- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
nagyúr
A hobbi igaz, de olyan marhanagy teljesítmény nem kell.
Viszont ha egy játék mondjuk a proci miatt esik be 60 FPS
alá, az idegesítő lehet (a konfigom mutatja, hogy viszonylag
alacsony felbontásban játszom, viszont akkor már nemigen
szeretem a röccenéseket, pláne, hogy a VGA simán bírná).Mondjuk most azon gondolkodom, hogy mi is szokott így
röccenni? (Most valahogy nem ugrik be egy cím sem...)
Ez viszont arra enged következtetni, hogy jelen pillanatban
jobb, ha megfontolom a tanácsod, és kivárok a gépemmel. -
DEJVID
őstag
No az új lapomban sikerült egy validot csinálni. Ahogy itt olvasom, a fesszel még mehettem volna tovább is. [link]
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Pár napja írtam, hogy szeretném a procim 3,6GHz környékéra húzni, de az eredmény kicsit siralmas. Próbáltam 8*440, meg 9*400-as, illetve 8*425- ös beállításokon ,de még csak a windows sem állt fel, még 1,508 volt (idle) mellet sem. A MCH-nak, meg az FSB-nek adtam már +0,3V-ot is és még így sem sikerült! Mi lehet a probléma? Múlt pénteken vettem új tápot éppen azért, hogy ne az legyen kevés, de közben az everest szerint a +12V-os ágán 11,79V-ot mutat, +5V-on 5,08-at, HWmonitor meg +12V-on 12,10V-ot, +5V-on 4,78V-ot, a speedfan meg +12V-on 1,6V-ot, 5V-on 4,78-at. Lehet, hogy ráfaragtam a táppal, és azért nem megy a dolog? Előre is köszi a segítséget! -
BK87
senior tag
Közben észrevettem valami furcsát: [link]
Hol az 1. mag? Minden más program látja, de a Prime nem. Remélem nem ment tönkre a procim.[ Szerkesztve ]
-
BK87
senior tag
Közben már rájöttem megvan az 1. mag is(igaza volt DonMedvének, takarta a többi ablak). Próbálkoztam megint, a legnagyobb beállítás amit elértem 9*390 volt, stabilitást nem próbáltam, majd egy jobb hűtővel. Próbáltam 7*450-es és 7*440-es beállítást is, de nem bootol be a rendszer. Ennél több FSB-t nem tud a proci, vagy a lap?
[ Szerkesztve ]
-
DonMedve
addikt
A lap az biztos menne!Vagy a proc.,vagy a memóriád gyenge!Memóriád milyen van,és azt mire állitod?Ööö most nézem a memóriád birja!Próbáld meg 8-as szorzóval.Azt jobban szereti!Az alaplapon meg a cuccoknak +0,2V-ál többet ne nagyon adj szerintem,legalábbis én nem szoktam.Még a 3,6GHz-hez is elég volt az északi hidnak +0,2,mostani gépembe 3,5-ön csak +0,1-et adtam neki!
[ Szerkesztve ]
"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
veterán
Hali!
Az elképzelhető, hogy 1.21es vid miatt megy csak 2.1ghz-n a quad?
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
Laraxior
titán
1.2125V a VIDje? elég jó példány..csak melegedős.. az alapórajele 2.4GHz
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
BK87
senior tag
válasz DonMedve #23508 üzenetére
Na volt egy kis időm próbálkozni a dologgal, de nagyon elkeserítő eredmények születtek. 8x450-es beállítást próbáltam először, de lefagyott a bootnál, még a biosba is alig akart belépni utánna, pedig FSB-nek és a MCH-nak már adtam +0,3 voltot is, a proci 1,5 voltot kapott a bios érzékelője szerint. A ramok 900 MHz-en mentek 5-5-5-18-as időzítésekkel +0,5 voltal. Ezután 8x440-et próbáltam, de semmi sem változott, ezután visszavettem a szorzót 6-ra, és még ígysem változott semmi. Mi lehet a baj? 9x400 szintén nem megy, 9*390-es beállítással már feláll a win, de stabilitást nem próbáltam a hűtőm miatt. Valami ötlet esetleg?
-
DonMedve
addikt
SZerintem ne minnyá 3,6GHz-el próbálkozz!Nekem az volt az utolsó.Szerintem menj egyre feljebb!A feszeket hagyd így,és 3,2(8x400)-ról indulj el felfele!Ennyire antituning nem lehet!A tápod nem lehet kevés?Nem tudom csak kérdem?!
"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
Qru
MODERÁTOR
Ha 9x390-nél nem merted terhelni a hűtőd miatt, akkor hogy akarod 8x450-nél meghűteni?
Apróbb lépésekben kéne haladnod ahogy javasolta a kolléga. Anno nekem is így volt, hogy 9x390-nél többet nem ment csak miután tápot cseréltem. Viszont ha rendes tápod van, csak emiatt nem érdemes tápot cserélned szvsz.
#nincsbennetarcsi
-
DigitXT
nagyúr
válasz DigitXT #23501 üzenetére
Csak sikerült elkövetnem az impulzusvásárlást...
(11:50-kor találtam egy oldalt, ahol írták, hogy ha még dél
előtt megrendelem, akkor délután már átvehető: így lett...)Nos proci csere közben vettem észre, hogy tetemes
mennyiségű por szorult a TRUE s a ráfogatott Noctua
közé: lehet, hogy csak ki kellett volna (megint/jobban)
takarítani a gépet, s csak melege lett néha 3,6-on. Na
mindegy most már... Több cache + 300MHz, és így az
is le van tudva, hogy 1 éve nem fejlesztettem semmit.Ha esetleg valakit érdekel a Q6600@3600@~1.48V
nyugodtan keressen: egyelőre nem hirdettem meg! -
Qru
MODERÁTOR
válasz DigitXT #23516 üzenetére
Néha nem árt kipucolni. Nekem is TRU van, egyszerűen bedugtam a csap alá a bordát, aztán kiszárítottam (ha sürgős hajszárítóval nyomhatod). Egyik ilyen hajszárítós akció után konstatáltam, hogy a HP az fordítva is működik. Bordára fújtam a forró levegőt majd megfogtam a talpát... hát majdnem eldobtam olyan forró volt.
#nincsbennetarcsi
-
DigitXT
nagyúr
Na ja, a legutóbbi akciónál is durva mennyiségű por került elő,
de elkövettem azt a hibát, hogy csak kívülről pucoltam meg a
TRUE-t, mivel rajta volt fixen a venti (kábelkötegelő rulez). Na
most leszedtem: hogy ami még alatta maradt, sírvaröhögős...
(Azt a réteget a sűrített levegő sem vitte ki, más kérdés, hogy
nem is látszott a lapátoktól egyáltalán... Nem hiszem, hogy a
legutóbbi takarítás óta halmozódott volna fel...* Bár tény, hogy
amióta nem fejlesztem havi szinten a gépet, nem bontogatom.)*Most találtam egy fotót: augusztus 31 azért már régen volt.
[ Szerkesztve ]
-
realmadrid92
tag
Üdv
Van egy ilyen alaplapom: ECS G31T-M2
rá egy ilyen proci: CPU típusa QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267)
Ezt szeretném tuningolni.
Szerintetek meddig lehet ill. érdemes?
köszi a válaszokat. -
Alister71
nagyúr
Üdv, ez a VID jónak mondható?
Alister from Hell
-
Laraxior
titán
válasz Alister71 #23524 üzenetére
VID-et inkább Core Temp-el nézném,mert az everest két VIDet ír ki...energiatakarékossági módban teljesen más a VID
Nekem pl. 1.1V & 1.225V
neked olyn 1.3V felett lesz a valós és az már kevésbé jó...tuning szempontból, viszont melegedésnél jól jön[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz Alister71 #23527 üzenetére
Core temp is ugrál marad a biosban az alapfesz az a biztos.
de 1.32V lesz az szerintem.
TJMax maradhat 100on a coretemp jól mér.amikor visszaveszi az órajelet akkor mutatja a másik videt.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz Alister71 #23530 üzenetére
1.35V kell neki? elég sok az de legalább nem melegszik annyira
Az enyém tudja 1.2V-al de már ott 50-60 fokos...pedig víz van rajta"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
realmadrid92
tag
Üdv
Van egy ilyen alaplapom: ECS G31T-M2
rá egy ilyen proci: CPU típusa QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267)
Ezt szeretném tuningolni.
Szerintetek meddig lehet ill. érdemes?
köszi a válaszokat. -
Alister71
nagyúr
válasz Laraxior #23531 üzenetére
Jól van ez így, gyári hűtő van rajta, ezeknek ez a fesz meg se kottyan. Gyári érték. 33 fokos alapállapotba, Intel Burn 72-73 ig fűtötte.
realmadrid92: P31-es chip nem tuningra való, ha egy 333x9-et elérsz vele, örülhetsz neki, de minden bizonnyal feszelni kellesz.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Gaboman
nagyúr
Sziasztok,vettem egy Q6600at és 3600Mhzen szeretném járatni hogy kihajtsam vele az 5850 kártyámat.
Kérdésem,milyen szorzóra állítsam és hogy menyi feszt adjak neki amin stabil lesz?
Intel DTC-AAL03 hűtővel lenne hűvösen tartva.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Gaboman #23534 üzenetére
Azzal a hűtéssel felejtsd el a komolyabb tuningot, ezzel kezdeném. Minimum egy EKL/TX3 ajánlott hozzá, de az sem letekerve..ez az órajel általában már magas fesszel jár, ami ugye tudjuk mit von maga után.
Az biztos, hogy könnyebben meglesz 9x400on mint 8x450en, a lap miatt. Hogy a proci menyit kér ehhez, azt darabja válogatja. FPO\VID?
Egyébként a keresőt használva remek kiindulási pontokat találhatsz..
-
Gaboman
nagyúr
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Gaboman #23536 üzenetére
A korai példányok (B3) lazán 200W fölé mentek tuningnál..a G0 valamivel jobb, de ott is simán megvan a 150W ha kapja a feszt. Olvasd át.
Azzal a rezes gyári kúlerrel talán a 9x333/8x400 megfogható, ha jó példányt fogtál ki, de én nem igazán látok esélyt normális hő/hangerő párosra..
Azért csak 2db E6600 és 8MBnyi cache fűt, nem kis tranzisztorszám..[ Szerkesztve ]
-
lizakattila
senior tag
válasz Gaboman #23536 üzenetére
Nekem egy átlagos példányom volt (nem a legmelegebbek közül való), 3300-at tudott 1,3v-on és már itt terhelve 60 fok körül szaladgált egy Xigmatek Red Scorpionnal.
Tehát igen, ezek nagyon tudnak melegedni."Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
Gaboman
nagyúr
válasz Speed® #23537 üzenetére
G0 95W széria már,a tulajánál 3200on ment,gondolom ez elérhető fesz nélkül.
Ha 3200on kihajtaná az 5850 kártyámat akkor nem emelnék feszt neki,mert felesleges is lenne.[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Gaboman #23539 üzenetére
Végülis egy 8x400as setup nem rossz, ha megfogja a hűtő 80°C alatt ordenáré zenebona nélkül..de ha nem sajnálsz rá 3.5kt, ajánlom az előzőben linkelt EKL hütecset, nagyon korrekt darab annyiért.
Persze úgyis akkor derül ki mit bír a hűtőd, ha nekiállsz Prime/IBT vagy hasonló cuccokat tolni rajta. Szerintem már alapon is melege lesz.. -
Gaboman
nagyúr
válasz Speed® #23540 üzenetére
Most beszéltem a tulajával akitől vettem,3300Mhzen ment fesz emelés nélkül a gyári ventivel:
Intel D34052-002
N 7521D L2 típusúNFSarbon közben volt 70fokos és a hangja is halk volt azt mondta.
Csodálkozott is rajta hogy másnál miért melegedtek annyira a gyári hűtővel a processzorok![ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
Megvan a processzorom,eddig nagyon elégedett vagyok vele,3294Mhz alapfeszültségen tudja a gyári ventilátorral.
És hőmérsékletügyileg is meglepően jól szerepel,Everest System Stability Test ahol 100%os terhelést kap a processzor maximum 60fokos,játékoknál Crysis,COD6,Dirt2 50 fok CPU kihasználtság 40%.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
válasz DigitXT #23543 üzenetére
A Demo van csak meg de ott nem használja a 4magot így ugyanolyan gyors mint a 6750nel.
Avatarnál már jobb a helyzet igaz ott is 70% a kihasználtság de minimumban máris 40% amivel többet tud.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
félisten
-
Gaboman
nagyúr
Megrendeltem ezt hűtőt,neki is a csavaros változatát.
-
Angyom
tag
Üdv az Uraknak! Most ruháztam be egy Q6600-ra. Alap órajelen futtattam Intel Burn tesztet és a CPU-Z(v1.52) 1,120v-ot mutatott. Ez valszeg kevés lesz, viszont nem melegedett a proci A fesz a BIOS-ban auton van de az az érzésem, hogy több feszt kellene neki adnom. Load VID 1,2500v. Sztem a P5B-m baromi nagyot droppol, az lehet a gond? Vagy ez a fesz érték alapon normális?
-
félisten
válasz Angyom #23547 üzenetére
Ne auto feszre állítsd a cpu feszkót. a core temp kiírja a cpu VID-jét arra álltsd biosba, majd nézd meg ezen a feszen mit bír, ha tuningolni akarod. Ez az auto fesz dolog baromi veszélyes tud lenni.
Figyu, nekem egy elég laza 3.44GHz-s értéken megy a CPU-m, de ha itt én mindent autora lövök be úgy túllövi a gépet h fix h károsodik! Tudod te mennyi feszt ad a ramnak meg ilyen olyan alkatrészeknek auton? Több tized voltokat emel ami nem játék. Pl a régi ramomnak max 1.9-et lehetett adni, ő adott neki 1.92v-ot és eltelt pár nap mire kiszúrtam h auton maradt. Sztem bárkit kérdezel nem támogatja az auto feszelést. Még CPU-nál oké az nem annyira kényes de egy alaplapi csipszet az. Amúgy nekem alapból a CPU-nak a VID értékén adja, minden másnak autot, ez van ha a biost resetelem.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 3 2200G
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Intel processzorok - i5/i7 LGA 1700
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs