- Projektor topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Havi limitet kap a GeForce Now
- AMD FX
- Itt a Cooler Master legkomolyabb készre szerelt vízhűtésének világos verziója
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
128bit
tag
Na megint én ,sziasztok!
Az van,h 4.6ghz fölött nem stabil a rendszer ,hiába adtam neki 1.4 v is játék alatt fagyás volt többször ....
Nem melegszik annyira ,nem hiszem h az lenne a baj ( bár fura AMD után ez a hirtelen hőingadozás ! ott tatrotta a magas hőmérségletet azt kész )A másik h ez igy uncsi ,már mint h vcore emelés meg szorzo emelés és kész .
Van ezer állítási lehetőség ,akkor már be kéne álligatni mindentNincs valaki aki bele merült ezekbe teljesen és el is mondaná nekem (már mint a bios álligatási lehetőségeket tuningra)
Vagy nem tudtok oldalt ahol ezt kivesézik ?
(medence gépész) 06708810076
-
MaidenFan
tag
válasz F e Z o #36726 üzenetére
Szia ne haragudj ha értetlenkedek de ha jól tudom és most olvasom az intel honlapján hogy a 4790-nek 4Ghz a turbo órajele te azt írtad hogy 3.8, ez az alaplapom miatt lenne annyi? "Asus H97M-e, csak azért lenne 3.8 mert nem tud az alaplapom nagyobb teljesítményt leadni a processzornak hogy 4Ghz-en futtassa?"
Még gondolkodom a K-s verzión de nekem még sok a +14ezer forint érte de lehetséges hogy spórolok még rá
Előre is köszönöm a választ! -
MaidenFan
tag
válasz jacint78 #36767 üzenetére
Értem, még lenne egy olyan kérdésem hogy azt be lehet állítani valahol hogy amikor elindítok egy processzorigényes alkalmazást vagy egy proci igényesebb játékot akkor maxon menjen a processzor órajele?
Azért kérdem mert elég sokszor látom hogy a 4460-on csak 3.2Ghz-en megy pedig tudna elvileg 3.4-et
Pl: BF1 a turbo funkció be van kapcsolva természetesen!
Előre is köszönöm a választ -
laychi
veterán
1-2 mag terhelése esetén 4 ghz, 3 mag terheltsége esetén 3,9ghz, 4 mag esetén 3,8 ghz.
a turboboost ilyen volt.
Ha a lap és a prkci is engedi az enhanced turbo-t, akkor érhető el ritkán 4 mag esetén a 4 ghz. -
Redneck
nagyúr
válasz MaidenFan #36768 üzenetére
Nekem csak egy egyszerű B85 lapom van. A 4790 4 magon 3,8-on tud menni benne, a 4460 pedig 3.2 Ghz-en tudott. Ahogy laychi írta, ha a CPU engedi, és a lap tudja az Enhanced Turbo funkciót, akkor van esély arra a plusz 200Mhz-re.
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
-
laychi
veterán
válasz Melorin #36774 üzenetére
Ahogy mondod.
Másik kérdésre visszatérve, nem minden lap illetve ha a lap engedi id, nem biztos, hogy mi den biossal.
K procinál is normál turboboost ugyan ez, enhanced turboval tud felmenni mind a 4 mag max boost órajelre, illetve ahogy írtad szorzózár mentesnél minden mag egyformán beáll annak függvényében, hogy mekkora szorzót(illetve bclk-t) állít az ember. -
MaidenFan
tag
Komolyan mondom ez már botrány tegnap még 105 volt a 4790k most 117 a vizesnél, 4790 pedig 91.6
Hát nagyon remélem visszaáll olyan 105-re akkor talán még megvenném
Igazat megvallva nézegettem sok tesztet és szinte semmi különbség a két processzor között FHD 60Hz-en 1070 mellett, ez most így nagyon drága nekem Plusz még egy 8k-s hűtő kőne rája[ Szerkesztve ]
-
MaidenFan
tag
válasz #Morcosmedve #36777 üzenetére
Megvallom az igazat nem merek apróról 4790k-t venni mert ki tudja ki használta és mennyire ha érted mire gondolok
-
Anubis_9
őstag
válasz MaidenFan #36778 üzenetére
Én innen apróról vettem egy i5-4670K-t, gar. nélkül. Eddig tökéletesen szuperál. Ha az eladónak több száz + és semmi - értékelése van, akkor megbízhatsz benne. Anno többen mondták nekem is, hogy a mai CPU-k nem igen mennek tönkre, csak sok sok év után, ésszerű körülmények közt nem nagyon lehet túlhajtani őket.
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
-
laskr99
addikt
Na 50 fokos volt játék alatt max a 4790. Teszt alatt 68 körül tetőzött.
Mind a 4 mag 3990 mhz volt a max HWinfo 64 szerint.[ Szerkesztve ]
-
-
jacint78
addikt
-
Puma K
nagyúr
válasz MaidenFan #36790 üzenetére
Esetemben i5 4460+GTX 760 --> i7 4790K+GTX 760 --> i7 4790K+GTX 1070 volt a váltás menete.
Így i5+1070 nálam nem volt egyszerre a gépben.
Az i7-nél ha nem is a +4 szál miatt, de a minimum +1200Mhz miatt kapásból javult a teljesítmény, azaz a játékok közben tapasztalt FPS (minimum ez a legfontosabb, átlag és max).
Nekem azért kellett a váltás, mert a multiplayer avagy online játékok amikkel manapság leginkább játszom, ha rendesen meg vannak írva akkor profitálnak a 4-nél több szálból és stabilabban futnak.
Viszont az esélyes, hogy az i5 4460 nem hajtja ki az 1070-et teljesen. Hagy benne még erőt még offline játéknál is.
Persze ez nem zárja ki azt, hogy ne lehetne i5 mellérakni 1070-et, de akkor azt érdemes tuningolni azaz K-ra végződő procit rakni mellé és azt tuningolni.
A kártyák teljesítménye egyre jobban növekszik adott évenként míg a CPU-knál csak a magok számát növelgetik, és a valós teljesítmény alig növekszik ha azonos maggal és szállal rendelkező CPU-t azonos órajelen nézzük-tesztelünk.
Ezért van az, hogy aki évekkel ezelőtt i7 2600K-t vett annak gyakorlatilag nincs értelme váltania ha játszik.
Lehet lassabb lesz egy i7 7700K-hoz képest azonos órajelen egy i7 2600K, de a 8 szál amin dolgozik minden jelenlegi i7 az elég sok program számára.Az újabb generációs procik mellett az szól még a plusz teljesítmény mellett, hogy közben bejött az USB 3.0, USB 3.1, M2. SATA SSD, újabb utasításkészletek (munka progiknál számít) stb
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
-
MaidenFan
tag
válasz Puma K #36791 üzenetére
Köszi szépen elég kimerítő volt
Nekem sajnos eddig csak BF1-nél jön ki hogy kevés a cpu mert ha pl: Ultrán akarom játszani akkor átlag 40-50 fps között mozog ami engem zavar miközben a kártya meg alig 50%-on ketyeg a processzor meg 100%-on a 4 mag de még néha Med-High beállítás mellett is be tudok esni 60 alá elég sokszor
Nagyon remélem majd ha esetleg a sima 4790-et veszem meg "ha nem lesz olcsóbb a K" az komolyabb előrelépés lesz már csak ahogy mondtad hogy kb 1Ghz-cel is magasabb órajelen futna a 4790.
Köszi -
Grózi
veterán
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! i3 4430-nak, mi az ajánlott maximális üzemi hőmérséklete? Gyári hűtővel, hamar 80C° lesz, nem hangos, csak nem tudom, hogy nem túl magas ez neki. Játékban, 50-60C° szokott lenni. Gondolom a 750Ti visszafogja.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz pinnacle #36797 üzenetére
Gyári hűtővel szerintem teljesen jó az 50-60 fok játékok alatt. A 750 Ti nem fogja vissza. A CPU-k szokták visszafogni a VGA-t és nem fordítva.
Azért a pasztázást nézd meg szerintem, 4460-am volt, az AIDA közben sem ment 70 fok fölé, pedig csak gyári hűtő volt rajta.
Szerk:
A képet egyébként nem néztem meg ilyen veszélyes időkben.[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Anubis_9
őstag
válasz pinnacle #36797 üzenetére
Olvasd el a "CPU hőmérsékletek" bekezdést az összefoglalóban. Láthatod, hogy hajlamosak a magasabb hőmérsékletre. A gyári hűtő, az gyári hűtő... A pasztázásod jó a CPU-n? Játék alatt azért nem szökik fel 80 fokra, mert az Aida, amivel tesztelted a CPU-d, huzamosan 100%-ban terheli azt. Egy játék alatt közel sincs ilyen huzamosan ilyen magas terhelés.
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
pinnacle
nagyúr
válasz Redneck #36798 üzenetére
Köszi Redneck, Anubis_9! Akkor a 80-85 °C üzemi hőfoknak tekinthető. Azért lehet, hogy idővel hűtőt cserélek rajta. 750 Ti nem is visszafogja, hanem lehet, hogy kevés hozzá. GTA V-ben sokszor a VGA 100%, CPU meg csak 50-60%. Érdekes módon viszont a CS:GO 100%-al tekeri mindkettőt. Ehhez a procihoz, talán a 1050 Ti lenne maximum ajánlható?
Milyen veszélyes idők vannak? Már porhardveren linkelt képen is jöhet zsarolóvírus? Akkor inkább beillesztem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest