- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz radi8tor #185279 üzenetére
Jegyesfotó nekem sincs benne, meg ha nem másik van a krea, akkor engem megkaphattok egész napra negyedmilláé’. És nem éjfélig, hanem tortavágásig, menyasszonytáncig (ami azt jelenti, hogy kb 1:30-kor végzek).
De van nekem is 400 körüli csomagom, ha valaki nagyon vetíteni akar, de azt kb soha nem vették még igénybe (másnapi krea akár drónozással, három prémium fotóalbum, stb).
Amúgy nincs sok esküvőm, de nem is bánom, ezer más meló van, aminél legalább nem kell 14 órát talpalni. -
nord_
veterán
válasz madgie #185303 üzenetére
Akik az árakat kritizálják, sajnos hajlamosak elfelejteni, ez a munka nem csak abból áll, hogy elmegyek egy buliba, kattintgatok és ingyen kajálok. És ez nincs minden nap…
Plusz az induláshoz szükséges minimum (fotós felszerelés, számítógépes háttér, autó) kezdetnek azonnal elvisz előre egy évnyi megélhetéshez szükséges pénzt.
Szóval - ha valaki csak egy picit is végig gondolja - még ilyen árak mellett se meglepő, hogy a rendezvényfotósok nem költöznek tömegével a Rózsadombra. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz nord_ #185304 üzenetére
Az indulást megoldják okosba. Pl olyan munkahelyük van.
De tényleg nem akarok hitvitát indítani csak az árakból amiket kaptunk én annyira nem sajnáltam az ipar 1 éves kimaradását.
Akartam még valami fehér Audi A6-ost bérelni, de végül ismerős fehér Focusával mentünk vissza a templomtól.⭐ Stella
-
r3dsnake
nagyúr
válasz madgie #185303 üzenetére
Milyen irányba érdemes mozdulni amúgy, ha az esküvőfotózás nem izgat egyáltalán? Kisebb rendezvény oké, portrézni is szeretek, timelapse-ekben is sok tapasztalatom van, de egyszerűen nem látom hogyan tudnék ezekre életképes bizniszt húzni. Vagy hogy hol/hogyan kezdjem promózni magam. Világításban vannak a legfőbb hiányosságaim.
-
madgie
titán
válasz r3dsnake #185307 üzenetére
Nem tudom, ami érdekel. Nekem van építészeti videó, fotók, ebben akár time lapse videók, tavalyelőttig koncertek (de most is zenekarfotózás), családi és családi esemény fotózások (sok kicsi sokra megy) meg hasonlók.
Igazából a vizsgaelnök mondta jól, fotográfusként mindent meg kell tudnod csinálni vállalható minőségre. Nyilván ez egyébként hátrány is, mert ha valamire specializálódsz, jobban lehet abban fejlődni, azt hirdetni, stb.
szerk: de pl engem folyamatosan csesztetnek a családok, hogy csináljak stúdiót, de nem vagyok hajlandó arra, ahhoz nem lenne idegrendszerem, hogy napi 2-3 családdal is foglalkozzak.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Gsx-rr #185309 üzenetére
Még emelni is fogok, muszáj, ha már keveset vállalok, akkor legalább fizessék meg...
Mondjuk a mywed-en egy ideje így is 30 ezer/óra áron vagyok fent -
Gsx-rr
veterán
Akkor minden jobb kajarol le kellene mondanom.
Az atlag ar bamilyen jo helyen
5500-6000 korul van. Es az egy normal nagy pizza amit egyedul megeszek.Pl a fagyit 900/gomboc-ert siman ki tudom hagyni
Ilyenkor azert latom Magyarorszagon egy egyszeru sima kajat meg viszonylag olcson meg lehet oldani.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Szerintetek melyik monitor márka adja vissza azt ,vagy legalább hasonló minőséget mint egy iMac vagy egy mezei iPad kijelző?
Dell és LG táján nézelődjek?
Volt nagyon sokáig egy sima FHD LG 32LF632V típusú tv m amit PC monitornak használtam és FHD ellenére olyan képe volt majdnem mint az iMac-nek ,imádtam a képét és 32 colos mérete ellenére még közelről sem volt semmi sem pixeles rajta ,azóta elköltöttem már 150k-t PC monitorra és hasonló minőséget sem kaptam mint az a kis sima FHD s 85k s tv.
Most egy ívelt 1440p s Philips 325E1C monitor van nálam ami nem rossz de a VA panel sem annyira a barátom ,azon gondolkodom ,hogy hétfőn vissza viszem és hozok vlmi mást helyette.Az a baj ,hogy nem lehet ki próbálni őket helyszínen ,pedig ezeket személyesen lenne jó megnézni milyen minőségük van ,de sajnos szinte az összes bontatlan és csak itthon kibontva esik le ,hogy milyen képe van és mit vettem.
Itt azért van pár Apple felhasználó ,szerintetek milyen monitort vegyek amivel meg leszek elégedve max. 200k-ig?
Minimum 27 colos 1440p s monitor érdekelne ,szerettem volna ívelt kijelzőt de sajnos IPS panel 250/300k tól indul ebben a kategóriában.(#185326) icecave
Uhh ,ez elég jó árban is van viszont nagyon széles és nem férne el az íróasztalon ,27 colos iMac mellett lenne PC-nek és még + a stúdió monitorok is fent vannak.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz TechN7ne #185325 üzenetére
Az enyém: [Acer Nitro XV340ckp] Én még akkor vettem mikor megjelent, 220k körül. Természetesen pixelgarival, kalibrálva. Nagyon jó monitor, a mini-vel a mgfelelő kábellel is viszi a 144 Hz-et (Amazonról rendeltem hozzá). A talpa nem teteszett, de nem is használom, van saját monitor karom, arra van rögzítve. A panel nagyon jó, IPS, nyilván azért bevilágítási foltok vannak vaksötétben ha full feketét nézel, de mindegyik ilyen, ha ismered őket tudod. 3D grafikai munkára, texturázásra is teljesen rendben van.
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
TechN7ne
nagyúr
válasz icecave #185327 üzenetére
Lényeg akkor ,hogy az Acer monitorok is jók...
Lehet figyelembe kell vennem ,hogy minimum 109 ppi és jó ha 1ms a válaszidő - mondjuk lehet az utóbbi csak a játékosoknak előny ,én annyira nem játszom online.Szerk.
Ráadást 60hónap garancia ami nem semmi ,ennyit még egyiknél sem láttam.
Am pont tőlük vettem a mostani Philips et is ,remélem méltányosak lesznek velem.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz TechN7ne #185328 üzenetére
Korrektek, vettem már itt vagy 20 monitort, magamnak is, másoknak is természetesen. Annó, mikor az egész elindult még csak minőségi Dell moniorokkal kezdték, én voltam az első vásárlóik között, akkor még házhoz hozták, mert kicsi vállalkozásnak indult.
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
Gsx-rr
veterán
Ez egy normal 30-32-es pizza.
Sajnos itt ilyen arak vannak
de Miamiba se tudtam megkajalni 25-30 dollar alatt sehol.
Van igazi Olasz,Velencei a srac az a kedvencem majd mutatom milyen,de az is 6000.Vannak bufek ahol van pizza ami olcsobb 2500-3000 de nekem ehetetlen szar, nem adok ki penzt erte
Otthon meg a Balaton is olcso -
Gsx-rr
veterán
válasz Totheground #185332 üzenetére
Magyar arakhoz hasonlitottam, ahol 2000-ert barmit hazhoz visznek.
Domino nalunk Pizza Hut arban van ugyanugy egy sablon pizza a menurol 7000-8000
Annyi,hogy sokszor van hitelkartyas kedvezmeny -
Ngtx
aktív tag
-
Gsx-rr
veterán
válasz szekra #185336 üzenetére
Igen már gondoltam rá. Van egy szuperül felszerelt konyhám minden adott hozzá. Egyszer régen próbáltam pogácsát nem sikerült de lehet hogy nekiállok és megpróbálom
Totheground:
Mondjuk mi most össze hasonlítunk két országot amíg fényévekre vannak egymástól. Itt egy átlagfizetés 2-300 $ nálatok gondolom a tízszerese
Ezért szoktam mindig kiragadni példának hogy milyen drágaság van. És ezért szoktam azt is mondani hogy Magyarország egy rohadt jó hely hogyha az embernek van pénze. Minden elérhető és sok minden azért még mindig viszonylag jó áron van! -
TechN7ne
nagyúr
Zökkenőmentes garanciális vagy elállás ügyintézés hazánkban csak két darab műszaki boltban lehetséges:
Alza és Mediamarkt.
Régen az Aqua is közéjük tartozott ,de sajnos már ők is kiestek a sorból.Online rendelés esetén:
Alza:
Terméket leadod a reklamációs pultnál ahol manual beírod a számla sorozatszámát ,beírod a személyes email címed ,telefonszámod és ha korán mentél még aznap megtörténik a jóváírás pár órán belül és mehetsz vissza a pénzedért ,ha késő délután vagy zárás előtt mész be vele akkor másnap reggel legkésőbb megkapod a vételárat.Mediamarkt:
Terméket leadod a vevőszolgálaton (legyen az aktivált ,bontott apple termék is!) és a kapott papírral már sétálhatsz is a kasszához ahol visszakapod rögtön a vételárat.Mindenhol máshol:
Elállási nyilatkozatot kell kitöltened és mind1 ,hogy kézpénzzel vagy kártyával fizettél ,14 napon belül kapod vissza a vételárat egy adott saját bankszámlára ,ez általában minimum több mint egy hét ,de általában pont a 12.-13. napon kapod vissza. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz tothjozsi96 #184790 üzenetére
Megvettem a Metabo UHEV 2860-2 Quick Set (2 cseretokmánnyal +10 részes fúró-véső készlettel)
Gyönyörű gép ez. Nincs szívem összekoszolni.Vettem hozzá egy olcsóbb koronafúrót is (YATO 80mm) mert ismerősnél alkotni akarok vele szombaton. Szurkolj hogy a vastag vakolatos téglába sima meló legyen.
Ja és még ma becsúszott egy Parkside Performance lézeres szintező (zöld lézer 15m hatótáv 360 fokos). Készen állok a szeptemberi lakásfelújítós melóra.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
-
Gsx-rr
veterán
Valaki akinek vannak alternativ forrasai megnezne valahol elerheto-e a Survivor?
Rtl Most kulfoldrol letiltotta a hozzaferest,viragboltban reg nem jartam nincs aktiv fiokom[ Szerkesztve ]
-
Gsx-rr
veterán
válasz Gergőke88 #185345 üzenetére
Ja ja, de valamiert nem megy.
Nekiugrottam ujra felpakolni, de nem egyszeru OpenVpn-t konfigolni egy Fire Stickre.
Laptopon nem szenvedek ,hogy ott nezzem.
Mar kertem segitseget a fejlesztotol.
Sokat szivtam mar a Vpn-el ,nem talaltam olyat aminek a Magyar szervere ment volna Netlfix-el.
mar nem gond de 2 eve nem latszott meg a Magyar felirat se nemhogy szinkron.
Tavaly mar ugyanugy ment mint otthon.[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
válasz radi8tor #185342 üzenetére
Ne b@ssz... Én ezt a lézert keresem már fél éve. De szerintem add tovább azt a lézert.
Novemberben lesz, és 21990 vagy 22990-ért lesz!!! Én most vettem egy Bosch Quigo Green-t, ha ezt tudom hogy Jófogáson van... Marketplace-n néztem csak..Király az a fúró! De kicsit benézted, ott van a paramétereiben hogy,
'Fúróátmérő falazatban fúrókoronával 68 mm'Úgyhogy küld csak vissza azt a 80-ast..
Megterheli ám a gépet a koronafúrás, nem mondom hogy lefog égni, de én nagyobbat nem mernék beletenni mint amihez kitalálták. Én is anno egy 80-as koronafúrót akartam venni, de lebeszéltek róla. Vegyél egy Brüder Mannesmann M44210, meleg szívvel tudom ajánlani, elég jó! Kétféleképpen lehet, kifúrod 68-as koronafúróval, az aljára sok gipszet teszel, oldalába keveset, és megszorul a doboz. Vagy, én úgy szoktam hogy egy picit rávések 4 oldalt és akkor a szerelvénydoboz mellé is befér 1-2 centi gipsz minden oldalról. Ez meg azért jó mert a műanyag szerelvénydoboz könnyen hajlik és ha sorolva rakod őket, jobb ha nem hajlik semerre. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz tothjozsi96 #185347 üzenetére
Legrosszabb esetben vésés lesz belőle a korona furat mentén.
⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest