- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bacusuz
őstag
bocsesz,az erdie által linkelt vízhűtésre értettem hogy fölösleges a hűtőre ennyit kidobni,ha a hő elveszik a mag és a kupak között.
(a zsé a pénzt jelenti ,szvsz pedig a szerény véleményem szerint rövidítése. )
a cryobigyóról meg továbbra is azt gondolom,hogy nem illik a házamba,batár nagy és emiatt nem venném meg.mégha a ram el is fér.Bombi : ki lehet valahogy listazni(visszanézni) a hozzaszolasaimat a ph-n?
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Bacusuz #17755 üzenetére
Jah, így már értem, ok
Tény és való. hogy igazi királyok akkor lennének, ha a 4790K processzorhoz adott hűtő nagyságával tudnának ilyet elérni, de ők se varázslók. Brutális hőfokokat, brutális mérettel lehet csak elérni, de még mindig "kisebb" valamivel és jobb, mint a nochtua új 15-se.
-
Ombi5
őstag
4790K
Batch: L421C112Hol lehet megtudni,hogy ez bele esik e a jol tuningolhatoak kategoriajaba?!
-
laychi
veterán
válasz Bacusuz #17725 üzenetére
Ez kicsit vicces számomra,mert én is pont erre a vonalra igyekszem rátérni(oldószeres leszedés),hogy a "barbár" módszerek a múltba vesszenek.
Ezért adtam fel hirdetést akár döglött procira is,hogy kipróbáljam.Sajátot egyenlőre nem akarom.Az az oldószer,amit használni szeretnék nem bántja sem a nyákot,sem a kupakot(ennek utána jártam),rengeteg féle ragasztót és eddigi észrevételem szerint szirupokat,olajokat,zsírokat is oldja(kipróbálva)
Csak alany kellene kipróbálni,illetve aki tudná nélkülözni a procijá,mert a céghez kellene bevinnem,és ha beválik(sikerül bejuttatni a nyák és a kupak közé),akkor vennék itthonra.
(Mondjuk,mikor egyszer Cink_eleknél voltam,akkor hosszasan elbeszélgettünk és esett is szó róla )
[ Szerkesztve ]
-
Bacusuz
őstag
válasz laychi #17763 üzenetére
Nekem mindíg a visszaragasztással gyűlt meg a bajom,mivel a kupak a magra fekszik fel és a nyákon a kupakperem nem is érintkezik.Azt tuti valami odanyomja a gyárban hogy megragassza.Mikor ráteszem a kupakot szinte csúszkál...Ezeket a tapasztalatokat még egy 3770k-val szereztem.
Kíváncsi volnék arra az anyagra ami ilyen jól oldja.
Ez a ragasztó PU,Hibryd,(esetleg hőre lágyuló),vagy szilikon bázisú lehet,de egyiket sem konnyű feloldanioldani megkötött állapotban.[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
laychi
veterán
válasz Bacusuz #17764 üzenetére
Azt nem tudom,hogy ezt jól tudná e oldani,illetve,hogy mennyi lenne a behatási ideje,hogy tudna beszivárogni,de az bizonyos,hogy elég sok mindent gyönyörűen felold és nem mattít.Csak alany híján nem tudom kipróbálni egyenlőre.Ha valakitől sikerülne leakasztani a keresett hibás procikból,vagy egy cerkát,amit tartalékba szeretnék venni,akkor rögtön kipróbálnám.
Egyik kollégám maszekban bicajokat újít fel és nem egyszer hozott be éjszakásba váltókat,egyebeket felújításra.
Volt,hogy az összes féktisztítót elhasználta ,már kólában áztatta az alkatrészeit,én meg röhögtem rajta,mikor ott van kéznél ez az oldószer,mondtam is neki,hülyének nézett,aztán kipróbálta,szépen leoldotta a ganajt és gyönyörű felületet hagyott maga után.Igen a kupak ragasztó nélkül eláll a nyáktól,de tized milliméterek vannak ott.
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok. Gondolkodom a fix feszültség használatán illetve megbékélek a 4,6 GHz-el mert a 4,8 Ghz-hez sokkalom a 1,32 Voltot.
Amit megfigyeltem hogy játékok alatt is dobálja az órajeleket, hogyan tudom ezt kikapcsolni?
Nem kell semmilyen energia takarékosság illetve menjen szépen mindig 4,6 Ghz-en minden 3D játék alatt a processzor.
StarCraft2 alatt pofátlanul lement 2200Mhz-re, alig megy fel 4,6GHz-re.
Mit kell hozzá kikapcsolnom a BIOS-ban?ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
Tesztelem a ROG Bench programot. Megállás nélkül kezdi magát dobálni, kifagy újraindul a gép, először azt hittem hogy a processzor rosszul van beállítva, hát több sikertelen futtatás után vissza raktam alapra, majd futtattam és ugyan úgy eldobta magát a rendszer.
Na itt kezdett nekem gyanús lenni.
Elindítom a Real Benchmarkot, és mikor megnyitja a LuxMark v2.1 OpenCL nél a processzor jelöltem ki i7 4790K, nem az INTEL HD 4600.
Nincs videokártya gépembe, csak az integrált GPU.
Ami érdekes, hogy így nem dobja el magát a rendszer. Szerintetek ez mitől lehetséges?ÁdiBá
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Haveröcsémsrác!
Hagyd már ezt a tesztelgetést, vagy ezért vetted a processzort? Akkor megértem, de kezd el végre használni is a géped és hagyd a francba ezeket az "okostóni" programokat. Lassan kezdesz szépen beleőrülni ebbe a folyamatos tesztelgetésbe. A végén még kényszerzubbonyban elszállítanak.
-
ÁdiBá
veterán
Nem tesztelgetném ha nem fagyna be az igpu játékok alatt, kifagyok, ez miatt teszteltem a ROG Bench programmal mert ugyan úgy kifagy.
StarCraft2 eldobja magát gond nélkül újra indul a gép, alapórajelen is.
Mondom mi lehet a baj?
Éjszakás vizsgálat után kiderült hogy a hibát a memória okozza, 2400MHZ valamiért nem megfelelő 1,65V mellett. Pedig ez a gyári értéke.
De hogy tesztelgetném ha nem fagyott volna ki játék alatt a gép....ÁdiBá
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Amikor nálam kifagyott, csak egyet jelentett, hogy több fesz kell neki. Már ha minden hardvered jó.
Ha van lehetőséged, próbáld ki másik memóriával. Nem vagyok elhasalva ezektől a 2400-as ramoktól, mikor az 1866-os corsair röhögve több gflops-ot hoz.(#17775) h1mpi
Az lehet, hogy beraktam képeket, de az két proci és alaplapról szólt, amit teszteltem, ráadásul ezt én főleg privátban intéztem, ha valami nem stimmelt. Szegény srácnak meg már senki nem tud segíteni, mert folyamatosan nem jó a gépe, ilyen meg olyan tesztek alatt.
A helyében mindent kezdenék elölről.
[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
Nálam a RAM miatt fagy ki, inkább vissza osztom kevesebb órajelre.
(#17776) mflex Egyedül az igpu-tól hasalt el a gép, jelenleg nincs meg az új grafikus kártya így elég nehéz mást kitesztelni. Jövőhéten megjön a GTX980-asom, akkor meg azt nézem meg mit tud...
Ilyen ez az informatika tudod...Sajnálom, hogy fórumon segítséget kérek az itteni szakiktól, még ha valakit idegesít is ez a dolog....
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Akkor meg (már bocs), de feleslegesen minek "nyaggatod" a rendszeredet?
Egy új hardver miatt (főleg VGA) lehet, hogy ami most stabil, ott elhasal, vagy fordítva.Tévedsz! Ne legyél cinikus! nem idegesít, csak folyamatosan azt látni, hogy valamiért nem stimmel náklad valami, holott már minden ötletet gondolom kipróbáltál. Az meg, hogy jön egy nagy erős VGA gépedbe és az lesz - gondolom- a végső kongfig, addig bármit csinálsz egyszerűen teljesen értelmetlen.
[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Egyébként meg engem nagyon is érdekel minden teszt és kép a konfigokról, de az teljesen más.
A te esetedben egy profi kellene, aki privátban kisegít.Nekem is ez volt, megkerestem azt a személyt (ffodi), akin szinte látszott, hogy igen nagy tudású, ha BIOS-ról és tuningról van szó többek között és nagyon sok levelezés által, a legapróbb dolgokat is szinte voltra belőtte nekem.
Ha ezt itt megtettem volna, akkor h1mpi nem 10 tesztet talál kapásból, hanem 110-et.
[ Szerkesztve ]
-
Montesantos
senior tag
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Montesantos #17783 üzenetére
Nem hinném cimbora, hogy a modik jó szemmel néznék, ha teleszemetelném a topikot annyi hozzászóláson keresztül, míg elérem a célom, természetesen a végső beállításokat bármikor kitehetem, és ez normális.
De részemről a továbbiakban nem érdekel ez a téma
[ Szerkesztve ]
-
Bacusuz
őstag
+1 Mflex
Aquában vettem a procim,és érdeklődtem a batch számokról.
Próbáltam a srácokkal beszélgetni tuningról,mivel az egyik már ott tolja vagy 10 éve a pólusnál.
Elmesélte hogy egy régebbi I7 konfignál egy hangkártya jelentett 200 Mhz különbséget.(bár az is lehet hogy ez is csak legenda..)[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz BomiBoogie #17788 üzenetére
Vagy többet ment?
Mert akkor azonnal veszek egy hangkarit.(#17790) Bacusuz:
Én még ilyet nem igen hallottam,ettől függetlenül lehet,hogy igaz.[ Szerkesztve ]
-
Bacusuz
őstag
azt mesélte hogy régi i7 konfig tuningjánál az is számított van-e bent hangkártya,vagy pl lan be volt-e dugva meg ilyesmi.
na mindegy... .Bombi:
megkaptam ment válasz is[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz BomiBoogie #17791 üzenetére
olvasgatom ami itt írtok és belepődtem...
tehát egy hangkártya befolyásolja a porcit teljesítményét és órajelét?
ki hitte volna
vagy hogy most hogy is van ez?
tegyek hangkarit a gépbe és kapok plusz 200 MHz-et?
akkor lehet tolok bele még három négy hangkártyát és akkor 1 GHZ-el nőhet a procim?[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Bacusuz
őstag
válasz BomiBoogie #17791 üzenetére
Lehet hogy közületek valaki az Aquás csákó és röhögtök hogy a hulyegyerek megette a poént...
Kínomban nem is tudom mit írjakÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
bombibmw
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Nekem van külön hangkártyám. De ilyet még nem hallottam hogy ettől jobban megy a proci... jo reklámfogás lenne.
LASSU A PROCID, Nem tudod húzni?
Vegyél hangkártyát.ÁdiBá
-
ilba
tag
Sziasztok,
Hogy on topic is legyen valaki.
I7-4790K 4600Mhz 1.22V mellett minden stabil. Igaz nem teszteltem nagyon, de eddig jól teljesít (rogbench is simán lefut).
Egy dolog azonban furcsa: a cinebench néha kb. 750, máskor kb. 850-et dob. Próbáltam azonos környezetben (más szoftverek a háttérben; újraindîtások után; természetesen nem változik azórajel; miegymás) futtatni, de nem változott a helyzet.
Tudom, ördögtől való, de nem volt win újratelepítés a lap cseréjével, elképzelhető, hogy ez a ludas? Amúgy nincsnek kilépések, fagyások, egyéb anomáliák.
Mivel cinema 4D is az i7-re váltás oka, ezért nem mindegy, hogy miképp teljesít a proci.Ötlet?
-
smkb
őstag
Simán befolyásolhatja egy hangkártya, vagy bármi PCI bővítőkártya a tuningot. Ahogy olvastam, nem azt állította a srác, hogy gyorsabb lett(ami fura is lenne), hanem hogy befolyásolta. Amennyiben egy olyan cpu esetén tuningolt, ahol a szorzózár fix, ott csak az fsbvel lehetett szórakozni korábban, ami meg befolyásolja a pci busz sebességét is. Ha nem fixálta be a pci-t mondjuk 90mhzre, simán elhalhatott neki a rendszer, mert az adott eszköz 90mhz felett behalt. Nekem is elfeküdt a rendszer a Giga P45 DS4-nél a tv kártya és az Asus Xonar hangkártya miatt, ha nem állítottam fix 90mhz-re a pci buszt. Afölött már
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest