- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Notebook hibák
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
bull84ghia
őstag
válasz Ragnar95 #76749 üzenetére
Igen ez lett volna a tartalék ötletem de közben ameddig nem voltam a gépnél a tulaj szinkronizálta egy olyan wines géppel amihez soha nem volt csatlakoztatva az I4. Az mondanom sem kell hogy a névjegyek eltüntek.
Jól gondolom hogy innen már bukta a dolog?Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
Tikakukac
titán
Azt hiszem itt valami izé van. Tehát. Tényleg nincs ez a telefonon egy gomb amivel ki lehet nyomni egy hívást? Olvasgatásaim során arra jutottam vannak itt dupla bekapcs gombok meg egyéb felesleges marhaságok, de tehát egy sima elutasítás nuku? Csak mert ettől agyhugykövet fogok/fogunk kapni ugyanis naponta bejövő 50-60 hívásból 80%-ot ki kell nyomni és visszahívni, mert így ingyenes. Mondja valaki, hogy ez egy kemény vicc.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Totheground
addikt
válasz Tikakukac #76752 üzenetére
Lezárt kijelzőnál sima elutasítás nincs, csak a reminderes meg az üzenetes. Ahogy írták, kétszer megnyomod a sleep gombot, és kalap. Simán meg lehet szokni, és még oda sem kell nézni/zsebben is simán ki lehet nyomni. Ha meg fel van oldva, van gomb is.
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
Tikakukac
titán
Igen, ezt olvastam én is, mint jeleztem, nekem nem power nyomkodás kell, telefont lefogni meg kattogni meg kézbe venni. Naponta 120-szor, thx kihagynám. 1 kis egyszerű huss és ennyi, még a kicsike 5230-am is tudta. Olyan bonyolult megoldás, mint a locked kijelzőn elutasítása a hívásnak az úgy már komplikált volt szoftveresen vagy ez így direktbe?
czgh: Igen, tudom, de mint írtam is, ez a logika arconvágása egy tölgyfarönkkel. A Nokia meg szép, csak azon pofával egy egyszerű gombot lenyomtál. Nem a tetején amit félkézzel nem tudsz csak ha felkapod, vagy másik kézből elpakolsz.
Ülök a gép előtt és pislogok. Hát ez hatalmas fail
Totheground: Nincs kedvem megszokni más hülyeségét, és mivel marha sokat asztalon van a teló, így ha megszokom sem lesz sem kényelmesebb sem értelmesebb. Megnézném ez kinek jutott az eszébe és mi volt az indok
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz bigdady #76757 üzenetére
5év HTC-zés alatt nem sikerült leraknom szerintem egy hívást sem, tehát akkor vagy én vagyok túl ügyes vagy a konkurencia tud valamit
Készítek majd videót, illusztrálva mi a probléma. Ha utána is logikus a dupla katt, akkor hódolok, és tényleg velem van a baj
Tibee86: A gyomrom befogadta win8 után az OSX-et, habár minden máshol van és 3 hónapja tanulnom kell mindent, látom a logikát. Ebben nem látom a logikát, mert ez így...nos...hát olyan nem tudok rá szót. De ahogy nézem ez így néha ilyen néha olyan. Van 2 tábor és akkor néha ennek néha annak?
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
sziasztok az miért van hogy a 4s-em ramja egyfolytában 80% felett van. Múltkor toltam rajta egy visszaállítást i tunesba és nem javult.... Cm securytival szoktam mérni és visszaállítani
-
erdoke
titán
válasz Tikakukac #76758 üzenetére
Szerintem a hívásokat elutasítgatni epic fail, de nyilván nem vagyunk egyformák. Azért van telefonom, hogy fel tudjanak hívni, nem azért, hogy el tudjam utasítani a hívásokat.
Kifejezetten örültem neki az első perctől, hogy zsebben is tudom némítani, vagy elutasítani a hívást, mert az leginkább arra való, ha elfelejtem némítani/átirányítani.
Ha neked ilyen spéci igényed van, hogy a hívások 80 %-át el kell utasítani, akkor vegyél másik telefont, vagy használj ilyet tudó BT headsetet.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
Totheground
addikt
Minden negatív felhang nélkül, de nem mindegy? Egyébként sem kéne látnod, illetve a ram azért van, hogy használva legyen. Máshogy kifejezve: az üres ram kidobott pénz és energiafelhasználás. Ha akarod, lehet, hogy JBvel ki tudod piszkálni, hogy épp mi használja, de szerintem édesmindegy.
Slightly related:
Üres ram? Az mi?Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
Tikakukac
titán
válasz erdoke #76762 üzenetére
Epic fail vagy sem, ha megoldod, hogy mindkét irányban ingyen hívjak/hívjanak okés, csináld.
Meg a telefon azért van, hogy a hívásokat kényelmesen tudd kezelni, nem pedig arra, hogy 20 megapixeles képeket vágjak. Ha érted a prio gondomat ami manapság olyan torz.
Zsebben az oldalsó gombokkal is tudsz némítani, ez tök jól működik a szomszédban évek óta.Na várjunk. Tehát akkor ez amíg volt deny gomb nem volt spéci aztán spéci lett. Ezt azért érzed, hogy nagyon izzadtságszagú, és abból is a büdösebb fajta magyarázat Hirtelen megint lesz és akkor meg máris nem olyan speciális, hogy ne karistold végig az asztalt a telóval, ha hívnak és kinyomnád. Ha érted. Vagy akarod érteni, ezt rád bízom, má megtanultam a leckét
-
bigdady
nagyúr
válasz Tikakukac #76764 üzenetére
Gondolom bele tudtak volna rakni a rendszerbe egy elutasit gombot ha akartak volna, de nem akartak. Mindennek oka,van, szerintem az hogy sokan panaszkodtak a veletlen kinyomasra (en is nyomtam ki tobbszor). Vagy nem ez az ok de fingunk nincs es nem is erdekel kulonosebben mert megnyomom ketszer a power gombot.
Inkabb ez mint htc/android[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Kihagytad az adut: szoftver le és csók
Mindegy max passz le, van miből válogatni, árában jó volt, bármikor elmegy drágábban
bigdady: Mondjuk abban van valami, hogy Rosie alatt körbe húzol bele ikont. Ergo ahhoz neked marha profin kell a zsebedben kutatni, hogy felvedd/kinyomd. Többiek inkább slideolnak, az szopós, jha.
Mindegy, most legalább szépen elmókázok vele az OSX-el, aztán megy valahova. Nem kell túlmisztifikálni, csak ez nekem szokatlan volt. Ha volt nálam szifon azt csak harmad telónak használtam meg régen, ott ez nem tűnt fel Gmail ami még olyan hmm, de ennyi, ezen kívül nálam is simén elférne, mert szinte csak telefonálok, arra meg nagy kijelzős sok magos droid felesleges. Más meg már nem nagyon van.
Az meg, hogy kinek mi...nyilván nem ebbe a topikba való, mert az fájRosie a HTC launchere, maga a Sense. Tehát a felület. Ami változik itt-ott márkafüggő. Az egyik legnagyobb fegyvere ennek a gyártónak ami miatt ilyen sokáig kihúztam (és lehet fogom is). Nomeg a totális testreszabhatóság, programozóként meg hát...nem is folytatom
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
Ilyet hol lehet szerezni jó áron? iCase - Thin Series iPhone 5 / 5S bőrtok - fekete (Black Wired)
[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
bobooo
addikt
Mi számít jó árnak? Google első találat
(#76772) Scoobyka 4S-en nekem se
[ Szerkesztve ]
-
Scoobyka
addikt
Nektek se animal az idojarasban az eso?
-
erdoke
titán
válasz Tikakukac #76764 üzenetére
Én is ingyen hívok minden hálózatba, manapság ez elég szokványos már. Ha olyan hív, aki sokat akar velem beszélni (30-70 forintot azért ki szokott bírni minden ismerősöm, nem nyomkodom ki a hívásukat), akkor leteszi 2-3 csörgés után, én pedig visszahívott, amikor alkalmas.
Amíg volt piros gomb, addig azt nyomtam, most pedig másikat. Nem látok problémát. A dupla nyomás a biztosíték, hogy véleltlenül ne utasítsak el hívást.A legjobb aláírás a héten
-
Tikakukac
titán
válasz erdoke #76774 üzenetére
Sokszor 30-70 az kiad majd egy szépet, amit kihagynék, danke
Mivel led nincs (ez is olyan khm) így 2-3 csörgés nem jó, mert ha nem voltam bent hanem kint matattam akkor ennyi, vagy ha füles van esetleg hangos zene és gépet javítok. Tehát 2-3 csörgés nem pálya.
Hát én látok problémát, de mondom, meggyőzni soha senkit, a híresen flémes topikok alapja is mindig ez.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
heidrich
senior tag
Srácok, egy kérdésem lenne, kicsit ideges vagyok nézzétek el...
Drága szeretett iOS-ben meg tudom valahogy oldani, hogy lássam pontosan mennyit telefonáltam? Ugye iOS mindent összevon a francba kimenő/bejövő-t, és a qva FaceTimeot is...
Én tudtommal ilyen app nem létezik mivel iOS alatt nincs lehetősége az appoknak pl. a gyári Telefon apphoz hozzáférni de gondoltam rákérdezem ti hogy oldjátok meg, már aki nem beszélhet korlátlanul (nekem kb. 160 perc, de szépen beszéltem egy 240-et, észre se vettem...)
Telekom alkalmazás van olyan kedves, hogy 1 óra után nem mutatja tovább, hogy mennyit telefonáltam.
Valami tipp?
iPhone 15 Pro Max Blue Titanium 256 GB | Apple Watch Series 7 45mm Silver Stainless Steel | MacBook Air M1 2020 8/256GB | iPad Pro 11” 2021 M1
-
Tikakukac
titán
válasz erdoke #76777 üzenetére
Én azért erre rákeresve láttam pár rinyálást, konkrétan gugli 4-5 oldalt dobbantott, meg indítottak petíciót stb
De mindegy, elvan nálam pár hétig, ha nem szokom akkor lesz más. Egyetlen vitathatatlan előnye van ennek a telónak: mocskosul könnyű eladni Meg ugye eredetileg nem is enyém, én csak becsakliztam mert amúgy is telót cserélnék[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz Totheground #76763 üzenetére
Jó de pl ilynekor mikor 88% szaggat a face massanger gépelés közben ami meg alig idegesítő.... updatelve van a teló. leszedtem minden felesleges szar progit ami enné a memóriát
-
Tikakukac
titán
válasz erdoke #76788 üzenetére
Most azt néztem JB tud-e olyat, mint egy főzött Viper a másik telón, hogy kb. azt raksz oda úgy oldod meg csinálsz amit akarsz, de ez nem így megy errefelé.
Ez van. Ha nem, akkor megy jogos tulajának, én meg veszek valami totál mást 50-60 ropi körül van azért választékA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Ragnar95
félisten
válasz Tikakukac #76789 üzenetére
JB-vel a legtöbb ilyen probléma megoldható, bár az sem nyújt mindenre megoldást...Amúgy az is mutatja,h mennyire valós egy probléma,h JB-el létezik-e rá megoldás, ha nem, akkor nem zavart annyi embert,h bármelyik fejlesztő is elgondolkozzon rajta,h megérné készíteni erre egy tweaket
Bár vannak olyanok, amire JB-el sem lehet megoldást készíteni, pl a hívás rögzítése, de a jelenlegi elutasítás gomb hiánya simán megoldható lenne, ha akarnák.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Tikakukac
titán
válasz Ragnar95 #76790 üzenetére
Hát azért ez nem így megy, ezt azért sajnos el kell mondanom
Sok olyan van ami azért nincs megcsinálva, mert kernel szinten nem ok, és berakni meg összelopkodni sem megy, vagy ha megcsinálod, valami más csesződik el. Én is azért ragadtam másik telón egy x verzión, mert ahhoz volt sweep2wake és végigsimogattad az alját a telónak és oldott a képernyőzár, nem kellett nyúlkálni gombok után, és rohadt kényelmes volt. Míg utána a frissebben ez már nem ment akárhogy akarták, cserébe minden más faja lett.
Szóval a tweak és a felhasználói akarat az nem kéz a kézben. Inkább csak azt demonstrálja amit egy kernel bír és berakható
-
Ragnar95
félisten
válasz Tikakukac #76791 üzenetére
Ez iOS, itt a dolgok 99%-ához nem kell kernelhez nyúlni és az általad vázolt probléma pont olyan, amit elég simán meg lehetne oldani kernelszintű belenyúlás nélkül is...
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
@ndree
csendes tag
Üdv megint!
Még egy fontoss kérdés lehetséges az tudja igazán megválaszolni aki sony sp-ről váltott iphone 4s-re mi a külömbség..
Mert a iphon 4s sem mai darab akkor 2éve mobilarena teszt szerint legjobb okostelo volt és hogy mennyit fejlődtek hozzá képest 2év alatt az droidos okostelok..Első kérdés hogy jobb fotókat készít mint a sp?
A kijelző szebb élesebb-e? Mert a ppi érték majdnem egyforma az sp-vel..
És a hangszorója hangosabb vagy jobban szól? -
Tibee86
nagyúr
válasz Tikakukac #76791 üzenetére
Virtual home, lezárás pedig cc-ből, de biztos van más megoldás is.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
válasz Tikakukac #76779 üzenetére
Az apple nem akar szerteágazó beállításokat, helyette megpróbálja a legnagyobb szelet igényeit kielégíteni, a többiről meg inkább lemond. Szerintem már most is nagyon meghízott a beállítások menü. A hívásoknál gondolom abból indultak ki, hogy általában az emberek felveszik, ha nem, akkor van a dnd mód és/vagy airplane mód. Elutasítani meg így jó, mert véletlen biztos nem történik meg, mert elsőre csak némít. Ezzel nem védem őket, de azt beláthatjuk, hogy egy gyorsabb elutasítási módot nem lenne nagy bravúr belepakolni, szóval direkt nem teszik bele. Jobs mondása volt, hogy nem ahhoz kell nagy ész, hogy mindent belepakoljanak a rendszerbe, hanem ahhoz, hogy minél több dolgot kihagyjanak belőle és minden kicsit is fölösleges cuccot kivegyenek a rendszerből. Ezzel persze buknak vásárlókat, de a túlbonyolított rendszerrel több embert buknának szerintem. Mondhatod, hogy más elutasítási mód még nem tenné átláthatatlanná a rendszet, de ha minden ilyen apró dolgot belepakolnak amivel kapcsolatban valaki sír, akkor már droid szintű katyvasz lenne. Ha meg valóban nagyon sok ember sír miatta, akkor majd beleteszik.
Szerk.: és még csak azt sem mondom, hogy ez a jobb szemlélet, de életképesnek életképes, ez tagadhatatlan. Akinek meg a konfigurálhatóság és szabadság a fontos, az vesz androidot.
[ Szerkesztve ]
-
@ndree
csendes tag
-
Tikakukac
titán
válasz joey04 #76797 üzenetére
A jó tweak szépen testreszabhatja a rendszert, olyanra amilyenre neked jó. Tehát ha neked pont most az a bajod, hogy bő a beálíltások: semmi gond, kiírtod egyszer, lemented és ha kell ugyanúgy backup, közben meg meglátod neked melyik a jobb. Lám így is lehet.
Ez azért nem fér bele OSX-en sem, mert egyszerűen ehhez már egy szint felett kell egy szaktudás, hogy ne legyél idiótamód szétszabdalós. Az meg keveseknek adatik meg vagy érdekel, hogy értsen hozzá. Ezért inkább leírtják az egészet és ami van az van, ami nincs megszokod. Én éppen azért váltottam OSX-re, mert just works cucc kellett, munka miatt úgyis kell dolgoznom mindenfélével ráadásul sokat. Nagyon. Így meg lazulok, kicsit olvasgatok, kircsi. Csak asztalin még eddig nem hátráltatott kb semmiben (igaz virtuálisban pörög a Win, mert speckó dolgokat kell futtatni) telóban meg ez így nagyon nem áll eddig kézre, vagyis nem értem.
A sírás is kevés. Lásd Win8. Tömegek gyújtották a fórumokat és semmi, kaptak gombot ami kilök a csempére, nesztek, egyetek. Ha valaki makacs akkor nem vallja be a buktát úgy sem, sem a hibát
Mindegy ez ilyen, én teszek rá, tesóm úgyis meg van zakkanva a szifonért, nekem meg úgy mindegy mit használokA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
czgh
tag
válasz Tikakukac #76794 üzenetére
Egyébként ezzel kapcsolatban eszembe jutott:
Miért teszi az Opel a lámpa kapcsolóját balra le? Miért nem a bajuszkapcsolóra, mint a Japánok?
Miért teszik a Japánok a lámpa kapcsolóját a bajuszkapcsolóra? Miért nem le, mint az Opel?Válasz: mert, csak. Mert ők úgy gondolják, hogy annak ott a helye. Ha te ezt az autót akarod használni, akkor tanuld meg, hogy annak ott a helye és így működik. Pont.
Egyébként az alapelv apple-nél az volt, hogy egykezes telefon. Akármelyik kézben tartva mutatóujjal könnyen elérhető a tetején a gomb. És megnyomható kétszer. Miért kétszer? Mert csak.
Más: Ergonómiai szemszögből vizsgálva: ha kezedben tartod a telefont, akkor szerinted könnyebb a slide-ot balra elhúzva elutasítani, mint a mutatóujjal kettőt kattintani? Szerintem az egész hüvelykujjat mozgatni sokkal kényelmetlenebb, pláne utána visszafele húzni, mint a mutatóujj utolsó ujjpercét meggörbíteni kétszer.Vagy lehet a balrahúzástól már megedződött a hüvelykujjad, mert az android minden második mozdulatot hajlandó elfogadni? (tapasztalat: sony xperia akármelyik)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest