-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
Lement pár kör Memtest hiba nélkül, vajon most merre induljak? Win és minden újra?
A CPU degradálódást elvetettem mert nem kap sok feszt, nem meleg, és a maximum Turbo órajelen sem jár ebben a lapban.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Redneck
nagyúr
Ebben a hozzászólásban van egy. Annyi változott hogy most 1,042V a Vcore.
F e Z o: Biztos nem kell toljak fél vagy egy napos Memtestet?
Ha nem akkor adok neki egy utolsó esélyt, ha még egyszer belefutok, a következőnél felveszem 1,1-re. Valószínűleg hamar újra lesz rakva, mert rövidesen RAM-ot cserélek, és lehet másik Winre váltok.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Redneck
nagyúr
válasz F e Z o #37552 üzenetére
Privát akart lenni de mostmár itt marad:
Milyen teszttel nézzem meg a procit?
Prime95 Blend jó? Ha igen mennyi ideig fusson?
1,1-re raktam mert 1,042V-on pár perc után kékhalálozott. Így viszont pár perc múlva 85-91 fokosak a magok. Nem vagyok boldog, ez így elég delid gyanús...
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz Redneck #37555 üzenetére
Mivel nem fogsz avx utasítás alapú programokat használni, meg sem fogja közelíteni ezt a hőmérsékletet.
Nem kell egyből mindig a delid, más egy tuningprocinál, ahol azért van értelme, mert az alaphoz képest jóval magasabb órajelet érhetsz el.De nálad ez a lehetőség kilőve. -
Redneck
nagyúr
Ezt értem és tudom is de hogy teszteljem hogy tuti e a dolog? Ha 10 perc után ilyen melegek a magok hamar throttlingba futhatok, nem kapok mérvadó eredményt. Az 5 éves tápot mindenesetre meg kéne nézetnem, ilyen irányú tippet is kaptam. Vajon hova vigyem? Kicsit el vagyok kenődve, szeretném ha működne.
A táp a memória és a HDD már nem garis, a procira talán van egy-két hét, a lap és a VGA több mint két évig garis. Szeretném ha minél kevesebb dolgot kéne cserélni vagy kukázni.
Kiégtem, ennyire nem egyértelmű szívással kazán AMD-nél sem találkoztam.
Szerk:
Húzzam újra a Wint és vigyem be valami szervizbe ahol meg tudják nézni és mérni a tápom illetve az egész konfigot? Ha igen akkor hova érdemes?[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz Redneck #37558 üzenetére
Tuningra nincs garancia. A proci alap és boost órajeléhez is van egy feszültség érték, amit aufo-n felvesz.
Ha ezen a beállításon hibátlanul működik, akkor nem tudod gariztatni. Mivel baja nincs.
Tuningra pedig nincs garancia, és ez vonatkozik bármilyen érték megváltoztatására, pl alulfeszelés.
A tuning nem = az OC-val. -
Redneck
nagyúr
válasz laychi #37559 üzenetére
Ez is igaz, ez már nem olyan egyszerű architektúra. Lehet a HT vagy a Turbo is megkavarodik, ráadásul ez nem egy fullos lap amin mindent külön és precízen lehet állítani.
Az a baj hogy hülye vagyok hozzá, évekig csak AM2-3 és LGA 775 volt a közelemben.
A Windows 8.1-re vagy 10-re váltást nem kéne meglépni? Elvégre ez már elég modern vas, a toldozott foltozott Win7 már lehet nem örül ennek a sok modern (lehet elbaszottabb drivereket kapott) hardvernek.
Köszönöm a segítséget! Hagyjam a kínzást és maradjon 1,1V-on vagy menjen Auton? Ha jól emlékszem úgy 1,2V körül kapta.
-
laychi
veterán
válasz Redneck #37560 üzenetére
Már rég meg kellett volna lépned a win 10-re váltást.
1,1V szvsz maradhat, ha borul a bili legfeljebb mégbtöbbet állítassz, vagy vissza autora.
Tapasztalatom szerint kb 100mV-ot lehet faragni alap és boost órajelnél, tehát most vagy 1,1-gyel megfelelő feszültségen a stabilitáshoz, eddig nagyon alá volt lőve. -
Redneck
nagyúr
Gondoltam megnézem még utolsó próbálkozásként az említett -100mV-os határon belül. Auto beállításon maximum 1,158V-ot írt Prime95 alatt.
A biztonság kedvéért kicsit feltekert hűtéssel, kicsit ráhagyva, manuális 1,08V-on pár órát ment a Blend. Utána CS:GO, Battlefield 3, UT4, közben megnyitva pár ablak a böngészőben, néha letöltés, hogy minél jobban terheljem.
Egyelőre semmi anomália, nagyon bízom benne hogy jó lesz. Hétvégén ránézek a tápra is, utána jöhet a frissebb rendszer és az új memória.
Hogy tudom elérni hogy alulfeszelve alacsonyabb szorzón visszavegye a feszt?
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz laskr99 #37564 üzenetére
Ezek a képeim az UEFI-ről:
1
2
3
4
Offset Mode-ot választva:
Auto van, Manual és Offset Mode. Ez utóbbi a szorzó függvényében adott fesz? + és - lehetőség van, mínusznál beírható az érték. Állítsam be a -0,08-at?[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz laskr99 #37566 üzenetére
Plusz és mínusz van a fülön. Mínusz esetén beírható az óhajtott érték.
Azon gondolkozom hogy van e értelme egyáltalán ezzel foglalkoznom. Ahogy visszaolvastam más is tolja fix fesszel, ha fogyasztást tekintve nincs jelentős különbség inkább hagyom így. Már csak az hiányzik, hogy visszavett órajelen ne adjon eleget és azzal szívjak.
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
Instabil CPU tuning okozhat USB problémákat? Például olykor 1-1 hubhoz nem töltődik be a szoftver, vagy ilyesmi... találkozott esetleg valaki ilyen jelenséggel?
www.smart-bus.hu
-
Puma K
nagyúr
Helló!
Asus Z97 Pro Gamer-ről érdemes lehet váltani kategóriában felette lévő szintén Asus alaplap-ra pl: ASUS MAXIMUS VII HERO vagy ASUS MAXIMUS VII RANGER ?
Tudhat annyival többet egy Maximus tuningnál mint a jelenlegi Pro?
Üdv
Puma[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
laychi
veterán
válasz Redneck #37573 üzenetére
Szerintem nem lesz gond.
Én próbáltam anno adaptív és fix fesszel,kb 4-5W-tal többet eszik a gép idle,terhelés alatt meg ugyan az,meg ezáltal pár fokkal melegebbek is voltak a magok idle.
Igazságszerint az offset eltolás,ha minuszba tolod,akkor minden frekvenciához tartozó feszültséget eltolsz.
Megpróbálhatod,de akkor is a max annyi legyen,mint most.
Így az idle fesz is csökken,de nem úgy,mint egy adaptív módnál.
Kapcsold be esetleg a C-state-eket,meg amik energiatakarékosságra vannak funkciók, hátha lesz valami eredménye.(#37574) Puma K Én nem hinném, hogy jobb lenne,esetleg extreme tuningnál.
Anno volt nálam z87 vagy z97 mpower lap,kb 8mV-tal kevesebbet adtam abban a procinak a stabilitáshoz. így a VID és a VCORE egyezett. a mostani lapomnál 8mV a differencia a VID és a VCORE között(VID kisebb) De terhelés alatt hwinfoban a vcore feszültség annyi volt,mint most ebben,cpu z pedig mást jelzett(ugyan annyit, mint a VID). Érdekes jelenség volt.
Szerintem felesleges pénzkidobás lenne,hacsaknem vannak olyan funkciók rajta,ami a mostanin nincs és szükséged lenne rá.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz laychi #37576 üzenetére
Megnézem, köszönöm a tippeket! Az a pár Watt és a kisebb hőingadozás nem gond. Inkább csak arra voltam kíváncsi, hogy mennyire probléma ez a feszültség, alacsony órajelen.
Ettől függetlenül meg fogom nézni, az Offset módot.Energiatakarékossági dolgokat és energiamenedzsmentet inkább nem állítgatnék.
[ Szerkesztve ]
-
Zin
őstag
1150 i7 4770 et erdemes lecserelni a legujabb i7 4770K-ra?Vagy a "régi" konfighoz cserelejek VGA-t s még 1 évet kihuzok?
░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
Bjørgersson
félisten
Legújabb 4770K? Az érkező 8700K-ra gondolsz? Szerintem inkább egy combosabb videokártyát, meg esetleg még 8 GB ramot, vegyél a jelenlegi konfigba, és jó leszel egy-két évig.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...
-
Zin
őstag
válasz Bjørgersson #37581 üzenetére
1151-es vagy 6700K vagy 4770K-ra Énis VGA-n filózok,meglátjuk most mik jelennek meg s kiderül majd idén marad ez a konfig,max másik VGA!
░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
Puma K
nagyúr
Ami a konfigodnak kell adatlapod alapján:
[SSD?]: igen vegyél SSD-t a gépbe, mert ezzel fogod a gépedet olyan sebességre emelni ami látványos lesz és érezhető. legalább 240GB-os SSD menjen a Windows-nak.
[Corsair Vengeance 8 GB 1600]: vegyél még egy ilyen azonos memóriamodult, hogy meglegyen a 16GB ami nem árt ha van, mert egy ideje tudnak a játékok egymagukban Windows nélkül 10-13GB-ot enni.
[AEROCOOL AeroEngine II]: havernak volt ilyen háza utoljára 10 éve kb cseréld le valami jobban szellőzőre... hirtelen ez jutott az eszembe. Corsair R200
A CPU körül van némi fogalomzavar nálad.
Itt az LGA1150 foglalatú procikról van szó.
Neked is ilyen a procid, nekem is (4790K). Ebben az esetben 4770 felett 4770K és 4790K van mint lehetőség. A tuning 4770K-nál problémásabb lehet mert magasabb fesz és így melegebb hőfokok érhetőek el mint egy 4790K-val, aminek az alap órajele már alapból magasabb.Csak abban az esetben lépj feljebb CPU erőben és tuningolj ha arra megfelelő kialakítású házad és hűtésed van, máskülönben megfog főni szépen lassan a géped adott alkatrésze(i) és dobhatod majd ki a kukába pl: az alaplapodat
A 6700K már LGA1151-gyes foglalatú, szóval azt a procit még véletlenül se vásárold meg ha LGA1150-es foglalatú alaplapod van, mert nem fog belemenni és működni.
Viszont ha teljesítményre mész, akkor inkább előbb vegyél SSD-t, RAM-ot és rendes házat, majd VGA-t. Mert jelenleg a VGA a leggyengébb láncszem a gépedben ha játékról van szó. A CPU maradhat.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
laychi
veterán
A többiek már tájékoztattak, de még azzal kiegészíteném, hogy a 4770 és a k változat órajele azonos.
H chipsetes lapban egy K-s proci extráit ki sem tudnád haználni.
4790k jelentene házon belül előrelépést, de vannak dolgok, ahogy írták is, amiket fejlesztened kellene.
Minimum egy gtx 970-et mellé fullHD esetén. -
laskr99
addikt
Nem is gondoltam volna, hogy az intel IGP ilyen erős. Pár játékot akár Normálon is visz 40 fps+. (azért nem BF3-4 graf.)
-
laskr99
addikt
Csak VGA monitor volt itthon..
[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
válasz Balathruin #37590 üzenetére
Elkezdek a fogyasztóvédelemmel fenyegetőzni és mit fognak csinálni?( elvileg a békéltető az akihez küldenek)
-
laychi
veterán
válasz laskr99 #37589 üzenetére
Te kifizetted az árát így van? Akkor igenis vegyenek komolyan. Vásárló vagy, akit kár ért. Cseréljék ki egy ugyanolyan bontatlan termékre, ez a minimum.
Eléggé meg is várattak, illendő lenne tőlük valami kis ajándék is kárpótlásul a hanyag, inkorrekt garancia eljárásuk miatt. -
Redneck
nagyúr
válasz laskr99 #37591 üzenetére
A fogyasztó védelem egy jogkör nélküli haszontalan valami. A békéltető testület egy fokkal jobb, ha van ajánlásod tőlük, egy ügyvédi fizetési meghagyással jobb belátásra bírhatod az adott céget. Sajna ez ma ilyen.
Az 1060-as topikban lesz most egy srácnak szép köre az Aquával. Csere helyett kapott egy javított Strixet amin sérült a matrica, hangos és melegebb is mint kéne. Állítólag az ASUS küldte.
Egy szakmabeli mondta hogy a megnövekedett garanciális esetszám (bányászatra fogják) miatt már az ASUS is csak javítgat, nem cserél azonnal. A srác ügye sem lesz egyszerű, bár pozitív, hogy egy éven belüli a termék.Hogy ON is legyek:
A fesz emelés óta egyelőre minden fasza, pedig megy folyamatosan és sok CPU igényes játékot toltam.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Bjørgersson
félisten
nonK 4770-ek átlagban bírják a 4 GHz-et?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...
-
F e Z o
veterán
válasz Bjørgersson #37597 üzenetére
i7 4790-et is csak 3,8 GHz-re lehet belőni 4 magra, tehát a kérdésedre a válasz : Nem...
H2O über alles!
-
laychi
veterán
válasz Bjørgersson #37599 üzenetére
széssza? ammegmi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest