Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Enclave

    aktív tag

    Sziasztok!

    Lenne pár kérdésem 6700k-val kapcsolatban, használtam a keresőt, de nem találtam rájuk választ. (vagy nem részleteset)

    1: Miért nem lehet 6700k-t sehol sem kapni a megjelenés után több hónappal? Értem, hogy a meglévő készlet elfogyott és érkezőben az új készlet (megérteném ha tegnap jelent volna meg) de kissé nevetségesnek tartom azt, hogy 2015-ben ilyen előfordulhat és nem igazán tudom racionális magyarázatnak elfogadni (például pár éve a bitcoin láz miatt nem lehetett felső kategóriás Radeont kapni mert a bányászok nagy mennyiségben vásárolták fel őket, emiatt lett hiánycikk, ez sokkal racionálisabb magyarázat szvsz). Néztem német webshopokat, ott is hiánycikk. Hogy nálunk mint "kelet-európai/balkáni" országban hiánycikk még valahol megértem de azt, hogy Németországban sem lehet kapni, az már végképp magas... Valóban csak annyi a magyarázat, hogy elfogyott a készlet fél Európában? Akkor Angliában miért van készleten (pl. Overclockers)? Ott nem veszi senki? (Szinte minden német webshop október 30. körüli érkezési dátumot ír)
    Lehetséges, hogy az SGX miatt érkező SR2L0 "s-spec" (magyarul nem tudom mi ennek a neve) miatt csak kevés 6700k készült eredetileg amolyan bevezető jelleggel és ősszel kezdték el a normális mennyiségű cpu gyártását? (utóbbi már racionálisabb magyarázat lenne)

    2: Az integrált gpu fronton kicsit le vagyok maradva. Van olyan funkció/opció egy 6700k esetén, hogy filmnézésre, netezésre, "irodai munkára" az integrált gpu legyen befogva, majd játék esetén váltás egy dedikált Radeonra? Amikor pedig nincs játék, akkor a dedikált gpu teljesen lekapcsol (ventik leállnak, stb)?
    Ezzel a témával kapcsolatban csak laptopos topikokat találtam, ahol Catalystban és Intel driverben kellett ügyeskedni, de sehol sem asztali gép esetén... Ha létezik ilyen, akkor milyen szoftver, hardver kombó kell hozzá?

    3: Több alaplapot is néztem de számomra nem világos az m.2-es és z170-es sata6 portok kezelése hogyan is van pontosan.
    Egyik gyártó kézikönyve szerint 1 db m.2-es pcie ssd használata esetén 2 db z170-es sata6 port lesz letiltva. 2 db m.2-es pcie ssd használata esetén 4 db z170-es sata6 port lesz letiltva.
    Másik gyártó szerint utóbbi esetben szintén csak 2 db sata6 port lesz tiltott (nem pedig 4 db ahogy a logika követné).
    Ez most hogyan van? A sata/m.2 portokat nem a z170-es chipset kezeli (Intel specifikáció alapján)?
    Vagy ezek ellenére nem egységes alaplaponként a sata és m.2 portok használata?

    4: Egy külföldi topikban arról volt szó, hogy m.2-es pcie ssd használata esetén bizonyos pcie x1-es slotok letiltásra kerülnek az alaplapon. Ez nem hülyeség? A pcie x1-es slotok tudtommal függetlenek az m.2, sata meghajtóktól. Vagy van valamiféle korlátozás?

    Köszönöm!

    Semmi sem állandó, csak a változás.

Új hozzászólás Aktív témák