-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Egy jól sikerült roncsvadászkodás (még egy T60 IPS, mert nincs még elég + T43) margójára:
6 cellás Pana, ~350 ciklussal, csupán 8% wear, reset után.
Az ilyen mindig jól jön. -
hszilard666
veterán
válasz FoxiestFox #107802 üzenetére
2000 ben volt már IPS panel?! Nem is tudtam. Menőn néz ki a gép, használhatóak ezek még 2020 ban?
Ohh, wait, most látom hogy 2006 os
[ Szerkesztve ]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
félisten
válasz hszilard666 #107803 üzenetére
Régi, de azért nem 2000-ből való a T60. Szerk. Ja látom rájöttél.
És igen, IPS kijelzők elég régóta vannak, már a korábbi szériákban is előfordultak, innen kilesheted, hogy melyekben. Flexview / FFS / IPS néven keresd.Hogy mennyire használható a T61 alaplapos T60-am, szűrj rá a hsz-eimre, és derítsd ki.
T60-at ma már én sem használnék, öreg, bővíthetetlen, főleg RAM terén.
A retrós XP notim viszont egy szintén Flexis T60, oda kiváló.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz hszilard666 #107803 üzenetére
Nagyjából mostanra lett végük. Anyámé pár hete lett nyugdíjba küldve, egyszerűen maga az alap konstrukció olyan, hogy innen már csak eszetlenül komplex és durva bevatkozásokkal lehetne még 1-2 évet adni nekik.
De ha nem konkrétan mai dolgokra akarod használni vagy tényleg eléggé korlátozott az a terület, amit tolsz, akkor még akár lehet is bennük 1-2 év. De elkoptatni én ezeket már nem akarok. Kevés is van belőlük ami még megy és a kijelző is okés, az áruk csak elfelé szállnak majd.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
válasz hszilard666 #107808 üzenetére
Akkor neked van szerencséd, mert nekem az ezutániak furcsák.
-
nemethbalazs
tag
válasz vicze #107800 üzenetére
Teljesen jogos amit írtál, köszönöm az észrevételt Így pontosítok
250-450 ezer forint a keret amiben mozoghatok, de természetesen ésszerű keretek között Mindenképpen hardveraprós, számlás, új vagy újszerű állapotú ThinkPad amit keresek, ennyiért van bőven T480(s) és akad T490(s) is. Hardverben bőven elég lenne egy IPS paneles T480, vagy T480s 512-es SSD-vel, és 16GB rammal. Kérdés a kettő közül melyik a jobban összerakott, strapabíróbb laptop. Illetve a T490 megéri-e felárat, jobb illetve rosszabb-e elődeinél. Igen, tudom, hogy sajnos a dokkoló is más lett, egy Lenovo ThinkPad USB-C Dock Gen2-vel szemezek ezügyben. Aztán találtam a nagyobb ligában P50-et, P52s-t, P53s-t X1 extremet 450 alatt. Nem ismerem őket, és a dedikált VGA nem lenne kihasználva, illetve gondolom a hűtés is hangosabb, cserébe az akkus üzemidő is kevesebb lehet .
Aztán találtam Lenovo Thinkpad x1 Carbon 6th-t is, jónak tűnik, nem tudom a T-s gépekhez képest milyen.[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz nemethbalazs #107811 üzenetére
P52s = T580 + Quadro
P53s = T590 + Quadro
Gyakorlatban ezek nem nagyobb liga illetve nem 14".
P50 tényleg más kategória, ahogy az X1E is, de 15,6"-on.A T-ből az s-el jelölt modellek, a könnyített verziók, ezt értsd szó szerint. T480s estén -300g, T490s estében -200g. Nagyobb aksit kapnak mint a sima T modellek(50Wh vs. 57Wh), és érezhetően mármint a kézbevételre jobb minőség. Magnézium + carbon fiber erősített műanyag. Alapból jobb IPS-t is kapsz ezeknél. De minden forrasztott az SSD-t kivéve(T480s-nél van 1db RAM slot).
T490s nem nyújt -100g-on kívül sokkal többet a T480s-nél.
X1C a csúcs könnyű hordozható, sok mindenben azonos a s-es T-vel, de 1kg. Ebbél kapod a legjobb anyagminőséget, de meg is kérik az árát eléggé...
Szóval a legésszerűbb ezek közül a T480s, úgy hogy mindegyik járt a kezemben és használtam őket.USB-C Dock Gen2 helyett inkább az 40AH mechanikus mondanám, de ez erősen egyéni preferencia. (40AH 2x 10Gbps USB-C + dedikált hálózat, X1C G6-tal nem kompatibilis.)
-
nemethbalazs
tag
válasz vicze #107813 üzenetére
Ha tudnád most milyen sokat segítettél.
Szóval T480-nál némi bővíthetőség elvesztése mellett jobb minőséget nyújt egy T480s.
Olvastam itt a fórumban, hogy a T490 kb T480s méret, viszont romlott az anyagminőség... ez valóban így lenne? Ezen alternatíva szerint a T490s is "gagyibb mint egy T480s?
-
vicze
félisten
válasz nemethbalazs #107814 üzenetére
Szerintem T460-tól(T450) T14-ig az ég világon semmilyen minőség különbséget nem látok. A T490-nel történt meg a váltás, és csökkent a bővíthetőség, amit sokan egyenlővé tesznek a minőséggel, nincs cserélhető aksi stb.
T490s egy X1C light, csak így tudom jellemezni. Egyáltalán nem gagyi, sőt.
-
HSM
félisten
válasz vicze #107815 üzenetére
Azért a jóféle, masszív és megbízható (!!!) töltő és dokk csatlakozó(k) lecseréle a legkülönfélébb USB/Type-C/TB3 borzalmakra nálam elég durva minőségi visszalépés.
(#107814) nemethbalazs: Az S szériát szokták jobb anyagminőségűnek mondani, a T490 pedig a sima T480 anyaghasználatát viszi tovább a T480s-hez hasonló méretekkel. Tehát az anyagminősége gyengébb, ahogy eddig is volt, az S szériához képest. Bár lehet szerencsésebb lenne azt írni, másmilyen az anyaghasználat a két szériában, nem minden felhasználási körre erőltetném az S modellt, a külső magnézium váz bár masszív, de törődést és odafigyelést igényel.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Én kifejezetten nem szerettem a különféle alsó csatlakozókat és sok sok szinttel jobb a balról betol új mechanikus, mit írtam korábban ezt soha senkinek nem kellett elmagyarázzam és soha senki nem szenvedett a rárakással. Ha sima USB-sel akar szenvedni szenvedjen, a mechanikussal 0 gond. (Néha kell egy FW frissítés)
Tehát van masszív megbízható mechanikus opció most is , 0 minőségi visszalépés. -
fattyu
veterán
válasz vicze #107817 üzenetére
hát.
azért ezekkel az oldalsó betolósakkal is voltak rendesen tolerancia porblémák.
14es méret még csak csak.
de 580 590 olyan mocsok módon nem vette be NAGYON SOKSZOR hogy öröm volt nézni. konkrétan rá kellett emelni távolabbi sarkára és akkor már megvolt a szög... gratulálok lenovo.
mindegy. most hoztuk meg a döntést natív dokkoló elfeledve. type c port replikátor innentől. shared desk kompatibilitás nagy úr.
ja meg ma hagytam el az agyamat.nem garos t460 alaplap.
árajánlat 841 euró.... az alaplapra.... szerintem ők egyáltalán nem akarnak javíttatni.[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
-
nemethbalazs
tag
válasz vicze #107815 üzenetére
Köszönom vicze1, és neked is HSM
Akkor T480s lesz valószínűleg, 220 - 300 k között mozog garanciától, kiépítéstől függően.
Illetve találtam egy X1 Carbon 6th-t 310 k pénzért, annyi hogy "csak" 8 giga ramos. Vagy inkább ez? Melyiket vennétek? A T490 bő százzal több minimum. Ejj ilyen nehéz választani?
Anno 12 colost akartam volt X220, X230 és pont . A régi billentyű mellett döntöttem, nem akartam szigeteset. Most is arról írok, eskü jobb az X220 billentyűje, mint a legmodernebb világítós szigetes
40AH helyett a 40AG sokkal gagyibb lehet? Azt látom, hogy 2 display port helyett a van + VGA, valamint USB is kevesebb... jahh megérheti a plusz 20-ast a 40AH.
Marha jól elbeszélgetek magammal -
vicze
félisten
válasz fattyu #107818 üzenetére
15-ös nincs náluk, de nagyon úgy hangzik, mintha nem lett volna rendesen a helyén. Azokon a portokon semmilyen feszültség nem szabad, hogy legyen.
500EUR körül kéne legyen, hivatalos forgalmazótól, nyilván Lenovo azt akarja, hogy vedd meg az 5évet hozzá.
@nemethbalazs: Azt te kell tudd mire elég a 8GB, én semmiképp nem venném irodai munkára se.
40AG csak 1 kijelzőt támogat, vagy digital vagy analóg, ennyi én ezért nem ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz vicze #107821 üzenetére
én is szenvedtem vele. másik 3 az csapatomból. mi vagyunk az it azon része aki a vasakkal foglalkozik... hidd el tudom hol van a helyén stabil helyzetben és abból kellett kiemelni hogy becsússzon
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
vicze
félisten
válasz fattyu #107823 üzenetére
Elhiszem, de ez azt is jelenti, hogy az egyik oldal szét fog csesződni.
Más.
Úgy látszik csak elindulunk az értelmes irányba. Még 2 év és csak ki jön az a 3:2-es kijelző. -
félisten
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
X1 carbon G2 gyári töltővel olyat csinál hogy 1mp enként eldobja a töltőt, mintha ki-be huzogatnám, emellett a led a bekapcsoló gombon folyamatosan villog. Szennyeződés nincs a csatlakozó egyik részében sem, és fizikai sérülés sincs a tápon. Nincs nálam másik töltő hogy kipróbáljam. Mi lehet szerintetek a para?
köszi!
mod:
A gép nem esett, meg nem ázott, szóval a fizikai sérülés kizárva.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hszilard666 #107826 üzenetére
Máris megölted? Grat.
-
hszilard666
veterán
válasz FoxiestFox #107827 üzenetére
Lehet az univerzum jelez hogy vissza kell mennem apple usernek
FoxiestFox:
Azaz![ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hszilard666 #107828 üzenetére
Ennyi. Zavart már, hogy mindenki mondja, a TP elpusztíthatatlan, hát vettél egyet, elpusztítottad, most már hagyjanak békén
-
vicze
félisten
válasz FoxiestFox #107829 üzenetére
Hát igen én is úgy kezdeném hogy megveszem minden idők legrosszabb Thinkapjét, amiről mindenki csak lebeszél, asztán veszek egy Macbookot 10x annyiért és elmondom, hogy a Thinkapd szar. -> Profit.
@hszilard666: Első körben cserélj töltőt.
-
HSM
félisten
válasz vicze #107817 üzenetére
Én nem egyesek bénázásáról beszéltem, hanem a konstrukcióról. Persze, a régi rárakós dokk igényelt egy minimális megszokást, onnantól kezdve viszont mindig és megbízhatóan működött. Arra gondolok, hogy nem volt kérdés, milyen ívben van hajlítva az USB-C kábel, éppen hogy sikerült érintkezni a csatlakozónak, éppen elment-e aludni a dokk, éppen átmegy-e rajta az igényelt felbontás (mert a legtöbb USB-C-ben csak egy fél 1.2-es DP van, ami eléggé probléma, ha egy picit is a szvsz belépő dupla FHD@60hz fölé akarsz lépni), és ez csak a legjobbnak mondott USB-C kábeles dokk megoldás, a híres/hírhedt TB dokktól pl. alapból megkíméltem magam, ahogy a "sima" USB-s "szoftveres" megoldásoktól is.
A balról rádugós dokk talán egy fokkal jobb lehet(ne), mivel ugye az két csatlakozóról táplálkozik, ugyanakkor első ránézésre elég szívásnak tűnik, hogy pl. mit csinálsz, ha a javasolt módon lekapcsoltad a TB-os USB-C-t, azzal már alapból megszivattad a dokkot, a maradék egy porton pedig ugyanúgy kérdés, mennyire fog jól becsatlakozni az USB-C, bár biztosan segít a fix kialakítás.
Arról nem is beszélve, a régi töltő csatlakozó masszív, könnyen cserélhető, erre az új USB-C-re meg még ránézni sem merek ahhoz képest, és ha sikerül szétkoptatni, nem 3 dolláros alkatrész csere, hanem új alaplap, mert onnantól dokkolni se lehet.... Valami olyasmi megoldás kellett volna, mint a T470s-ben. A shared office igényűeknek ott a fullos, TB3-as USB-C, mindenki másnak pedig a normális töltő és dokk csatlakozás lehetősége.
(#107818) fattyu: Maga a koncepció amúgy elméleti síkon nagyon jó, hogy kompatibilisek a dokkok és töltők a gyártók között, és azt is megértem, hogy céges IT szintjén ez óriási könnyebbség, főleg a shared office mellett. Nekem csak a gyakorlati, Type-C alapú megvalósítással vannak fenntartásaim, legalább a töltő maradhatott volna opcionálisan a saját, masszív, karbantartható, dedikált portján, mint pl. ahogy a Dell 7490-en is meg tudták oldani, vagy házon belül a T470s-en.
(#107820) nemethbalazs: Azért itt nézz körül, milyen konfigurációval melyik dokk mit tud, nehogy kellemetlen meglepetés érjen: [link] ....
(#107824) vicze1: Mindig is a 16:10 volt a számomra legjobb képarány PC-n, tetszik. 3:2-re viszont már nem vágyom, bár nem használtam még, de szemre már feleslegesen magasnak tűnik nekem.
(#107825) FoxiestFox: Remélem, hogy nem.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
HSM
félisten
válasz FoxiestFox #107834 üzenetére
A választható nem fájna természetesen. A baj csak az, hogy mivel kb. az egész notebookot hozzá kell(ene) tervezni/igazítani, így szvsz egyáltalán nem opcionális lenne.
Ahogy láthatod ma is, egy-két renitens típuson kívül kb. minden 16:9.
-
félisten
Hát igen, az eltérő képarány is olyan, mint a normális töltő vagy dokk csati, régen valahogy meg lehetett oldani, manapság nem lehet.
Nem érné meg! Nem lehet spórolni rajta. Hát akkor talán fos az üzleti modell.Mókás amúgy, hogy az új notik háza, felépítése mennyire szög egyszerű, gyakorlatilag az anyagok fejlődtek elég sokat, vékonyabb könnyebb anyagokkal lehet ugyanazt a merevséget elérni, mint régen.
Viszont ha szétborítasz egy régi TP-t, és egy mostanit, a régi sokkal összetettebb lesz szinte minden esetben.
Több alkatrész, bonyolultabb rollcage, stb.
És abból akkor volt többféle képarány. Mert valahogy megérte házon belül alternatívát kínálni, fejleszteni.
Azt gondolom, hogy sokkal több munkaóra ment akkor a tervezésbe és tesztelésbe, mint most.
Most pár réteg lap az egész, és valahogy be kéne szopni azt, hogy ezt tényleg majdnem annyiba került tervezni és legyártani, mint az ára?Na jó, nem folytatom, mert csak felbosszantom magam azon, hogy egyre ratyibb és egyszerhasználatosabb minden, miközben az árak változatlanok, vagy még nőnek is.
[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
válasz FoxiestFox #107836 üzenetére
Ne felejtsd hogy viszont inflálódik a fizetőeszköz, és évről évre többet keresel.
A ThinkPad-ek így nézve olcsóbbak lettek, mondjuk látszik is.
-
vicze
félisten
Értem, hogy a konstrukcióról beszéltek, ha tényleg így van az egy elég durva konstrukciós hiba valamelyik oldalról.
Még egyszer én kizárólagosan az új mechanikus dockról beszélek, a kábeles megoldások nem érdekelnek egyáltalán ott túl sok a variációs lehetőség, felesleges velük szórakozni/szenvedni.
Hát lehet nem találkoztál vele, de az alsó csatlakozós dockkal azért volt probléma bőven. pl. T460s és T470s billeg rajta, dokkolón használni a laptopot lehetetlen konkrétan.(Egész pontosan a Pron billeg az Ultrán nem.) Illetve egyszerűen túl sérülékeny volt és volt hogy egyik vagy másik oldalon sérült a dock csatlakozó, ez nem csak Lenovo, de Dell és HP-ra is jellemző. Lassan 15éve használom őket össze vissza láttam sajnos csúnya dolgokat. Érzésre és használatra az Lenovon új mechanikus dockja sokkal jobban tűnik számomra eddigi tapasztalataim alapján.
Abszolút nem értem a problémád ezzel, tök egyértelmű:
Én mindenképp USB-C töltő pári maradok, mert rengeteg mindent leegyszerűsít számomra.
Gondolkodj úgy, hogy a 3:2 az 15:10, gyakorlatban nagyon kicsit a különbség 16:10-hez képest, de főleg kis kijelzőn nagyon számít azaz extra magasság. Pixel C-n használom.
[ Szerkesztve ]
-
MrPetya19
addikt
válasz vicze #107838 üzenetére
Én egy Surface-en használok 3:2-t és nagyon jó. Jegyzeteléskor is jó, de akkor is jó az extra magasság amikor két dolog van egymás mellett nyitva. De pdf olvasáskor is jó hogy kitölti a teljes kijelzőt.
Röviden ilyen kis kijelzőkön nagyon jó.HSM: Miért támogatsanak a C-s dokkok DP1.2-nél többet ha csak az AMD-s laptopokban és high end nvidia kártyákon van olyan USB-C port ami tud DP1.4-et?
[ Szerkesztve ]
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
HSM
félisten
válasz FoxiestFox #107836 üzenetére
"Mert valahogy megérte házon belül alternatívát kínálni, fejleszteni."
Ebben azért nem lennék biztos. Ha annyira jó lett volna az üzleti modell, akkor nem váltak volna meg ettől a részlegtől. Sajnos úgy tűnik, ez így nem volt kifizetődő.(#107837) peti_s: Igen, én is így emlékszem, hogy 10-15 évvel ezelőtt, főleg egy jobban felszerelt, IPS-es Thinkpad horror összegbe került az akkori átlag bérekhez képest. Most sem olcsó, de annyira nem is elérhetetlen, pl. egy T480s új korában volt kb.bő fél millió, és ez a drágább, felszereltebb verzió, a fapad sima már volt kb. 1200 eurótól.
(#107838) vicze1: A mechanikus szerintem teljes zsákutca, ahelyett nyugodtan maradhatott volna az alsó csatlakozó, hiszen így élből buktad, hogy a dokk más gyártmányú notebookkal működhessen. Persze, örülök, hogy nálatok bevált.
T460s-em van, valóban billeg rajta, van Ultra és Pro dokkom is. Ugyanakkor különösebben engem nem érintett, külső perifériákkal használom általában dokkolva, de nem hiszem, hogy megoldhatatlan lenne a dolog, hogy ne billegjen, pl. egy jó helyre ragasztott, megfelelő méretű szivacs darabbal.
Elhiszem, hogy tudott sérülni (főleg, ha khm, nem vigyázott ár a user), nálam egy évnyi intenzív hurcolós használat és rengeteg dokkolás után is olyan még a csatlakozó és a dokk is, mint új korában. A T480s viszont már az első hónapban okozott fejfájást a Type-C dokkjával, nem is keveset. Sőt, igazából már mielőtt megvettem okozott fejfájást, egyáltalán hogy kötöm rá a WQHD 144Hz monitorom és mellé a 19"-os 1280*1024 másod-monitorom, a mainstream USB-C dokkoknak már ez is lehetetlen kihívás. (A régi ultra docknak ez meg se kottyant.)Persze, abszolút egyetértek, jó dolog a kompatibilis USB-C töltés lehetősége, csak ne vették volna el emiatt a hagyományos töltés lehetőségét. Lásd, T470s, Dell 7490, van USB-PD is és sima töltő csatlakozó is, a T470s-nél ráadásul ha jól emlékszem, választható opció volt, USB-C töltővel adják, vagy hagyományossal.
Nekem 14"-on a 16:10 tökéletes volt. Engem jobban zavar, ha valami akár kicsit is nem elég széles, mintha nem elég magas. Vertikálisan hatékonyan lehet scrollozni, vertikálisan és horizontálisan is már macerásabb.
(#107839) MrPetya19: A fő baj, hogy többnyire el van felezve, hogy az USB3-nak is maradjon hely. Az pedig erősen limitálja a meghajtható felbontásokat. Erősen speciális USB-C dokk kell emiatt, ami akár csak egyetlen monitort is komolyabb felbontáson és/vagy magasabb frissítésen hajtani képes, és az sem lesz feltétlen kompromisszum mentes (pl. van, amelyik így csak USB2 és 10/100 LAN). Persze, van a TB3, de annak meg más bajai vannak.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Jap.
Vsz az IBM látta a lejtőt, amin most gurulunk lefelé, és úgy voltak vele, hogy oks, ezt inkább nope, ahhoz, hogy gazdaságos maradjon az üzletág, pár genen belül kukázni kéne, amit eddig felépítettünk, inkább adjuk el az egészet, így megmarad legalább az arcunk.
Ügyesen csinálták, csak számunkra kellemetlen most. -
dabadab
titán
válasz vicze #107838 üzenetére
Meg a laptopok amúgy is úgy kb 3:2 arányúak, szóval ha nem lennének az alsó-felső vastag kávák, akkor tulajdonképpen magától ez jönne ki.
Az USB-C dokkolásban meg az a szép, hogy az lassan bekerül a monitorokba (nálam egy ilyen várja a T14-et) és az szerintem sokat fog segíteni a dolgok letisztulásában.
DRM is theft
-
vicze
félisten
Shared desk = 1db USB-C töltő és jó napot. Jó kap egy elosztót meg USB töltőt.
COVID a shared problematikát megoldotta elég gyorsan. Joey doesn't share.Ha bármilyen kábeles dock akkor TB3, de tényleg mocskos drága, de garantáltan működik minding hiba nélkül. Cserébe bevállalod a sérülékenységet(mármint a drágalátos Intelt). Ég világon semmi mással nem tudom garantálni, hogy pörcre menjen. Vagy mechanikus vagy TB3.
--------------
T14s AMD videó. 25W-n belül marad burst-kor, és performance-on 18W és 180%-os teljesítmény Intelhez képest... Komolyan sajnálom azt a két embert, akinek Intelest kellett vegyek.
-
HSM
félisten
válasz dabadab #107842 üzenetére
Nem minden gépnél. Aminél még nem mentek el az értelmetlen, kényelmetlen és használhatatlan, de legalább rengeteg helyet foglaló gigantikus méretű tapipadok irányába, ott pont kb. egy 16:10-es kijelző a max magasság, ami elfér. Lásd. pl. a T480s, nincs azon olyan nagyon sok káva a 16:9 mellett sem.
[link]A monitorba integrált dokk szerintem felesleges plusz költség a monitorba, miközben egyedül helyfoglalásában jobb valamivel egy sima vezetékes USB-C dokknál (de azt is rögzítheted a monitor mögé, problem solved). Bármikor jöhetnek modernebb szabványok, és akkor el se tudod adni külön a dokkot, csak monitorral együtt, nem tűnik jó alternatívának. A PD különbségekről/gondokról nem is beszélve (milyen feszen, milyen notebook, mennyi ampert igényel), illetve én nem szívesen kötném a monitoron keresztül be az adott esetben többi monitort, illetve ha jól látom, vezetékes hálózat is bukó így (illetve ez a monitor pl. a daisy chaint se tudja, tehát nem is tudsz rá további monitorokat kötni), tehát azért igen erős kompromisszum egy különálló, akár belépőszintű USB-C dokkhoz képest, amiken tipikusan azért legalább egy buta MST hub és LAN is van pluszban.
(#107843) vicze1: Én eredetileg TB3-asat akartam volna még a disznóságok kiderülése előtt (szükségem van a nagy felbontásra), de annyi rossz tapasztalatot lehetett olvasni a TB3-as gyári dokkról, hogy azonnal elvetettem, és inkább egy speciális Type-C-s lett a befutó, ami az USB3 és LAN rovására tud normális DP-ot átvinni. Ez azért nagyjából működik, de már nem az a csetitntésre és nem olyan megbízhatóan, mint a régi Ultra dockom. Pl. néha elfelejti az EDID-et, és 144Hz-re rakja a WQHD-t, de akkor már nem elég a sávszélesség, és eldobja a második monitort, indíthatom ilyenkor újra az egészet, élmény.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
dabadab
titán
A T480s 331 mm x 226.8 mm, szinte teljesen pontosan 3:2.
Az U2719-ből van sima meg dokkolós változat is, 15000 forint különbség van köztük, szerintem ennél olcsóbban nem lehet megúszni a dokkolást.
És valamit félrenézhettél, van ethernet meg daisy chain is (aminek értelme is van, mert DP 1.4-et tud USB-C-n keresztül).DRM is theft
-
fattyu
veterán
válasz dabadab #107842 üzenetére
Nem ilyen egyszerű ez.
Egy monitorral oké. Nekem is így van most itthon a yogaval hogy a monitorba épített és nincs dokkoló.
Viszont egy mocsok drága HP C dokkolós monitor és még ezen az áron sem tudja a daisy chaint. Vagyis két monitor már bukott.
ergó ha a cégnél alapvetően a két monitor a standard munkaállomás akkor vagy hombár drága eszköz kell ami type C dokkoló ÉS tudja a daisyt vagy marad a typc port replikator.
-
vicze
félisten
Amúgy azt fogadd el, hogy a képarány változása mindképp azt fogja hozni, hogy megyünk a MacBook méretű touchpad felé, ez elkerületlen. A Thinkbook mutatja kb. a ThinkPad jövőjét.
Amúgy szerintem a gyártók legnagyobb problémája, a magasabb képaránnyal, hogy nagyobb lesz az eszköz maga, és növekszik méret és a súly, ami miatt a marketing osztály vakarja a fejét.
Szerk:
2 monitorral(csak FHD) Gen1-es TB3-mal, ami most már 100EUR körül van, használunk párat. 0 probléma volt velük eddig 3év alatt, ha a user a TB3 portot találja el. Szerencsére X1C-n csak az van, így ott mindegy. Fú managernek magyarázd el, hogy az az USB-C nem USB-C, hanem teljesen más, basszus én belekavarodok már sokszor.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz dabadab #107846 üzenetére
"A T480s 331 mm x 226.8 mm, szinte teljesen pontosan 3:2."
Kalkuláld bele, hogy az alsó keretet nem szerencsés elvékonyítani túlzottan, mert azért sokkal ergonómikusabb, ha picit magasabban van a kijelző, és nincs belenyomva a billentyűzetbe. Így máris csak a vékony felső keret marad, és a tökéletes 16:10 méret.15 000 forint éppen egy használt szép állapotú külön USB-C dokk ára. Erről beszéltem. És akkor nem függsz a monitortól, és szolgáltatásokban is előrébb vagy. Bár ugye WQHD-nál már nem mindegy, milyen dokk, meg hány monitort akarsz rákötni, ezt belátom egyszerűbb, ha a monitorban alapból tudja és nem kell utánanézegetni ebben az USB-C agyrémben.
Amúgy a linket néztem, amit küldtél, abban a monitorban még LAN csatlakozó sincs... Se a specifikációban, se a képeken... Persze, a tévedés jogát fenntartom, de azért még általában egy LAN csatlakozót felismerek.
(#107848) vicze1: El kéne engedni ezt a nagyobb=jobb mentalitást a tapipadnál. Máris nem kell nagyobb, nehezebb gép, és 3:2-es kijelző vagy felül alul 15 centi vastag keret. Mindenki jól járna.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz vicze #107848 üzenetére
Főleg megbízhatósági gondokról lehetett olvasni, hogy pillanatra szakadozott a kapcsolat, és elment a kép, majd visszajött. De azért megnyugtató hallani, hogy valakinél jól működik.
És ha megérti a különbséget, még mindig hátra van a szint, hogy hány sávos TB3, mert az sem mind egyforma, kész agyrém.
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
- BESZÁMÍTÁS! HP ProBook 650 G5 15 notebook - i7 8565U 32GB RAM 512GB SSD AMD Radeon 540X 2GB GDDR5
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteBook 840 G6 notebook - i7 8665U 32GB RAM 512GB SSD AMD Radeon 550X 2GB GDDR5 WIN
- 91 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (DOBOZOS, csak 1db)
- 89 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (DOBOZOS, 2DB)
- Dell latitude 3510 10.gen i5
- Full HD Dell Latitude 5570 i5-6300 laptop 4 GB RAM 128 GB SSD 3 órás akkumulátor
- ASUS VivoBook S14 S430FA NumberPad Intel i3-8145U CPU, 512 GB SSD, 8GB RAM, Intel UHD Graphics 620
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest