-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SSJPeter
őstag
válasz GiGaBiTeX #19450 üzenetére
Magam is totál újonc vagyok a témában és jól mellé is lőttem a választott processzorommal, de ha most újra vehetnék processzort én biztos, hogy a 4790K-t venném meg, mivel néztem az Intel honlapján, hogy annak alapból 4.4ghz a turbo frekvenciája. A 4690K-nak meg csak 3.9ghz.
Bakker, ha ezt előre tudom...tehát nem csak a +4 szál a különbség, hanem a garantált +500mhz, tehát nagyon tuningolni sem kell...ha csak 4.5-t akarsz, de mondom én nem vagyok szakértő, és biztos azt fogják erre mondani, hogy a 4690K-val is simán lehet hozni a 4.5ghz-t, csak a 4790K-val meg még "tökölni" sem kell a tuninggal, ha vki nem akar.(-t volna, mint pl. én)
Most már én is tuti a 4790K-t venném, az biztos.
Ha kérhetem ne ugasson le senki eme hozzászólásomért, írtam is, hogy nem vagyok szakértő.
[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
-
GiGaBiTeX
csendes tag
-
SSJPeter
őstag
válasz GiGaBiTeX #19453 üzenetére
Okés.
Ha a lap témába beleszólhatok, néztem youtubeon egy videót, ahol egy Asus Z97 A lapban tuningoltak egy 4770K-t és 1.3V alatt, 1.282V-on elérték vele/benne az 5.0GHz-t...meglepődtek, hogy milyen jól ment benne, pedig ez egy elég olcsó lap...ebből kiindulva akár elég lehet a Z97 A is.
[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
-
laychi
veterán
válasz SSJPeter #19454 üzenetére
Procin múlik,nem a lapon.
szvsz felesleges az i7,volt nekem is 2x is,egyszer egy nonk 2600,meg pár hónapja egy 4790k(hátha mégis megéri alapon),de nem hozott annyi pluszt,hogy megérje az árát,így visszatértem i5-re.
Most belenéztem a videóba,amit linkeltél és természetesen egy ES proci volt benne,amivel etetik a jó népet,hogy vegyék a terméket, és közben több száz MHZ-el alacsonyabb teljesítményű procik kerülnek ki a piacra sokak felháborodására.
[ Szerkesztve ]
-
r9550
senior tag
hali cnps9500-al mennyire érdemes i5 4690k tuningot beválalni?
-
rudii
tag
Valaki esetleg erre? [link]
-
#Morcosmedve
veterán
Milyen foglalatba, kérdezhetnénk, de ugye ez 1150 topik
Én gyűjtögetnék egy 4690k-ra és Z-s lapra (nem kell űber drága, 25-30k közt), a plusz pénzt bőven meg fogja hozni, a plusz telj! Viszont, ha nagyon nem fér bele...akkor: i5-4590-BOX.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
rudii
tag
Nincs még lap. A prociból szeretnék elindulni. De szívessen fogadok bármijen segítséget. 50 szánnék procira, 10et rá rendes hűtőre. Lapnál nemtudom 20-as ért lehet kapni olyat ami megfelelő egy i5 höz ami nem k-s? pl [link] aztán vga az majd más kérdés, de használt 770 vagy új 760.
[ Szerkesztve ]
-
rudii
tag
válasz #Morcosmedve #19460 üzenetére
Köszönöm a választ.
-
t72killer
titán
válasz BomiBoogie #19466 üzenetére
7végén ráteszem a h105-öt, meglássuk mit szól hozzá
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Tomeee1989
tag
Sziasztok!
Lehet rosszhelyen kérdezem akkor bocsi.
Intel Core i5 4440 3.1Ghz proci elég a mostani játékok futatására egy Asus R9 280 3Gb társaságában?
Köszi a választ!
-
bandi0000
nagyúr
-
milan18
aktív tag
Üdv 4670k vs 4690k-között vacillálok 1500-ft-val több a 4690 megéri azt a fel árat? Játékra használnám
-
bandi0000
nagyúr
válasz Tomeee1989 #19473 üzenetére
hát fullon nem fog futni legalább is értelmesen nem, BF4-hez kell egy tuningolható I5 esetenként I7, illetve valami csúcskártya, pl R9 290 vagy GTX 970 minimum, FullHD-ban persze
Xbox One: bandymnc
-
bandi0000
nagyúr
Most gondolkodok az I5-I7 upgrade-on de ahhoz hgoy el tudjam adni a procim jó lenne megnézni mi a vége, ami stabil, szerintetek egy ilyen hűtővel meg tudom nézni? Zalman 9700LED ? Csak mert ezért nem akarok hűtőt venni, havert talán rá tudnám beszélni hogy rakjuk be az én gépembe
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bandi0000 #19479 üzenetére
A végét szerintem nem, teljes terhelés alatt. Persze, a lényeg, hogy figyeld a hőfokokat, próbálkozni lehet.
Mindazonáltal, ha nem használod a gépet munkára, a topik egyöntetű véleménye (majd kijavítanak, ha nem) , hogy az i5 - i7 váltás önmagában nem éri meg.
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz BomiBoogie #19480 üzenetére
+1
Csigu Mesternek...
én is így látom és csak azért értek egyet Csiguval, mert nem lehet ellenkezni, mert kapokUgyan már, demokrácia van.
[ Módosította: BomiBoogie ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
bandi0000
nagyúr
válasz BomiBoogie #19480 üzenetére
Persze tudom hogy nem éri meg de alapjáraton cpu limites vok és vagy veszek 20 ért hűtőt és 4,4-4,5 ön járatom a procit vagyveszek i7 et sac per kb ugyan ekkora töbletköltséggel de azért majd utánajárok h kell e egyáltalán
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Lacielvtárs #19481 üzenetére
Csigu Mester, mindenki azt csinál amit akar, csak előtte kérdezze mit akar
de tény hogy én is osztom a véleményed..."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
SSJPeter
őstag
válasz laychi #19484 üzenetére
20-30k egy valamire való hűtő.
Az Arctic Freezer i30 még talán 10K sincs, tuningra van ennél jóval jobb is ugyan, de nekem most alap órajelen IBT futtatás közben mindössze 60 fokosra mennek fel a magok, a ventije gyakorlatilag nem is pörög, mert 700 rpm-re van állítva, igaz az enyém csak i5, de még egy i7-et is könnyedén elvinne alapon, nagyon halkan. Bőven elég.
(#19484) laychi
Szerk.
Akkor elnézést kérek, már megint beleugattam.
[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
-
SSJPeter
őstag
válasz laychi #19486 üzenetére
Jobban meggondolva, szerintem i5 tuningra (4.5ghz) használható lenne még így is, mert most gyakorlatilag passzívban megy...akár a ventijét is kikapcsolhatnám.
Bőven lenne benne tartalék.
i7 tuningra, youtube-on is néztem, hogy már nem alkalmas.Remélem jól értelmeztem, hogy a kolléga i5 tuningon vacillál.
Ha félreértettem ezt is akkor ma már ide többet nem írok, ígérem.[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
-
ngabor94
tag
hali
Érdeklődnék hogy az i5 4440-60 és 4570-90-ek között mekkora a különbség, leginkább teljesítményben? Mert árban alig egy 10-es. Játékokra lesz és pár évig nem szeretnék cserélni semmit se. Illetve hozzávaló lap az tökmindegy hogy milyen mert mindegyik ugyanolyan jó 15-20k kategoriában, ugye? -
profisher.
tag
Sziasztok!
Jelenleg van egy i3 4130-am, de holnap elmegy a VGA-m, így a játékra való felhasználás kilőve, csak internetezésre és filmezéshez kéne(HD filmek is). Nem ártana egy kis pénz, szóval arra gondoltam, hogy downgradelnék G3220-ra. 4 GB ramom van, azzal a fentebb írt dolgokra elég lenne a G3220, vagy inkább tartsam meg az i3-at?
köszi,
profisher. -
Joshi
titán
válasz profisher. #19490 üzenetére
-
SSJPeter
őstag
válasz bandi0000 #19489 üzenetére
Hát akkor, mivel váltig állítom, akár látatlanban is, hogy a Freezer i30 megfelelően lehűtené a 4.5-re tuningolt i5-t is, az csak 9.5K-ba kerülne.
Nem hinném, hogy létezik ennél olcsóbb hűtő ebben a kategóriában, a hűtési teljesítménye meg kb. közepes a 20-30K-sokhoz képest.
Itt egy teszt róla.Persze nem akarlak rábeszélni, mert baromi nagy/magas a bordája, elég nehéz (900g) egy kisebb fajta házba nem fog beférni és elfoglal egy RAM slotot is...de mondom, nekem most alap órajelen, gyakorlatilag passzívan lehűti a procit, venti nélkül. Így, hogy sajnos nem lehet tuningolni a procimat, tök felesleges számomra, de szétszedni már nem akarom, legalább csend van.
Let’s go Brandon!
-
laychi
veterán
Múltkorába ugye említettem,hogy beszereztem egy celeron 1820-at,nyilván azért kipróbáltam,hogy működik e meg akkor már, ha be volt dobva a gépbe azt is,hogy "mit tud"
3D HD filmet(The Hobbit.An Unexpected.Journey 21GB)
Símán vitte,pedig mégcsak nem is HD4600 van benne...filmezni,netezni símán jó egy ilyen gagyi proci is.
(#19489) bandi0000
[link](#19493) SSJPeter
Hűti,hűti,de nem úgy mint egy duplatornyos vagy egy kompakt víz(és most nem feltétlenül IBT-re gondolok)
Nekem a Noctuával 1,3V-on 4,7Ghz-en játék alattt(BF4) 60 fok volt a max,te hűtőddel szerintem már 70 lenne,ha nem több.
Valamint mit csinálsz,ha a venti zúgni kezd? Mert egy értelmes hűtőn símán lehet cserélni(kókányolás nélkül),az általad ajánlott hűtőn meg egyedi gyártású hűtő van.De kipróbálhatunk egy összevetést állíts be 4,5Ghz-et, tolj egy IBT-t,(ha azonos vagy jobb a procim,akkor azonos feszen,ha rosszabb,akkor több fesszel tolok én is egy tesztet a noctuával,és majd meglátjuk a hőmérsékleti különbségeket
[ Szerkesztve ]
-
SSJPeter
őstag
válasz laychi #19494 üzenetére
"De kipróbálhatunk egy összevetést állíts be 4,5Ghz-et, tolj egy IBT-t,(ha azonos vagy jobb a procim,akkor azonos feszen,ha rosszabb,akkor több fesszel tolok én is egy tesztet a noctuával,és majd meglátjuk a hőmérsékleti különbségeket."
Ha ezt nekem címezted, akkor sajnos, tudod nekem nem K-s a procim, tehát sajnos nem tudok 4500Mhz-t beállítani, de hidd el baromi szívesen megcsinálnám.
Felesleges is, mert a Noctua biztos sokkal jobb látatlanban is, hands down.
Én ezt csak amolyan "ócsó" megoldásnak ajánlottam, ami még elfogadható eredményt hozna, szerintem.[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
-
SSJPeter
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Elektromos autók - motorok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple asztali gépek