögém, ha helyzet kívánja ki is indexelek neki, ha szabad a pálya. És teljesen más dolog az amiről előbb szó volt, mikor egy f@szkalap a seggedre tapad csak céltalanul. Amúgy félreértetted a dolgot. Eszem ágában sincs fékezni csak felvillantani a lámpát, hogy észbe kapjon. De Te ezért galád módon kicsapnál elém és ráfékeznél
-
V.Stryker
nagyúr
Én nem tudom,hogy te csak villogtatsz-e vagy fékezel... Hisz az a célod,hogy pont azt higyjem.
Áhh sok hülye van. Én nem vagyok agresszív, csak sportos. Mondjuk nálam néhány alap dolog van amire felkapom a vizet: nem kapcsol világítást rossz látási viszonyok között és még lakott területen kívül sem. Ha indokolatlanul (pl. nem vontat semmi szart, nem látszik,hogy szar a kocsi) a megengedettnél lassabban megy. Ha nem tartja be a jobbra tartási kötelezettséget. Nálam pl ennyi.
Mondjuk vannak vicces vezetők. Pl mikor előzől pár autót és jönnek szemből, te meg mennél vissza, de k.rva nehezen enged be és ha csak beerőszakoltad magad, akkor még mutogat meg lámpáz. Na az is egy agyas madár, mert ugye fingja nincs a követési távolságról, amit ha megtartana, akkor nem kéne olyan közel elviseljen maga előtt.
Szal csak szépen kell KÖZLEKEDNI! Nem vezetni, KÖZLEKEDNI!
Egyébként meg aki bizonytalan, az igenis inkább menjen tényleg lassabban, mint bizonytalanúl gyorsabban.
-
-
-
eddie17
addikt
válasz V.Stryker #7293 üzenetére
Lényeg az, hogy megyek a megengedett legmagasabb sebességel, és ő látszólag kiló70-el akart közlekedeni, csak én meg a záróvonal megakadályoztam ebben. És ezért vagy 5 percen keresztül a seggembe szambázott. Azt mondom, úgy rongyolt el mellettem mintha csak 50-el mentem volna... Mindegy, majd megszokom
-
V.Stryker
nagyúr
Nekem motorossal nem volt ilyen gondom, mondjuk nagyon figyelek is rájuk, mivel magam is a szívemben hordozom ezt a tevékenységet. De a biciklisek, na hát az egy külön állatfaj. Én tényleg elnézést kérem minden bringástól, de iszonyatosan útálom őket, mint a közlekedésben lévő részüket. És pontosan tudom,hogy nekik sem jó a helyzetük és áttételesen a BP-i önk-öt útálom, mert ők meg nem csinálnak bicikliutat, ahol szegények mehetnének.
eddie17: Az ilyet le kell szarni. Nagy részének amúgy sincs esze. Figyeld meg,hogy nagyrészük egyenesbe megtolja, kanyar előtt nagy fék, a kanyart beveszi kettővel, aztán ha egyenest lát, akkor megint tapossa.
[ Szerkesztve ]
-
-
Phvhun
őstag
Kresz vizsga simán 2 hibaponttal megvolt. ( kicsit gyakorolgatni kell a progiban és utána nagyon könnyű )
Pályás vizsga szintén simán ment, ( teljesen felesleges félni tőle )Forgalomban viszont megbuktam. ( ha az oktató minden forgalmi órán azt mondja, hogy jobbkanyarnál nézz hátra a bicajosok miatt, és vizsga előtt is kétszer elmondja, és nem teszed azt, akkor nem sok jóra számíthatsz.. )
Amugy minden rendben ment, parkolást megcsináltam, lement majdnem az egész vizsga hiba nélkül, és a végén így elszúrni, hááát...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest