-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz laychi #15853 üzenetére
A nem indulás mit jelent? Illetve volt ennek a dolognak valami előzménye?
Szerk.: A manualban általában sosem szerepel az, hogy vedd ki az elemet. Annyi szokott lenni, hogy a - te esetedben - JBAT1 elnevezésű tüskesor két tüskéjét zárd rövidre, példának okán egy jumperrel, kikapcsolt állapotban. (mondjuk 10 másodpercig).
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
laychi
veterán
Az hogy porog a venti es nincs nem tolt be semmit az alaplap.mintha nem ismerne fel a procit.
Elozmenye az volt hogy multheten eladtam a procit,most meg belevettem ezt. 2 hete alt a gep. Elotte ment tokeletesen a regi procival.Led se villan fel a billentyuzeten meg nem sipol ha kiveszem a ramot.
Bios hibara gyanakszom[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz laychi #15855 üzenetére
Értem. Akkor két dolog:
1, Tegyél speakert a lapra, ha nincs, és hallgasd meg mit csipog.
2, Nehogy az csesszen át, hogy sok lap esetén az alapértelmezett megjelenítő HW az IGP..... kösd át erre a monitort, ha van diszktét vga-d a gépben."A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
laychi
veterán
-
ffodi
veterán
válasz laychi #15861 üzenetére
Ha semmiképp nem indul, akkor megpróbálhatod recovery-zni a rendszert:
-Letöltöd a legfrissebb BIOS fájlt és felrakod egy FAT32-re formázott USB2-es pendrivera. (csak ez legyen a sticken, semmi más, ez is a gyökérben. Tehát csak a flash tartalom, 1.9-es esetén pl. csak ez a fájl: E7816IMS.190)
- Köss ki minden meghajtót. (HDD/SSD/ODD), és csak ez legyen rádugva egy hátsó USB2-es portra
- Indítsd a gépet. Ha a BIOS volt gázos, akkor jó eséllyel elindul a gép, és felajánlja, hogy flasheld a BIOS-t.[ Szerkesztve ]
-
-
MM
őstag
HSM, Joshi:
Ez az egész "best buy CPU" vitátok azért sántít szerintem, mert a CPU-vaL önmagában nem lehet játszani. Meg a VGA-val sem...
(és persze az alaplappal, és a RAM-al sem... )Innen nézve pedig konfigurációt érdemes konfigurációhoz hasonlítani, és mindjárt bonyolódik a képlet...
Legyen mondjuk 16GB RAM, R9290, jó lap, ház, hűtés, monitor, ...stb, egy G3420 Pentiummal legyen 300K, egy 4790K-val meg 360K. A minimum FPS pl. BF4 multi alatt több, mint 2x annyi lesz, a gép ára csak 20%-al nőtt.
Akkor most melyik a best buy?Tudom, hogy az első példa kicsit kiegyensúlyozatlan, és egy G3420 köré épített gép fele ennyiből is alkalmas lehet játékra, de...
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz laychi #15868 üzenetére
Mindig a legfrissebbet.
ui.: főleg hogy nem működik az 1.9-el.
(#15867) MM: ahogy HSM úgy te is belefutottatok abba a hibába hogy kiragadtatok egy funkciót holott egy proci több feladatra való. Nem csak játékra vagy renderelésre. Na szerintem itt fejezzük be a témát mert már nagyon nem érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Remek észrevétel. A Celeronnal azért jöttem, hogy rávilágítsak, mennyire sántít, hogy csak az ár/teljesítmény mutatót nézi Joshi prociszinten.
Viszont, ha így nézzük, akkor máris vannak érdekes alternatívák, pl. egy 4930K. A lap mondjuk +30K, a proci +60k, tehát 360+90k=450K-ért másfélszeres procierőt kapni, az egyéb extrákról nem is beszélve, mint a forrasztott kupak, vagy 40 PCI-E sáv. És az egész móka mindössze 25%-al került többe, és pl. BF4-ben a minimum FPS-ekben érzésem szerint igencsak éreztetné hatását a négycsatornás ramokkal és +2 maggal. Munkára meg instant +50% boost.
Ehhez képest itt lesz az 5820K, ami a 4790K-nál alig drágábban fogja hozni a 6-magot, egy ASROCK X99 Extreme4 75K-ért ma itthon megvehető (legyen +35K a lapra és nem néz ki rossznak), külföldi DDR4 árak alapján az +15K lesz kb 16GB DDR4 felára (2133Mhz DDR3 160USD körül newegg-en, 2133 DDR4 210USD), és a proci mondjuk max +20K a 4790K-hoz képest, azaz gyors fejszámolással az 5820K-s konfig még 20K-val olcsóbb lenne DDR4-estül, mint a 4930K, azaz +20% mindössze a 4790K-hoz képest (a delid és a komolyabb hűtőigény miatti extra 4790K költségeket nem is számolva!!!), amivel drágább, és akár 50%-al is gyorsabb lehet.Bevallom, én ha erősebbet keresnék az i5 4690K procimnál, csak ezekben gondolkoznék.
A 4790K csak nagyon speciális esetben merülne fel, mint alternatíva, vagy ha nagyon szűkös lenne a kassza, és szóba se jöhetne ez a két rendszer.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
mert a CPU-vaL önmagában nem lehet játszani
Kerdezd csak meg errol bombibmw-t meg elek- et.
A teljes konfigot kihagyhatjuk a sorbol,ugyanis csak a proci tudasarol teljesitmenyerol beszeltek.
Valamint hangsulyoznam,hogy amely szegmensben jelenleg a processzor teljesit es ahova besoroljak,ott bestbuy.
A processzor es nem egy adott konfig.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Joshi
titán
Igen de az általad felvázolt példák csak abban az esetben lennének igazak, ha egy 6 v 8 magos processzort 100%-an ki tudna használni minden program. Az egészben csak az a bibi hogy még mindig túl sok program az órajelből profitál. Na ezért nem best buy mondjuk az 5960x jelen pillanatban 300k-ért.
-
hdekakas
senior tag
Asus lapban van Initial CPU Input Voltage, és Eventual CPU Input Voltage.
Melyik a VCCIN?
Illetve mindkettőt egyforma nagyságra kell állítani? -
ffodi
veterán
válasz hdekakas #15876 üzenetére
Az initial az, amit POST alatt kap az FVIR, az eventual pedig, amit már az oprendszer betöltődése után.
Vagyis mindkettő a VCCIN, csak kérdés mikor. A te esetedben jó, ha mindkettő ugyan annyira van állítva.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz laychi #15880 üzenetére
Ha olyan bios-t raktal fel elozetesen ami kezeli a dc procikat,mindegy,hogy hanyas verzio,annak kezelnie kell a 4790k-t.
Szedd ki a procit a gepbol.
Aztan csinalj teljes bios resetet.
Tap le
Elem ki
Rovidre zarod 2-3sec
Elem vissza
Tap be
Cmos clear,radugsz jumpert arra a ket tuskere ami zarja 10-15 sec
Proci mehet visza
inditas
Majd a gepnek amikor elindul automat le kell lojje magat es indulni magatol ujra
Onnantol van kilove a bios teljesen.
Es ha valiban megfelelo bios van rajta akkor indulnia is kell a gepnek. Ne nyulj semmihez,hagyd hogy befejezze a frissiteseket,ugy is ujra kell inditani. Utana tied a gep.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
HSM
félisten
-
Joshi
titán
Igen de mivel nagyon szűk rétegnek best buy ezért rossz vétel az átlagnak. A 4790k sokkal jobb helyzetben van. Egyébként rühelled a HT-t de többen írták neked hogy Win7-ről váltani kell Win8.1-re és nem lesz probléma. Biztos nem benned van a hiba hanem a HT-ban.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
A HT win8.1 alatt is HT. Csodát nem tudsz tenni. 2003 áprilisa óta létezik HT (P4 Northwood-C processzor), úgyhogy joggal feltételezhetem, hogy a win7 SP1 kellő támogatást nyújt hozzá.
A Win8.1-et pedig a bugos win7 Mantle működés miatt javasolták, amit egyébként egy porcikám se kíván, rühellem a win8-at ahogy van.
De biztos én vagyok a hülye, ha egy technológia nem vált be.
-
hdekakas
senior tag
-
laychi
veterán
Nincs vallakozo szellemu pesti,akinel legalabb a procit kiprobalhatnam,hogy azzal van e a gond vagy a lappal?
Bombibmw hol vagy?
Pasztat viszek,akar clu-t is[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz laychi #15887 üzenetére
Sajnalom
Innen nem tudok segiteni.
De meg az otthoniak sem,mert nekik 3570k van z77 lappal.Csak nalam van 2db 1150 lap.
Ha nem csinal semmit akkor a bios a bunos ez 100%
Nem hinnem hogy egy uj proci ne menne.
Sosem hallottam meg ilyet.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
laychi
veterán
válasz Hoorus #15891 üzenetére
Hat most ugy nez ki hogy egyik ph-sal holnap meg tudjuk nezni,neki 4770K-van,azzal tuti indulnia kell a lapnak.
Akkor megprobalnam ujraflashelni a biost hatha utana eszhez ter.
Remelem sikerul osszehozni a dolgot.
De ha ma akadna meg valaki akivel legalabb a 2-bol egyet tudunk ellenorizni,akkor annak nagyon orulnek.Hat azt elhiheted hogy majd felrobbanok, ha mar az ideget emlitetted
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz bombibmw #15843 üzenetére
Egyelőre finomítás alatt van. Nem azt mondom, hogy kiemelkedő a processzor tuning terén, de azt sem, hogy antituning lenne. Egy stabil 4.5ghz körüli érték nekem bőven megfelel. Már kipróbáltam a szintik alatt, rendesen meg sem kottyan neki egyik DAW szoftver sem. Sőt jól használja a szálakat nagyon. Van benne erő! De IBT alatt párszor már elhasalt...
Talán a 10-ből egy hatost megérdemel. De mint írtam, még finomítjuk a beállításokat.[ Szerkesztve ]
-
hdekakas
senior tag
Nem állítottam semmit.
Ráadásul két profil is el volt mentve (4,7 és 4,8 is), mind a kettő stabil beállításom kuka. :/
Ami még érdekes. Hogy Mondjuk 1,350v fesszel, és 1,220v fesszel is kb 5 perc múlva BSOD-ot kapok. Na már most ha valami 1,350v-on nem stabil, akkor az 1,220v alatt be se boot-olna. De ha mégis, egy IBT alatt azonnal kifagyna, nem majd csak percek múlva. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz hdekakas #15898 üzenetére
Jártam így hasonlóan egy 2600K-val. 4.8-on teljesen stabil volt hónapokig, utána minden kis szartól kifagyott, kékhalál hegyek, ráadásul nem is kemény programok mentek.
A gflops sem annyi volt, mint előtte, IBT rögtön hamar BSOD volt a vége etc... Végül beleuntam és eladtam, majd vettem egy másikat, ami szerintem az egyik legjobb példány volt. Gianni szerezte, olyan hűvös volt és erős tuningban, amire nem nagyon láttam példát.
Az előbbi cpu hibára több tuningos sem tudott rájönni, hogy mi lett a baja, vagy mi az ami hirtelen nem tetszett neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...