Hirdetés

  • Nine Sols teszt

    gp A horrorjátékairól elhíresült Red Candle Games műfajt váltott, és ezúttal egy Sekirót idéző akciójátékkal tért vissza.

  • Retro Kocka Kuckó 2024

    lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!

Új hozzászólás Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    Pár szó az új kép tömörítésről.

    1.) A képek fájlmérete HEIC formátumban kevesebb mint a fele a jpeg-hez képest.
    2.) Teljesen mindegy, hogy a Beállítások/Fotók/Átvitel PC-re menüben mi van beállítva, akkor is a HEIC formátum mentődik le a PC-re amit jelenleg én még semmivel nem tudtam megnyitni.
    3.) Ha az iCloudban megnyitom a Fotók mappát, ott természetesen megnézhetők a képek, a böngésző megjeleníti, de onnan direkt letöltve, jpeg formátumban töltődik le, viszont egyrészt valamiért átméreteződik a felére.
    4.) A telefonról kiküldve a képet a megosztás funkcióval, jpeg formátumba kerül és a cél helytől függően változik a mérete és a dimenziója, így a Viber és a FB is leméretezi.
    5.) A OneDrive alkalmazást megnyitva nekem szinkronizálódik a filmtekercs mappába a telefonról a képek mappa, de a HEIC formátumú képek a OneDrive mappába is jpeg formátumban kerülnek fel eredeti dimenzióban, viszont a fájl méret több mint 2x akkora lesz. 1,9 MB vs 5,5 MB
    6.) A Google fotók szintén szinkronizálódik és oda HEIC formában kerül fel a kép és abban is lehet letölteni, változatlan dimenzióban, méretben és fájl formátumban, vagyis ez pont olyan mint az iCloud automatikus mentése a PC-re.

    Egy szó mint száz egyelőre nagy a katyvasz. Kíváncsi leszek mikor lépnek a PC-n használt képnéző/szerkesztő cégek és mikor lehet a pc-re került HEIC formátumú képeket megnézni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák