- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Apple notebookok
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Egérpad topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Hunyus
senior tag
Hát tudom hogy nem valami jó ez a hűtő,nem tudom mi lenne az igazi hozzá.De kiderült hogy nem valami nagy tuningpotenciával bír a procim .Ennyi sikerült
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz PH-User #23805 üzenetére
Mi a péknek? Negyed óra IBT is bőven megteszi..nekem sosem volt így gondom. Az sokkal inkább fontos, hogy IBT/P95 mellett fusson egy furmark vagy valami hasonló, hogy a VGA is rántsa meg a lapot/tápot, ezzel kiküszöbölve az emiatt jelentkező drop okán fellépő instabilitási problémákat..
Nálam 3.33GHz P95ben 1.264en stabil, furmark mellé 1.28 kell, különben hibázik. És ugyanígy játékok alatt is, tehát nem véletlen a dolog, ennyi plusz kell. -
proci985
MODERÁTOR
válasz PH-User #23801 üzenetére
igen, az a 100ból 1, a topikban volt két darab olyan.
meg volt olyan is, ami 3.6@1.48 Vloadon legyőzött egy IFX14et két 2000rpm / 140m3/hs ventivel. házon kívül és egy kissé átventizett Cosmosban is. egy 200m3/hs ipari 120x28al is. a fogyasztásra lehet tippelni, a hűtő kifogyása alapján lehet a táp se állt messze a túlfeszvédelem aktivizálódásától
3.6ra a kisebbik Xigma a maga 8kjával a lowbudget kategória, egyébként meg TRU(e) minimum 1500as ventivel. optimálisan meg valami rendes víz...
aztán: fogadd meg, amit Speed(R) mond. prime + furmark, mert a tápodnak is van némi feszültségingadozása (azok a hülye áramkörök...), és terhelésnövelés hatására általában a fesz csökken. namármost, ha még 100-200Wo bekap a táp, akkor valszeg csökken egy icipicit a leadott fesze a 12Vs ágon... ami adott esetben pont elég, hogy az 1.ABC CPUfesz 1.ABC-0.001 es fesszé menjen át (ABC decimális szám, például 264, tehát 1.264 helyett kevesebbet, mondjuk 1.263mat kap a proc, amin már hibázik), amin azonnal eldobja magát a proci. a játék kilép, te meg nézel, h mivan.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
PH-User
addikt
-
Angyom
tag
válasz PH-User #23809 üzenetére
3,4-en 1,344v-nál a procid 155+-5W-ot kajál. Viszonylag jó az enermax.com kalkulátora, több fesz értéket és órajelet is próbáltam, Everesttel lefigyelem és a kalkulátor is eléggé hasonló eredményeket dobál ki. Szal sztem megbízható.
Érdekes azért, 3,6-on 1,45v-nál már 190W fölött kajál -
proci985
MODERÁTOR
válasz PH-User #23809 üzenetére
a fene tudja valahova 100-130W környékére tippelném. amiket beírtunk, azok az értékek EP lapokból származnak (a rev2.1es p35ds4 a gyakorlatban EPs), tehát a lap tud mérni átfolyó áramot, aztán áram*feszből kiadja a fogyasztást. többen ellenőrizték falból, az érték eléggé pontos volt.
kalkulátorhoz: az enermax oldala nálam pl nem stimmel, 2.4@1.00ra ír 50Wt 27 helyett, 3.0@1.18ra 100Wt 60 helyett, 3.0@1.26re 118Wt 80 helyett, és 3.6@1.48nál kizárt, hogy megállt 190Wnál a fogyasztás.
400W hm. pont akkorám van! más kérdés, hogy majd 100%os ráhagyással.
msn+zene az max 5%os procterhelés, szóval a proc ott nem nagyon eszik.
[ Szerkesztve ]
-
-
PH-User
addikt
válasz barnam_ #23815 üzenetére
A 70W az a max. volt, szerintem átlag 60W lehet.
Kiszámoltam közben, hogy a házimozi erősítő (mivel mindig áram alatt van) egy hónap alatt csinál 600ft költséget, ha csak áram alatt van. Ebben nincs benne a 10W, ami zenehallgatás közben még rátesz.''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
Angyom
tag
válasz barnam_ #23818 üzenetére
Mielőtt vettem a 6600-ot, előtte E6850-em volt Asus P5B-vel. Idle ekkor 148W volt a gép összfogyasztása. Eztán váltottam->q6600 és Giga P35DS4-> 128W most a gép idle fogyasztása. természetesen alapórajeles adatok, de érdekes. Azt vettem észre, hogy a P5B hatalmas zabátor, akihez került haverhoz, ott megdobta a fogyasztást.
-
PH-User
addikt
válasz barnam_ #23818 üzenetére
Egyébként amit mutat a mérő eszköz, az nem valós, mert az csak a konnektor felőli fogyasztás. Nagyban közrejátszik a táp hatásfoka is ebben a fogyasztás témában, de ebbe már nem megyek bele.
Ma reggelre meghalt az integrált hálókártyám.[ Szerkesztve ]
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
-
PH-User
addikt
válasz proci985 #23825 üzenetére
A probléma pontosan az, vagyis úgy vettem észre, hogy ha be van állítva 3,4GHz-re a proci és este kikapcsolom a gépet, majd áramtalanítom, reggel visszakapcsolásnál nem megy a hálókártya. Miután visszaállítottam alapra, akkor megy, utána visszateszem 3,4GHz-re és akkor is ugyan úgy működik a hálózat.
Nem fogom áramtalanítani...''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
jumbo71
tag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz PH-User #23831 üzenetére
szuper!
hálókártyád rendbejött közben?
jumbo71: a p5kt nem quad tuningra találták ki, tehát tervezési hiba helyett tervezési döntésnek mondanám a dolgot prochűtőnek talán a Xigmatek Red Scorpion volt ár/hűtés/hangbajnok, de olyan 3.0-3.2ig egy AC7pro is megteszi.
[ Szerkesztve ]
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz jumbo71 #23836 üzenetére
házhűtésed milyen?
mennyi feszt kap?
a sok használattól nem lehet baja, annyira nem erős a felfogatása, hogy le tudd karistolni az alját. mindenesetre 2.8on a 70 fok szerintem baromi magas eredmény, 60 alatt kéne lenni vele, legrosszabb esetben is.
[ Szerkesztve ]
-
jumbo71
tag
válasz proci985 #23837 üzenetére
Házhűzés??lool
nincs oldala a gépnek.most hogy igy jobban belegondolok,van alata egy kazán.Mármint a proci alatt.Egy ref.4890-es Az is melegítheti,nem??/60fokos alapjáraton a vga/
A proci a VID-nek megfelelően 1.2250 ra van állítva.
Jelenleg 1-2% proci használat mellett is 50 fok környékén van,valamivel kevesebb mint 1000-es venti sebességnél,fordulatnál.
karistolva nincs,hanem a proci szélei hagytak mély nyomot benne.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz jumbo71 #23838 üzenetére
szerintem akkor inkább azon kéne fejleszteni... levett odlallapnál jobb a légcsatorna házon belül.
izé... van valami venti a házon? vagy milyen ház egyáltalán?
felfogatás rendben van?
az az 50fokos idle... szóval én egy codegenben 50fokos load alatt vagyok egy ugyanolyan hűtővel, magasabb órajelen (sőt picit magasabb feszen magasabb órajelen voltam olyan load hőnél). tehát az a hőfok baromi magas. hacsak nem a radiátor fölé van rakva közvetlenül a gép, valami nagyon nem stimmel Nálad.
a proc nyoma a hűtőn normális.
-
Tcm
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék! Van énnékem egy Q6600as procim. Új kora óta 3600on megy. Ezt akkor még 1.425 biosban beállított feszültséggel szépen tudta. Manapság viszont egyre feljebb kell emeljem, hogy stabil legyen a gép. Most olyan 1.5V-on stabil kellően. Ez a proci hibája lehet, vagy az alaplapé?
Alaplapom egy 3 éves P5B Deluxe. Új kora óta együtt vannak.
-
Angyom
tag
válasz jumbo71 #23836 üzenetére
CM 212-m van 2db gyári ventivel, voltage szabályzással, így idle 1300-at forog. 9x333-on és 1,28v-on (1,25v load vid)megy a proci, 22 fokos szobában IBT core temp szerint 61 fok a legmelegebb mag. Idle 32-34-en megáll. Házszellőzés, elől 2db 12-es venti befele, hátul a hátsó procihűtő fújja ki a levegőt, nincs külön házventi. Oldallap fent.
Csak tájékoztatásképen írtam le, ez a hűtő (nálam) ennyit tud kb.
-
Tcm
tag
SEGÍTSÉG!
Bios-t próbáltam frissíteni Win7 alól! ASUS P5B Deluxe! 1216 ról 1238-as BIOSra.
Amint láttam a Bios törlést megcsinálta, de beírni az új BIOSt már nem tudta a program.
"Unable to detect ASUS BIOS" hibaüzenettel már a program sem indul.
Nem merem a gépem kikapcsolni, mert akkor valószínűleg lesz egy darab fémhulladékom.
Mit tudok csinálni????
-
PH-User
addikt
Szia!
Ugye nem a tuning beállításokkal csináltál BIOS frissítést?
Nincs olyan opció, hogy visszavonás, vagy visszaállítás?Egyébként a processzor jelenség teljesen normális, 3 év alatt a sok plusz feszültség miatt kaptad azt az eredményt, hogy már nagyobb étvágya van...
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
Angyom
tag
-
Robi BALBOA
őstag
Szerintem is ezt vedd meg de a +-os változatot: CM Hyper 212+
Én feltúrtam a procit 3,9ghz-re 1,5v körül volt azt hiszem és zárt házban(mondjuk jól szellőző) 70fokon tudta tartani a procit!(modjuk pörgött is a venti és hangja is volt,de hűtött mint a fene )[ Szerkesztve ]
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
jumbo71
tag
Oké,köszike mindenkinek a tanácsot.
Akkor hajtok egyet -
proci985
MODERÁTOR
válasz jumbo71 #23845 üzenetére
ventik hogyan vannak beállítva?
a 25fokos lakáshőmérséklet magában nem probléma, nálam tavalyelőtt nyáron volt 35fokos szobahőm nappalonta pár hétig mondjuk elöl/hátul 120assal és egy oldalsó 250essel akkor is baromi magas hőfokjaid vannak.
több venti még nem jelent feltétlenül több zajt is.
ja mielőtt hűtőt cserélsz feltétlenül mérd le, hogy befér e a házadba...
[ Szerkesztve ]
-
Hunyus
senior tag
Jó lenne nekem is valami jobb hűtő,mert ez a cooler master hyper tx2,nem az igazi,szal tuningosoknak nem ajánlom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel I7 13700K 16mag/24szál - Új, Tesztelt - Eladó! 108.000.-
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- AMD Ryzen 5 3600 használt processzor eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest