- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Home server / házi szerver építése
- Hobby elektronika
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaidenFan
tag
Üdv urak!
Na most váltottam 4460-ról 4790k-ra "Non OC" és azért most kicsit jobban fut a BF1 Ultrán FHD-be
Hát tényleg nem tudta a 4460 kihajtani a 1070 FE-t mondjuk volt hogy most is szotyizott a kártya de csak akkor ha 60fps-re volt belőve de ha nem volt vsync akkor simán 85-110 között ment 64 playeres pályán
Azé mosolyt csalt az orcámra ez a proci már ki tudja szolgálni a kártyát
Csak ajánlani tudom a 4790k-t aki akar fejleszteni de még megnézek pár dolgot mit mutat, igaz a win 10 nem volt újra rakva már több mint fél éve
Öröm bódottá
Be Quiet Pure Rovk Slim van rajta és max a hőfok 72 volt amit láttam kicsit soknak találom de remélem még elfogadható vagy lehetne még okosítani biosban hogy jobban hűtsön[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
válasz MaidenFan #37451 üzenetére
Miért is raknád újra a win10-et, ha minden okés? Én komplett konfigokat váltottam oprendszer csere nélkül.
Hőfok rendben lesz, sajnos a mag-kupak közötti kontakt nem megfelelő a ratyi paszta miatt haswell esetében sem, így ezzel meg kell békülnöd.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
Puma K
nagyúr
válasz MaidenFan #37451 üzenetére
Én is 4460-ról 4790K-ra már lassan 3 éve? (ehh de repül az idő)
Evidens, hogy egy az GTX 1070-hez képest régebben megjelent és a játékok világába a paramétereit tekintve minimumot megütő CPU egy felső-közép kategóriás VGA-t de nem hajt 100% avagy helyesebben nincs párban a teljesítményük így visszafogja azt.
Első körben nálam i5 4460 és GTX 760 OC párban voltak, aztán jött a 4790K és a GTX 760 is jobban ment, de akkor már a 760 volt a visszafogó tényező a konfigomban. Végül az i7 és GTX 1070 már párban volt nálam is teljesítményüket tekintve.
4790K mellé még GTX 1080 Ti is mehet míg a játékoknak a magas órajel számít és másodlagos tényező a 4-nél több feldolgozószál. Bár játéka válogatja és már mind a kettő tényező ha meg van akkor hasít a játék magas órajelen és sok szálon egy erős VGA társaságában.
Anno AMD Athlon64 3200+ Soc939 mellé én is beraktam az ATI HD 4850-et Nv 6800GT után és nem meglepő módon szüttyögtek a játékok a CPU miatt, de Intel E8400-zal a gépben már jobban ment a 4850 is hát még i5 750-nel
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
morfondőr
őstag
Üdv!
Egy i5 4590-et váltanék egy i7 4790-re (esetleg K), és az a kérdésem, hogy a jelenlegi SCYTHE Kotetsu hűtőm, ami az i5-öt 50-55 fok között tartja viszonylag halk ventiprofil mellett, az i7-el meg fog tudni birkózni? A hűtő teljesítményben kb. azonos egy népszerűbb CoolerMaster Hyper 212 Evo-val.
Előre is köszönöm a választ!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
TeeBee73
veterán
válasz morfondőr #37457 üzenetére
Attól függ, mivel játszol. Combos az a VGA, ha "csak" FHD-ben játszol, (és nem 64 fős multit BF1-ben, , szerintem a nonK verzió is elég).
(Látom, telefonokban hasonló az ízlésünk).[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
MaidenFan
tag
Üdv!
Kérdésem lenne, feladatkezelőt nézegettem a proci csere miatt "4790k" és láttam van egy olyan
rész a teljesítmény fülön hogy virtualizálás: letiltva!
Ez problémát jelenthet a teljesítményben vagy hagyjam figyelmen kívül mert nem kell hogy engedélyezve legyen?
Köszi a válaszokat! -
TeeBee73
veterán
-
MaidenFan
tag
Üdv urak!
Olyan kérdésem lenne ha egy I7 4790k ment a lapba az I5 4460 helyett akkor ugye nem kell semmit állítgatni a biosba hogy tudja minden "képességét pl: HT +4 szálat" ?
Asus H97M-E
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Puma K
nagyúr
válasz MaidenFan #37465 üzenetére
Azért érdemes újra rakni.
Egy 3.0-ás pendrive-ról és USB-ről újradobni egy Windows-t gyakorlatilag mostanra percek kérdése.
Nálam a közel 1 éves és belakott Windows 7-et kapta meg anno a 4460 után a 4790K.
Újratelepítés után mintha gyorsabban-simábban működött volna a gép, pedig akkor és most sincs széttelepítve a gépem (induló programok összesen 3, háttérben futó felesleges folyamatok kigyomlálva minden esetbenn)
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
morfondőr
őstag
válasz MaidenFan #37465 üzenetére
Szerintem egy bios reset azért ráfér, de a Win újratelepítése nem biztos, hogy szükséges. De ha nem találkozol anomáliával, akkor lehet használni, viszont ha előjön valami, akkor a bios resettel kezdj.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
MaidenFan
tag
Rendben, köszönöm a hozzászólásokat!
-
Redneck
nagyúr
Tegnap elkezdtünk nézni egy sorozatot VLC-vel, kék halál lett a vége. BlueScreenView ezt mutatta. -a legtöbb külföldi fórumon CPU vagy RAM volt emlegetve:
VGA tuning nincs, az XMP-s HyperX memória megy XMP profilon. CPU feszültség manuális 1,02V tavaly óta ebből még nem volt gondom. A HDD amiről a film ment 2009-es, HD Sentinel szerint hibátlan. A rendszer tiszta és stabil.
Pár hete van új VGA driverem és a legújabb VLC, de eddig semmi gond nem volt. Egy dolog változott még, a HPET be lett kapcsolva tesztelő jelleggel.
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Redneck
nagyúr
Megint kaptam egy kék halált, ugyanez. Eddig miért nem volt instabil ha az a gond? Vagy most halt meg a RAM?
Szerk:
Az alaplap tavaly év végi, a CPU még egy hónapig garanciális, a RAM Kit 5 éves.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz F e Z o #37474 üzenetére
Emeltem kicsit a feszen 1,03V-ra. Este tolok egy Memtestet, de ha jól rémlik azt Dosból kéne indítanom nem?
Szerk:
Egyébként nemsokára 2x8-as Kit lesz a mostani helyett, de azért nem bánnám ha ez nem halna meg... Húzva sosem volt, mindig csak a CL9-es XMP profilon ment, gyári feszültséggel. Nem forró a borda sem rajta. Persze ettől még elengedhet egy forrasztás...Szerk:
Adok! Ha instabil, hogyhogy 8 hónapig nem fagyott? Lehet köze a kicsit magasabb hőmérséklethez? Csak pár fokkal melegebb mint máskor, de ha jól tudom a feszültség igény a hőmérséklet függvényében változik.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz F e Z o #37476 üzenetére
Ez azt jelenti hogy szép lassan egyre nagyobb feszt kérhet, aztán teljesen elromlik? Volt elég magas feszültséget igénylő procim (gyenge példány) de az éveken keresztül ugyanakkora feszt kért.
Nem értek a témához de érdekel, ezért kérdezem. Memtestet este ráeresztek.
-
KYZRR
őstag
-
Redneck
nagyúr
Mi az a VTT? HPET-et kikapcsoltam, mert semmit nem számított, csak tippként kaptam, valakinek azért volt mikroakadása.
Nem jó hogy minden Automata, csak a VCore van manuálisan beállítva? Elvégre ez egy K mentes proci.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz #Morcosmedve #37480 üzenetére
Köszönöm!
Azt hittem a K mentes procit csak berakom, ha lehet lejjebb veszem a VCore-t és használom.
Megnéztem de sajnos nem találtam ilyen lehetőséget a BIOS-ban.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz #Morcosmedve #37482 üzenetére
Ciki vagy nem, de ahogy a képen van, minden Auton. Két dolgot állítottam, XMP profilt és a VCoret.
Anno azért vettem Intelt és választottam non-K irányt, mert azt hittem itt nem kell semmit állítgatni és bővészkedni.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Redneck #37483 üzenetére
Hőfok miatt "sajnos" kell. Ha most 1,03-al jó lesz, akkor ennyi. Lehet, ha belenyúlsz a többibe, görcsölhetsz majd, ha mégse lesz jó(bb).
Egyébként elképzelhető, hogy most kapott egy random olyan kérést a proci, amihez már éppen kevés volt az előző fesz. Ezért közhely, hogy a tuning 99,99% stabil lehet max.
© asszongya'hogy
-
Redneck
nagyúr
válasz #Morcosmedve #37484 üzenetére
Felraktam 1,03V-ra, azóta nem volt gond. Sajnos a Memtest-tel most kicsit várnom kell, de arra is szánok időt valamelyik nap.
Hőmérséklettel egyébként nincs gondom, a Pure Rock szépen teszi a dolgát. Az XMP profillal kapcsolatban sincs semmi beállítva, csak a feszültség, 1,65V. Aida ezt írja rá:
Mondjuk ez a memóriavezérlő 1,2V kicsit megijesztett az olvasott 0,75V vagy a memória feszültség fele alapján. Sajnos ezt az architektúrát nem ismerem, AMD-ről jöttem, komolyabb lapom volt, mindent lehetett állítani.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
morfondőr
őstag
Üdv!
Ma szereztem be egy i7 4790K procit használtan, eddig a tesztek jók, játék alatt nem találkoztam hibával, viszont ha videót nézek, pár percenként megakad egy pillanatra és berecseg a hang. Van valakinek tippje, hogy ezt mi okozza? Minden bios beállítás alaphelyzetben van.
Előre is köszi!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
-
morfondőr
őstag
válasz morfondőr #37489 üzenetére
VLC playerrel is előjön az akadás és a játék videója is megakadt az előbb, ami nem renderelt kép, hanem átvezető. Játék közben viszont semmi akadás vagy anomália nincs, simán megy minden, konvertáltam videót is, az is hiba nélkül lement 99-100%-os prociterheléssel. Hőmérsékletek rendben vannak, 62-63 fok körül volt a max. Ha megnyitok vagy bezárok egy alkalmazást, akkor szinte mindig előjön az akadás, ha megy a háttérben a film, de akkor is megakad, ha nem nyúlok hozzá, csak ritkán.
-
morfondőr
őstag
válasz morfondőr #37490 üzenetére
Közben kiderült, hogy a gpu és vram órajelek esnek le néha, és akkor van a videóban az akadás, driver újratelepítés megvolt, nem segített. Csak az a furcsa, hogy ez a CPU csere után jött elő, de más anomáliát azóta sem tapasztaltam a géppel.
-
HoaryFox
őstag
válasz #Morcosmedve #37495 üzenetére
Valóban, én kérek elnézést
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
morfondőr
őstag
válasz HoaryFox #37497 üzenetére
Már egy napja tesztelem, és nagyon úgy néz ki, hogy csak online videó stream-nél jön elő a probléma. Minden másban (játékban, 3Dmarkban stb.) tökéletesen teljesít a gép! Már csináltam egy friss win telepítést is, és abban is megakadt a youtube. Lehet valami hálózati gond lesz és a procicsere után csak véletlen egybeesés, hogy előjött. Nem tudom elképzelni, hogy hiba nélkül fut fullra terhelve minden, és egy hardverhiba ilyen pár %-os terhelés alatt jönne elő. Akkor akad meg a videó, amikor látom, hogy beesik a vga órajele egy pillanatra, de ez lehet csak következmény, nem ok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hárommilliós AnTuTu pontszámmal büszkélkedik a Redmi K80 Pro
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest