- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bondix
tag
Lányomnak csináltam egy Gmail ami ugye a Google foto is lett mert a telefon tarhelye kicsi.
Viszont szeretném a Google fotók tarhelyet növelni neki de mivel 7eves az ő telefonjárol nem engedi, én be vagyok állítva mint szülő a család részen az en telefonomon stb de egyszerűen nem tudom hogyan tudom ezt kivitelezni!??Köszi előre is
-
Oliverda
félisten
válasz tacsk0 #285951 üzenetére
"120hz panel is igen messze van, hogy bekerüljön az alap modellbe"
De ennek nem technikai/gazdasági oka van, hanem sima termékstratégia, hogy nem adják oda az olcsóbb modellekkel. Nem mintha olyan sok gyakorlati jelentősége lenne a használat szempontjából."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Imi1981
veterán
válasz MasterMark #285953 üzenetére
Telepíthető de úgy nem jól működik. Hosszan nyomok egy torrentre hogy átnevezzem vagy áthelyezzem (vagy bármi miatt)akkor nem működik normálisan. Böngészőben jól működik. Amúgy az a webapp eddig nekem egyikkel se működött jól amit próbáltam (emby, plex és vuetorrent) de böngészőben meg jól működik.
[ Szerkesztve ]
-
sharp4
őstag
válasz Oliverda #285945 üzenetére
Hagyjuk a hülyeséget, anno a Samsung Galaxy S2 korszakában, amikor kijött elsők között az Amoled kijelző, akkor volt probléma. Viszont, akkor a Samsung ingyen cserélte. Azonban! Ezek az új kijelzők már nem égnek be annyira könnyen. Ha meg mégis, akkor cseréltetni kell! 3 évente belefér, nem? Ha nem, akkor olyan készülékre kell váltani, amiben nincsenek ilyen lehetőségek. Elég már olcsójánoskodásból!
Nem sértésből írtam, nehogy valaki a szívére vegye. Nem kell leszólni azt, aki használja a telefonja funkcióit.
[ Szerkesztve ]
Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5 Tesla Model 3 LR
-
Doki42
őstag
Sziasztok!
Ma először történt egy kis bug…
A Spoti. ikonja eltűnt csak úgy, újra indítással jött csak vissza. Nálatok volt ilyen?Iphone 13- samsung galaxy tab s6 lite - Vétkezni emberi dolog, de isteni érzés
-
Doki42
őstag
válasz markknight #285968 üzenetére
Az maradt
Amúgy i13 szerintem még nem régi.Iphone 13- samsung galaxy tab s6 lite - Vétkezni emberi dolog, de isteni érzés
-
Doki42
őstag
válasz markknight #285971 üzenetére
Ok
Legfrissebb van fenn.Iphone 13- samsung galaxy tab s6 lite - Vétkezni emberi dolog, de isteni érzés
-
Oliverda
félisten
válasz tacsk0 #285967 üzenetére
Légyszi ne képzelj a hozzászólásaimba olyan dolgokat, amiket nem írtam le. Azt állítottam, hogy nincs sok jelentősége, mert nem gyorsabb tőle készülék, nem indulnak gyorsabban az appok, a scrollozás sem gyorsabb, csak úgy érzed, mintha gyorsabb lenne. Mindez pedig addig tart, amíg hozzá nem szoksz (vagy amíg mellé nem raksz egy alacsonyabb frissítésű készüléket). Épp azért nem lesz még jó darabig a non-Pro készülékekben 120 Hz, mert remekül el lehet adni a Prókat ezzel a kvázi optikai csalódással.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
tacsk0
aktív tag
-
tacsk0
aktív tag
válasz Oliverda #285975 üzenetére
Kezd érdekes lenni az okfejtés amolyan vergődés, hogy na akkor is baromság a 120hz viszont ha az érvelésedet követjük akkor megállhattunk volna a 3310-es nokianal. Nem, természetesen akkor nem szenvedtem DE mivel 2 éve 120hz panelt használok és az ipadem is tudja ezért igen nagy visszaesés lenne egy 60hz kijelző. Majd ha beruházol egy 120hz eszközre elég savanyú képet fogsz vágni a 60hz-hez!
-
Oliverda
félisten
válasz Citroware #285959 üzenetére
Első szíjnak szerintem tökéletesen megteszi a sport loop.
tacsk0: A 13 Próm és az 14"-es MBP-m kijelzője is 120 hertzes, de ettől én még nem érzem azt, hogy el kéne rugaszkodnom a realitások talajától, és badarságokat kéne írnom.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Årpi
őstag
válasz Oliverda #285978 üzenetére
240 Hz-en tolom PC-n (előtte hosszú évekig 144 Hz), vígan elvoltam a 60 Hz-es iPhone-okkal a 14 Pro-ig, ahogy a 60 Hz-es M1 Airrel is. Ettől függetlenül elbagatelizálni a 60 Hz -> 120 Hz ugrást, illetve azt a tényt, hogy lassan már az alja droidos kategória is legalább 90 Hz-el jön, pont annyira trollság, mint amennyire ti azt gondoljátok, hogy tacsk0 trollkodik.
iPhone 16 Pro | MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC |
-
addikt
válasz tacsk0 #285979 üzenetére
Nem mindenki csak aki ilyen fennhangon hirdeti egy iphone topikban hogy milyen király, igen tudjuk hogy 60hz-es valahogy együtt élünk vele
i11ről váltottam s20fe-re majd i14-re kb fél napig volt újdonság a 120hz
sokkal nagyobb hátrány volt a droid mint a 60hz
szerintem a droid 60hz meg az iphone 60hz között van különbség[ Szerkesztve ]
iPhone 16 pro, Apple watch7, iPad Air5 M1,
-
Oliverda
félisten
1:1-ben hasonlítgatni az androidos és az iphone-os vonal specifikációt micsoda? Aki azért vesz androidot, mert hasonló árkategóriában 60 helyett 90 hertzes kijelzőt kap, annak tényleg tök felesleges bármilyen Apple terméket vásárolni, mert jó eséllyel nem használja ki a oprendszer és az ökoszisztéma egyedi képességeit, lehetőségeit.
"240 Hz-en tolom PC-n (előtte hosszú évekig 144 Hz), vígan elvoltam a 60 Hz-es iPhone-okkal a 14 Pro-ig, ahogy a 60 Hz-es M1 Airrel is."
Nekem még nem volt 60 hertznél nagyobb frissítésre képes külső monitorom, de eddig nem éreztem semmilyen jellegű fájdalmat, amikor a 120 hertzes kijelzővel szerelt Macbookot rádugtam valamelyik kijelzőre. A hardcore e-sportot ne vegyük ide, mert ott valóban lehet előnye a 240(+) hertzes képfrissítésnek, ez viszont már távol esik az átlagfelhasználástól."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
tacsk0
aktív tag
válasz Oliverda #285982 üzenetére
Te totális képzavarban vagy! Nem hasonlítottam össze OS szinten semmit semmivel. Egy megjegyzés volt, hogy egy low end kategóriás telefont is 90hz-el szerelnek! Mivel 2 éve 120hz panelt használok ezért be kellett mennem a media marktba hogy megnézzem milyen is ez a 60hz iphone esetén mert az ipadem 120hz a saját telefonom 120hz a céges 90hz. Itt jegyeztem meg, hogy ez vállalhatatlan. Mintha egy bmw-ből ülnék át egy daciaba. Szóval, hogy értsd annyira gyatra hogy útra kellett kelnem, hogy ezt a vállalhatatlan kijelzőt élőben megcsodálhassam és összevethessem a 120hz-et a 60hz el mert 2 év alatt elfelejtettem, hogy milyen is
Ettől függetlenül szeretem az alma
[ Szerkesztve ]
-
Årpi
őstag
válasz Oliverda #285982 üzenetére
"de eddig nem éreztem semmilyen jellegű fájdalmat, amikor a 120 hertzes kijelzővel szerelt"
Fájdalmat én sem, de már a Windows / Mac OS asztalon is észrevenni a különbséget akár egy egérhúzásnál is, nem csak játék közben. Ettől függetlenül vígan használom a Macbookot én is persze. Ahogy az is vitathatatlan, hogy 60 Hz iPhone-on teljesen más élmény, mint a 60 Hz Androidon. Ellenben a 120 Hz-re való ugrás is erőteljesen érezhető, lehet, hogy valaki erre kevésbé érzékeny, de én már soha a büdös életbe nem váltanék vissza.
"1:1-ben hasonlítgatni az androidos és az iphone-os vonal specifikációt micsoda?"
Kiragadva valóban nincs sok értelme, ellenben technológiai szinten miért ne lehetne? A kijelzőket nem oprendszerre gyártják Samsung, LG meg BOE barátaink. Ha low-budget iPhone-t (pl. az aktuális SE-t) hasonlítanánk össze a top kategóriával és ott lenne a 120 Hz hiánya, azzal nem lenne semmi gond. Az, hogy 400k-s iPhone-okban sincs, miközben fele, sőt negyed annyiba kerülő készülékekben meg igen és ez sokaknak szúrja a szemét, inkább jogos észrevétel, mintsem trollkodás. Szerintem. Főleg annak tekintetében, hogy a kijelzőt mindenki használja, a sokszor felhántorgatott, mocsoklassú MicroSD meg hasonló elavult dolgokkal ellentétben.
3GS óta aktív iPhone használó vagyok, Mac-em még régebb óta van, ha szerintem is alja ez a termékstratégia a "Pro" vonalra ráhúzva, akkor én is troll vagyok? Annyi minden megkülönböztethetné őket, acél vs. alu, sokkal jobb kamera, erősebb hw, amibe bele sem lehetne kötni. A gyors képfrissítés már nem ilyen sajna, én teljes mértékben meg tudom érteni, akik ezt kritizálják. iPhone 16 Pro | MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC |
-
Oliverda
félisten
válasz tacsk0 #285983 üzenetére
"Te totális képzavarban vagy! "
Akkor talán nézd meg, hogy kinek válaszoltam. Vagy épp 60 hertzes kijelzőn fórumozol, ami már annyira "moslék", hogy olvasni sem tudsz rajta?
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz tacsk0 #285988 üzenetére
Értelmetlenül vitáztok a semmiröl. Kell a 120 Hz-es kijelzö? Kapható? Akkor vedd meg és használd azt. Akinek meg elég a 'moslék' 60 Hz egy telefonon (mint pl nekem is), az had használja azt, és kész. Ennyire egyszerü.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
M1995
aktív tag
Azt tegyük hozzá, Apple-nél nem 120 Hz-es kijelzőről van szó, nem azt raktak az iPhone 13 Pro-ba, hanem dinamikust. (LTPO, Apple marketing névvel ProMotion) 120-10 Hz között működik, hogy amikor kell smooth is legyen, és azért az akkut se egye. This dynamic switching means your app can present smooth, seamless animations and take advantage of power-saving opportunities.
14 Pro már 120-1 Hz, berakták az AOD funkciót. Arról lehet vitatkozni üzletpolitikai vagy technikai okokból nem kapta ezt a 13 Pro, ami nem tud 1 Hz-re lemenni. Több funkció van ami nem elérhető minden terméken pl. az Apple Music Sing funkció, úgy írták min. iPhone 11 (A13 chip) aztán kiderült iPhone SE 2020 nem kapja meg, hiába ugyanúgy A13, de állítólag az SE-ben kicsit limitálták a kisebb akku miatt, ne szaladjon annyira. Az SE 2022-ben már engedélyezték a takarékosabb A15 miatt. Így az Apple TV-ből is csak a legújabb tudja, amit féléve árultak még A12-es nem kapta meg a funkciót.
Legtöbb eladott iPhone mindig az alap modell, olyan nagyságrendben képtelenség lenne LTPO kijelzővel adni. Sima 120 Hz kijelzőt pedig gondolom azért nem raknak a normál modellbe, mert a vevők többsége elégedett így is. Pár éve a Samsung, Xiaomi alsó- középkategóriába azért kellett 90-120 Hz, hogy valahogy nézzen ki az Android animáció is, az iOS 60 Hz-en se csúnya és sok ember nem cserélné el, hiába papíron kevesebb. Mert a képfrissítés csak egy dolog, tucatnyi más fontosabb dolgot mérlegel egy vásárló, így az iPhone-nál negyedannyiba kerülő Android még nem lesz neki vonzó, csak azért mert az 120 Hz. Talán sok embernek a régi Android idők 60 Hz a kiindulási alap, de az iOS-en nem olyan rossz a 60 Hz. Nyilvánvalóan a 120 Hz jobb, de nem annyival, hogy annyira sarkalatos kérdés legyen a vásárlóknál.
Dinamikus, LTPO amiről az iPhone Pro kapcsán szó van, az pedig más gyártóknál is inkább csak a drága csúcsmodellek kiváltsága.Mivel az aktív iPhone-ok többsége nem ProMotion, és a többség inkább csak akkor érzi a 60 Hz és 120 Hz / LTPO különbséget, amikor egymás mellett használja, utána el is felejtik. Persze van az a réteg, aki azt mondja ő már nem tudna visszamenni 60 Hz-re. De nem ők a többség. A többség az alap iPhone-nál megszokta, érdekes lenne feltenni nekik a kérdést lenne ProMotion a simában is, viszont drágulna az alap iPhone is, hát nem örülnének... vagy például aki iPhone Pro user, viszont a laptopja "csak" egy sima M1 vagy M2 Mac, hát talán ő se dől a kardjába, mert bizony jó gép, hiába nem ProMotion a kijelzője.
-
burgatshow
veterán
-
Årpi
őstag
válasz burgatshow #285992 üzenetére
Limit Frame Rate ezen nem segít? Vagy az 1 - X Hz közötti ugradozás zavaró?
iPhone 16 Pro | MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC |
-
xhege
veterán
Engem tényleg teljesen hidegen hagy, hogy 60 vagy 120 Hz Párhuzamosan használok egy 14 Prot és egy iPad 9-et. Egyáltalán nem zavar a különbség, ha egymás után veszem kézbe őket akkor sem.
-
cotagg
tag
Sziasztok, segítséget kérnék, hátha valakinek van ötlete, én kifogytam belőlük… Adott egy iPhone 11 PRO, amiben a hagyományos fizikai SIM kártyát eSIM-re cseréltem pár napja. Sajnos az iMessage és Facetime aktiválása nem akar összejönni, pontosabban a telefonszámot nem sikerül aktiválni ezekhez a szolgáltatásokhoz. Vagy aktivációs hibát dob fel, vagy napokig pörög a kerék a telefonszám mellett és nem történik semmi. Jártam 2 Yettel ügyfélszolgálaton, beszéltem velük telefonon, kaptam új eSIM-et, egyik sem segített. Volt hard reset, eSIM ismételt hozzáadása, törlése, eSIM hozzáadása másik készülékhez, hálózati beállítások törlése stb. Semmi haszna. Jelenleg pörög a kerék és aktiválásra vár felirat van a beállításokban. Csak az eSIM van a telóban. Váltsak vissza fizikai SIM-re vagy esetleg van valakinek biztos tippje?
-
MasterMark
titán
válasz Imi1981 #285956 üzenetére
Hm, igazad van. Érdekes, eddig észre se vettem. Nem sokat használom egyébként.
A hosszan nyomásra előjön a kontextus menü, viszont nem marad ott. Böngészőben pedig ott marad hogy rá tudj nyomni az opciókra.
Azért is érdekes mert ugyanúgy safari meg webkiten fut csak teljes képernyőn. Szóval eléggé érthetetlen.
Switch Tax
-
addikt
Nem olvastam át a témát, csak láttam, hogy szó van róla. Annyit tudok hozzáfűzni, hogy számomra jelentősen növelte a felhasználói élményt a folytonosabb görgetés 120Hz-en.
Ugyanez elmondható arra, amikor 144Hz-es monitorra váltottam. Addig nem hiányzott, de most már nem csinálnám anélkül. Akár még több is lehetne, az is hozna magával javulást. -
m4tyik4
csendes tag
Sziasztok,
Feleségem most kint van Amerikába és ha már ott jár akkor gondoltuk, hogy vegyen egy iPhone 14-es. Több oldalt is végig böngésztem és jól gondolom, hogy a telefon képes az itthoni hálózatra rácsatlakozni? A garancia még számomra kérdéses?
Illetve egyéb tipp a behozatallal kapcsolatban?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest