Új hozzászólás Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
hali!
Vettem egy 8200 procit, amit elvileg 1,100VID-es és 600as fsb-t ment léggel. Ehhez képest nálam a VID 1,2125V és úgy néz ki, hogy 530-nál falas: kép( p5k-e m van, ezek nagy átlangan mennek 550-et ) .Szerintetek vehetem úgy hogy átbastak?
Jah és lenne még egy kérdésem, hogy a 45 manómétereseknek mennyit lehet adni max fsb keresésénél illetve madj prime95 smallFFT alatt a vttből illetve a pll-ből(1,4V & 1,7V?)? Más feszre gondolm nem kell vigyázni( pl clock overcharging meg a többi ), vcore max 1,4V , ugye?
-
VinoRosso
veterán
válasz VinoRosso #12455 üzenetére
na meglestem, de 1,7V-os NB-vel még csak el sem indult a gép!!( talán jobb is ).Szal inkább inkább a GLT-ekkel játszottam, először bootol 430on de explorer.exe betöltésénél nem volt stabil, kékhalál lett a jutalmam. Most 430on megy, levettem a CPU GTL-t 61%-ra, de szerntem igy se stabil, de majd meglátjuk igy mennyit megy.
-
-
subaruwrc
félisten
válasz VinoRosso #12459 üzenetére
mondjuk mert nincs két program ami egyformát mutatna.... jó cpu-z everest és realtemp igen de mondjuk 0.98 ct és 0.99b ct már mást mutat
de nem tom mit pörögsz a viden amikor semmit nem határoz meg tuning szempontból....
lap wallját nem nehéz kideríteni de meg kell mondjam a p5k széria elég csirke wolf alá
booz -
Szatesz
őstag
válasz VinoRosso #12459 üzenetére
Én ottvoltam amikor tesztelte Zé_Mester és tényleg tudja a 600 FSB-t...Biztos vagyok benne hogy a lap nem engedi tovább...De amugy a DFI topikba van friss eredmény amikor teszteltuk akkorrol...Van még FPO is ha jol emléxem...És én is lattam a 1.100V as VID et...Ha visszagondoltok ugyan ez volt AirBooms procijaval is neki ment 4.0 GHz-t 118v al Achinak meg csak 1.24v al....Ez sajna ilyen dolog Keldornal meg mar mégtobbel..Nagyon lapfuggoek ezek az uj prockok...
>>> HUN eXtreme OC Team <<<
-
Rusher
őstag
válasz subaruwrc #12460 üzenetére
a p5k széria elég csirke wolf alá Akkor biztos én vagyok az egyetlen akinek semmi baja a p5k-val...én szeretem egy szavam nincs rá meg vagyok vele elégedve
tom_tol az fsb term. 1.4v-ot sztem inkább ne erőltessétek a 45nm prociknak...én úgy vettem észre, ha emelem csak rosszab vagy nem is indul el a gép.....sőt az új biosokba azért került bele az 1.1v mint min. érték
-
VinoRosso
veterán
válasz subaruwrc #12460 üzenetére
érdekes, nálam eddig volt n+1 db core2-es és az összes program mindegyiknél ugyanolyan VID-et mutatott. Ilyenről mégcsak nem is hallottam, hogy két különféle VID-et mutatna valami. Vagy jót mutat vagy semilyet. Esetleg amire te gondolsz az nem a VID min? Mert az nálam 1,1V de az csak C1 alatt van. Ha kikapcsolod VID maxot mutat minden. Ezen a képen 3 program mutatja ugyanazt a VID-et. Lehet hogy neked semmit nem jelent a VID, de ez a Te magánügyed. Nekem jelent valamit, és én nem 1,2125-ös VIDért fizettem. Ha tudtam volna hogy annyi, nem veszem meg. p5k-e -t meg ne nevezd csirkének, sok gond van vele, de kevés olyan lapot találsz, ami elég jó százalékkal viszi az 550es fsb-t.
-
VinoRosso
veterán
válasz Szatesz #12461 üzenetére
hát nem tom, ez ami itt van nálam csak 540-et megy. Bár nem mintha ez nem lenne jó, és benne van a pakliban, hogy a lapnak van ott vége, de igy hogy a VID sem annyi amennyinek kéne lennie igy elég furcsa. Tul. képp azért kezdtem el a végét nézni, mert a VID nem volt 1,100V. Ha menne 600at, akkor leszarnám, hogy nem annyi a VID, mert nem sok olyan proc van ami annyit megy, szal lehet hogy nála tényleg annyit mutatott, akkor nem is érdekelne. De tod amikor semmi nem olyan, mint amilyennek megveszed, akkor egy kicsit más színben látod a dolgokat.
-
VinoRosso
veterán
válasz Overlocker #12468 üzenetére
Hmm és nem tudod véletlenül a beállításokat? Jólenne ha le tudnád ide írni, vagy egy pü-ben megdobhatnál vele
-
tom_tol
addikt
válasz VinoRosso #12456 üzenetére
enyémben NB 1,7v semmi gondot nem okoz megy simán vele
az én lapom fsb wall-ja 565 de az már nem egyszerű esetRusher ezeket az értékeket max fsb-hez irtam nekem 24/7 1,2v
Subaruwrcc a csirke asusban sokkal jobban mennek a wolfok mint a gigákban legalább is az enyémek[ Szerkesztve ]
-
Zé_Mester
őstag
válasz VinoRosso #12469 üzenetére
nálam is járt már n+1 az "n" edikem db C2D proci, és ilyen gondom még soha nem volt hogy nem jót mutat a CoreTemp, mivel mindig azzal néztem a VID-et és semmi mással !!!
most kijött egy új verzió, és valamiért nem jól mutatja a VID értéket, vagy az eddigiek mutatják rosszul.de hogy kicsit egyértelműsítsem a dolgot, ittvan 3 kép (ezt elküldtem neked privibe is, de lássák mások is)
CoreTemp v0.96 - VID 1.1000V
CoreTemp v0.98 - VID 1.1000V
CoreTemp v0.99 - VID 1.2125V
Ilyenről mégcsak nem is hallottam, hogy két különféle VID-et mutatna valami.
itt a példa. ezekután döntse el valaki hogy melyik a VID. -
Zé_Mester
őstag
válasz tom_tol #12481 üzenetére
én is valahogy így gondolom, meg ezt az egész VID-es dolgot marhaságnak tartom.
havernak van egy E8400-asa, ő annyira nem tuningol, de megnéztem neki, hogy mégis mire képes a cucc !!!
1,0525V VID-es,de 478FSB-nél wallos.
A lap tuti menne, mert a legelső 8200-asom 8x545-öt is ment benne !!!!!részemről VID téma lezárva
-
Zé_Mester
őstag
válasz tom_tol #12483 üzenetére
hjaaaa, ide még nem is tettem be
hát íme egy elért eredmény sztem brutál
E8500 @ 9,5x495FSB - 4702MHz --> 1,45V -
Zé_Mester
őstag
válasz keIdor #12487 üzenetére
akkor hogy még fájdítsam a szived, a TX2-n nem volt venti !!!!!!!!!
csak az NB-t hűtő 12cm-es venti nyomott rá egy kis levegőt, de az elenyésző voltbiztos megér ennyit egy screenshot? - JÓÓÓÓHOOOOGYYYY!!!!!!!!!
5000 a 3dmark alá kell
VALID-ra remélem több is lesz (sokkal több)Daemon09 - köszi, próbálkozok
-
Zé_Mester
őstag
köszi
meg beony. pláne hogy most megindult megint a lapom.
lehet a tengapi "lement a redőny" téma megilyesztette kicsit, hogyha felhúz darabokra töröm.ha Szatesz nincs itt akkor most lap nélkül vagyok, mert a harapófogó beleállt volna !!!!!
nem szoktam elmebeteg lenni, mert drága mulatság, de ezt a 200-as vérnyomásom tegnap nem nagyon vette figyelembede mostmár f@sza minden
lehet mindjárt megnézem még, lehet hogy megy ez többet is -
Zé_Mester
őstag
víz van, megnyitom a csapot, annyi jön amennyit akarok
a gépet nem vizezem össze, az tőlem nem kicsit áll távol.a jégtől meg ilyen elmebeteg dolgoktól nem féltem, de a víz......áááhhhh, azt tuti nem
meg nem is tudok olyan blokkot, ami jó lenne a lapomra ha van is, gondolom nem 5 pénz.
jóez így, ha a procit ki akarom hajtani, akkor úgyis D.Ice vagy LN2 kerül rá, a mindennapokra meg bőven elég a TX2 -
VinoRosso
veterán
Megnéztem a 0.98-as core tempet, és valóban 1,100V VID-et mutat. Csak azt nem tudom, hogy most valójában mi az igazi VID. Mert 0.97 és 0.98 1,100V-ot mutat. A CPU-z, a 0.99 es Core temp, Real Temp 2.5 meg 1,2125V-ot, és a lap is ennyit lő be a procinak, vagyis a BIOS is ilyennek látja a procit. Így elég nehéz elhinni azt, hogy ez 1,100VIDes. Mert akkor minden már a korábbi core tempeken kívül hülye. És nem tudom, hogy mi van ezzel a procival, de elég érdekes, fft alatt egyből kifullad. Blendet néztem először 6x480-on, hogy vajon hogyan hangoljam a lapot a procihoz, aztán magamat hangoltam le, mert több órán keresztüli próbálkozás és sokszori reboot után sem volt hajlandó elindulni a blend, akárhogy akármit lőttem be BIOSban. Aztán gondoltam egyet, hogy megnézem alapon, hogy hát úgy csak megy, ugyhogy load setup defaults biosból és így sem ment,olyan hibaüzenetet kaptam, amit még életemben nem láttam:
[May 27 23:39] Work thread starting
[May 27 23:39] Beginning a continuous self-test to check your computer.
[May 27 23:39] Please read stress.txt. Choose Test/Stop to end this test.
[May 27 23:39] Cannot initialize FFT code, errcode=1005
[May 27 23:39] Torture Test ran 0 minutes - 0 errors, 0 warnings.
[May 27 23:39] Work thread stopped.Mielőtt valaki rámfogná hogy én vagyok a hülye, 4 db quad volt ezelőtt a gépben, és mindegyik megvan még, egyiknek sem volt semmi gondja blend alatt ugyanezzel a lappal, ugyanezzel a SW környezettel. A smallfft aaz szerencsére elindult alapon, bár nem teszteltem sokat, egyből feltettem 6x480-ra, nem ment, hibázott, úgyhogy szépen hagyom a francba az egészet, majd kiteszteli magának az akinek kell, mert nekem nem. Úgyhogy a CPU eladó annyiért meg lehet venni amennyiért én vettem, tehát 33k az ára, posta játszik, akinek kell p.ü.-ben jelezheti. 05.23 lett véve Giannitól, úgyhogy gar van még rá bőven, és láttátok, hogy mire képes.
Asszem felhagyok ezzel a ph-s üzletelgetéssel, mert ez már nem az első eset, hogy valami teljesen mást kapok a pénzemért, mint amit megveszek. Kiváncsi vagyok, hogy ti hogyan éreznétek magatok pl egy étteremben, amikor mondjuk rendeltek az étlapról egy jól kinéző kacsasültet, aztán mikor kihozzák a disznócsülköt meg azt mondják hogy ez van és kész, és semmibe veszik a ti akaratotokat, hogy meg minek neked a kacsasült, mer az úgysem jelent semmit. Az meg már csak az én magánvéleményem, ha az aladó önhibáján kívül is tévedett, de szorult beke egy kis tisztesség, az min. elnézést két, a jobbik fajtából való meg vissza is veszi az árut. Mert legkevésbé a vevő tehet arról, hogy amit megvett, az nem az, mint aminek meg volt hirdetve
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest