- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bacusuz
addikt
-corsair link progi szabályozná a ventiket ,ami nem minősíthető.
Hosszas szenvedés és frissités után (végig a corsair help segítségével)sem sikerült megoldást találnunk.
Így kikerültem a progit és az alaplapról vezérlem a ventiket.
De ajánlották a corsairosok hogy firmwaret tegyek fel újat amit meg is tettem,de jobb nem lett.
Viszont azóta inditásnál hangosan vinnyog kb 45mp ig.
hát kell a francnak ez 30k ért.../ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
h1mpi
félisten
válasz BomiBoogie #6603 üzenetére
+1 Pontosan. A legjobb és legegyszerűbb megoldás.
Fully electric lifestyle!
-
Bacusuz
addikt
srácok! "miért nem alaplapról szabályzod a ventiket?"
A 4.sorban írtam hogy kikerültem a corsairlinket és alaplapról szabályozom őket?
Nem értem a kérdést.
Azért vettem meg a hűtőt mert profin bemutatták hogy ilyen + olyan és közben mindenki szív vele.
Az előlapi befújó ventit a vga hőfokhoz akartam belőni , de ez most biosból nem megy....
És nem volt 2 fillér...Ráadásul most minden indításnál kerreg.
Lehet hogy ti megalkuvóbbak vagytok nálam ,de nekem ez elvi kérdés.
Kifizetem a reklámot,anyagot,fejlesztést ...akkor már ne legyen xar nem?H1mp1 a táppal mi baj van?
[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
laychi
veterán
válasz Bacusuz #6605 üzenetére
Ezért kell inkább egy komolyabb léghűtés
Ma összehasonlítottam a Hyper 212 EVO-t és a Noctua NH D14-et 4,4 Ghz-en ugyan azokkal a beállításokkal ugyan annyi pasztával egyformán felvíve a felületre és hát nem gyengén porrá alázza a noctua a cm-et. - 10+ fok a noctua javára.(tehát az érthetőség kedvéért: több, mint 10 fokkal,közel 15 fokkal hűvösebb a noctuával a proci)
Inkább egy dupla tornyos léghűtő,mint egy akármilyen víz,amiben ha megáll a keringetés, akkor byebye proci. Azért (A gyűrűk ura ) a 2 torony nyeli a hőt passzívan is
Lehet,hogy esztétikusabb a víz meg ilyenek,de szerintem semmi előnye nincs ezen kívül.(Jó persze,biztos van,ha elég hideg benne a víz meg megy a keringetés ) -
laychi
veterán
Nekem nincs bajom vele.
Nem kell mindig szerelgetni
Legyen egy épkézláb konfig jól belőve és kész.
Mostmár kicsit le vagyok nyugodva ilyen téren,ivyról most erre váltottam,de nem volt előírás,persze jobb,nem mondom Főleg így,hogy egy jobb tuningost kifogtam.
Valamennyit húzok rajta,de tartósan felesleges hogy menjen 4,5Ghz-n és hasonló értékeken,ram is megy szépen vissza 1866-ra,jó időzítéssel hozza azt,mint a 2400-on(kódolásnál legalábbis,épp most tesztelem,hogy mi a minimum,amin elmegy és akkor már nem is kell aggódni a fesz miatt sem 1,5V-on lazán elmegy oda-vissza)SZerk.: Még azért majd egy vga(r7 260x a terv) meg egy terás hdd megy bele hamarosan,amint meg van rá a keret.
[ Szerkesztve ]
-
Bacusuz
addikt
válasz alfiboy #6606 üzenetére
h105 jobban ajánlott
olvass bele a topicba
a corsair linc örökké bénázik és a kerregéssel nem csak én szívok.
a tápnak meg mi köze lehet hozzá azt nem tudom???[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
laychi
veterán
Nekem sem lehet panaszom a ház szellőzésével.(Zalman Z9 Plus,gyárilag 4 ventivel,szabályzóval)
Használtan vettem jóval a bolti ár alatt a D14-et,szóval mindenképpen megérte a befektetést,csak el kellene már hogy menjen a CM Hyper Evo,hogy visszatérüljön némi kp,az meg akkor menne bele vga-ba -
alfiboy
aktív tag
-
alfiboy
aktív tag
válasz #Morcosmedve #6619 üzenetére
Értem.
H105-nek más a szoftvere, hogy az jó?
Mert akkor inkább H105, de a D14+Viper is jónak tünik.
...
-
Bacusuz
addikt
válasz alfiboy #6616 üzenetére
h105 = h100i hibái kijavítva.
és nincs szoftver hozzá ami elromoljon.
vajon miért hagyták ki belőle?
szvsz én segíteni akartam,de ha már megvetted fújhatod a feltételezéseidet...ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
alfiboy
aktív tag
válasz #Morcosmedve #6621 üzenetére
Így azért még mindig talán elveszíti a teljességét. Erre még alszom eggyett.
Nézem közben a D14-et oda meg mintha nem 2db 120mm Viper, hanem 1db 120mm + 1bb 140mm kellene.Bacusuz:
Ez jó hír a feltevésem már nem is áll. Még nem vettem meg.[ Szerkesztve ]
...
-
Erdei88
veterán
válasz Bacusuz #6622 üzenetére
Csak, hogy legyen egy ellenpélda. Amióta megvan a H100i, semmi baj vele. Most a Air 540 első két ventilátorját is azzal szabályozom. Gyönyörűen, hiba mentesen teszi a dolgát. Teljesen felesleges ekkora kampányt folytatnod ellene, mert Neked éppen rosszak a tapasztalataid. Mindenből ki lehet fogni hibás példányt.
Játékvíz témához: Én a magas bordájú ramok miatt vettem ez a hűtőt. Előtte nagyon komoly vízhűtésem volt, de teljesen feleslegesnek éreztem. Annyival nem ad többet, ha csak a cpu-t hűtöd, mint amennyivel drágább.
Mellesleg volt DDC pumpám ami kerregett, és külön tető nélkül elég hangos is volt. D5 az ideális választás ami maga annyiba kerül mint egy "játékvíz". -
Bacusuz
addikt
válasz Erdei88 #6627 üzenetére
hát eddig nekem is jó volt,de minek egy ilyen progi ha mindent állítgatni kell.
Ha már egy kicsit "önállóvá" akartam tenni a rendszert ott jöttek a hibák,mint sok más sorstársamnál.
Nekem az volt a tervem hogy 600rpm en menjenek,ha meg kell fullon.Ez volt asszem custom curve mode
Amúgy igazad van .[ Szerkesztve ]
-
salieven
aktív tag
Sziasztok.
Kis segítséggel fordulnék hozzátok mint új inteles. AMD oldalon tuningoltam már rengeteget de ez még nekem új.
Adott egy ASUS Z87-A alaplap amiben van egy i5 4670k és egy Windows 8.1 Pro 64bit.Szeretném tuningolni a procit amit el is kezdtem. A BIOSban kiválasztottam a CPU Core Rationál a Sync all Cores-t és felülírtam az Auto-t 4.2-re. Több óra játék alatt sem fagyott ki a rendszer ezért is gondolom én hogy eddig stabil. Feszt nem emeltem csak ezt állítottam át így Set Core Voltage to Adaptive Mode.
Kérdésem a következő lenne ezzel kapcsolatban. Jól csináltam e és mennyi lehet a teteje a tuningnak. Mivel érdemes hőfokot nézni? És még annyi hogy én aida64el néztem hőfokot így elsőre és ott a CPU a kisebb a magok viszont nagyobb hőfokot mutatnak. Ez jó e így és ha nem mit lehet tenni ellene?
Köszönöm előre is a segítséget.
Üdv.
PSN: salieven
-
laychi
veterán
válasz salieven #6630 üzenetére
HWinfo64 elég jó kis progi.mindent kijelez.
hőfokokat,órajeleket,feszültségeket.Magok melegebbek mint a fedél,próbáld még emelni az órajelet és ezzel a monitorozóval ellenőrizt,hogy mekkora volt a maximális feszültség,amit felvett.Lehet,hogy nincs szükség annyira és ofsettel lehet lejjebb vinni vagy az adaptívhoz egy alacsonyabb feszt beállítani.
-
laychi
veterán
Általában először fix fesszel szokták tesztelni itt a procit linx-el és/vagy prime 95-tel,hogyhol stabil,aztán van aki úgy hagyja,van aki adaptívra vált.
Az emelt órajel adaptív módnál csak terhelés alatt jelentkezik,ha be van kapcsolva az eist.
Olyankor,amikor nincs terhelve a proci visszaveszi az órajelet 800mhz-re és a feszt is lecsökkenti.
Számítógép/tulajdonságok-nál meg van akinél kijelzi,hogy mekkora a max órajel,pl esetedben 4,2ghz,van akinek meg annak ellenére,hogy húzva van a gyári 3,4 ghz-et jelzi.
Hogy ez miért van ne kérdezd.lehet függ az oprendszertől vagy ki tudja... -
salieven
aktív tag
Ha be van kapcsolva az eist. Na ez micsoda és hol találom és mi célt szolgál? Visszaveszi az órajelet és a feszt is csökkenti ez gondolom én ilyen energiatakarékos mód, ezt ki lehet kapcsolni vagy jó ez így? Feszt mennyire lenne érdemes elsőre megpróbálni? 1.1-1.2V?
Hát a kijelzésre akkor meg csak annyit hogy amíg bios és cpu-z jó értékeket mutat addig nem zavar egyáltalán.[ Szerkesztve ]
PSN: salieven
-
laychi
veterán
válasz salieven #6635 üzenetére
Eist= Speedstep technology,igen energia takarékos funkció.
Nálam ez úgy néz ki msi lapban,hogy ahol állítol a szorzót alatta szerepel az eist és a turbo boost.
továbbá lehet állítani,hogy fixed vagy dynamic.
Ha dynamicra állítom,akkor aktív a speedstep és a turbo boost állíthatósága,ha fixed mód van,akkor alapból kilövi.
Szóval,ha beállítassz mondjuk 43-as szorzót és fixed módra állítod(vagy manual,nem tudom asus lapban hogy néz ki),akkor folyamatosan 4300MHZ-n "dolgozik"-idle is.
a másik a fesznél állítandó,hogy ne adaptív legyen,hanem override(manual) és ezzel ki is lőttük ezt a funkciót.Ne nagyon menj 1,2V fölé a fesszel,nagyon max az 1,25V.
Elsőre mindenképp maradj 1,15-1,2 közt és ott próbáld meg a 43x,44x-szorzókat.(nem biztos,hogy stabilan menni fog itt a proci,sajnos nem a leg tuningbarátabbak. de ha egy jobbat fogtál ki,akkor 1,2V-on vinnie kell a 4,4 ghz-t)[ Szerkesztve ]
-
Erdei88
veterán
Haswell Refresh, előre láthatólag Május 10. A dátum még nem végleges.
Devil's Canyon a Computex 2014-en lesz leghamarabb Június. Arra inkább kíváncsi lennék, de félő, hogy 1,5x ára lesz. Ez csak a saját véleményem -
h1mpi
félisten
-
h1mpi
félisten
válasz #Morcosmedve #6621 üzenetére
Az miért fontos, hogy ahova a pumpát teszed, akkor ott 80-100%-ra kell beállítani a venti fordulatszámot?
Nekem a sys_fan1-re van téve, ami 4 pines csati, de simán működik róla a 3 pin is. Viszont nem tudom, hogy van beszabályozva. Azt gondoltam ,hogy onnan csak az áramot veszi fel a pumpa?! Valaki leírhatná, hogy is működik ez?Fully electric lifestyle!
-
NFree
addikt
válasz Erdei88 #6643 üzenetére
Muszáj lessz szerintem válogatott chipekkel dolgozni, ha az intel be akarja tartani a tdp-t, mert magas vides procik igencsak bekajálnak már 4 ghz-él , legalább is remélem nem csak +100Mhz lessz, A devil meg már lga 2011- nem?
Ebből kifojólag lehet mostmár lesznek olyan példányok amik elszaladgálnak , 1,25v mellett 4,5ghz en (gondolom).
Ami még mindég kevés nem hinném a jelenlegi hasi tulajok azért a 100mhz+ ért kidonnának a felárat.
Kiváncsian várom a refresht[ Szerkesztve ]
vga
-
h1mpi
félisten
-
Erdei88
veterán
Szerintem kicsit összefolyt
Haswell Refresh: Marad a jelenlegi felállás, először a non-K jön később a K-s procik. Ezzel egy időben érkeznek a Z97-es lapok, amik elvileg a későbbiekben a Broadwell procikat is támogatják.
Devil's Canyon: Javított pasztázás, i7-4790-es chipre épülve. Azt nem tudom, hogy lesz-e a több, nem hinném, hogy megéri nekik.
Haswell-E, ami az LGA2011-be jön majd később, és ehhez lesznek az X99-es lapok is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest