-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszy
veterán
válasz Totheground #191096 üzenetére
Ez a Carrot mit tud, amit egy ingyenes nem? Reklámokat leszámítva. Nem azért kérdezem, mert drága, csak úgy általánosságban.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Madwe
nagyúr
válasz Totheground #191100 üzenetére
1Password leírások alapján nem vagyok benne biztos h tud priáv nas-t használni, csak dropboxot icloudot... Gépeknél írják h tud saját mappát használni...
-
Totheground
addikt
válasz Madwe #191102 üzenetére
Yepp, de végülis azt a mappát tudod NAS-rá klónozni elvileg.
@Oszy
Remek beszólása vannak (mondjuk leginkább az amerikai politikát érintőleg, de abból annyira up-to-date, hogy ha Trump reggel 9kor felböfög valami baromságot, 10re már benne van a komment). Amúgy lehet politikai oldalt választani, de a másik oldalon gondolom kevesebb a lőszer.
Hány időjárás appban látsz ilyen beallitasokat?[ Szerkesztve ]
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
pzstm
titán
30percen belul itt a futar
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Madwe
nagyúr
válasz freelanced #191104 üzenetére
Én most hagytam hátra 100% a googlet és facebookot. Vagyhát még nem teljesen, mert 30perce jött meg a telefon s még nem tettem át a simem Egyedül a gmaps meg waze fog fájni szerintem, dehát üsse kő, úgyse sokszor használom...
-
thomson7575
tag
-
Madwe
nagyúr
válasz Drp81 #191112 üzenetére
Nem, mert nem vagyok hajlandó telepíteni őket Ahogy semmilyen olyan programot, ami ingyenes és az adataimból él Már több mint 1 hónapja így élek s semmi bajom ezzel, semmi nem hiányzik se fész se semmi. Ok, imessages majd jól jön mert signal-t nem telepíti mindneki, illetve jelenleg még androidon vagyok, szóval eddig nem volt ennek semmi értelme azon túl, h hozzászoktattam magam
-
zzola
titán
Köszi a képeket srácok!
-
Drp81
aktív tag
válasz Madwe #191114 üzenetére
Ja, bocs, akkor félreértettem
FB, Messenger nekem sincs fent már évek óta.. A waze-t én használom, nekem a mobiladatforgalma ingyenes, de gmaps-et nem szoktam én sem. Imessage-nál meg szerintem nem kell jobb, majd meglátod[ Szerkesztve ]
"Vajon Miyazaki platinázta már valamelyik játékát?"
-
Madwe
nagyúr
válasz Drp81 #191116 üzenetére
Világ életemben iosem volt és macem, meg powerbookom is, csak i6+ touch diseasenel besokalltam és androidra váltottam, most meg épp privacys dolgokat kezdtem el értékelni, uh visszanyergelek és tudom h mennyire jó imessages, főleg h az minden barátomnak van... Azért a signal privacy szempontjából meg mindig jobb:) de koszi azért!
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz Madwe #191119 üzenetére
Amúgy ez ilyen mérlegelős dolog. Én is sokat agyalok a Privacy témán. De a rendes Privacy elég macerás. Gyakorlatilag se az Android, se az iOS nem az igazi, a "nagyok" ilyen Qubes OS és társaival szaladgálnak, VPN, PGP, saját felhő meg miegyéb.
Mondjuk a Brave-be jó nézni, hogy mennyi trackert akadályozott meg a böngésző, de néha azt érzem, hogy kb. minden jó programot kilőhetne az ember. Kicsit ilyen elvonult Druidának érezném magam ha rendesen beleásnám magam ebbe az egészbe...
Viszont azt tudnod kell, hogy csak kevéssel tartják jobbnak az iOSt meg főleg a MacOSt biztonság terén mint a Windowst és a Droidot.
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Madwe
nagyúr
válasz freelanced #191122 üzenetére
Már nincs gépem magán célra, cégben linuxot használok s igen brave-et Levelező szolgáltató privátom, saját dns névvel, pgpvel, pénzes de nem vészes. Privát felhőt használok s nordvpn-t mindenhol. Ja, és semmi illegálisat nem teszek (amióta létezik a netflix spotify és társai persze ) szóval nem kell keresni olyan indokot.
Igen, tudom h az ios se tökéletes privacy szempontjából, de ez még az a szint, ami a legjobb számomra. pl imessages miatt is, mert pl az anyámat sose fogom rávenni, h telepítse a signalt
De inkább megbízok egy termékeket áruló cégben, mint egy adatokat áruló reklámcégben.Egyébként nem vészes annyira, nem kell sok programról lemondani. Face nyilván emberfüggő, eventek meg messages az ami nálam ott nehezebb falat volt, de megugorható... googletől pedig a gmpas waze, de majd tesztelgetem ezt az apple maps-et mit vállal itthon manapság (anno használhatatlan volt)
Pl saját felhővel a képmegosztás, tartalommegosztás is ugyanolyan egyszerű mint google meg apple alternatívái (mondjuk apple fájlmegosztásnál még jobb is ) csak senki nem turkál az ott tárolt adatokban, akinek nincs hozzáférése.
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz freelanced #191122 üzenetére
iOS annyiból jobb biztonság terén, hogy csak az Apple-ön keresztül tudsz telepíteni rá programokat. Ez se tökéletes persze, ugye volt rá példa, hogy kínaiaknak sikerült machinált programokat átnyomni az Apple-ön, de még mindig jobb a helyzet, mint amikor bárhonnan fel tudsz tenni egy apk-t.
Egyébként ha igazán beleásod magad a témába, akkor nem elvonult druidának érzed magad, hanem simán nem veszel okostelefont
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
Madwe
nagyúr
válasz Cathfaern #191124 üzenetére
Illetve, most nyilván a feltelepített appokat figyelmen kívül hagyva, mert ott iosen is van lehetőség bármire kb (facebook is létezik rá pl ugye ) azért az is nagy különbség, h az apple minimális adatot gyűjt rólad s azt is teljesen amennyire lehet anonimizáltan, míg a google amit lehet logol rólad s eladja packetekben az adatokat... pl képeidet iphone-odon futó algoritmus pásztázza s ismeri fel az arcokat vs google photos felhőben vizsgálják át a fotóid algorimtusok és ismerik fel az arcokat. Gmaps logol mindent vs apple maps közlekedésfejlesztésre rendesen anonimizál (értsd kezdő s végpontot eleve nem tárol mert lecsapja, a köztes szakaszt is darabola) s sok ilyen példa van még.
Nyilván appleben se kell feltétlen megbízni, de miután még bőven a jobs érában erre kezdtek el építeni és ez az egyik erős fegyvertényük amivel googlet gyengíthetik, ami céljuk, ezért ha kideürlne valami blamázs az nagyon fájna nekik.
Sebezhetőségek persze ott is előfordulhatnak lásd icloud feltörésHamár itt offolok, friss hír a témában, s elnézést h erre tereltem a szót, bár vmennyire sztem tartozik a topikhoz
[ Szerkesztve ]
-
Noxy
veterán
válasz Cathfaern #191124 üzenetére
hogy csak az Apple-ön keresztül tudsz telepíteni rá programokat.
de még mindig jobb a helyzet, mint amikor bárhonnan fel tudsz tenni egy apk-t.Ne hogy azt hidd, hogy nem lehet. [link]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Drp81
aktív tag
Sziasztok, iXS + Telekom: a térerőnél 2 csík van a 4-ből, i7plusnál maxon volt mindig (u.a. a helyszín). Jelentkezett még valakinél?
[ Szerkesztve ]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz freelanced #191098 üzenetére
Én 1Password-del a WLAN server opciót használom, ez rendben működik 1 Mac + 1 iPhone felállásban.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Drp81
aktív tag
válasz bjergerking #191130 üzenetére
Ok, köszi az infot Munkabol hazafele megnezem
-
DJosef
őstag
Üdv!
Az adatvédelmi témával kapcsolatban lenne egy kérdésem.Akik ennyire ellenzik a Google és társait azok milyen adatot féltenek ennyire?
A kérdésem nem rosszindulatú!!!
Forget about it
-
Drp81
aktív tag
válasz hemaka #191132 üzenetére
Köszi az infót. Ez a network reset semmilyen más adatot/beállítást nem bánt, ugye? Ez a “Hálózati beállítások alaphelyzetbe állítása” menüpont?
Amúgy nem értem, kb. 1,5 órás a telefon, és már reset kell neki? :/
#191135: köszi![ Szerkesztve ]
-
Rage47
veterán
válasz freelanced #191104 üzenetére
1passwordöt használom én is, teljesen jó. az apple nemrég vett tőlük 100e accountot a dolgozóiknak, szóval a support is tuti meglesz, ios12-re is egyből updatelték a beépülő password managert.
arra figyelj, hogy eu-s szerverre regelj majd, akkor németországi szerveren lesznek az adataid. jelszavakat nem tárolnak, csak adathalmazt, amit a jelszavaid alapján lehet dekódolni.
van az oldalukon 100 dolláros gift card, ami 125 dollárnak felel meg egy akció miatt, így le vagy fedve több mint 3 évre, ha az előfizut választod. -
Noxy
veterán
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
oszy
veterán
válasz Totheground #191103 üzenetére
Ilyet egyikben sem!
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest