Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .Szaki.

    addikt

    válasz szekra #188174 üzenetére

    Igazság szerint az iszonyat sok dugó, ami fel tud bosszantani és a tudat, hogy hiába hybrid a kocsi, ezeket a dugókat már nem bírja ki akksival. Feleslegesen pöfög és fogyaszt úgy, hogy mellette még csak nem is haladok előre. Egy alternatív közlekedési eszközzel tudnék hozni az időn is és még költséghatékonyabb is lehetne.

    Arról nem is beszélve, hogy a 480Ft-os árstop sem fog örökké tartani, az egyértelmű, hogy a benzinár drasztikusan fog nőni a közeljövőben. Akkor pedig azt a benzint, amit beletöltök a kocsiba, szívesebben használom fel arra, hogy elmenjünk kirándulni, meg intézzük a nagybevásárlást, mint a napi 20km-es szívásra munkanapokon. Arról nem is beszélve, hogy ez a 480Ft-os árstop se nagyon jött át, mert érdekes módon mégis mindig Forintra ugyanannyit tankolok a kocsiba, mint az árstop előtt. hogy ez hogyan lehetséges, mindenki találja ki a saját forgatókönyvét. Persze a benzinárváltozást még megoldhatná az, hogy átüljek egy elektromosba, de ha a 2 éves kocsimat eladnám, amit drágábban tudnék eladni, mint amennyiért vettem, még akkor sem tudnék venni olyan elektromos autót, ami már ne járta volna körbe a Földet, vagy esetleg tudásban marad el mérhetetlenül a jelenlegi kocsitól. Nézegettem a BMW i3-asokat, mert iszonyat sok lett belőle a városban, gondoltam biztos normálisabb áron vannak, de azoknak is iszonyat felment az ára, ráadásul gyűlölöm is vezetni, szerintem egy mérhetetlen nagy szar. Hyundai Ioniq, Renault Zoe lenne még érdekes, de azok sincsenek normális áron, csak a gnóm testvérek, meg a még borzasztóbb Smartok.

    Szóval kocsi marad, napi 20km-re kéne valami alternatíva, ami nem a tömegközlekedés.

    lorcsi

    Képzeld pont nemrég gondolkodtam rajta, hogy vajon mikor fog végre ítélethirdetést tartani Csikós, mert valahogy lemaradtam erről az adásról, pedig tag is vagyok. :)

    Nekem ugye A-s jogsi híján mindenképp a 45km/h-s rendszámnélküli robogó lehet opció. Én is számolgattam egyébként, hogy nagyjából hogyan érhetné meg, én arra jutottam, hogy van egy X összeg, ami relatíve gyors megtérülést jelenthet, mert azt sem szabad elfelejteni, hogy ez nem egy négy évszakos közlekedési eszköz, hanem nagyon maximum 3, ebbe viszont a robogó nem valószínű, hogy belefog férni, sokkal inkább az e-bike, e-roller és bicikli tengelyen lesz érdemes mozognom.

    Csak azért dobtam be ide a témát, mert nem nagyon megy a topic, a másik meg, hogy arra számítottam, hogy mivel elég színesek vagyunk, biztos van aki e-bikozik, van aki rollerezik és van aki e-autózik és így akkor lehetne ütköztetni érveket. :)

Új hozzászólás Aktív témák