- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
válasz RosszQtya #4193 üzenetére
Ha nem megy az nfc rá kell nyomni rendesen a hátlapot, eddig erre nem panaszkodtak. Amugy meg a myaudio-concorde-inew egykutya, keresztflashalhető (concirde-inew bizonyítottan). Tehát egyik sem rosszabb mint a másik. A hibák pedig szoftver+user típusúak, hw hibát kevesen panaszoltak.
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
Viccesek ezek a concorde-osok:
"Ismereteim szerint a fejlesztői oldalról a ConCorde vezette be az új 1.1.4-es romot független időrésekkel először és kizárólagos joggal."Box's don't touch!
-
Secretknight
aktív tag
válasz rendorsrac #4198 üzenetére
Szia,
én új 1.0.1 után raktam fel a 1.0.8-at és eddig nagyon jó! -
rendorsrac
tag
-
rendorsrac
tag
válasz rendorsrac #4198 üzenetére
Jah, amúgy nem gps vicces-t akartam írni, hanem gps fixes-t, csak a telóm okosabbnak hiszi magát nálam. Mondjuk lehet igaza van. :-)
Üdv, András
-
Secretknight
aktív tag
válasz rendorsrac #4204 üzenetére
az enyém 900/2100 volt,viszont a rom csere után 850/2100-as lett
-
raulicio
senior tag
válasz Secretknight #4207 üzenetére
Már nagyon régen kiderült, hogy csak a romtól függ, hogy 900-as vagy 850-es a telefon. Legalábbis bármelyik rom flashelhető pl az én telefonomra. Nekem még 850-es v3- s verzió van, amit még "prerelease" softtal szállítottak
Ha mégsem tudtok egy romot felrakni, az általában a romokban eltérő partíció kiosztás miatt van, de ez áthidalható.
-
janek69
senior tag
válasz bálint56 #4209 üzenetére
Pont az a szép a dologban,hogy nem a frekvencia a gond. A telenor 2100MHz-en adja a 3G-t,ahogyan a T-mobile és a Vodafone is. A Vodafone ezen felül nagyobb távolságokra (vidéken,erdős területeken) Használja a 900MHz-et is,mert az kevésbé csillapodik a fák lombozatán és egyéb tereptárgyakon mint a 2100MHz.Ha a frekvencia lenne a gond,akkor csak annyit vennél észre,hogy nincs 3G szolgáltatás,de ha jól tudom,akkor itt van kapcsolat a toronnyal,van térerő is rendesen,csak az adatforgalom nem megy,így se net se hívás nincs.
Azért arra még kíváncsi lennék,ha egymás mellé tennénk 2 telót,1-et amin megy a telenor és 1-et amin nem,hogy az engineer menüben a rádióra modemre vonatkozó paraméterek megegyeznek-e. Mi van,ha nem is a firmware a megoldás,hanem valami beállítás. Ha végre a posta nem ül a készülékemen és kihozzák,akkor tuti ezt az irányt is megnézem,mert én pont telenort használnék és szeretem a kihívásokat. -
Gaabe
tag
aki találkozott már Cubot X6-al az írjon már véleményt, hogy a V3-hoz képest milyen, valószínűleg az asszonyé lesz a V3 az enyém meg a Cubot. A Banggoodnál van X6 Uk warehouseban és jó áron jönne ide.
-
janek69
senior tag
válasz kmarci25 #4213 üzenetére
Engem személy szerint érdekel a vélemény,mert az valamit már mond,hogy az asszonyé az x6. Ő a kütyümániás? Engem pl. érdekel,hogy egy normál használatnál egyáltalán észrevehetőe bármi különbség vagy sem,a kamera összehasonlítás is érdekel,csak úgy szóban,mert emlékeim szerint az x6 8Mpx-es....
-
kmarci25
veterán
válasz janek69 #4214 üzenetére
Egyikünk sem kütyümániás. Én megrendeltem a v3-at, használtam, feleségem meg nézegette, mondta hogy ez neki is tetszik. Így neki is kerestünk, de ugyanolyat nem akartunk, így esett a választás a cubot x6-ra.
A kamera nem 8-as, asszem 12-es. Szép képeket készít, bár az inew-val összehasonlítva kicsit hidegebbek, kékesebbek a színei. A gps egyértelműen erősebb a cubot-ban, gyorsabba, erősebb jelet fog. Navira még nem próbáltam, de tervbe van véve. Az akksija bikább, érezhetően erősebb. Az érintőpanel néha picit nehezen érzékel, határozottabban kell tapizni.
Antutuban olyan 27000 pontot ért el úgy emlékszem, de mindennapi használat során ebből semmit nem éreztem.
Összességében nagyon nehéz döntés, mindkét telefon tetszik. A cubot mintha egy kicsit minőségbb szeretne lenni, talán ez abból adódik, hogy nevesebb gyártó.(?) Ja, és a cubot-on nincs noti led.
Mindenestre az inew design-ja nekem jobban tetszik, de a cubot-ot sem bántam volna meg. Az inew rootolva jött, a cubot-on gugli és youtube után kb. 3 percbe telt. A rendszer a cubot-on is ugyanaz az alap, nagyon apró módosítások vannak benne. Fényképeket csinálok majd és feltöltöm."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
ElektromosV8
csendes tag
Két napja nyuzok én is egy ilyen kütyüt 1.0.9-es. Minden rendben működik egyedül a GPS -t nem tudtam működésre bírni. A fórumban leírtakat végig csináltam de csak nem kap jelet. Valakinek valami ötlete hogy mi lehet a probléma?
“Ha a lehetőség nem kopogtat be hozzád, csinálj magadnak egy ajtót.” (Milton Berle)
-
kmarci25
veterán
válasz ElektromosV8 #4216 üzenetére
fórumban leírtakat végig csináltam de csak nem kap jelet
Faster gps telepítés és alkalmazás megvolt? Ezek után a GPS test app-ot elindítva, a telefont szabad ég alá kitéve 15-20 perc után volt jele. Azóta - attól függően, hogy be van-e kapcsolva a wifi és/vagy a mobilnet, illetve mennyire vagyok zárt helyen, mennyire mozgok - max 1-2 percen belül van fix jel.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz ElektromosV8 #4218 üzenetére
Igen, azért kell hozzá root, mert átírja a gps.conf file tartalmát. Ezzel tudni fogja a készülék, hogy az európai, konkrétan a magyarországi helyzethez keresse a műholdakat, így gyorsabban talál.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Mecy_Lacee
senior tag
Egy hülye kérdés: GPS-t hogy resetelem?
Az alkohol nem oldja meg a problémákat - bár a tej sem....
-
Leleményes
tag
válasz ElektromosV8 #4218 üzenetére
Muszáj.
Megkarcolódott a GG, mobilboltokban tudnak polírozni rajta?
-
Lorena I.D.
csendes tag
Sziasztok! A legújabb (elvileg legújabb) 1.0.8.-as firmware-rel vannak már tapasztalataitok? Nekem sajnos (még csak az 1.0.1.-es firmware-em van), s a teljes tárhelyem (16 G lenne) nem látja a telóm, és sajnos nem működik rajta a makrofotózás sem. El fogom vinni szervizbe a készülékem, hogy rootolják fel nekem és tegyenek rá új firmware-t, de sajnos nem tudom, melyiket merjem rárakatni. Az 1.0.4-.-et sokan szidták, azt semmiképp nem fogom...
Az egyik firware-től (nem tudom, melyiktől) pl. az akku teljesítménye is jóval komolyabbá válik, ami bizony messze nem mindegy ám, sőt!
Én mindenképp olyan firmware-t szeretnék a szervizessel felrakatni, amelyikkel a telóm látni fogja végre a teljes, és már igencsak szükséges tárhelyet (és használni is tudja! ), emellett képes lesz a számomra fontos makrófotózásra, és megnöveli az akku sajnos igencsak csekélyke kapacitását! Az akku okostelókra jellemző kapacitásával igazából a "világon semmi gond" nem lenne, ha nem nyúlunk a telóhoz, csak az asztalon pihen készenléti üzemmódban, kikapcsolt nettel -- de ki az, aki erre vesz okostelót, nemde?
Tud valaki nekem egy ilyen hármas kombóra alkalmas firmware-re ötletet?
Személyes tapasztalatok? Melyik firmware-re van szükségem?(iNew v3.) Balcsin, a tetőtéri kecóban nyáron olyan hőség volt, hogy ha a sütő ment fél órát, három fokot esett bent a hőmérséklet... Amióta visszaköltöztünk végre a jó öreg Pestre, folyton klímát használok! Azóta meg fázom! (by Lorena)
-
Lorena I.D.
csendes tag
válasz Lorena I.D. #4222 üzenetére
A hivatalos oldalon ezek találhatók jelenleg:
(iNew v3.) Balcsin, a tetőtéri kecóban nyáron olyan hőség volt, hogy ha a sütő ment fél órát, három fokot esett bent a hőmérséklet... Amióta visszaköltöztünk végre a jó öreg Pestre, folyton klímát használok! Azóta meg fázom! (by Lorena)
-
junkpod
veterán
válasz Lorena I.D. #4223 üzenetére
Az 1.1.1 a legújabb
Ez jó hatással van a fogyasztásra is.Gps: tegnap utaztam 6500km-et és a reptéri transzfer autóban 95mp alatt volt fix, persze mobilnet nélkül, egy másik kontinensen
Box's don't touch!
-
raulicio
senior tag
válasz Lorena I.D. #4223 üzenetére
A hivatalos oldalon egy, azaz 1 db firmware van fent, és azzal sokaknak pl nekem sem megy a gps. Mondjuk jobban visszagondolva pont az 1.0.4 - 1.0.5 - 1.0.7 romokkal ment csak normálisan nekem a gps. Amúgy az előző 2000 hozzászólásban pont erről volt szó általában.
A tárhelyes kérdésedet nem teljesen értem, mert a 16 GB-ot soha nem tudod teljesen kihasználni, mert a 16 GB az ugye nem is 16 meg a rendszer is foglal valamennyit, minden esetre a gyári romok nagy részénél semmi gond nincs a tárhely kezeléssel.Jelenleg amúgy nincs olyan rom, amivel minden tökéletes lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Lorena I.D.
csendes tag
válasz raulicio #4225 üzenetére
Az 1.0.1-es ROM-mal sajnos nem látja a telón a 16 GB tárhelyet (erről írtam már e fórumban jóval fentebb), csak egyet lát és kezel. És a makrófotó sem működik. Tehát mindenképp, kizárólag olyan ROM-ot szeretnék felrakatni, amelyik, mint írtam, látja és kezeli a teljes memóriát (értelemszerűen a rendszer lefoglalja a maga helyét, ez nem is kérdéses ), s emellett tudok vele makrófotót készíteni és növeli az akku élettartamát. De nem tudom, melyik ROM-ot kell feltetetnem ehhez és honnan szerezhető be. Nem szeretném, hogy a szervizes hazavágja a telómat, amely ezeket leszámítva hibátlanul működik, csak épp az akku teljesítményét nem lehet kihasználni az 1.0.1.es ROM miatt, a makrófotózást sem tudom használni, és már a világon semmit sem tudok feltelepíteni a telóra, amelyeknek nem elegendő a microSD-kártya, mert a telón kell, hogy legyen, úgy fut normálisan. Nincs több helyem, egy giga az lufas és esti fény. És nem is véletlen vettem 16 GB-ot, amely így használhatatlan (16-ot vettem és csak egyet használhatok? Közröhej!). De erről is volt már jó pár szó e fórumon...
[ Szerkesztve ]
(iNew v3.) Balcsin, a tetőtéri kecóban nyáron olyan hőség volt, hogy ha a sütő ment fél órát, három fokot esett bent a hőmérséklet... Amióta visszaköltöztünk végre a jó öreg Pestre, folyton klímát használok! Azóta meg fázom! (by Lorena)
-
hetven9
csendes tag
A [Tsunami-t] használja valaki? Teljesen jó lenne, csak állandóan lezárja magát a telefon. Megoldás érdekelne rá. Amúgy 900-as a rom.
Aztán feltettem ezt: [link]
Ez 850-es, jól néz ki, és tele van okossággal. Viszont 1-2mp késése van a fényszenzornak, és 5 perc után szétkapcsolja az usb-t háttértár módban. Teló fent értesít, hogy biztonságosan leválaszthatom, és már nem is látja a laptop...
Lehet hülye kérdés, de ez bug, vagy lehet a rendszerben valahol állítani, mennyi ideig legyen usb kapcsolat?[ Szerkesztve ]
-
ElektromosV8
csendes tag
válasz Lorena I.D. #4222 üzenetére
Tudom csak a szótár valamiért ezt dobta be, s már untam kijavítani
[ Szerkesztve ]
“Ha a lehetőség nem kopogtat be hozzád, csinálj magadnak egy ajtót.” (Milton Berle)
-
siskad
őstag
Sziasztok! Arra nem lehetne megoldás, hogy a telefonon csak a home gomb világítson?
-
b.ben
csendes tag
Sziasztok, valakinek egy eladó kijelző, karc és egyéb hibamentes? vagy egy komplett teló, amin az üveg és az lcd jó?
köszi -
laci laci
addikt
Üdv mindenkinek.Tegnap" használtam"a gps-t. Hát a sok újratervezés a sok telekre,Margitszigetre navigálás...Hát szégyenletes...
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
raulicio
senior tag
válasz laci laci #4237 üzenetére
1.0.5-el és Sygic-el Prágában tökéletes volt. Egyszer sem tévedett és újratervezés sem volt. 1.0.8 felett nekem az endomondo össze-vissza mér. de nekem 850/v3 van, ami alapvetően másként viselkedik, mint a többi Pl nekem a mindenféle gps fixes romokkal sem működik a gps, csak a korábbiakkal, de azokban meg a telenorral nem lehet telefonálni
Már csak annyi remény maradt, hogy a 4.4-ből véletlenül kihagyják a telenor bugot, mert szerintem fejlesztői szinten fogalmuk sincs róla, hogy létezik ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
janek69
senior tag
válasz laci laci #4235 üzenetére
Be volt-e kapcsolva a hálózat alapú helymeghatározás? Nekem még mindig nincs ilyen telóm,mert a vámon nézegetik,de az androidos órám szintén MTK gps-es,bár ehhez épp semmi köze az MTK-nak,de ha a hálózat alapú megy,akkor csúnya dolgokat művel.A legfőbb ismertető jele,hogy a helyet még talán jól is mutatja,de az irányt nem,magyarul ide-oda dobál,mert nem tudja melyik irányba mész. Ha egy kis időre kiesik a gps jel,akkor azonnal hamis értékeket kap,pedig a program enélkül azt a kis kiesést észre sem venné. Ez csak tapasztalat alapján gondolom így,nem olvastam utána.
-
junkpod
veterán
Nem igaz, nekem középen van a rádió alatt és elfogadható, cserébe nem forrósodik fel a naptól.
Janek69: ezt szajkózom már régóta. Mobilhely ki!
Csináltam most rögzítést mobildata nélkül, buszban, teló táskában, jel kb 1-2 perc, rögzítést majd megosutom de tökéletes lett.[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
rokarudi
aktív tag
Kipróbáltam a Tsunami romot, már kb. egy hete van a telómon (850-es). Igazából én nem vettem észre nagy különbséget a többihez képest, gps fixes, úgyhogy megtalálja a műholdakat, de nálam könnyen el is veszti őket. Nem zárogatja le olyan gyakran a képernyőt, mint a német gps fixes rom, és van benne néhány plusz program is, bár az ilyenek engem inkább csak idegesítenek.
Amúgy szerintem lehet ezeket a romokat farigcsálni, de eddig a Nagy Megváltó Rommal én még nem találkoztam, és attól félek nem is fogok. Nem sok esélyt látok rá, hogy a kitkat-et kiadják rá, addigra ez már eléggé kifutott telefon lesz, a kínaiak meg eddig is azt kamuztak, amit akartak. Pedig jó kis telefon lenne ez, valószínűleg a kínaiak azt a pénzt, amennyivel ezek a telefonok olcsóbbak a többinél a szoftver optimalizálásából csippentik le.
-
junkpod
veterán
válasz raulicio #4244 üzenetére
Egyelőre nem csináltam semmit az 1.1.1-el csak upgradeltem a 8-asra, így telenor maradt edge-en, azaz lassu a mobil web de minden más teljesen jó.
Ha majd lesz időm vagy kedvem akkor nyomok neki wipe datat és-vagy kipróbálom az 1.0.1 system-el is. Csak mist nem tudom nélkülözni a telefont.
Ha valaki majd üres telora telepit rakhatna fel egy hibridet: az 1.1.1 kernel javította a hibákat, de 1.0.8 system.img-je van. Az 1.0.8-ason anno az 1.0.1 system.img javította a telenort. Szvsz esélyes az 1.1.1 kernel + 1.0.8 system egy legjobb romra.
Valaki?Box's don't touch!
-
laci laci
addikt
válasz janek69 #4239 üzenetére
Üdv mindenkinek.Nekem 1.1.1-es és 850-es.google féle térképet használok,minden be van kapcsolva.Nem értem ezt,ilyen horderejű hibákat(gps,telenor),hogy lehet nem tudni és átvinni másik romokba.Van még egy haier w 910 telom és abba orosz glonass van rajta és nem hazudok kb.15-25 ms. alatt talál legalább 5 holdat.
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
janek69
senior tag
válasz raulicio #4246 üzenetére
Ezek szerint a systemben lesz és akkor valamelyik lib is esélyes,de a röhej az lenne,ha valamelyik config fájl lenne és csak át kellene írni pár sort. Ha levámolják és végre megkapom,akkor nekikezdek játszani vele,mert így áfával már annyira drága telefon lesz ez nekem,hogy tuti nem adom el egy darabig.
-
laci laci
addikt
válasz janek69 #4248 üzenetére
Szerintem annyira szét kellene szedni egy szűz és egy rossz romot,hogy miben különbözik?
Mindenkinek:Felszeretnék rakni egy cwm-et,de nem az ujjat,hol találok,másik pedig az,hogy ez a rom használható,jó?[ Szerkesztve ]
-
vapega
tag
válasz laci laci #4247 üzenetére
"nem hazudok kb.15-25 ms. alatt talál legalább 5 holdat"
Bocs, de amit írtál az ezredmásodperc............igen egy csomó ideig gondolkodtam én is ezen a telefonon mert szép. Gondoltam lecserélem a Geeket, de aztán a mérhetetlenül sok probléma miatt mégsem és a fiam is egy Hongmit kapott nem ezt, mert az jó is nem csak jól néz ki.[ Szerkesztve ]
MI 10T
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest